5ra_28
|
Zverka...še sem tu... Sem vas mal preletela, za podrobno branje ni časa, ker se sproti polnijo strani. Dojenje...midva sva zdaj mal bolj na ritmu, vem da je bilo na obdobju enga mesca velik preskok. Do takrat na točno tri ure, potem pa kar naenkrat celo dopoldne, potem pa na dve uri ali včasih še manj. No, potem sem ugotovila, da ga vsako dopoldne /zjutraj napenja in se je s sesanjem le tolažil. Takrat sem jaz tudi mislila, da se od mojga mleka ne naje, a sem vztrajala z dojenjem. Pa nehala sem tolk na uro gledat, kako dolgo je in kdaj je. Noči..že od začetka ponoči vedno spi, razen za hrano se zbudi, zato mi je kar hudo ko vas berem, da bedite zvečer z otroci, ker jokajo. Ojoj. Tai je imel zvečer le enih par krat krčke, so ga Lefaxin hitro umirile, takrat smo ga na trebuščku nosili, brcali na previjalni in podobno. Da bi pa par ur morala bedet ponoči, pa se še ni zgodilo (niti dve uri skupaj ne). Mi imamo Pliva D3 kaplijice, 3 na dan, in Biogaja (probiotiki, ki poz. vplivajo na črevesje), delujejo na dolgi rok in je res boljše. Jemlje se vsak dan in ne le ob krčkih. Spanje...spi mi na trebušču (in atiju, le da tam ni vzglavnikov...prsi...hehe), ko ga pa odložim, pa tudi na trebuščku in hrbtu. Na boku že od nekdaj ni hotel spat in ga pač ne dajem, zdaj že dolgo ne. Nekje pri enem mescu sem ga začela dajat na trebušček. Itak najprej večinoma na mojem trebušču zaspi in ga imam na 'očkah', pa še cartava se. Ve, ki pravite, da ponoči in zvečer jokajo... Niti nošenje na trebuščku in kapljice ne pomagajo??? Kombinacija obojega je recept da zaspi v roku 20 minut. Pa vedno ko sem ga odložila v posteljico, se je takoj prebudil. Pa ko je prišel v lupinici domov (ker v avtu, če smo kam šli zaspi kot top), se je takoj prebudil, ko je prišel iz lupinice. In sem razmišljala, da čutijo, da niso v rokah in da niso v tesnem v lupinici (saj v trebuščku so bili na tesnem). In zdaj vedno ko ga dam v posteljico, če je jokal recimo, in le v rokah zaspal, ga dam na bok (kot je bil v rokah, isti položaj), pa ga iz spredaj in zadaj ful na tesno podložim in zavijem v dekico, da ima občutek, da je še vedno tesno v objemu. Vsaj jaz sem si to tako razlagala in pomaga. Ko pa normalno spi, pa tak in tak spi normalno na trebuščku, rit pa ful gor, da se z mojim vedno smejiva. Če pa joka, pa obvezno prej opisan položaj. Čeprav je joka (razen ob lakoti), zelo mal. A že ločite različne vrste joka?? Tai joka recimo, če je lačel tako, da mu kar solzice pritečejo in da ima ustnice čist dol obrnjene, da se mi prav zasmili. Hehe. Nič, grem zdaj za dohodnino obrazec izpolnit, dokler še spi. Lepo bodite. Otika...tvoja Neža ima enake zoknčke (Pooh) kot naš Tai.