|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
28.1.2009 16:57:34   
čebeli
Oj!

Jest mam pa en problem...včerej sem mela premal mleka, dons ga je mal več, sam zgleda, da še kar ne dovolj...ker se mi mala dere in dere, pa je revice kar ne morem potolažit. Iz dojk mi kar tko ne priteče mleko, ker itak nikol niso polne (do zdej mi je sam ene 2x vn teklo, pa je mala stara že skor mesec). Skos se neki sekiram, pa pol posledično manj jem in evo rezultate...

Pa sploh ne vem kaj me tko skrbi...a to, da mi mala premal je?, al to, da mi skos jokca, al pa to, da je čist pikčasta? user posted image al je pa še čist kej tretjega...aja, z mojim se skos kej kregava, češ, kaj ne morm vse pospravit po kuhni...Džizs, men se bo sfuzlalo, ko moram skos našo revico crkljat, pol pa še deca poslušat! Da bi jo pa on za kako urco prevzel, pa ni šans, sam do prvega jokca ali stokca, to je pa celih 5 minut na dan! Pol se nej pa čudi, zakaj mala noče bit pr njemu...ker ga ne pozna!user posted image

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
28.1.2009 17:11:18   
Vplanu
Ojla,
Čebeli: ne se sekirat, ker ti bo mlek šeellll - dej jej pa pij dovolj - ene nismo imele sreče z dojenjem tako, da dej se potrudi.

Deca pa je treba kar na realna tla postavit - jaz sem tudi mojega. Ker ni šlo na lep način je šlo pa na grd (da sem popi..... totalno)user posted image . On je imel ravno tok zraven kakor ti, ko se je dete delalo a ne! Tako, da mora zvečer tudi on kaj tamalo prijeti, jo previti, nahraniti. Jutri grem pa jaz zvečer ven in bo on mogel narediti ves večerni ritual. Če mu pa po stanovanju kaj ni všeč pol pa mu rečem, da naj kar on posodo zloži v pomivalca ali pa posesa,.....ima ravno tako dve roki kot jaz. Uh, jaz se ne dam. Moj možiček je sicer zlati zlati ampak preveeečččč dela - tako, da se je sedaj malo umiril in ne dela več do desetih zvečer ampak pride okoli sedmih domov in paše njemu in seveda tudi nam trem čebelam user posted image .

Naša ima pa danes smejalni dan user posted image - kok je luštno. Ko bi bila vsak dan taka - no pol bi bilo pa preveč lepo in nič pestro user posted image .
Se tipkamo.

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
28.1.2009 18:14:02   
pike
Ojla,

glede dojenja; moja se doji vsake 2 uri ali na 3 ure, včasih celo na 1,5 ure. Zdaj, ko sva imele pregled in mi je P rekla, da se je malo preveč zredila, pa malo bolj na uro gledam kdaj je. Pa dodatke ji zvečer ne smem več dajat. Pred spanjem sem ji ponavadi dala 90 ml. No zdaj pa ji več ne bom, dva dni smo bili tudi zvečer na zizi in mi hvala bogu enako spi. Je pa res, da zvečer od 22 ure bi bila vse do polnoči gor priklopljena tako, da sem kot ena velika mlekarica in čisto utrujena.

Za pit ji tu in tam dam šipkov čaj, ki ga več ne sladkam, ker me je P oštela pa čeravno sem dala not res trohico sladkorja.

Še vedno čutim šive, ko grem lulat, ob odnosih pa  itak.user posted image Kako je pri vas? Bila pa sem samo zunaj šivana in je že 2 meseca od tega.

(odgovor članu Vplanu)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
28.1.2009 18:18:12   
petruscha
oJla!

Čebeli: jest sem tud mislila, da mam premalo svojega mleka, pa sem po nasvetu tud ene mamice, šla in kupla AP mleko,.. in ko sem mojegauser posted image   podojila sem mu ponudila še to mleko. Pa je spil ful malo: 5ml.
Tako, da mogoče, lahko tudi ti tako probaš in vidiš če je mala še lačna po podoju. Če bo mala šepila, potem ji nekaj časa probaj malce dodajat, dokler se ti ne uštima zadeva s tvojim mlekom. Veliko pij in ne izpuščaj obrokov  in pa svojega deca kar orenk privijuser posted image . Naj ti pomaga pri vajini pupi.

