Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 20.1.2009 23:08:58
|
|
|
|
blackcoffee
|
m a j c i k a Hej nina mamo pa podobne frizurce! ..a povedala pa ne bi, kaj si med nosečnostjo jedla, ha? zverinca: zdej je mal prepozn za Thora, edin če se izobražuješ za naslednjo bebo že jane? nikadsenezna
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 20.1.2009 23:11:13
|
|
|
|
blackcoffee
|
aja, čujte.. to sem hotla prašat: kaj zdaj, je smiselno odpirat račune na banki za naše štruce al ne?
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 20.1.2009 23:44:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Čer! Kavica, nič posebnega nisem jedla ... so bolj tu geni posredi, ker jaz sem bila baje še bolj čupava, čeprav si to težko predstavljam, ker Neži ima zdaj že 3cm dolge lase po vrhu glave . Glede krsta sem že napisala in se povsem strinjam s Kavico. Račun bom pa odprla pa naj bo kar hoče ... pa če ji po 10€ gor dajem je bolš kot nič. Mi je pa mami dons prinesla brošure in to in se moram malo poglobit vanje, kaj bi bilo najbolj fino. V bistvu pa ne bi rada neki na njeno ime naredila, ker ji niti ne mislim povedat, da zanjo varčujem ... naj smrklica sama prvo kaj pomiga, mami bo pa samo pomagala . Jaz sem imela pa danes prost večer in smo šle s babami na dve pijački in smo čvekale in se režale in se imele prav fino ... ma sem ko prerojena . Priporočam!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 0:48:01
|
|
|
|
blackcoffee
|
Otika - no, bom tud sama skočila na banko in se malo pozanimala.. ja, men se tud zdi ok ta varjanta. ko sem jaz bila majhna, je zame tud mama varčevala.. baje... sam jaz tistga dnarja nikol nisem vidla.. praviš, da si imela prost večer... ahhhh.. nekatere lahko o tem zaenkrat le sanjamo. prav gotovo pa verjamem, da si se imela lepo. meni se že marija prikaže, kadar grem na sprehod s tamalim, pa včasih tudi zavijem na eno hitro kavico. ja, je čist nekaj drugega, kot pa kafe doma kuhat.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 8:17:26
|
|
|
|
gemina
|
Dobro jutro, glede varčevalnih računov....ne delat tega!!! Kljub temu, da prijaviš na otroške dodatke svoje in partnerjeve dohodke, ti gledajo še varčevalne račune! Otrok ima namreč svojo davčno številko in ves denar, ki je na računu, se šteje k premoženju. Tako vsaj delajo v Lj...mi je moj povedal, ker hodi tja v službo in so se punce ful pritoževale...ne vem, kako je kaj s tem pri nas na Štajerskem!!! Mogoče so pa dacarji malo bolj prijazni ....no, tako je s tem... Uživajte!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 9:15:49
|
|
|
|
pike
|
Dobro jutro, Ej spet bo slabo vreme, pri nas že nekaj kaplja. Včeraj je tako pasal en dolg sprehod, ker sploh ni bilo mrzlo, pa še sonček se je prikazal. varčevanje za otroka - jaz sem sklenila življensko zavarovanje (KD) za 25 Eur + da je malička zraven nezgodno zavarovana za dodatnih nekaj Eur. Skupaj plačujem 30 Eur in lahko po npr. po 15 letih dvignem znesek ven, ko bo šla npr. v srednjo šolo in ji lahko določeno vsoto po mesecih dajem (žepnina). Imam pa sklenjeno pogodbo na 30 let vendar lahko kadarkoli tudi prekinem.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 9:25:43
|
|
|
|
ninica04
|
