|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
26.1.2009 10:18:50   
zverinca
no pa še dober dan punce, evo mene, danes samohranilka obema, pa mi vseeno znese internet a?

ponoči se je mali dojil na 2h (tudi brez nekega ritma), ampak bom vztrajala ker sem tudi sama prišla do zaključka, da je včerajšnjemu upadu mleka kriv stres - zaradi noric tavelike in s tem povezanim strahom, kako bom sama sedaj zdržala vsaj 14dni cele dneve. No prvi ukrep pade danes, ko pride možek iz službe grem jaz za eno uro na sprehod. Pa četudi bo že tema, da malo odklopim... oba se še dobro spomniva, ko je psihologinja v MŠ rekla, da je tista mamica, ki ima dojenčka 23 ur na dan veliko bolj srečna in pomirjena, zadovoljna, kot pa mamica ki ima otroka 24/7. In dogovor je padel - pa naj bo to ura v kopalnici, sprehod, nabava špecerije. 1h pač odklopa. Pa naj se to sliši egoistično, vem da mi bo pomagalo in pasalo enako kot mi je, ko je bila Nika dojenček.

Sedaj pa se igram z Niko, dela tu zraven mene žebljičke, malemu sem spustila CD z zvoki narave in spi. Aleluja...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
26.1.2009 10:38:42   
petruscha
Tudi moj user posted image je že en teden na kapljicah AD3. Sedaj sva na 4 kapljicah, jutri pa že na 5ih. Je ma mojega začelo zvijati že 2 dni preden sva začela s kapljicami. Kapljice mu dam zjutraj pred dojenje, nato pa še kar kapljice proti vetrovom(imam avstrijske ANTIFLAT) in se kar obnesejo. Dopoldan ga malo pozvija, nato pa je mir do kakšnih 19.00- 20.00 takrat ko ga dojim ponavadi, ga začne spet zvijat, mu dam zopet kapljice, nato pa se v kakšnih 15ih minutah umiri- zaspi mi na ramah, jaz pa sedim na gugalniku- mu res paše, da se guncava- ga vse skupaj uspava. Tako da imam potem mir do 02.00 zjutraj. Ponoči krčev nima; se podoji, podre kupček in zaspi naprej.

Če bo tako naprej, bo kar vredu. Je user posted image kar priden.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
26.1.2009 11:05:27   
Anonimen
Alo!

No z Nežo sva v sredo naročeni pri zdravniku, da pridemo do dna, kaj so to za eni flekci po telesu.

Smo pa mi zdaj že 14 dni na AD3 kapljicah in smo šele danes prišli na polno dozo 5ih kapljic in nimamo nobenih problemov z njimi. Dajem jih ji pa zjutraj, ko se zbudi.

Samo jaz pa ne vem, če je Nežino jokanje zvečer posledica krčev ... se nič ne napenja al krči nogice k sebi ...

Zverinica, bravo za ukrepe user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu petruscha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1153
26.1.2009 11:15:41   
petruscha
Očitno so polne doze različne od pediatra do pediatra, namreč jaz moram priti do  doze 7ih kapljicauser posted image .

Drugače pa mi je moja mama povedala, da sem jaz ko sem bila user posted image nisem imela krčkov, vendar pa sem vsak večer imela svojo uro, ko sem se samo drlauser posted image user posted image in potem kot da bi me odrezali, sem zaspalauser posted image . Sem si pljučka razvijala user posted image , verjetno je tako tudi s tvojo Nežo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
26.1.2009 11:18:54   
b
Dan

Kako smo kaj danes? Vas user posted image poslušajo al vi njihuser posted image ?
ZVERINICA- Se čisto strinjam s tabo. Res si mamice lahko vzamemo vsaj 1 uro zase, pa čeprav je to kot ti praviš kopalnica, sprehot, shoping... Res paše. Moram reč, da sem si tudi jaz vzela 1,5 ure( celo) za obisk pri kolegici, ob enem ko sem peljala hčerko na rojstni dan. ( čeprav se dojimo vsaki 2 uri).Preden sem odšla sem malemu dala veliko dozo mojega mleka in je zaspal. In kaj se je zgodilo - takoj ko sem zaprla vrata hiše se je zbudil in očku sitnaril in jokal in.... dokler nisem prišla. Je bil zelo teloranten( če lahko temu tako rečem) in me ni hotel klicat nazaj. Je bilo za zdržatuser posted image , ampak mali ni vajen brez mamice,neuser posted image . Drugače pa nimam dosti lufta za po veni skakat sama ( 1 uro na teden za shoping) ostalo pa je kopalnicauser posted image in telefonuser posted image . Je moj veliko odsoten zato vse obveznosti stojijo večinoma na meni. DOKLER SE NE RASP....user posted image .