Boš vidla, da se bo vse uštimalo. Z dojenjem kar vztrajaj, tudi če imaš zdaj malce manj mlek,... tud jaz sem mela  zaradi stresa nekaj časa manj mleka, zdaj pa je vse steklo,... in se samo dojiva. Mleka pa ful, si ga tud črpam, kadar mi teče ven.

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
28.1.2009 19:40:07   
zverinca
Čer čveke, evo še mene končno malo...

Je bil spet en pester dan za mano, za nami.
Ker sem odvisnica od čokolade imam kar krizo oz jo ima mali, ga šraufa in šraufa, tako da sem mojemu zabičala, da sedaj pa ne sme več kupiti čokolade ker se enostavno ne morem upretiuser posted image pa čeprav vem, kaj bo to naredilo Jerneju, ne morem in pika. Huda je odvisniška...

Nika je bolje, norice so se ustavile in se že začele sušiti, smo pa od jutri dalje na preži, če jih je tudi Jernej pokasiral, bomo videli v 14h dneh... če že, naj bojo v blagi obliki...

5ra, dva dni nazaj si napisala kako uspavaš Taia - enako jaz Jerneja, stisnem ga k sebi in vedno zaspi, ali pa mu tudi kar rokice povijem ob telešček, da je kot štruca, kakor so delale včasih babice, in res deluje. Mali spi kot bubica.

dojenje: jaz opažam nihanja, ampak vem tudi zakaj: stres. Tako da skušam čez dan ležati ko lahko in veliko veliko pijem. Na MONu sem brala malo okoli tajminga dojenja in se opomnila, kar sem spoznala že v P, da lahko mali je ko pač hoče, pa naj je to na uro in pol če želi. Čeprav nekako gre na 2.5-3h, proti večeru pa hoče tudi pogosteje - upad mleka. Ampak sem trmasta in mu ne dam AM, jaz sem na porodniški zato, da sem z njim, njegova. OK, zdej imam pač še Niko doma, sam načeloma... se razumemo ne? user posted image

čebeli, le pogumno zaropotaj doma, nisi sama ja... je trebamoške včasih malo zrukat. Mi smo to dali čez pri prvemu, sedaj je vzoren očka. (ki ravno trenutno daje spat Niko, da sem jaz lahkomalo tu)

črnkofe, jaz sem Jerneju ravno včeraj dala par požirkov čaja po flaški -  še ena fora z MONa, ampak ne zaradi potrebe po tekočini, bolj zaradi tega, da spozna cucelj in da bo, ko bo treba, znal tudi čaj piti. Drgač pa ja, ne rabijo čaja, mleko je najprej vodeno, s katerim se odejajo, potem pride šele gosto hranljivo. Narava je za vse poskrbela - jedačo in pijačouser posted image

evo, konec mojega veselja, mali se oglaša... spet čokolada na deluuser posted image user posted image

fajn bodite!

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu petruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
28.1.2009 23:03:44   
vrtnica21

Dojenje
: jaz polno dojim že 2,5 meseca in tudi nimam vsak dan enako mleka. Dojke tudi niso več tako polne, kot na začetku. Ampak zato mleka nimaš manj. Tako se samo zdi. Samo ponudba se izenači s povpraševanjem. Seveda pridejo tudi krizni dnevi, ampak vztrajajte na joški. Pa naj vam 2 uri visi na joški.
Jaz jo sedaj dojim res na 2,5 oz. 3 ure in ne na manj. Vsakič ponudim eno joško in jo do konca sprazni. Naslednji obrok druga joška. Če je pa ful lačna, pa ponudim še drugo. Ponavadi pa ima eno dovolj. Tako se mi vedno naredi dovolj mleka. Pri meni se to obnese.
Sicer pa pijem veliko vode in vsak dan spijem eno pivo (brezalkoholno seveda).