majcika - ja pa res!! Pa še podobne sta si? Mislim da bom mojga vprašala če sta ga s tvojim kej skupi pila lani? Med nosečnostjo pa nisem jedla nič kaj posebnega, vse kar se mi je pač zluštalo, pa tud pazla glih nisem ne vem kolko. Tudi biftek, pa hambije, pa suhe klobase.... me je pa skoz pekla zgaga in to FUL. račun - mi ga bomo odprli. Mamo že en račun za tavečjo pri SKB, pa mamo na vezani vlogi denar za 6 mes. Pa so kar dobre obresti. Glede komentarja Gemine da vse gledajo pa ne vem, naša tavečja ma ful denarja na banki pa mi niti eden ni nikoli rekel, da so gledali njen račun, pa tudi prikrajšana nisem bila nikoli glede kakih prihodkov, tako da ne vem Aja pa še to, mamo pa še eno varčevanje pri zav. Maribor in sicer naložbeno, pa bo velika dobila denar ko bo stara 15 let. Za tamalo pa zaenkrat tega naložbenega ne bomo sklenili, ker je recesija pa bolj slabo stoji vse skupaj, mogoče kasneje.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 9:28:40
|
|
|
|
Vplanu
|
Ojla punce, Jaz sem mislila, da se mi bo včeraj zvečer kar zmešalo. Tamala se je drla od 18.00 ure zvečer pa do 21.00. Ko sva pričelI z umivanjem in masažo je pa kar utihnila. Vmes sem 3x padla v jok, ker enostavno nisem več vedla kaj naj naredim. Krčev pa ni imela, ker ni dajala takih znakov, pa tudi kapljice sem ji kar dala, pa ni bilo nič bolje. Je pa res, da sem se popoldne začela ful slabo počutiti, vse me je bolelo. In sedaj razmišljam, če ni slučajno čutila, da jaz nisem OK in je zato razgrajala ali pa je tudi njo kaj matralo. Vse mišice so me bolele,... mislim, ...katastrofa. Ponoči pa je tudi že ob 1.00 jedla pa potem ob 5.00 - zdele pa še spi. Vsako rundo sem jo morala preobleči, ker očitno tudi Pamperske iz Mullerja premočijo - . Otika - midve sva ful blizu - jaz stanujem pri Domžalah, tako, da ko bo lepo vreme - mora pasti kakšen kufe, a ne? Krst - mi jo bomo krstili, kot smo ta prvo - potem pa se naj sama odloči za naprej - ali bo hodila k verouku ali ne. Krstili jo bomo pa konec maja ali pa v začetku junija, ko bo že toplo pa tudi večja že bo in bo lažje,... Imam pa že fajn žur plac ogledan. Glede pogostitve pa sem se odločila kar za catering, ki ga imajo naši prijatelji. Ful dobro skuhajo in pripravijo, pa še ugodni so. Pri prvi smo šli v gostilno, pa smo res imeli ful folka, pa še celo popoldne smo se tam zadržali - no račun je pa takrat (5 let nazaj) nanesel 60.000 sit . Ampak smo se pa imeli fajn. Danes imam ginekologa in čakam zeleno luč za akcijo - he he - komaj čakam - moj pa tudi. Imejte se. Pa pa
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 11:23:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Vplanu ... če so se ti parali živci po treh urah joka, pol si zamisli kako je bilo zadnjič meni, ko se je tamala s krjšimi premori drla od 12ih do 11ih zvečer ... no pa smo preživeli . Iz katerega konca Domžal pa si? Jaz sem iz Rodice. Me pa zdajle nekaj skrbi ... Neži zdajle že 2 dni ful težko kupček podre in potem tudi bruhca malo. Sicer ne po vsakem hranjenju, ponoči sploh ne bruhca, čez dan pa tako 2-3x. Pa to ni tako bruhcanje, ko bi ji mleko ki je ravnokar prišlo v želodček ušlo ven, ampak je vmes tudi prozorna tekočina in po kislem smrdi vse skupaj. A bi mogla jaz to kaj paniko zagat, al je to pač nekaj kar se pri naših štrucah pač dogaja? Drugače smo imeli pa mi spet mirno noč ... očiju je učeri zaspala ob 10ih in spala do 6ih zjutraj, ko sem jo nahranila in potem je spala spet do 9ih, zdaj se pa v stolčku igra z visečimi igračkami in jo tut neki zmanjkuje vmes . Veste kaj me zanima ... kako ve animirate svoje pajacke? Men včasih zmanjkuje idej, ko je tamala toliko budna čez dan. Ji pojem, sepogovarjava, jo masiram, ... kaj pa ve ... kaka ideja???