Kar se pa tiče kaplic AD3 sem jaz dobila navodila zdravnice da takoj začnem z 8 kapljicami.user posted image Za enkrat nisem opazila da bi malemu kaj naškodle.

lep dan in mirno noč navm želim.

papa

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
26.1.2009 11:28:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: petruscha
Drugače pa mi je moja mama povedala, da sem jaz ko sem bila user posted image nisem imela krčkov, vendar pa sem vsak večer imela svojo uro, ko sem se samo drlauser posted image user posted image in potem kot da bi me odrezali, sem zaspalauser posted image . Sem si pljučka razvijala user posted image , verjetno je tako tudi s tvojo Nežo.

Najbrš da bo res kaj takega, ker med 9. in 11. uro enkrat jo zmanjka kot bi odrezal in spi do ene 4ih ... madonca bo imela razvita pljuča user posted image . A je tvoja mami kaj rekla, kolk časa je to trajalo?

Neposredna povezava do sporočila: 1156
26.1.2009 11:39:35   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Najbrš da bo res kaj takega, ker med 9. in 11. uro enkrat jo zmanjka kot bi odrezal in spi do ene 4ih ... madonca bo imela razvita pljuča user posted image . A je tvoja mami kaj rekla, kolk časa je to trajalo?

Otika boš imela operno pevko domauser posted image user posted image Drugače pa sem jaz tudi opazila da se mala včasih brez razloga dere in dere......takrat nimam kaj drugega kot da jo nosim in dudo dajem  v usta, pa zraven malo pi...user posted image

Zverinica eno uro na dan nam pripada brez slabe vesti, jaz enostavno moram vsak dan eno uro odklopit in nafilat baterije, ker sem drugače kot cunja.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
26.1.2009 11:43:11   
petruscha
Ekola, sem vprašala mamo za moje dretjeuser posted image user posted image , menda je blo tako do tretjega meseca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
26.1.2009 12:12:45   
zverinca
ja punce, to so KOLIKE - jok brez razloga, znajo se pa pojaviti po 18h uri zvečer, trajajo različno in NE, kolike niso krči!

ena ura na dan it isuser posted image
pa saj mi paše že če se malo na net obesim, mejli, RR, samo ni isto ker slišim cmevkanje malega... bo treba v kopalnico radio naštimatuser posted image ali pa res ven noge pretegnit. Bomo videli in seveda poročaliuser posted image

ps: na zdele sem malo strica googla vprašala za kolike pa povsod pravijo da so to krči, samo od kje meni da kolike niso krči, ampak le neutolažljiv jok

< Sporočilo je popravil zverinca -- 26.1.2009 12:14:55 >

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

Neposredna povezava do sporočila: 1159
26.1.2009 12:42:41   
petruscha
Kolikor jaz vem so koliki menda krčiuser posted image . No saj posledica krčev pa je neutolažljiv jok,...

A ima katera doma za svojega user posted image ležalnik oz. gugalnik in kakšnega? Rada bi ga kupila, zdaj pa sem malce v dilemi kaj naj raje kupim še ta mesec: ali igralni center, ki je b BC v akciji (40 Eur) ali ležalnik (cene nekje od 65 eur naprej).. Prosim svetujte!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
26.1.2009 12:49:42   
katja_p
Mi smo pa dans stari 1 mesec in 3 tedne!!! user posted image  user posted image user posted image

Krst: mi bomo meli krst sred marca, lepo v najožjem krogu (kar naj bi krst menda bil)

temenca: sej ste najbrž že kje napoisale, sam sm spregledala. A temenca po glavi mažete s čim?

Mi gremo pa v četrtek na morje user posted image   Mal pogledat slovensko obalo za podaljšan vikend.

Babnce, men se zlo lušta trojanskih krofov? Je ktera za?