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
29.1.2009 9:53:36   
Anonimen
Saj ne morem vrjet, da sem prva user posted image ... se mi še ni zgodilo, pomoje user posted image .
Dobro jutro vsem skupaj, upam da ste imeli vsaj pol tako fletno noč kot mi. Je pupa namreč spala odpol 9ih do 3h in potem še do pol 9ih ... 12 ur z enim vmesnim hranjenjem ... bomba user posted image .

(odgovor članu vrtnica21)
  Neposredna povezava do sporočila: 1232
29.1.2009 10:44:45   
tinca123
dobro jutro!

Midva sva se pa sedaj kopala in mu ni bilo čisto nič všeč. Misli, da je čas, da prestavimo na večer. Ko sva prvič poskusila kopanje zvečer - kmalu po prihodu domov je imel najbolj grozno noč. Čisto nič ni spal...upam da se ne ponovi.
Opazila sem, da sedaj ko se je počasi navadil dojenja in vseh procedur, ki pašejo zraven, je začel lepše jesti in ima manj krčkov zvečer. Ali je še katera to opazila?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
29.1.2009 11:46:34   
katja_p
A je možno, da kava vpliva na dojenčka? Dva dni nazaj sm pila belo kavo (Franckovo) in tamala ni niti hotla vredu jest in kr skoz se je drla in jo je neki zvijalo ...

Ak bi to mogoč lahk blo od jogurta? user posted image

(odgovor članu tinca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
29.1.2009 13:20:35   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

A je možno, da kava vpliva na dojenčka? Dva dni nazaj sm pila belo kavo (Franckovo) in tamala ni niti hotla vredu jest in kr skoz se je drla in jo je neki zvijalo ...

Ak bi to mogoč lahk blo od jogurta? user posted image

Tud jaz pijem belo franckovo kavo vsako jutro, jogurte pa jem ponavadi za večerjo in moj user posted image nima krčkov po tem. Prvi mesec sploh ni imel krčko, sedaj pa jih ima in sem prepričana da ne od jogurtov in bele kave.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
29.1.2009 13:22:17   
čebeli
oj!
hvala vsem za spodbudne besedeuser posted image , sem mogla mal pojamratuser posted image user posted image ...je blo potem bolš počutje...in joške ponoč bolj polne. Sej sem potem več jedla...tut ko mi ni več pasalo...pila pa itak! Sam mi mala še kar naprej nekej cmerglja...čez dan noče sama spat. Sem jo mela prej na joški, potem sva podirali kupčka (ki ga spet ni hotla...) insva v tem položaju obe zaspali (ona pade v komo že med dojenjem in ne pomaga nič, da bi jo zbudila...no, potem se čez 10 -30 minut spet začne oglašat če jo dam z rok). Mi je pa šel možek že 2 dni nazaj po AM, pa do danes še nisem probala, če ji manjka...ker imam občutek, da bo ugotovila kolk je u izi pit iz flaške in bo pol joško proglasila sam še za dudo...in ode ji naziv "vir hrane in pijače"user posted image

Katja, glede jogurta ti sigurno ne nagaja, celo priporoča se jogurt za uravnat prebavo mamice in posledično otročka (čaki,...ali pač?-uravnavanje prebave...)...in bela kava ne more škodit...tut js jo skos pijem za več mleka.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
29.1.2009 13:46:45   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca

dojenje: jaz opažam nihanja, ampak vem tudi zakaj: stres. Tako da skušam čez dan ležati ko lahko in veliko veliko pijem. Na MONu sem brala malo okoli tajminga dojenja in se opomnila, kar sem spoznala že v P, da lahko mali je ko pač hoče, pa naj je to na uro in pol če želi. Čeprav nekako gre na 2.5-3h, proti večeru pa hoče tudi pogosteje - upad mleka. Ampak sem trmasta in mu ne dam AM, jaz sem na porodniški zato, da sem z njim, njegova. OK, zdej imam pač še Niko doma, sam načeloma... se razumemo ne? user posted image

Evo, rada bi na to temo dojenje nekaj napisal, čeprav je to že prežvečena tema na tem forumu,... vedno kadar berem o dojenju oziroma o tistih mamicah, ki samo dojijo in o tistih, ki morajo dodajati oz. jih ne dojijo, dobim nek čuden občutek, ker tiste mame, ki izključno samo dojijo povdarjajo kako dobro je dojiti in bla bla bla,... smo že slišali in brali o tem in ne bom nakladala...

