|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 21 [22] 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice iz MB in okolice
16.5.2009 12:11:48   
vanilla
Mi tudi nonstop samo dudo iščemo, ko je budna... Zgleda, da je to kar normalno pri vseh dojenčkih.
Ampak opažam, da ko je zbujena, potem ji samo duda ven pada in malce gleda okrog in potem se takoj bunit začne in stokat, jokat... Zelo malo časa se zadovolji z gledanjem okoli. "Pridna" je edino, ko spi in ko papca.... Ko pa je zbujena, potem pa nonstop borba z dudo in rahlo jokcanje... Kdaj začnejo bit dojenčki bolj dobrovoljni?
Ena kolegica mi je rekla, da je to povsem normalno prvi mesec in se šele potem popravi, ko se začnejo smejčkat in opazovat okolico okoli sebe... Ker moram priznat, da komaj čakam, da se bo začela smejat in da bo bolj dobre volje. Zaenkrat je pa pač tako, da ko ne spi, je rada tečka. Pa ji recimo nič ne manjka, je sita, je ne napenja, pa tut po rokah se noče preveč cartat - pa bo vseeno tečkala. Zgleda da je to normalno za tako male dojenčke.

Ja, ko se bomo preselile na forum Starši čvekamo, mogoče res lahko kar obdržimo isti naslov Majčice iz MB in okolice. Če pa se katera spomni kaj izvirnega pa naj kar pove.

Upajmo, da se še Pikica kmalu kaj javi.... Pa Sanek, ko se malce navadijo... Aja, pa Poloma, da vemo, kaj se dogaja z njo.

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 526
   RE: majčice iz MB in okolice
17.5.2009 11:38:25   
ebetka
Helo,

kako kaj napredujemo (Poloma...)?
Mi smo včeraj bli kar dosti z malo okoli - najprej dopoldne dve urci po mestu, potem pa domov previt in najest in potem še k mojim na piknik. Tako da smo se naužili zraka in sončka.
Danes pa bomo prav tako šli malo okoli, je spet lepo vreme.
Maj taj meni tud zize "puščajo" user posted image . Ponoči si včasih po tri majce preoblečem, ker se zbudim čisto premočena po sprednjem delu...ne morš verjet. Pa ko dojim mi vedno tista ziza, ki je prosta curi in steče ven ful dosti tak da moram blazinice nosit. Kaj pa se mi je včeraj zgodilo pa nisem mogla verjet; ko je mala začela pit in se je kmalu nekaj odstavla in dala glavico vstran, mi je v curku špricalo iz zize...jaz sem mislila da počim od smeha user posted image .

Vanilla, jaz tud že čakam in se veselim, da začne mala prav gledat in se smejčkat. Zdaj sicer dela take face samo gleda pa še ful zmedeno in nimam še ravno nekega občutka, da bi vedla kaj vidi oz. ko strmi v mene, da me resnično vidi. Bo pa prav lušno ko enkrat začnejo opazovat okolico in dejanskko videt svet okrog sebe.

Danes zjutraj jo je spet ful napenjalo...je zdaj komaj zaspala. Zadnja dva dneva pa tak kaka ponoči, da jo moram še sredi noči po dvakrat previjat, ker smrdi na kilometer in ima čisto polno plenico. Še vedno se na dve uri zbuja za hranjenje. Ponavadi se ob desetih zvečer previjamo in hranimo, potem se malo čez 12 zbudi, potem ob dveh, pol treh in potem spet okrog petih in nato ob sedmih, pol osmih....ja - imamo pestre noči.

Zdaj čakava atija, da pride iz trgovine, se previjemo in nekaj pojemo, potem pa na zrak.

Uživajte babike in pišite kaj.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 527
   RE: majčice iz MB in okolice
17.5.2009 13:23:58   
Poloma
Hej :)

Cjooo kako lepo vreme :) Prav fajn je na sončku na balkonu kafe pit :) Pa pol bom še dragega "napenzlala" da greva malo v mesto pogledat kaj se dogaja. Ampak morva zdaj počakat da se obisk, ki se je napovedal, zjasni kdaj mislijo prit :))

Sicer pa jaz še vedno 2 v 1, brez kakih posebnih špikanj ali drugih dogajanj :)) Se vedno bolj bojim da bom prenosla to dete...pa ne samo par dni ampak več :( No sej njemu nič ne manjka, samo jaz pa bi že vseeno rada cartalaaaa :)

No do takrat pa si bom lušte z vašimi posti potešila...ker je tak lepo brat kak vozičkate, se spopadate z (ne)spanjem, animiranjem malih nagajivk,.. :)

Lepo bodite!

Papa

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 528
   RE: majčice iz MB in okolice
17.5.2009 17:05:43   
vanilla
Hoj!

Evo, mi malce popoldansko počivamo. Ati si je vzel tamalo iz ležalnička in leži pri njemu, jaz pa sem tut že vsa utrujena in bom verjetno kaj zadremala. Zmatral nas je dooooooolgi sprehod in obisk trgovine user posted image . Madona, smo vsi čisto brez kondicije.

