|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
26.1.2009 20:44:09   
pike

JAPE drži se, pa da bo čimprej za tabo.user posted image

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
26.1.2009 21:04:03   
jesensko listje
Oj!

JAPE jaz sem tudi imela abrazijo - čiščenje maternice. Mi je tudi del posteljice ostal notri (o tem sem že nekaj pisala). Samo meni se je kri kar vlivala in sem vedela, da je nekaj narobe. Sem pa kar jezna, ko sem prebrala, da se je tebi isto zgodilo. Očitno se jim kar dogaja, da ne pregledajo posteljic dovolj ob porodih!!! Bi pa menda naredili ultrazvok, ali ne bi bilo ceneje kot potem delati abrazije?user posted image

No, to zgleda tako: moraš biti tešč 6 ur pred posegom. Dobiš narkozo in potem te ščistijo (ne vem točno kako, predvidevam pa da stvari posrkajo s cevko), ampak se ne sekiraj ker ne boš ničesar čutila in tudi potem te najbrž ne bo nič bolelo - mene ni, kot da ne bi ničesar počeli. Poseg je zelo kratek. Mislim, da sem bila po pol ure že nazaj v sobi. Potem sem dobivala še antibiotike in pa inekcije za krčenje maternice. V bolnici sem bila dva dni, tretji dan sem šla domov. Antibiotike baje dobiš zato, da se kaj ne vname, ker je to zelo nevarno če se, inekcije za krčenje maternice pa zato, ker dokler je posteljica še notri se sploh ne krči tako kot je treba.

Ne jemlji informacij za svete, ker še sama nisem prepričana, da je vse točno tako kot sem napisala - povprašaj zdravnike in sestre, ti bodo vse pojasnili.

Sicer pa to ni ne vem kaj in se ne sekiraj preveč!

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
26.1.2009 21:11:03   
JAPE
jesensko listje....hvala ti! Sem vesela, da si mi razložila, kako in kaj....
Veš, kaj mi še povej, kako je takrat z otrokom.....kje je ta čas....ali si ga s seboj imela. In kako je z dojenjem. Po tem posegu naj bi bil na ginekoliškem oddelku in ne na otročnicah....????

(odgovor članu jesensko listje)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
26.1.2009 21:18:09   
Anonimen
Jape, vso srečo na posegu! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Vplanu
Ojla,
... in glede na to, da tudi ti uporabljaš Aptamil in če seveda želiš ti ga prodam za 25 eur (žal nimam računa, da bi ga nesla nazaj in zamenjala). Ob priliki ti ga lahko pripeljem, ko bom šla v domžalski DM? Javi.

Dobro to biznisiraš, Vplanu user posted image ... glede na to, da jaz kupujem Aptamil v Mullerju po 11€ (in nekaj centov) na škatlo user posted image ... samo da se pa ne bi ravno stran metalo bom pa vzela, sam malo počakaj z dostavo, ker greva v sredo k zdravniku pikice pokazat, če nama bo dal napotnico za preiskave za alergije ... in če je alergična na kaj iz tega mleka, potem ga ne bom rabila ... itak. Samo vseeno držite pesti, da ni alergična na mleko ... prosim!

(odgovor članu Vplanu)
  Neposredna povezava do sporočila: 1179
26.1.2009 22:07:51   
mamabranka
Po zeloooo zeloooo dooooollllgem času se javljam. Čas je velik problem. Končno smo prišli na nekakšen urnik, pa se je končno našel čas za internetuser posted image .

Do prvega pregleda je Vid pridobil kar nekaj malo preveč. Zredil se je za 1,3kg v enem mesecu (normalno naj bi bilo tam okoli 0,7 , 0,8 kg ?), zrasel pa za 3,5cm.

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

No, moj najdražji ima pa danes 36. rojstni dan (mater je že star user posted image ... v primerjavi z mano, tak da ne po meni planit zdaj user posted image ),

Tudi moj ma na ta dan rojstni dn, praznoval je 35.let! No danes pa praznuje moj tavečji - Enej ima  2. leti:: Vse naj naj obema.