Naj povdarim, da vse kar pišem je izključno samo moje osebno mnenje, ki ga nikomur ne posiljujem!! Odločitev o dojenju je na vsaki posameznici in tudi tiste, ki se odločijo da bodo dojile, včasih pri tem niso uspešne. Enim uspe, drugim ne- in to je to. Že tako  jim verjetno ni čisto vseeno, ker jim dojenje ni steklo kljub trudu, ki so ga vložile v to- razlogi so lahko različni. Predvsem bi povdarila tu stres, ki se lahko pojavi že samo zaradi tega, ker si misliš: " pa kaj delam narobe, da nimam dovolj mleka, drugim pa nimajo problema z dojenjem oziroma jim je dojenje le steklo, meni pa nikakor,...".
Ponudba in povpraševanje!!??? Ja, nekaj bo na tem, samo teorija je nekaj, praksa pa drugo. Tudi v ekonomiji je tako: presežki in primanjkljaji,...

Hotela sem povedati to, da škoda se presekirati zaradi dojenja, če ne steče tako kot bi moralo. Vsi smo in bodo zrasli ali z maternim mlekom ali pa z dodatkom. 
Na porodniški pa nisem zgolj samo zato, da bom dojila moje dete ampak da bova povezana tudi na drugačen način,...

Še enkrat naj povdarim, da je to le moje osebno mnenje,  spoštujem mnenja drugih, jih včasih tudi upoštevam, sicer pa smo si  vsi tako ali tako drugačni in prav je tako. Pa brez zamere,..

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
29.1.2009 14:13:34   
zverinca
khm, se mi je kr mal zaletel Petruschauser posted image
no, ne vzamem za slabo, itak da ne, če kdo ve kaj pomeni stres okoli dojenja, očitki, vpliv okolice, vse pač kaj prinese novorojenček in dojenje - sem to tudi jaz. Ravno dva dni nazaj me je tašča 'ja pa a imaš še dovolj mleka, saj še ni tri ure, a mu ne bi dala flaško' - ghhruser posted image tiho bodi baba, ne psihiraj me sem si mislila. Ja, imam AM doma, za vsak slučaj, ker vem kako je, ko dojenček joka zaradi lakote. Sem na žalost doživela pri Niki, nisem si pa znala razložiti joka.
In to, kar sem napisala okoli mojega dojenja je pač moje mnenje, niti nočem kateri nabijat slabe vesti, sem le povedala, kako je pri meni. Tako kot si napišemo izkušnje s plenicami, nastavki za dojenje, vozički....

Imam to srečo, da vem kaj pomeni dojiti in kaj pomeni hraniti dojenčka z AM. In poznam prednosti obeh. In že iz tega vidika, ker sem pri Niki morala dodajati, sedaj pa le dojim, mislim da lahko povem kdaj tudi svoje mnenje če je že govora o dojenju. Konec koncev imam izkušnje z obemi načini hranjenja. In po pravici povedano, tudi jaz pomislim, da bi mu dala flaško AM, da bi lahko si privoščila segedin, fižol, čokolado, da bi lahko tudi dragi nahranil malega ponoči, da bi lahko jaz šla zvečer mogoče s prijateljicami na čvek, kar sedaj, ko dojim, pač ne morem. Niti si mleka ne črpam, da bi mogoče lahko kdaj kam šla.

To, da sem doma na porodniški za malega, za dojenje: ja za koga pa sem, njega sem rodila. In če je dojenje ena od mojih opravil na porodniški zanj in če mi tokrat dojenje gre, zakaj pa ne smem tega tako izrazit, da sem zanj doma, za dojenje? In seveda tu je še vsa druga povezanost, dojenje oz AM je pač ena od teh 'dolžnosti'.  Če bi bila pa flaška, bi m pa flaško dala na 2h oz kadarkoli bi hotel. To sem hotela rečti, da sem zanj tu, zan na porodniški, v vseh pogledih.