U, ebetka, ta tvoja mala miška pa pošteno kaka. No, naša kaka enkrat na dan, recimo včeraj sploh ni. Pa mislim, da nima ravno nekih težav zaradi tega. Na čaj se je pa kar navadila. Najprej je tudi pljuvala in se kremžila, ampak sem jaz stroga mati (hihi) in sem vztrajala. In zdaj lepo pije, sicer ne veliko, ampak se ne kremži več. Bom vidla, če bo kaj več kakat začela, ker smo tudi adaptirano mleko menjali (iz Aptamila, ki naj bi bolj zapiral, na Milumil). No, ve, ki ste prave mlekarce, hehe, s tem nimate težav user posted image . Čeprav tut meni, ki si še uspem načrpat za kak dnevni obrok, mi občasno špricne, ko tamalo pristavim, da malce povleče. Se vidi, da se zize takoj zbudijo, ko tamala pristavi "svoj lonček". Sam kaj, ko je gospodičnica prelena, da bi zizala. Se krega po joški kot ne vem kaj user posted image .

Jaz tudi mislim, da me tamala še ne vidi, ker tako zmedeno gleda okoli. Najbolj je smešna, ko se napapca, potem pa jo dvignem, da podre kupčka. Joj, takšno faco ma kot največji pijanc, ki je napol v transu, hehe. Ampak res, ko je budna, sploh ne zna bit dolgo dobre volje. Malo gleda naokoli, potem se po ustih špila z dudo in jo vrže ven, potem se začne jokat, ji popravim dudo, nekaj časa mir, potem spet nek jok.... Upam no, da ko bo malce starejša, da bo tudi v budnem stanju brez joka. Sicer ni tako veliko budna, ampak vseeno bi rada, da se ne kremži nekaj nonstop user posted image . Ker potem, ko gremo recimo kam v shopping, samo upam, da bo skos spala, ker če se zbudi, potem začne sireno navijat.

Poloma, še malo, še malo.... Boš vidla, hitro bo. Samo naenkrt te bo zagrablo. Jaz tut nism mela nobenih znakov prej. Še G mi je rekel, da to pa še ne bo kmalu, vsa zaprta, dete visoko... No, pa je vseeno bilo čez par dni potem. Komaj čakamo, da še ti rodiš svojega pikca in bomo potem delile izkušnje.

Sem pa že razmišljala, da bi šla v Qlandijo tu na Ptuju lepo v šoping kakšnih poletnih oblek, majčk, hlač, kake čevlje... Ful me drži... In bi lepo šla s tamalo peš.... Sam sem se spomnila ene nerodnosti - kako pa naj probavam oblačila, saj ne morem vozička v kabino zapelat user posted image user posted image . Saj, če bi moj šel zraven, ni problem... Ampak vseeno bi rada tut sama šla, da bi si lepo čas vzela, v miru pogledala, probala, kupila.... No, saj dostkrat vidim vozičkarce v trgovinah, da kupujejo tut obleke, samo ne vem, kako jih probavajo... Kaka ideja?

Ajde, uživajte na sončku s svojimi bebami, ti Poloma pa s trebuščkom, pa oglasite se kaj....

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 529
   RE: majčice iz MB in okolice
18.5.2009 11:18:49   
Maj_taj
IZVIRNO SPOROČILO: ebetka

Kaj pa se mi je včeraj zgodilo pa nisem mogla verjet; ko je mala začela pit in se je kmalu nekaj odstavla in dala glavico vstran, mi je v curku špricalo iz zize...jaz sem mislila da počim od smeha user posted image .


Kak mi je to znano, pa midve mama iste "težave". Jaz pa sem misla da se to samo meni dogaja. :)))

Človek bi se hitro navadil uživat ob takih družinskih sončnih nedeljah. Sem se nasprehodu celo uspela malo posončit - letos prvič. user posted image Ne vem če sem kaj poročala, ampak moja tamala očitno zelo uživa v kopanju, ker se do zdaj sploh še nič ni jokala. Niti takrat ko pride z vode, ker kmalu za tem zaspi. Danes ponoči je celo samo enkrat jedla, kar se je do zdaj prvič zgodilo.

Vanilla, veš da sem jaz danes zjutraj razmišljala da bi lahko šla po dolgem času v Qlandijo na Ptuj po tgovinah, ker imate tam tudi Ovviesse, v mbju pa te trgovine ni. :))) Samo bi mogla zbrat taki tajming, da bi šel moj zraven in še v dveh urah bi mogla bit nazaj. Bom mogla še malo počakat. To s probavanjem občalil pa je res problem, sama še ne bi šla, ker si po mojem itak ne bi mogla nič v miru poskusit. Ja, pa še z vozičkom je problem. Ne vem kako to enim uspeva. Zgleda da imajo par mesecev stare dojenčke in so že bolj zverzirani. user posted image Sicer pa še odkar imam user posted image nisem uspela priti do europarka. Me pa je nasplošno ful strah teh centrov, ko je toliko bacilov in zdaj še te klime. Kaj pa ostale menite?

Nekje sem prebrala, da dojenčki na začetku najbolje zaznavajo črno bele barve. Po mojem je to res, ker moja non stop buli v tisto igračko ki jo ima v pojstlici. Prav na debelo gleda in ne zaspi. Ne vem, vsekakor bolje zaznava okolico kot čist na začetku. Jaz vidim razliko, ker non stop očke obrača levo, desno... user posted image Prav gledat pa začnejo če se ne motim tam nekje do treh mesecev. To bolj hitro kot si mislimo. Komaj čakam. user posted image user posted image

Uživajte danes v sončku. LP

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 530
   RE: majčice iz MB in okolice
18.5.2009 12:20:17   
ebetka
Maj taj, srečnica, ko ste že malo več spali....pri nas pa še kar kriza - zdaj ma taki urnik, da še vedno na dve uri je (ob takih časih kot sem že napisala) in zadnjo rundo - ob petih, pol šestih več noče nazaj zaspat. In danes sem budna že od takrat in še pozno sem šla spat in sem čiiiiist adijo spet.