Neposredna povezava do sporočila: 1161
26.1.2009 12:54:40   
katja_p

A ima katera doma za svojega user posted image ležalnik oz. gugalnik in kakšnega? Rada bi ga kupila, zdaj pa sem malce v dilemi kaj naj raje kupim še ta mesec: ali igralni center, ki je b BC v akciji (40 Eur) ali ležalnik (cene nekje od 65 eur naprej).. Prosim svetujte!!!!!user posted image user posted image

A igralni center je tista odeja z loki in igračami?

Js imam doma gugalnik, ki ga že uporabljam in je naši zlo simpatično, ker je v pol ležečem položaju in gleda tiste igračke. Vem pa ne, do ktere kilaže so te zadeve. 
Imam pa tud eno didaktično odejo iz IKEE, ampak se naši še ne dopade preveč, ker ji ni leže za bit.

Ko bo user posted image  enkrat začel bit več na hrbtu in predvsem trebuhu, mu bojo stvari na tleh bolj zanimive - predvidevam. Zdaj je bolj aktualen gugalnik, ker lahk spremlja dogajanje ool, kar se jim trenutno zlo dapade.

Joj, ... v bistvu ni ne znam povedat, kaj kupit, ker ti zna oboje prit prav, ampak ob različnem času.

Veš kaj, js ti predlagam igralni center - sem ga zdle pogledla na netu in se mi zdi zlo pester. Ga boš lahk dlje časa uporabljala kot gugalnik.

Neposredna povezava do sporočila: 1162
26.1.2009 13:08:03   
5ra_28
Zverka...še sem tu...user posted image

Sem vas mal preletela, za podrobno branje ni časa, ker se sproti polnijo strani.user posted image

Dojenje...midva sva zdaj mal bolj na ritmu, vem da je bilo na obdobju enga mesca velik preskok. Do takrat na točno tri ure, potem pa kar naenkrat celo dopoldne, potem pa na dve uri ali včasih še manj. No, potem sem ugotovila, da ga vsako dopoldne /zjutraj napenja in se je s sesanjem le tolažil. Takrat sem jaz tudi mislila, da se od mojga mleka ne naje, a sem vztrajala z dojenjem. Pa nehala sem tolk na uro gledat, kako dolgo je in kdaj je.

Noči..že od začetka ponoči vedno spi, razen za hrano se zbudi, zato mi je kar hudo ko vas berem, da bedite zvečer z otroci, ker jokajo. Ojoj. Tai je imel zvečer le enih par krat krčke, so ga Lefaxin hitro umirile, takrat smo ga na trebuščku nosili, brcali na previjalni in podobno. Da bi pa par ur morala bedet ponoči, pa se še ni zgodilo (niti dve uri skupaj ne).

Mi imamo Pliva D3 kaplijice, 3 na dan, in Biogaja (probiotiki, ki poz. vplivajo na črevesje), delujejo na dolgi rok in je res boljše. Jemlje se vsak dan in ne le ob krčkih.

Spanje...spi mi na trebušču (in atiju, le da tam ni vzglavnikov...prsi...hehe), ko ga pa odložim, pa tudi na trebuščku in hrbtu. Na boku že od nekdaj ni hotel spat in ga pač ne dajem, zdaj že dolgo ne. Nekje pri enem mescu sem ga začela dajat na trebušček. Itak najprej večinoma na mojem trebušču zaspi in ga imam na 'očkah', pa še cartava se. user posted image

Ve, ki pravite, da ponoči in zvečer jokajo... Niti nošenje na trebuščku in kapljice ne pomagajo??? Kombinacija obojega je recept da zaspi v roku 20 minut.
Pa vedno ko sem ga odložila v posteljico, se je takoj prebudil. Pa ko je prišel  v lupinici domov (ker v avtu, če smo kam šli zaspi kot top), se je takoj prebudil, ko je prišel iz lupinice. In sem razmišljala, da čutijo, da niso v rokah in da niso v tesnem v lupinici (saj v trebuščku so bili na tesnem). In zdaj vedno ko ga dam v posteljico, če je jokal recimo, in le v rokah zaspal, ga dam na bok (kot je bil v rokah, isti položaj), pa ga iz spredaj in zadaj ful na tesno podložim in zavijem v dekico, da ima občutek, da je še vedno tesno v objemu. Vsaj jaz sem si to tako razlagala in pomaga. Ko pa normalno spi, pa tak in tak spi normalno na trebuščku, rit pa ful gor, da se z mojim vedno smejiva.
Če pa joka, pa obvezno prej opisan položaj. Čeprav je joka (razen ob lakoti), zelo mal.