Je pa debata o dojenju vedno obremenjujoča za doječo mati, že samo vprašanje skoraj mimoidoče tete 'a dojite??' ti lahko nevede povzroči stres, še predobro vem.
In nisem jezna, užaljena, povem le svoje mnenje. O dojenju pa v bodoče no bom niti pisnila, da tudi jaz ne povzročam stresauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1238
29.1.2009 14:19:46   
Anonimen
Petruscha ... se čisto strinjam ... sam sekirala sem se pa vseeno na polno, ko nama dojenje ni steklo.

Punce ena super novička ... Izdelke iz angleške trgovine Next je zdaj mogoče tut v Slovenijo naročit ( http://www.nextdirectory.eu/page.asp?b=X43&p=576&o=2 ) ... ful so luštkane in kvalitetne stvari in za ful ugodno ceno. Men je mami prinesla iz Londona kombinezonček in en kompletek za iz porodnišnice iz Nexta in je tolk cort, da mi je prav žal, da ji kompletek ni več prav ... jao, bogi moj osebni račun user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1239
29.1.2009 14:28:51   
vrtnica21
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Punce ena super novička ... Izdelke iz angleške trgovine Next je zdaj mogoče tut v Slovenijo naročit ( http://www.nextdirectory.eu/page.asp?b=X43&p=576&o=2 ) ... ful so luštkane in kvalitetne stvari in za ful ugodno ceno. Men je mami prinesla iz Londona kombinezonček in en kompletek za iz porodnišnice iz Nexta in je tolk cort, da mi je prav žal, da ji kompletek ni več prav ... jao, bogi moj osebni račun user posted image .

Kakšne luštne oblekce. Sigurno bom kaj naročila. Super Otika.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
29.1.2009 14:35:12   
zverinca
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Petruscha ... se čisto strinjam ... sam sekirala sem se pa vseeno na polno, ko nama dojenje ni steklo.

enako sem se jaz pri Niki... pa sem se sprijaznila in nama ni čisto nič falilo z AM. Zdej sem pa tudi LE SVOJE IZKUŠNJE napisala, ker se pač sedaj veselim, da nama dojenje teče z Jernejem....

Za  Next pa vem, sem pred časom zasledila, pa sem še mislila tukaj (prov zate napisat, ker vem da si me enkrat spraševala) pa sem pozabilauser posted image
in tudi jaz pasem očke na next, sam zdele še ne mislim kaj kupovat, ker imam za Jerneja ful zalogo do enega leta, ko pa bom kej morala bom pa tudi next sigurno, pa za Niko piko seveda tudi, komaj čakam... še bolš pa da mojega posedim, ker njega pa čist odneseuser posted image

< Sporočilo je popravil zverinca -- 29.1.2009 14:37:22 >

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
29.1.2009 14:58:02   
lonja
Ojla,

Zverinca, s ečist strinjam s tabo o napisanem, prov zlo lepo si napisala, pa prav z ničemer nisi v slabo luč dajala tistih mamic, ki pač dodajajo oz. svoje zakladke hranijo z dodatkom. Itak se ve, da je vsaka mamica za svojega polhka najboljša mamica, pa naj mu daje al joškico al pa aptamil, kukr če.
Pa šele zdele sem prebrala, da ima tvoja Nika norice. Mi smo jih na srečo že preboleli. Je pa tudi naša Ajda v soboto fejst zakuhala in posledično okužila še mene, tko da sva se cajtali družno do včeraj. Manca ima pa še vedno sam full zamašen nosek user posted image . user posted image  za Niko!

Katja_p, ne boš verjela, ampak tudi meni se zdi, da Manci nagaja, če pijem mleko oz.jem mlečne izdelke. Se je drla kot šojica prejšnji teden, pol mi je pa ena omenila tole, pa sem zdej že tri dni brez mleka in je full bolje user posted image .

Otika, ti pa si naspana mamica user posted image . A vidiš, to pa je pozitivna stran hranjenja z AM? Jst mam podočnjake do kolen user posted image .