Glede šopinga tudi mene že pošteno muči da bi si nekaj poletnega šla kupit. Sploh ne vem, kdaj sem si kaj nazadnje za oblečt kupla user posted image . Pa ravno danes sva mislila popoldne malo v europark skočit ampak ne vem če bom sposobna ker komaj stojim. Glede bacilov in klime in tega pa tudi jaz imam pomisleke za šoping centre, že itak jih ne maram, za bebico pa sploh ne. Samo tak pač je to danes, ko so vse trgovine tam in enostavno moraš it...

Naša mala tud zdaj že malo bolj gleda sem in tja pa še vedno malo zaškili tu in tam. Videt pa začnejo tak kot praviš maj taj tam do tretjega meseca.

Danes gremo spet k zdravniku, ker tisti sor na jezičku še vedno ni popolnoma izginil, nam je pa daktarina že zmanjkalo tak da rabimo novi recept. Žal, komaj se je rodila pa že okrog doktarjev hodimo...kaj čemo.

Jutri je pa moj zadnji dan doma, potem pa v službo. Mi kar ni sami za bit zdaj ko smo se tak lepo navadli, prav pogrešala bom pomoč in družbo.

Danes bo pa en vroč dan, že zdaj je ful toplo. Tak da uživajte na sončku in čim manj joka.

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 531
   RE: majčice iz MB in okolice
18.5.2009 12:35:34   
vanilla
Ojla babuške...
Evo, pojedli kosilo, čeprav je mala vmes tečkala.... Joj, res ne vem, če ne zna bit dobre volje, če nima dude v ustih, hehe.. Pa skos ji ven pada, al si jo pa sama z rokicami ven brcne, pol se pa dere kot jesihar... In to se tisočkrat ponovi, preden zaspi. No ja, saj kmalu bodo starejši in se bodo smejčkali, pa igračke gledali...
Maj_taj, to bom pa tut jaz probala, da ji bom kaj črno-belega naštimala... Ker jaz tut opažam, da na momente že usmeri pozornost v nekaj: vame ali v ropotuljico. Sicer je moja en teden mlajša od tvoje in se zdaj na začetku tut ti tedni ful poznajo. Evo, tukaj se fajn da videt razvoj naših malčkov po mesecih: http://www.mama.si/razvojni-mejniki/teden/0

Maj_taj, nič te naj ne bo preveč strah nakupovalnih centrov in bacilov. Saj notri v košari so dobro zaščiteni, četut je v trgovini klima. Naj ma kapico obvezno na glavi - predvsem čez ušeska. Je pa res, da se tut jaz v trgovini izogibam hladilnikov oz. predelov, kjer prodajajo stvari v hladilnikih in zmrzovalnikih, ker je tam ful bolj mrzlo. Pa tut če kje drugje piha ventilator, se kar hitro umaknem z vozičkom. Sam se mi vseeno zdi, da ji ni hudega, ker je notri v košari vozička res dobro zakrita pred tem. Bacili pa.... mah, saj jih je povsod.... Pa zdej poleti jih več ni toliko kot recimo jeseni ali zgodaj spomladi.
Hehe, ravno danes grem menda v Oviese potem popoldan v Qlandijo s tamalo. Nimamo tak daleč, tak da gremo lahko peš z vozičkom. Ja, pridite kaj dol, gremo lahko na kavo user posted image . Mogoče si lahko sčrpaš mleko, pa ji daš po flaški, če je lačna vmes.

Punce, kaj ve boste oz. kopate dojenčke vsak dan? Jaz sem razmišljala, da je ne bi vsak dan (ko enkrat začnemo), ampak recimo vsak drugi, drugo jo bi pa lepo umila kot do zdaj. Eni pravijo, da ni dobro vsak dan umivat, čeprav zdaj poleti bo verjetno bolj treba, ker jim bo bolj vroče čez dan. Je pa res, da se lepo utrudijo in potem pančajo, če se kopajo.

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 532
   RE: majčice iz MB in okolice
18.5.2009 17:00:32   
ebetka
Oj,

mi smo s kosila, mala je spala cel čas, ko pa smo prišli domov pa jok in stok. Naša je tud čez dan večinoma tečka - opažam, da jo prav ipika daje in da zna izkoristit mamine roke user posted image . Zna se že tako dret, da prav kriči, ne morem verjet od kod tak glas iz takega malega telesa. Zadnje dneve se tud fuuuul dere pri preoblačenju, skoraj je ne morem do konca oblečt zaradi tega.

Vanilla, jaz jo bom kopala 2-3 krat na teden. Tak sem se že prej odločila (ne maram preveč mil in kemije na otroški koži) pa še patronažna mi je potem rekla, da jo naj tako kopam. Edino v poletni vročini je rekla, da jim paše, če jih kar tak v mlačno vodico namočiš, brez mila.