A že ločite različne vrste joka?? Tai joka recimo, če je lačel tako, da mu kar solzice pritečejo in da ima ustnice čist dol obrnjene, da se mi prav zasmili. Hehe.

Nič, grem zdaj za dohodnino obrazec izpolnit, dokler še spi.

Lepo bodite.

Otika...tvoja Neža ima enake zoknčke (Pooh) kot naš Tai.

Končno smo trije:)

Neposredna povezava do sporočila: 1163
26.1.2009 15:00:58   
tasa.m
Midve sve iz enournega sprehoda user posted image , končno se je pokazal sonček po dolgem času.
5tra_28; a Biogaja se lahko uporablja tudi če uporabljaš kapljice proti krčkom. Mi imamo Plivit D kapljice po 3 na dan, katere pa so sploh dobre, glede da je teh kapilc toliko (AD3, D3..),

Ležalnik oz. igralni center; mi imamo oboje, smo oboje dobili za darila, če zbiraš bi jaz kupila ležalnik, ki je tudi tam lok z igračami in se tako lahko zabava, pa ležalniki imajo ponavadi 4 naklone, tako da ga lahko uporabljaš kar nekaj časa in lahko ga tudi pripneš.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
26.1.2009 15:22:29   
Detece

Kolikor jaz vem so koliki menda krčiuser posted image . No saj posledica krčev pa je neutolažljiv jok,...

Vsekakor igralni cener, saj je za otroka bolj zdrav. Na centru se kobaca in premika kar je dobro za njegov razvoj gibanja. V gugalniku pa samo leži (pripet) in je omejen. Nekateri ga sploh odsvetujejo.

Neposredna povezava do sporočila: 1165
26.1.2009 16:14:11   
Anonimen

Mi imamo ležalniček z lokom na katerih so igračke doma, imamo pa tudi sposojen ta igralni center, pa so naše izkušnje take, da zaenkrat je ležalniček zakon, igralni center pa bolj ko ne sameva ... bo pomoje prišel prav, čez kak mesec, ker zdaj se mi zdi je malo v njem kar malo strah, ko je okrog nje vse prosto. Ima pa prijateljica točno isti gugalnik oz. ležalnik kot mi, pe ga njena 2-letnica še kar uporablja za gugalnik pred TV-jem da v njem risanke gleda ... pač se ga da v tak sedeč položaj dat in je tamala ful frajerska v njem user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: katja_p
temenca: sej ste najbrž že kje napoisale, sam sm spregledala. A temenca po glavi mažete s čim?
Babnce, men se zlo lušta trojanskih krofov? Je ktera za?

Temenca smo mi že skoraj 100% odpravili z Mustelino kremo in peno. Olja niso pomagala čisto nič.
Krofe bi pa jaz tudi, samo bi raje počakala vsaj še kak mesec če ne 2 ... zaradi vremena in to.

No ko sva prišle iz tečaja masaže, je tukaj v Domžalah tako lepo sonček sijal, da mi ni bilo, da bi šla v stanovanje in sem kljub krulečemu trebuhu (mojemu) napokala tamalo v voziček in sva šli še za eno uro malo naokrog ... ma je bilo fino, prav za možgane prevetrit. Zdaj mi pa spodaj v veži spi naprej, jaz bom šla pa počasi kosilo kuhat ... špageti bolognese in solatka ... mnjami user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1166
26.1.2009 16:16:28   
Anonimen
Če je katera spregledala: A ima katera namen kupit Trip-trap stol v natur barvi? Če ja, pol naj se javi preden ga bo šla kupit, ker imam jaz eno prošnjo! PLIIIIZZZZ!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1167
26.1.2009 17:00:09   
petruscha
Hvala vsem za odgovore glede ležalnika in igralnega centra. Igralni center grem jutri iskat v BC, pol bom pa še pogledala za ležalnike, če mi bo kakšen v uč paduuser posted image user posted image . Igralni center mislim kupit tistega, ki je trenutno v akciji, za ležalnik pa nisem še čist ziher če ga bom vzela- tiste ki jih imate- katerega priporočate??

Otika: žal ti glede trip trap stolčka ne morem pomagati, sem dobila stolček na izposojo..