Lepo popoldne!

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
29.1.2009 15:29:38   
Nincica1
Mene pa zanima glede mlečnih izdelkov ali potem ne jeste prav nič, kar vsebuje mleko in prav vsako stvar preverite ali se izogibate samo mleku in jogurtom. Sama namreč zdaj že nekaj dni ne pijem mleka in jogurtov in je stanje sicer malo boljše, ni pa OK, še vedno smo zeeeelooo neprespani, saj to traja vsako noč povprečno 5 ur in sem bila na eni izmed terapij, kjer lajšajo krčke in mi je terapevt rekel, da naj pojem kak kos sira oz. si v kavo lahko dam mleko, da naj se pa izogibam mleku in jogurtom, še posebej lahkim, ker prav to povzroča krčke dojenčkom, ker to najtežje prebavijo,..zato me tudi zanima, ker sama ne vem več kaj naj jem,...ves čas samo kruh in marmelado in polento s sojinim mlekomuser posted image kriza je, nimam niti ideje več kaj lahko in kaj ne, ker ga tako ali drugače zvija, ampak mi pa potem slaba vest dela svoje, če pojem nekaj, kar vem, da ne bi smela in ga potem gledam kako se bošček matrauser posted image

Sva bila pa danes zunaj na sprehodu, prav super je bilo in mi zdaj že 3 ure spi, da že sama ne vem več kaj naj počnem, ker nisem navajena imeti tako dolgo miruser posted image

Lep dan vsem.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
29.1.2009 15:31:51   
petruscha
In reakcija je bila sprožena,..user posted image user posted image .

Zverinica: mogoče se tud nisem prav izrazila, nisem mislila dlih pisanja o dojenju na strani (Božičkovi pomagači), bolj mi je v uč padel pogovor prav na temi od dojenju (pa mogoče tud še na kakšnem drugem forumu- no sej to sploh ni važno;...).  Ja, pa v bistvu je važno, ker bom mogoče rabila prav tvoj nasvet kdaj okoli dojenja in mi bo ta mogoče prav prišeluser posted image user posted image user posted image . Tako da treba se je pogovarjat,...user posted image .

Ko je men začel mleka zmanjkovat, sem si tud mislila grozauser posted image kaj pa zdaj, pa bo treba dodajat, pa bla,bla, bla,..... pol pa berem tukaj da nisem edina, ki ima takšne in drugačne težave in sem tud jaz vztrajala pri dojenju, pa mi je steklouser posted image . In res veliko koristnih informacij sem dobila prav tukaj in hvala prav vsemuser posted image user posted image , ki pišete o svojih izkušnjah, ker nekje se vsak skoraj najde,...

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
29.1.2009 15:38:47   
petruscha
Ojla  Lonja, jaz dojim in sem tudi naspana! Moj user posted image zaspi ob 20.00 pa do 02.00 (ta čas si vzamem zase: telovadba, večerja, tuš, TV ali knjiga, knjige za faks, nato pa moj počitek. OB 2.00 se podojimo in zopet spimo do 05.00 ali do 06.00.  Pol pa še mal povlečem, nekje do 08.00. tako da sem kar naspanauser posted image user posted image , podnevi ne spim nič, ker sem drugače čist povožena od dnevnega spanca- mi enostavno ne paše spat.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
29.1.2009 15:50:50   
petruscha
Ninica 1: jaz pazim na prehrano in to od prvega dne; čeprav mlečne izdelke uživam. Prvi mesec nobenih krčov, nato pa glej ga zlomka, 2va dni preden sem začela dajati kapljice AD3 (ki menda tudi povzročajo krče), moj user posted image dobi krče. Verjetnio je v mali meri nekaj odvisno od prehranjevanja, vendar pa krči so verjetno pri vsakem user posted image (skoraj) prisotni, in eni so ful revčki, drugi pa manj.

Drugače sem tud jaz iz sprehodauser posted image , sprehoda v narekovajih, ker sem imela malega samo v vozičku pred hišo uro in pol, ker je po naših cestah še vedno sneg oziroma snežna brozga, da o pločnikih ne govorimuser posted image .