Joj, upam, da bom danes kaj več spala. Maj taj, kako vam je uspelo, da se je samo enkrat zbudila ponoči ?? Kdaj je zvečer zaspala? In kdaj se je potem zjutraj zbudila? Meni nikakor ne uspe nekega ritma vzpostavit. Oziroma ritem že ima, samo nenormalen za mamico, ki ne more spat user posted image .

Poloma, daj se počasi spravi v porodnišnico, glej kako lepo vreme je za vozičkanje user posted image .

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 533
   RE: majčice iz MB in okolice
18.5.2009 19:14:57   
vanilla
Evo, mi smo meli obiske.... En par, najina kolega s 6-mesečno punčko. Joj, kako se mi njuna tamala zdi velika proti naši user posted image . Preden sem pa rodila se mi je pa zdela tak mala... Zdaj pa je naša tak drobižek proti njej. Ampak ne moreš verjet, kak je bla naša pridna. Nič ni spala vmes, ampak je samo lepo gledala okoli, tako rada je bla pri njih na rokah, nič ni stokala in jokala... Ko pa smo same, je pa pravi vražiček, hehe... Očitno je že toliko navajena name in na moj glas, da tega več sploh ne šmergla in zato potem toliko tečnari in me izsiljuje, hehe.

No, ebetka, saj jaz sem tudi tako mislila, največ trikrat na teden jo kopat. Jaz sem tudi proti tem milom in žajfnicam za takšno občutljivo otroško kožo. Tut zdej je z ničemer ne mažem, edino z mandljevim oljem malo po pregibih na rokicah in nogicah.

Evo, zdaj jo gledam, nekaj proba dremat, pa ji ne gre, a tak je utrujena, da ma kar rdeče okrog očk. No, še malo, pa se gremo umivat, potem pa papat in ajat. Jutri pride patronažna in jo bo verjetno kopala.

Aja, ebetka, vidim, da te skrbi ritem od tamale, ker ponoči še vedno hoče zizo na dve uri... Verjetno se ona toliko napapca, da ma glih za dve uri dost, potem se pa spet zbudi. Pri moji kolegici je bilo podobno, samo se je potem čez čas to uštimalo, ker je bolj in dalj časa sesala in se tut najedla za dlje kot samo za dve uri.

Ja, Poloma, daj pojdi že v porodnišnico, da se lahko prestavimo potem na forum Starši čvekamo user posted image . Samo tebe še čakamo, hahaha user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 534
   RE: majčice iz MB in okolice
18.5.2009 20:40:42   
Maj_taj
Me res zanima kako bo danes ponoči. Včeraj je nazadnje jedla ob enajstih zvečer, potem sma jo skopala in je takoj zaspala. Nato se je za hranjenje zbudila šele nekje pred tretjo uro ponoči, kar je do zdaj rekord. :)) Potem pa naslednjič šele zjutraj ob sedmih. Zgleda jo je voda tako fajn zdelala al pa ji je tako pasalo in jo uspavalo. user posted image Čudi me da je ponoči tako spala, ker sem jo imela včeraj skoraj cel dan zunaj in je pretežno spala, seveda takrat ko ni jedla. :) Sem bla prepričana, da bo ponoči ful nemir.

Glede kopanja pa je meni svetovala naj jo umijem z milom le enkrat tedensko, kar se mi zdi ok. Tako da jo skoraj vsak dan na kratko umijem v kadi in po tem samo namažen z mandljevim oljem. Kar je v bistvu skoraj isto kot da ji nardim nego kot do zdaj. Sem pa jaz tudi že razmišljala, da niti ni potrebno vsak dan kopat, amapak je moja cela nora. Pa še tolko več dela in priprav je s tem kopanjem, al pa se mi zdi, ker še nimam prakse. user posted image

vanilla, mogoče pa se res v kratkem oglasim pri vas na Ptuju. Itak se tja odpravljam že celo večnost, ker bi mogla obiskat tudi kolegico, pa me je spet čas povozil.

Se vam tudi to dogaja...nekje po 2-3 ure, če ji ne dam takoj za jest, mi začne ful mleko tečt. Sicer ne vedno, ampak ponavadi. Zgleda da so se navadile na tak tajming. user posted image Zato si niti ne upam, da se bi kje zadržala ful dolgo in si tačas vnaprej izčrpala mleko, ker bi mi potem itak priteklo. :)))) No, pomagajo edino blazinice, ampak se moram tudi na te navadit.

Vanila, hvala za link!!! Tukaj glede barv piše ravno obratno ko sem jaz prebrala v knjigi. Malo so me zmedli. user posted image user posted image Drugače pa res ful stvari drži, zanimivo.



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 535
   RE: majčice iz MB in okolice
19.5.2009 11:20:03   
vanilla
Če se ne motim, ima danes naša Ebetka rojstni dan:

VSE NAJBOLJŠE, EBETKA, PA ŠE OKROGLA 30-KA JEEEE!!!!

NAJ TI SONČEK ČIM VEČKRAT POSIJE IN TI PRINESE SREČO. TVOJ SONČEK PA JE VSAK DAN TUDI TVOJA MALA IZA. UŽIVAJ V SVOJI DRUŽINICI! OBENEM PA NAJ SE TUDI TEBI OSEBNO URESNIČIJO ŽELJE, DA BOŠ SREČNA IN ZADOVOLJNA!
 