KROFI: jst sem jih pa jedla, sam ne trojanskih (vem da so dobri) ampak od moje mame. Naredi res božanskeuser posted image ,.. dons me je pa že zjutraj presenetila z svežimi mareličnimi rogljičkiuser posted image . Ja mam res zlato mami, me samo crklja- niso vse takšne, imam res srečouser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
26.1.2009 17:06:39   
petruscha
Otika: Jaz sem to masažo za dojenčke mal naštudirala, zdaj me pa zanima kakšno olje uporabljaš za masažo??

Neposredna povezava do sporočila: 1169
26.1.2009 17:20:19   
Anonimen
Mi imamo tega in smo zelo zadovoljni:
user posted image
( http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/stajice-hojice-lezalniki-gugalniki/brevi-leZalnik-soft-z-igralo/55808011250558007 )

Otika: Jaz sem to masažo za dojenčke mal naštudirala, zdaj me pa zanima kakšno olje uporabljaš za masažo??

Baje je najboljše deviško olivno olje (hladno stiskano) ... čim bolj naravno in nepredelano je, boljše je. Samo jaz jo zaenkrat kar s kremo proti suhi koži masiram, ker olja ne prenaša in ima po tem še bolj suho kožo.

< Sporočilo je popravil Otika -- 26.1.2009 17:24:36 >

Neposredna povezava do sporočila: 1170
26.1.2009 17:23:19   
pike
Dober večer

Danes smo imeli 2. pregled saj je danes naša user posted image stara 2 meseca, tehta že 6 kg, zrstla pa je 5 cm in je dolga že 60 cm. Povedala sem, da sem ji pozno zvečer dala malo AM - 90 ml in je rekla, da je mala preveč gor vzela (porodna teža je bila 3600g) in da jo naj samo na prsih imam. Od prejšnjega pregleda se je malička zredila za 1,5 kg. Samo meni se ne zdi premočna.user posted image

cepljenje: proti rotavirusu jo bova cepila pa čeprav je za plačat kar precej mislim, da skoraj 150 Eur ampak za otroka vse. Najprej sva mislila, da je dovol, če jo damo samo tisto obvezno cepit vendar zdaj, ko sem si brošuro prebrala in videla, da je lahko kar hudo, če zboli, sem si pa premislila. Kaj pa ve?

Neposredna povezava do sporočila: 1171
26.1.2009 17:28:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pike
Danes smo imeli 2. pregled saj je danes naša user posted image stara 2 meseca.

Že 2. pregled? Uh, pri vas gre pa hitro ... mi smo imeli prvega pri 7ih tednih, naslednji je pa šele 3. marca, ko bo tamala stara že 3 mesece in pol user posted image . A je to zaradi cepljenj kaj narobe?

(odgovor članu pike)
  Neposredna povezava do sporočila: 1172
26.1.2009 19:35:48   
Vplanu
Ojla,
Otika: če je na prvem pregledu z otrokom vse OK, te naročijo naslednjič pri otrokovi starosti 3 mesece. Tudi mi imamo šele takrat naslednji pregled. Vprašanje: ker sem zamenjala mleko imam sedaj 2 čisto zaprti škatli Aptamila in glede na to, da tudi ti uporabljaš Aptamil in če seveda želiš ti ga prodam za 25 eur (žal nimam računa, da bi ga nesla nazaj in zamenjala). Ob priliki ti ga lahko pripeljem, ko bom šla v domžalski DM? Javi.
Mirno nočko vsem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
26.1.2009 20:14:44   
JAPE
Oj, punce!
Dons je za naju 6 tednov, sem imela pregled pri G, mi je delala ultrazvok, ker še vedno krvavim. Je ugotovila, da imam 2 cm veliko posteljico še not....... Takoj mi je dala napotnico, jutri zjutraj grem na čiščenje. user posted image user posted image user posted image
Pojma nimam kako to izgleda? In še tamalo bom vzela s sabo....

< Sporočilo je popravil JAPE -- 26.1.2009 20:15:41 >

(odgovor članu Vplanu)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
26.1.2009 20:42:47   
pike
Oj

pri nas dojenčke naročajo vsak mesec do 3. meseca ali celo do 4., nisem sigurna. Tudi mi smo prvi pregled imeli 1. mesec in sedaj 2. Pa tudi vse ostale mamice pri nas hodijo tako pogosto pa je z otročički vse o.k. Zgleda, da je odvisno kam hodiš.

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.