< Sporočilo je popravil mamabranka -- 26.1.2009 22:08:15 >

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
26.1.2009 22:20:10   
Vplanu
Ojoj - pol pa raje ne - ker je Aptamil za Slo trg drugačen kot tisti iz Mullerja, ki je delan v Nemčiji. Vem, da so nekatere imele ful probleme z našim Aptam. in da menjavanje ni dobro (lahko pride do zaprtja,...). Ej, nič ne biznisiram user posted image Ga bom že spravila v promet. V DM je drugače 900 g škatla nekaj čez 15 eur, v Mullerju pa seveda cenejše.
Držim pa seveda pesti, da je Neža alergična recimo na mleko za telešček user posted image .......

Nočko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
26.1.2009 22:31:23   
Vplanu
Otika: ravno premišljujem o teh pikicah. Naša je dobila tak posip pikic po telesu, ker sem jo imela preveč oblečeno in ji je bilo vroče ampak ni pa kazala, da ji je vroče. Pol me je pa mami čist napizdila zakaj jo tok oblačim in da so pikice verjetno od tega. No in od takrat jo imam v stanovanju oblečeno samo v bodi, hlačke, čez nogavičke pa copatke in glej ga zlomka pikice so seveda izginile. Če bi bila tvoja alergična na kakšno sestavino v mleku bi se to verjetno takoj pokazalo. Ampak absolutno pa mora te pikice pogledati pediater. Te alergije so kar zoprne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
26.1.2009 22:52:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamabranka
Do prvega pregleda je Vid pridobil kar nekaj malo preveč. Zredil se je za 1,3kg v enem mesecu (normalno naj bi bilo tam okoli 0,7 , 0,8 kg ?), zrasel pa za 3,5cm.

In kaj naj potem jaz rečem, ko je tamala v 7ih tednih pridobila 2,3kg? user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Vplanu
Otika: ravno premišljujem o teh pikicah. Naša je dobila tak posip pikic po telesu, ker sem jo imela preveč oblečeno in ji je bilo vroče ampak ni pa kazala, da ji je vroče. Pol me je pa mami čist napizdila zakaj jo tok oblačim in da so pikice verjetno od tega. No in od takrat jo imam v stanovanju oblečeno samo v bodi, hlačke, čez nogavičke pa copatke in glej ga zlomka pikice so seveda izginile. Če bi bila tvoja alergična na kakšno sestavino v mleku bi se to verjetno takoj pokazalo. Ampak absolutno pa mora te pikice pogledati pediater. Te alergije so kar zoprne.

Koliko stopinj pa imate v stanovanju? Mi jih imamo čez dan tam nekje med 21 in 22, ponoči pa okoli 20 ... pa jo imam v bodiju, majčki in plišastih žabicah ali pa plišastem pajacku in pa štumfki čez, pol pa če leži v ležalničku ji dam še tanjšo dekco čez noge ... a je to preveč? Ker so me ekrat že zmerjale tuki gor da jo imam preveč oblečeno user posted image ... ker men je pa mami govorila, da jo imam premalo oblečeno, ker je imela tamal mrzle rokice in pol sem jo tut z dvema dekicama pokrivala ... ma hudič je tole ko user posted image ne znajo še govorit user posted image .

(odgovor članu mamabranka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1183
27.1.2009 8:37:14   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: tasa.m

5tra_28; a Biogaja se lahko uporablja tudi če uporabljaš kapljice proti krčkom. Mi imamo Plivit D kapljice po 3 na dan, katere pa so sploh dobre, glede da je teh kapilc toliko (AD3, D3..),

Jaz sem imela kapljice Lefaxin, vetrovne iz koroških in Saab Simplex, ki mi jih je sestrična poslala iz Nemčije. Midva sva kupila Lefaxin, preostale pa sva dobila, naj probava. A sva večinoma uporabljala Lefaxin, sva bila najbolj zadovoljna.

Pediatrinja pa nama je na posvetovalnici svetovala Biogaja. Sem ji povedala da še jemlje Lefaxin. Pa je rekla, da nima kaj bit, razen da lahko neham s preostalim, da bom bolj videla efekt.

Te biogaja so probiotiki, in v navodilih piše, da pač pozitivno vplivajo na črevesje. Mi je rekla, da je dve uri črvičenja na dan do treh mescev normalno.

No, te biogaja mu dajem, 5 kapljic na dan, vsak dan. Če pa ga kaj črviči (v nedeljo sem jedla jaz svinjske rebrce, pa svinjine od kar dojim ne jem, pa je najprej mene trebuh bolel, posledično pa še malega, sam njega dosti hujšeuser posted image ). No, takrat sem še mu dala Lefaxin, pa nošenje na trebuščku, pa je ok.