 
Vam kasneje napišem kaj več, grem kar kosilo delat, ker mala spi, moj pa mora še vmes nekaj v službo letet, ker pridejo neke stranke na obisk in bodo meli sestanek, zato bo tudi kosilo bolj zgodnje. Aja, meli smo prvo kopanje!!! Mala preživela, hehe... Tako debelo je gledala iz banice (enaka zgodba kot pri vama Maj_taj in Ebetka, hehe). Zdej pa spi kot top... zaenkrat...

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 536
   RE: majčice iz MB in okolice
19.5.2009 11:35:20   
Maj_taj
EBETKA VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DAN!!!! Danes pa boš mela pestro, okroglo obletnico pa moraš faj proslavit. user posted image Želim ti veliko zdravja in predvsem lepih trenutkov z bebico. Mi pa danes praznujemo prvi mesec. user posted image

Vanilla, super da je bla tudi tvoja navdušena nad vodo. Po mojem bodo naše user posted image ko bodo malo večje komaj čakale na kopanje tak da ne bomo mele problemov. Da ne pozabim omenit, da je moja danes ponoči spet samo 1x jedla. Imela je skoraj isti tajming kot včeraj. user posted image Malo me že skrbi zakaj več ponoči ne je toliko, al mi morala bit srečna? user posted image Zjutraj se pozna pri previnaju, ker je bla do zdaj plenička vedno čisto polna, zdaj pa skoraj nič, čist malo.

Kolko je že ura pa še nisem prišla do pospravljanja. Do likanja sploh ne pridem, s tem sem že prej mela probleme ker se nikakor ne spravim zraven. Še dobro da mi včasih pride mama pomagat popoldan kaj zlikat. :))

Lep dan vsem. Mam občutek da bo Paloma kmalu v porodni. user posted image user posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 537
   RE: majčice iz MB in okolice
19.5.2009 16:37:45   
vanilla
No, me smo prej prišle iz sprehoda. Ble smo še v Šparu, da sem kupila stvari za jutrišnje kosilo. Se mi zdi, da samo denar ven dajem v teh trgovinah, sploh zdej, ko je še moj doma in imava vsak dan pošteno kosilo. Saj potem, ko bo šel nazaj v službo drug teden, bova z maličko same in bom spet bolj na hojladri jedla user posted image .

Maj_taj, nič se ne sekiraj, če ti mala prespi noč. Nič ni to hudega. Očitno se dovolj naje prej. Zdaj je en mesec stara in mogoče je to spet nek razvojni mejnik in mogoče ima dovolj hrane za par ur skupaj in ji paše nočni spanček. Pa tudi za polnjenje pleničke se ne sekiraj. Moja je od začetka dosti kakala, zdaj pa samo enkrat na dan. Saj sem se najprej ful sekirala, saj veš, potem pa sem vidla, da ima očitno tak ritem, takšno prebavo in da ji nič ne manjka. Za sekirat bo takrat, če bi vidli, da pleničke dlje časa niso polulane in pokakane. Polulane morajo menda bit kar vsakič.
Tak da ti je nič ne budit ponoči. Naj sama pove, kdaj hoče jest.
Aja, pa vse NAJ NAJ MALI ALINI ZA PRVI MESEC user posted image user posted image !! Naj bo pridna in vesela pupa user posted image !

Ja, meni tudi mleko ven teče po nekaj urah, kljub temu, da ne dojim toliko in si samo črpam. Sem si neki dan samo glavo prala nad banjo in ko sem že končala in zaprla vodo, pa slišim padanje nekih kapljic na tla.. Pa gledam, kaj je zdaj to, kaj to kaplja (bila sem sklonjena nad banjo, tak da so zize dol visele user posted image ) in vidim, da mleko curlja po tleh user posted image .

Blazinice grejo pa tudi meni na živce v teh vročih dneh... Mi čisto zašvicajo joške spodaj, da me vse srbi user posted image .

No, ebetka se nič kaj ne javlja danes, verjetno ga fajn žurajo za njeno okroglo obletnico user posted image . Poloma pa zna bit, da je že v P.... No, pa saj bo sms poslala, če bo kaj.

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 538
   RE: majčice iz MB in okolice
20.5.2009 11:08:05   
Maj_taj
Sploh ne vem kako sem se lako čudla temu da je mala dva dni spala ponoči, ker sem si to noč želela da bi se ponovilo. user posted image Spet smo bolj malo spali tako kot ponavadi in zjutraj sem jo komaj ščistla po ritki, ker je bla vsa pokakana. :))) Tak da res, odvisno, včasih so bolj lačni, drugič manj.

Včeraj se nisem mogla upret oblekci h h&m-u, tako da sem jo kupila moji mali za prvi mesec. In še najmanjšo kapico, ker so ji vse ki jih imam (56 št.) prevelike in ji lezejo na okice, potem pa je vik in krik. Moram pogledat kje se dobijo senčniki za v avto ki se dajo na zadnja okna, ker pri vožnji ni ravno fajn da ji sije sonce v glavo.

Ebetka, upam da si si že opomogla od praznovanja. user posted image Za Palomo pa sem skoraj prepričana da bo vsak ča rodila, ali pa je že. :))) Majska pikica, kje se skrivaš? Upam da je tvoj user posted image priden.

LP

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 539
   RE: majčice iz MB in okolice
20.5.2009 13:01:29   
Poloma
Samo na kratko se javim in poročam...