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
29.1.2009 16:13:16   
zverinca
IZVIRNO SPOROČILO: petruscha

In reakcija je bila sprožena,..user posted image user posted image . ena konkretna debata končno a? user posted image user posted image user posted image

Zverinica: mogoče se tud nisem prav izrazila, nisem mislila dlih pisanja o dojenju na strani (Božičkovi pomagači), bolj mi je v uč padel pogovor prav na temi od dojenju (pa mogoče tud še na kakšnem drugem forumu- no sej to sploh ni važno;...).  Ja, pa v bistvu je važno, ker bom mogoče rabila prav tvoj nasvet kdaj okoli dojenja in mi bo ta mogoče prav prišeluser posted image user posted image user posted image . Tako da treba se je pogovarjat,...user posted image .

Ko je men začel mleka zmanjkovat, sem si tud mislila grozauser posted image kaj pa zdaj, pa bo treba dodajat, pa bla,bla, bla,..... pol pa berem tukaj da nisem edina, ki ima takšne in drugačne težave in sem tud jaz vztrajala pri dojenju, pa mi je steklouser posted image . In res veliko koristnih informacij sem dobila prav tukaj in hvala prav vsemuser posted image user posted image , ki pišete o svojih izkušnjah, ker nekje se vsak skoraj najde,...

no sej to, jaz sem pisala čist svojo izkušnjo, kako mi zvečer upada količina mleka in da sem si malo pomagala z branjem La leche na MONu. Se pa čisto strinjam tudi jaz s tabo, o stresu, kakor sem že napisala.
Takšnih in drugačnih debat o dojenju pa sploh ne berem, ker mi prav nič ne pomagajo, prej naredijo slabo. Čvekam rada tukaj pri božičkih, ker imamo enake probleme, veselja... in kaj bomo debatirale pozneje, kakšne kašice, kaj jejo in česa ne marajo, zobki, vrtec.. to bojo še pestre debateuser posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Nincica1

Mene pa zanima glede mlečnih izdelkov ali potem ne jeste prav nič, kar vsebuje mleko in prav vsako stvar preverite ali se izogibate samo mleku in jogurtom. Sama namreč zdaj že nekaj dni ne pijem mleka in jogurtov in je stanje sicer malo boljše, ni pa OK, še vedno smo zeeeelooo neprespani, saj to traja vsako noč povprečno 5 ur in sem bila na eni izmed terapij, kjer lajšajo krčke in mi je terapevt rekel, da naj pojem kak kos sira oz. si v kavo lahko dam mleko, da naj se pa izogibam mleku in jogurtom, še posebej lahkim, ker prav to povzroča krčke dojenčkom, ker to najtežje prebavijo,..zato me tudi zanima, ker sama ne vem več kaj naj jem,...ves čas samo kruh in marmelado in polento s sojinim mlekomuser posted image kriza je, nimam niti ideje več kaj lahko in kaj ne, ker ga tako ali drugače zvija, ampak mi pa potem slaba vest dela svoje, če pojem nekaj, kar vem, da ne bi smela in ga potem gledam kako se bošček matrauser posted image

Sva bila pa danes zunaj na sprehodu, prav super je bilo in mi zdaj že 3 ure spi, da že sama ne vem več kaj naj počnem, ker nisem navajena imeti tako dolgo miruser posted image

Lep dan vsem.

jaz jem vse, ok razen fižola, zelja, repe in po novem čokolade. Pa ni hujšega... tudi mleko in jogurte, sire, vse...
A vetrovne kapljice koroških lekarn imaš? ker res so ČUDEŽNE!! lahko si jih naročiš po telefonu in ti jih prinese poštar domov.

evo, jošk je dobil pozivuser posted image ... poznejeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1247
29.1.2009 18:31:40   
čebeli
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca

IZVIRNO SPOROČILO: Nincica1

Lep dan vsem.

jaz jem vse, ok razen fižola, zelja, repe in po novem čokolade. Pa ni hujšega... tudi mleko in jogurte, sire, vse...
A vetrovne kapljice koroških lekarn imaš? ker res so ČUDEŽNE!! lahko si jih naročiš po telefonu in ti jih prinese poštar domov.