Končno smo trije:)

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
27.1.2009 8:39:56   
5ra_28
Aja, Tasa...AD3 in D3 niso proti krčkom, kolikor jaz vem. To je vitamin D, za kosti in proti rahitičnosti. Proti krčkom so vse prej v prejšnjem postu naštete.
Veliko staršev se pritožuje, da dojenčke napenja po AD3, zato jih zdravniki zamenjajo za D3 od Plive. Jaz imam te, pa je ok. Mal mogoče več prdi, sam ko ga napenja, ga dam na trebušček, pa jih lahk spusti 5 glasnih v roku par minut. user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
27.1.2009 8:41:36   
5ra_28
Biogaja so kot vitamini, ki jih jemlješ redno, da je efekt dolgoročni, Lefaxin, vetrovne, Saab Simplex pa je kot aspirin, ki ga vzameš le takrat ko te glava boli.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
27.1.2009 8:49:45   
Vplanu
Otika: pri nas je tam nekje med 22 in 23 stopinj. Meni je patronažna pri prvi rekla, da naj otroka toliko oblečem kot sebe, ker moramo vedeti, da imajo dojenčki enkrat hitrejši krvni obtok in jim je tudi hitreje vroče kot nam. Pri drugi pa mi je tudi patronažna rekla, da bo dovolj, če imam otroka oblečenega samo v bodi, hlačke, nogavičke in copatke čez. Pa tega seveda nisem upoštevala. Jah, saj se spomniš kako je bilo v porodnišnici vroče ampak dojenčki pa so bili čisto zadekani user posted image .Jaz jo v stanovanju pokrijem s tanšo dekico samo ko spi, drugače pa ne. Mrzle rokice niso merilo, da otroka zebe. Njegovo temperaturo preveriš spredaj na prsih ali pa zadaj na hrbtu za tilnikom. Sedaj naša že joka, ko ji je prevroče, ker imata naša dva spodaj ful toplo (25 stopinj) user posted image . Probaj, pa boš videla. Lahko pa da je njej čisto Ok.

No, pri nas je starejša zbolela, tako da sedaj čakam, da bom še jaz in najmanjša user posted image .
Uživajte.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
27.1.2009 9:09:36   
zverinca
Jutrooo!!

Kaj nič kofeta najprej? user posted image evo vamuser posted image

no evo, 5ra je že vse okol kapljic razložila, v planu okoli oblačenja - ja Otika noo, sej te nismo napadle, sam nam je blo pa čudno ker si jo res veeelik oblekla kokr si takrat napisalauser posted image

mi smo pa spet tako tako spali, mali je imel od 21-24h operne vaje, vetrovnih kapljic pa mi je seveda kot naročeno zmanjkalo, upam da mi jih danes prinese poštar, sem jih včeraj naročila. Sedaj pa mali spi, z veliko se pa moram žogat - evo se že krega ker ji lovljenje ne greuser posted image pestro, ni kaj... pa mojstra za roleto sem že imela, čakava poštarja da prinese te kapljice in ene igrače sem za Niko naročila....

jaz imam oboje, ležalnik in igralni center in mi je oboje super...

moram it, mala ne da mira...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
27.1.2009 9:38:38   
Anonimen
Saj vem da me niste napadle no ... se samo tako reče user posted image ... pomoje sem res malo zapretiravala, glede na to da niti minus ni bil zunaj ... zdaj pri teh temperaturah malo nad ničlo jo oblečem za ven samo še v kombinezonček (čez cotice, ki jih ima za not oblčene) in kapo pa z deko jo zadekam in pokrijem z onim pokrovom od voziča ... pa prosim ne mi spet rečt, da je tut to preveč user posted image . Bom mami okregala, ko me je tako napsihirala glede tega user posted image .