Danes je sicer moj porodni termin, ampak sem doma - CTG (sem bla naročena zjutraj v porodnišnici) je dober, odprta sem 1-2 cm, dete živahno, pregled živalski (ful grobi zdravnik, ampak sicer prijazen)

Skratka nič drastičnega in očitno danes še ne bomo rodili :) Mam v nedeljo spet CTG pa da vidimo kaj pol porečejo :))

Lepo se mejte!

Papa

P.S.: Ebetka sicer malo pozno pa vseeno - vse najboljšeeeee :)

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 540
   RE: majčice iz MB in okolice
20.5.2009 13:50:05   
vanilla
Ojla bejbe...

Mala končno spi... Joj, čez dan je že vse več budna, ampak nič kaj dobrovoljna. Še vedno to pripisujem pač temu, da je še tako majhna in da si nič ne more: igračk še ne pozna, vidi ne preveč dobro itd....
Maj_taj, mene tudi drži, da bi tamali kupovala oblekce, čeprav ko pa grem dejansko gledat oblekce, vidim, da ji bi blo itak vse preveliko user posted image . Kar v kakšno kiklco bi jo dala, pa je še premajhna, hehe. No, mam pa isti "problem", da so ji vse kapice prevelike in da imam samo eno, ki ji je dejansko pravi in jo dam na glavo, ko smo zunaj, da ji ne bi kaj po ušeskih pihalo. Ob porodu je mela obseg glavice 33 cm.

Mi tudi moramo kupiti senčnike za zadnja okna na avtu.

Ebetka je pa očitno včeraj tako fejst žurala, da se nam nič ne javi... Mogoče še spi po prekrokani noči, hehe.

Poloma, sem se spomnila danes nate, da je tvoj PDP. No, pa se ti javiš, da si še tu... Sicer itak pričakujem tvoj sms, ko pride tvoj dan D. Povej, kako se počutiš te zadnje dni s trebuhom. Meni je blo že prav grozno pred porodom. Sem hodila kot raca. Pa je bil trebušček sicer majhen, ampak so me medenične kosti tako strašno bolele. Ampak smešno, da se zdaj sploh več ne spomnim trebuha (skor ne vem več, kaki občutek je to bil). Tudi brcik se več ne spomnim tako. Prav čudno res.

Ja, Pikica, kjee siiii??? Daj se nam kaj javi! Upam, da sta ti in tamali dobro in da se lepo cartate.

Hehe, zdej sem se prav nasmejala moji mali: spančka na hrbtu in se je v spanju nekaj nakremžila, ratala rdeča v glavo, dvignila nogice v luft in pošteno prdnila user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 541
   RE: majčice iz MB in okolice
20.5.2009 15:27:15   
ebetka
Zdravo punce,

najprej najlepša hvala za čestitke...ja, zdaj smo pa že na okrogli številki user posted image (sem se pridružla tebi vanilla user posted image )
Danes je mama pri meni in se ukvarja s svojo vnukico - cela nora da lahko carta. Sva že bli na dveurnem sprehodu, zdaj pa se uspavamo.
Zdaj smo tudi mi že dve noči preskočli en obrok tako da se ni zbujala več na dve uri, upam, da tako tudi ostane.

Celo uspelo nama je z mamo da mi je lase pobarvala, sem bla od poroda že ko cigan z narastkom user posted image .

No, zdaj pa gremo nekaj pojest.

Uživajte in se pišemo.

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 542
   RE: majčice iz MB in okolice
20.5.2009 19:54:40   
majska pikica
Oi mamice

Ebetka vse naj naj ob tvojem praznikuuser posted image user posted image user posted image user posted image
Malo se vam javljam ker trenutno imam čas. Kako ste sedaj nisem utegnila kaj dosti prebrat ampak se bom potrudila da mi bo uspelo.
Midva z Samekom sma vredu se pridno redima in še bolj pridno spima za enkrat. Časa imam zelo malo in sedaj še posebaj ko ta veliki končuje z 6 razredom in imajo vsak dan kakšen test ali pa so vprašani tako da na srečo bodo počasi počitnice in s tem bom imela jaz malo več časa.
Upam da ste vse vredu in da bebike pridno jejo spijo in se crklajo. Torej lepo bodite in uživajte v teh sončnih dneh.
Aja samo toliko a je Poloma že rodila.
Uf ko nimam časa prebrat vseh strani pa saj bom

Lepo bodite in uživajte

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 543
   RE: majčice iz MB in okolice
21.5.2009 12:52:16   
vanilla
Ojla...

Pikica, super, da si se javila... Ja, me res nimamo pravega občutka, ker imaš ti zdaj kar tri pamžke in verjamem, da si polno zasedena... Sploh res sedaj, ko se zaključuje šolsko leto. Super, da ste dobro in da je tudi mali Samo pridkan. Kar tako naprej!
Aja, ne, Poloma še ni rodila...