No, tudi jaz jem vse razen tega zgorej omenjenega...aja, pa kafeta tut ne, ostalo pa v zmernih količinah...jem celo banane, sadne jogurte in skute, danes sem probala čokoladni puding(zaenkrat še vse ok). Pa se mi zdi, da pri tamali ni kake hujše krize glede tega, razen da je mogoče dobila kako pikico na obrazek več (se ji koža čisti in je menda to čist normalno pri enomesečnih user posted image ). Imamo pa tut mi koroške kapljice in jih kar jaz v čaju preventivno pijemuser posted image . Tamala jih dobi pa na dudo, ko je res ne morem potolažit...pa jih na začetku ni marala, zdej pa kr poje dol, pol pa dudo vn špukneuser posted image .

Drugače pa men pupika ni hotla spat v svoji pojstlici zato, ker jo je tam preveč zeblo...zdej sem jo začela zavijat v mehko veliko brisačo, potem v dekico iz flisa, čez pa še kovterček in spi od 11h do jutra...(sam dojim jo pa tudi ponoči, ko mi začne nekej godrnjat in cmokat v spanjuuser posted image ...)

< Sporočilo je popravil čebeli -- 29.1.2009 18:36:26 >

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
29.1.2009 18:39:37   
Ana Luna
  • IZVIRNO SPOROČILO: zverinca

no, a nisi rekla, da o dojenju ne črhneš niti besedice več? user posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
29.1.2009 18:55:13   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: petruscha

Odločitev o dojenju je na vsaki posameznici in tudi tiste, ki se odločijo da bodo dojile, včasih pri tem niso uspešne. Enim uspe, drugim ne- in to je to. Že tako  jim verjetno ni čisto vseeno, ker jim dojenje ni steklo kljub trudu, ki so ga vložile v to- razlogi so lahko različni. Predvsem bi povdarila tu stres, ki se lahko pojavi že samo zaradi tega, ker si misliš: " pa kaj delam narobe, da nimam dovolj mleka, drugim pa nimajo problema z dojenjem oziroma jim je dojenje le steklo, meni pa nikakor,...".
Ponudba in povpraševanje!!??? Ja, nekaj bo na tem, samo teorija je nekaj, praksa pa drugo. Tudi v ekonomiji je tako: presežki in primanjkljaji,...

Hotela sem povedati to, da škoda se presekirati zaradi dojenja, če ne steče tako kot bi moralo. Vsi smo in bodo zrasli ali z maternim mlekom ali pa z dodatkom. 
Na porodniški pa nisem zgolj samo zato, da bom dojila moje dete ampak da bova povezana tudi na drugačen način,...

se popolnoma strinjam!!! user posted image user posted image user posted image
tudi jaz sem ena tistih, ki so poskusile čisto vse in vztajala ... pa so bila vprašanja tipa 'kaj delam narobe? pa zakaj nimam dovolj? pa kako bom to razložila drugim? ...) tako stresna, da smo pristali na AM.
in še zdaj se obsojam in si očitam, da ne nudim svojemu otroku lastnega mleka.
in ko berem ponosne mamice dojilje, ki tečejo 'pristavit svoj jošk' svojemu user posted image , me kar zaboli ... ampak dojila sem toliko časa, da sem občutila tudi to srečo in ponos, ko mleko kar frka ven, da je majica zjutraj čisto premočena in si vsa presrečna, da lahko nahraniš malo štruco. tako da razumem to veselje.
imata pa oba načina hranjenja svoje prednosti. jaz zdaj uživam v tem, da imam več časa zase, noči so prespane in vedno točno vem, koliko je otrok pojedel. pa vse gre veliko hitreje (mi smo se dojili tudi po 2 uri ...). in zdaj sem toliko spočita, da se lahko z malim veliko več ukvarjam. in tudi on je videti bolj zadovoljen.
in res je, kar pravi petruscha - vsi smo in bodo zrasli ob materinem ali adaptiranem mleku.

Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.