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 11:53:22
|
|
|
|
Vplanu
|
Otika - NE PREDSTAVLJAM SI, da bi se drla cel dan . Če nisi navajen ti je že ena ura preveč. Jaz sem iz Doba - tako da ko bo vreme, gremo kufetkat. Glede bruhcanja: to ni nič narobe, čist normalno, da malo sesiranega mleka vrže ven, pa verjetno je tudi dosti aktivna. Evo panika - gremo.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 11:59:45
|
|
|
|
vrtnica21
|
Otika - moja je tudi občasno bruhnila prozorno tekočino in mi je P rekla, da to ni nič. Mal se ji še spahuje. Pri nama je v 14 dneh minilo. Še vedno pa mi občasno (1x dnevno) po obroku malce mlekca polije. Ponavadi zvečer, ker se tudi bolj napapca.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 12:03:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Vplanu, kofetek bo brez dvoma kak padel, samo da bo kaj vremena ... saj Dob - Rodica ni predaleč za peš it? Si ne predstavljam, ker sem do sedaj v vaš konec vedno z avtom hodila . Aha, potem tole bruhcanje ni nič alarmantnega ... no saj bom sedaj videla kako dolgo se bo to še dogajalo, pa če se bo, bom potem ob priliki P poklicala. Pač me je malo zaskrbelo, ker bruhne ven za recimo 1-2 jedilni žlički mlekca, samo ko se ji to po bradici zacedi, zgleda ko bi celo flaško nazaj vrgla . Itak pa po vsakem obroku kupčka podiramo, samo če v pol ure ne rata, jo pač odložim v ležalniček, ki ima rahlo dvignjeno hrbtišče, ali jo še malo bolj v pokončnem položaju v naročju džim.
< Sporočilo je popravil Otika -- 21.1.2009 12:07:29 >
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 12:03:47
|
|
|
|
vrtnica21
|
Jaz tudi nimam več idej kako naj jo animiram. Moja tudi debelo gleda v viseče igračke na loku, potem se pogovarjava, pojeva pa tudi pleševa ob pesmicah Maček Muri. Ta nama je še posebno všeč. To je pa to.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 12:08:22
|
|
|
|
katja_p
|
VARČEVALNI RAČUN!!! Kar se tiče teh varčevalnih računal ali depozitov ali vezanih vlog .... sem vprašala mojga, ki je bančnik, tako da: - v dohodnino se bi vam tale varčevalni račun štel samo v primeru, da imate na LETO VEČ KOT 1000€ OBRESTI, kar pomeni, da morte imet fuuuulll glavnice in ne borih 10, 20, 30€ na mesec. Tako da: NI PANIKE! Kar odprite in šparajte vašim škratkom! Mi že delamo to.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 12:14:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Vrtnica, midve tudi pleševa ob pesmicah, samo da dam jaz gor Sto kosmatih kakšna scena, pa ji je tut ful všeč ... samo bo treba še kak drug cd kupit, ker se mi bo rahlo skisalo ko skos eno in isto poslušam . Pol praviš, da je Maček Muri fin ... no bomo probali ... še kakšna ideja? Sem pa včeraj opazila, ko sem ji pela pesmico in je začela ful take glaske zraven spuščat, kot bi hotla pet zraven ... jao, kolk je posrečena in vsak dan bolj cort . Drugače imam pa jaz pri animaciji ta problem, da nisem in nikoli nisem bila pretirana čveka, tak da mi že zmanjkuje idej, kaj naj ji govorim ... tak da ko kosilo kuham jo dam v ležalniček in na pult pol ji pa govorim kaj delam ... npr. zdaj pa mamica čebulo reže, da bo skuhala omakico ipd. ... Pomoje ji bom zagraužala kuhanje do amena .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 12:16:43