(odgovor članu zverinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1189
27.1.2009 9:48:22   
zverinca
ne, to pa ni preveč, to je pa glih prouuser posted image user posted image user posted image

evo, meni je poštar že prinesel kapljice za malega - in svet se mi spet zdi lepšiuser posted image , igrač pa še ni, mogoče bo poznej dostava, upam, ker kako to Niki razložitiuser posted image user posted image

pa golaž se (spet) kuha, kaj čem, radi ga imamo in zmeri ga skuham za dva dni...

pa še to: Jernej mi že od 7h spi!!! aaaaaa, ponoči pa ne pa ne... pol se pa pejdi!

tašča: danes pride popoldne, he, samo bom jaz takrat namenoma odsotna - knjižnica in DM vabitauser posted image

< Sporočilo je popravil zverinca -- 27.1.2009 9:50:39 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
27.1.2009 9:49:48   
b
Jutro

Tudi jaz vam pošiljam enouser posted image . Namreč jaz brez njej ne morem. Kako pa kaj ve- ali pijete kavo tiste ki dojite? Jaz obvezno eno zjutraj včasih pa tudi kakšno manjšo popoldne ko se mi spiuser posted image . Mislite da lahko škodi otroku na njegov razvoj- mislim da bo preživahen.....user posted image , Jaz sem tudi pri prvi pila med nosečnostjo in ko sem dojilo kavo. Je bila pa kot otrok res zelo živahna- ne vem če je to vzrok.
Še enkrat sprašujem- ali katera tudi daje PO 8 kapljic AD3 KAPLICE ?

Sedaj pa se je mojuser posted image zbutkal iz kratkega jutranjega dremeža in moram it....

papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
27.1.2009 9:53:41   
zverinca
b jaz sem imela pri Niki najprej AD3 po 8... pa jo je zvijalo in smo potem presedlali na D3...

kavo jaz tudi spijem, zjutraj eno veliko belo, pa popoldne eno ici pici... je pa tudi moja Nika precej živahna, sam po mojem ne od kave, no, prej karakter...

< Sporočilo je popravil zverinca -- 27.1.2009 9:54:24 >

(odgovor članu b)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
27.1.2009 10:20:34   
jesensko listje
Dober dan!

JAPE najbrž je že prepozno za odgovor pa vendar: jaz sem bila na oddelku otročnice, v isti sobi kot po porodu, samo ne na isti postelji user posted image . Otroček te počaka v sobi. Ga sestre čuvajo, oz. mora tista, ki je še s tabo v sobi pozvoniti sestram če joka. Se moraš pač zanesti na kar ene ljudi. Ampak ni panike. Moj je ves čas spal. Dojila sem pa tudi lahko, kljub zdravilom. BAJE ni nič narobe. Je pa mali potem dobil glivice na ritki kot posledica tegauser posted image .

Mi smo pa danes grozno spali... Se počutim kot da sploh ne bi šla spat.

Lp!

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
27.1.2009 10:47:47   
katja_p
b: js dajem po 7 kapljic AD3

(odgovor članu jesensko listje)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
27.1.2009 10:53:18   
tinca123
IZVIRNO SPOROČILO: petruscha

Tudi moj user posted image je že en teden na kapljicah AD3. Sedaj sva na 4 kapljicah, jutri pa že na 5ih. Je ma mojega začelo zvijati že 2 dni preden sva začela s kapljicami. Kapljice mu dam zjutraj pred dojenje, nato pa še kar kapljice proti vetrovom(imam avstrijske ANTIFLAT) in se kar obnesejo. Dopoldan ga malo pozvija, nato pa je mir do kakšnih 19.00- 20.00 takrat ko ga dojim ponavadi, ga začne spet zvijat, mu dam zopet kapljice, nato pa se v kakšnih 15ih minutah umiri- zaspi mi na ramah, jaz pa sedim na gugalniku- mu res paše, da se guncava- ga vse skupaj uspava. Tako da imam potem mir do 02.00 zjutraj. Ponoči krčev nima; se podoji, podre kupček in zaspi naprej.

Če bo tako naprej, bo kar vredu. Je user posted image kar priden.

Ali mu te  Antiflat kapljice daješ skoz, torej vedno ko se dojita??

Meni je pediatrinja sedaj na pregledu rekla, da ni dobro, da mu jih skoz dajem!

(odgovor članu petruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
27.1.2009 13:29:46   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: tinca123

Tudi moj user posted image je že en teden na kapljicah AD3. Sedaj sva na 4 kapljicah, jutri pa že na 5ih. Je ma mojega začelo zvijati že 2 dni preden sva začela s kapljicami. Kapljice mu dam zjutraj pred dojenje, nato pa še kar kapljice proti vetrovom(imam avstrijske ANTIFLAT) in se kar obnesejo. Dopoldan ga malo pozvija, nato pa je mir do kakšnih 19.00- 20.00 takrat ko ga dojim ponavadi, ga začne spet zvijat, mu dam zopet kapljice, nato pa se v kakšnih 15ih minutah umiri- zaspi mi na ramah, jaz pa sedim na gugalniku- mu res paše, da se guncava- ga vse skupaj uspava. Tako da imam potem mir do 02.00 zjutraj. Ponoči krčev nima; se podoji, podre kupček in zaspi naprej.