No, vreme je res čudovito, le da je čez dan prevroče, da bi šle kaj ven... Saj njej mogoče ni tako v vozičku, meni pa je ful, tak da za sprehode rajši počakamo pozni popoldan. Drug teden, ko pa gre ati nazaj v službo, bomo pa menda kar dopoldan hodile okrog in potem spet pod večer, če bo ati za to in ne bo preveč utrujen.
Nekako pa sem zaenkrat vpeljala ritem, da kjerkoli smo, mormo bit med sedmo in osmo uro zvečer doma, da jo umijem ali skopam, da se napapca in da gre pančat v posteljico. Vem, da so ti rituali zelo pomembni in da jih majo tut bebice rade in se potem nekako vsi skupaj tega držimo.
Sam s tem svojim kakanjem me pa pošteno zasekira... Zdaj dva dni ni kakala in se je potem ponoči pošteno podelala user posted image . Končno. Po tem, ko sem jaz že tistoče forumov in mnenj prebrala in ko smo že adaptirano mleko menjali.... Ampak ker je kakec mehek in normalne svetlo rjave/rumene barve in se mala tut čez dan ne pritožuje preveč, je pač ok tako, da kaka enkrat na dan ali na dva dni. Pač očitno ima res takšno prebavo. Sam kaj, ko se jaz takoj sekiram...
Kaj bo šele, ko bodo starejši in bodo res kaj zboleli... Uf, si niti predstavljati še zaenkrat nočem.

Ebetka, super, da bo mala preskočila kakšen obrok in bo pančkala več. Saj nekako pravijo tako, da starejši kot so, si pač bolj ustvarjajo nek ritem. Aja, a ni tvoja pupica danes stara 1 mesec? Bravo! Vse naj naj za njen mini praznik!

Punce, a ve likate plenice, povijalne plenice, krpice za umivanje?? Jaz jih ravnokar gledam skozi okno, kako se sušijo na zraku in mi nič kaj ni, da bi vse to spet likala... user posted image . Do zdaj sem, da ne bi patronažna rekla, da smo nemarni, hehe... Res je, da so mehkejše po likanju, ker zaenkrat še ne uporabljam mehčalca in so bolj trde po pranju. Ampak ne vem več, če bi še likala al ne....

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 544
   RE: majčice iz MB in okolice
21.5.2009 19:51:35   
ebetka
Pozdravček,

končno imam malo časa, da se javim...mala cel dan ni prav spala, tiste parkrat po pol urce vmes pa je treba še kaj postorit...
Vanilla, jaz zaenkrat likam plenice ampak samo iz razloga, da so drugače ful trde...drugač jih nebi. Mi pa tudi včasih ni in tiste tamehkejše spustim ven user posted image .

Pikica, vidim da vam gre vredu in upam, da boš kmalu imela tudi ti več časa da se nam pridružiš, čeprav ne vem, kako ti pri treh otrocih sploh še to uspeva. Fajn.

Danes smo šli na sprehod in ker je pihal tak veter, smo kmalu pobegnile spet nazaj domov. Upam, da bo jutri boljše.

Joj, spet joka, papa.



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 545
   RE: majčice iz MB in okolice
21.5.2009 20:37:51   
vanilla
No, pa sem vseeno polikala vse plenice... Ebetka, maš prav ja, ker so drugače trde.

Evo, jutri se vam verjetno ne bom uspela javit, ali pa šele zvečer, ker gremo na dolgo pot... V Brežice k mojim staršem s tamalo. Me zanima, kako bo preživela dolgo pot.... Ma, verjetno bo itak spala. Če pa ne, bom pa zadaj jaz sedela zraven jajčke in ji "stregla", hehe. Saj zdaj smo že kar zverzirane, kar se izhodov tiče. Danes nismo ble na sprehodu, ker sem imela kar dosti stvari za poštimati po hiši. Je pa zato bila na balkonu zunaj in je tudi uživala.

Prej sem jo umila, zdaj pa dala spat... Ampak bo verjetno še ene parkrat treba popravit dudo... Evo, ravnokar user posted image . Hm, opažam pa, da bo očitno mela temenca user posted image . Se ji je začela rahlo koža luščit po glavi, pa tudi laski ji odpadajo po vrhu glave. Zadaj jih ima pa še ful in je prav smešna tako plešasta user posted image . No, upam, da se bomo uspešno borile proti temencam - olje, česanje, umivanje lask... Hm, upam, da rata.

Nič, lepo bodite... Ja, Poloma je zdaj že uradno čez rok. Ko mi kak sms zapiska čez dan, mi med drugim pride tudi ona na misel, hehe....

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 546
   RE: majčice iz MB in okolice
21.5.2009 21:06:36   
majska pikica
Ahoj mamice

Evo se vam spet malo javim da vidim kako ste. Ravno berem da likate plenice jaz jih pa ne ker jih dam v sušilni stroj in ko se posušijo jih takoj zložim še tople in so kot polikane pa še lepo mehke.Mi je moja patronažna rekla da preveč mehčalca rabim pa sem ji rekla da vse stvari perem brez mehčalca pa še 2x jih izpiram.
No ja res je malo naporno z tremi pamžeki ampak še kar nekako shajamo ta veliki mi veliko pomaga pri našem baucu ta srednji pa raje pobriše k babici in tam zapravlja svoj čas.
Naj vam povem da ko sma prišla z malim domov in sem ga prvič previjala poleg malih dveh je tamlajši rekel babici da ta dojenček se pa tako grdo dere da ga bom mogla zamenjat.Hehe sedaj ko pa se ga je navadil pa pravi da je zelo priden samo da mora še na wc it akat ker to pa ni lepo. Pa še to naš mali junak se v spanju tako lepo nasmejčka da me res zanima kaj si tako mali mislijo
Ok sedaj pa moram iti

PAPA

Poloma upam da boš počasi v naših vodah in boš veselo cartala

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 547
   RE: majčice iz MB in okolice
22.5.2009 10:40:00   
Poloma
Ah ja...spet jaz - še vedno v enem kosu :(