Ne te kapljice mu dam pri jutranjem dojenju 1 dozo (tam okrog 7-8 ure -odvisno kdaj se zbudi) in če ga nič ne črviči, potem je to to za ta dan. Zaenkrat jih je dobil max 2-krat dnevno.

Kako pa ti prakticiraš??

(odgovor članu tinca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
27.1.2009 13:37:15   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: b

Kako pa kaj ve- ali pijete kavo tiste ki dojite?  Jaz sem drugače ljubiteljica kave, sem jo pila med nosečnostjo, sedaj pa pijem zjutraj belo kavo- cikorijo. ta prave turške pa še ne upam, saj ko bom enkrat zaštartala z njo, ne bom mogla nehat pit,..user posted image user posted image user posted image .

Še enkrat sprašujem- ali katera tudi daje PO 8 kapljic AD3 KAPLICE ?
Danes smo že na 5 tih kapljicah- moramo priti do 7 kaspljic na dan.

(odgovor članu b)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
27.1.2009 15:17:48   
nanaa
Ojla,

tudi mi smo iz drugega pregleda in smo težki 4450 pa 56 dolgi, pravi zdravnica da ravno pravuser posted image , smo pa dobili še napotnico za slikanje kolkov, naslednji pregled pa je pri treh mesecih, a jih takrat že cepijo? DO takrat se moramo odločiti ali jo bomo cepili za rota virus, pa sploh ne vem kaj bi?

Mi imamo 5 kapljic AD3 na dan, jih dam kar takoj zjutraj po žlički potem gremo pa jest. Pa jih tako hecno liže dol iz žličke:). 
Jaz Hano samo dojim in si tudi zjutraj privoščim črno kavo pa včasih še popoldne kakšno ali pa brezkofeinski kapučino.
Ja krstiti jo bova tudi medva dala samo spomladi, ko bo že bolj toplo, mi je še premrzlo, da bi jo sedaj nosila v cerkev.
Cunje- jaz ji dam za notri bodi, hlačke, copate in to je to, aja pa še eno tisto tetra majčko. Za ven pa zmeraj ramišljam ali jo preveč oblečem ali premalo .... komaj čakam poletjeuser posted image .

Že zadnjič sem spraševala, ve katera za kakšen dober apartma na plaži, Pag, Krk,...za poleti, nekaj sem našla pa so že zasedeni.

Povejte punce kdaj imamo srečanje na Trojana (krofiiii), ali še počakamo kakšen mesec, da bodo malo večji pa tudi vreme upam, da bo lepše.

se tipkamo

Neposredna povezava do sporočila: 1198
27.1.2009 17:02:59   
YOZIKA
b- nam je pediatrinja predpisal 8 kapljic AD3, pa ko sem mu prvič dala ga je zvijalo, tako da sem potem začela postopoma uvajat.... pa je boljše... Zdaj smo na 4 kapljicah. Po mojem je to odvisno od tega kako mehko ima glavico dojenček

Tudi jaz pijem črno kavo, zjutraj si eno privoščim, pa je Miha precej nezahteven dojenček v primerjavi z Nejcem pa pri njem nisem pila kave, tako da po mojem to sploh ni od tega odvisno

Se mi pa zdi, da imamo mi danes tisti poskok v rasti, ko je ena zadnjič napisala, bi tamali kar jedel na 2 uri,ali pa celo še palo prej; drugače pa je skoz jedel na 3 ure. Pa nič manj ne poje kot ponavadi

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
27.1.2009 18:00:36   
tinca123

IZVIRNO SPOROČILO: tinca123

Ne te kapljice mu dam pri jutranjem dojenju 1 dozo (tam okrog 7-8 ure -odvisno kdaj se zbudi) in če ga nič ne črviči, potem je to to za ta dan. Zaenkrat jih je dobil max 2-krat dnevno.

Kako pa ti prakticiraš??

Skoraj vsakič, ko se dojiva - je pa res, da ima zelo močne krče.

Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.