Ej se spomnim, da sem brala o mamicah, ki so rekle da sem jim dnevi po roku takoo vlečejo...pa sem misla da pretiravajo. Pa žal ne :( Se mi zdi da vsaka minuta traja celo večnost + tega si skos na trnih če so popadki al niso, če je z bebijem vse ok, če dovolj pogosto čutiš popadke,... Skratka nič kaj prijetna zadeva, ki pa lahko še kr nekaj časa traja :(

No se mi je pa danes zjutraj odluščil čep (cjoo me je panika zgrabla pa sem hvala bogu lahko kolegico ginekologinjo poklicala za nasvet, ker je moja uradna ginekologinja na dopustu :)) in baje je to že dober znak da se nekaj spodaj dogaja :) In čeprav na netu piše, da lahko to sicer traja tudi še 10 dni do poroda, je pri prenošenih otrocih to ponavadi dober znak oz. znak za hitrejše odvijanje zadeve :)) Kak pa je v praksi pa bomo vidli :)))

Lepo bodite, uživajte na sončku pa pazite - so baje ful nevarni ti sončni žarki za take male pikece in jih je treba dobro zaščitit (nočem pametovat, samo svetujem :).

Pa...če želite temo prestavit - ni treba mene čakat, samo prosim če me kera obvesti kje čvekate naprej :)

Papa


(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 548
   RE: majčice iz MB in okolice
22.5.2009 13:03:29   
ebetka
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Hm, opažam pa, da bo očitno mela temenca user posted image . Se ji je začela rahlo koža luščit po glavi, pa tudi laski ji odpadajo po vrhu glave. Zadaj jih ima pa še ful in je prav smešna tako plešasta user posted image . No, upam, da se bomo uspešno borile proti temencam - olje, česanje, umivanje lask... Hm, upam, da rata.



Zdravo,

ravno včeraj smo šli v boj proti temencem - sta se ji že dva naredila in nisem bila ziher kako naj se jih lotim pa sva lepo namazali z mandljevim oljem in potem čez nekaj časa odluščili. Upam, da se ne ponovijo, ker je to lahko kar trdovratna zadeva. Pa tud laski po vrhu glave so ji večinoma odpadli in je kot plešasti dedek user posted image .

Pikica, vidim, da se lepo navajate en na drugega. Zdaj pa res imate pravo veselje v hiši s tremi fantki. Upam, da se bodo lepo razumeli in da bosta starejša pridno cartala tamalega in pazila na njega.

Poloma, po m oje boš ti šla kmalu rodit. Čepek je res dober znak. Tak da zdaj navijamo za tebe user posted image . Verjamem pa, da se ti vleče in da ni lušno čakat in čakat...

Punce, kak ve široko povijate - kakšen sistem imate? Meni je patronažna pokazala eno foro ko najbolj notranjo plenico zarolaš med nogice in ne rabiš zmajčka ampak zdaj to postaja nemogoče ker mala tak miga pri previjanju, da je joj in ne zmorem več tega nardit. Kaj mate pod zmajčkom eno al dve plenici na tretjine zloženi ?? Kak mi je to naporno, to široko povijanje...upam, da bo kmalu lahko samo v pamperskah, ker tud mali ni fajn, se vedno začne dret pri previjanju, ko začneva te plenice okrog rite zavijat user posted image .

Danes smo šle bolj hitro na sprehod, sem mislila, da še ne bo tak vroče pa je blo že za znoret. Mogoče še gremo popoldan kako rundico ampak dvomim...

Vanilla, upam, da boste uživali pri tvojih in da vožnja ne bo naporna. Sicer pa mali itak uživajo v avtu - vsaj naša takoj otrpne in zaspi ko se vžge motor.

Ok, lepo se imejte, nekdo me kliče user posted image .

PS.: Poloma, držim pesti, da bo res čimprej, drži se.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 549
   RE: majčice iz MB in okolice
22.5.2009 16:49:44   
Maj_taj
Zdaj pa ne vem al sem jaz slepa..tisto kar sem včeraj napisala na forum je zbrisano oz. ni nikjer za videt. Nič mi ni jasno. :))
Paloma, držimo pesti! user posted image Jaz sem že zadnjič mela občutek da si šla rodit. user posted image

Ebetka, mi smo bli tudi danes na enem dolgem sprehodu zjutraj oz. dopoldan. Sem pohitela da ne bi hodila po vročini, pa se mi je vdeeno zdelo blazno vroče. Malo sem imela dobro zakrito pred sonnčkom, je pa bla vseeno vsa vroča ko sma prišle nazaj. V košari je pa sploh bolj toplo.

Jaz mojo še vedno široko povijam, čeprav so bli kolki ok in ne bi rabla se mi zdaj še zdi ok. Bom vprašala vseeno pediatrinjo kako je s tem, če že lahko samo s pamperskami. Že v porodnišnici sem imela težave s temi plenicami, vse ji je bilo preveliko in sem jo tak povila, da je blo vse zrahljano. :)) Zato sem takoj začela uporabljat Racman pleničke, ki so tudi za široko povijanje, le da je vse v enem. Meni se zdi bolj enostavno in priročno. Patronažna mi je rekla da je tudi sama te uporabljala. user posted image

Lepo se imejte.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 21 [22] 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 21 [22] 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?