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p VARČEVALNI RAČUN!!! Kar se tiče teh varčevalnih računal ali depozitov ali vezanih vlog .... sem vprašala mojga, ki je bančnik, tako da: - v dohodnino se bi vam tale varčevalni račun štel samo v primeru, da imate na LETO VEČ KOT 1000€ OBRESTI, kar pomeni, da morte imet fuuuulll glavnice in ne borih 10, 20, 30€ na mesec. Tako da: NI PANIKE! Kar odprite in šparajte vašim škratkom! Mi že delamo to. Ja saj to se je tudi meni zdelo, da je neka taka fora ... ker tudi sama imam zase varčevalni račun odprt, pa mi še nikoli ni bilo treba kaj v kako dohodninsko napoved vpisovat al pa da bi imela mami zaradi tega kake manjše doklade.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 12:17:08
|
|
|
|
Vplanu
|
Jah, bo verjetno treba iti kar z avtom, ker se naša noče kaj dosti vozičkat za enkrat - ji gre kapa ful na živce. Moja še zmeraj bruhne po obroku - zelo redko da ne - ne bruha pa v loku - če pa to dela je pa malo panika. Jaz perem slinčke kot nora, kar na roke, ker imam samo ene štiri. Je pa problem tudi to, da naša ful z nogami in rokami krili in pol ups mleko pogleda na plano. Jaz jo animiram tako, da jo imam malo v ležalniku, kjer se igra z lokom, potem malo hodiva, se pogovarjava, pojeva. Potem jo dam malo v tisti igralni center, ki sem ga kupila v akciji v BC - je ful zanimiv . Potem jo pa navadno vlečem kot mačka s sabo, ko pospravljam perilo, posteljo, sesam, brišem prah,....no malo pa jo ima seveda tudi moja mama - hvala bogu za babice in dedke. Očitno sem si ledvička zelo fajn prehladila, ker se komaj usedem in vstanem. Pa tudi ko nosim tamalo me boli. Bom šla kar dohtarju. Uživajte ta lep deževen dan. Ciao
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 12:17:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Mater sem čveka ... grem rajš likat dokler tamala še spi .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 12:18:03
|
|
|
|
katja_p
|
Js jo dam v gugalnik in gleda tiste igračke ter se trudi jih premaknit, pol jo dam na didaktično odejo in tam gleda igračke, Dam si jo v naročje (koleno-stegna-trebuh varianta) in ji berem pravljice al ji pa pojem, pa pogovarjava se, kako dela ribica (glu-glu), pa traktor (brrrrr) ... in so ji ti glasovi, ki jih zraven spuščam in šobim ustnice zelo všeč Kar se tiče glasbe: js imam trenutno sam Raimond Lapa, Mozarta in uspavanke (samo instrumental), bi pa kupla kako stvar še ja ... kr dajte kak predlog.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 12:45:44
|
|
|
|
katja_p
|
PRANJE: dejte mi povedat, na kolk v pralnem stroju perete cotke, če plenička premoči in je mal kakca na cotki? Js sm včeri dala na 60 s predpranjem pa je obarvan flekec ostal al imam pa totalno bedn prašek ...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 13:34:25
|
|
|
|
ninica04
|
Katja_p - jst perem na 60 s predpranjem, pa gre vse dol, tudi plenice tako perem. Se mi ne da tako dolgo čakat (95). Prašek mam pa Ariel, tako da ne vem. Samo jst devam pokakane plenice v en čeber, kjer imam noter vodo in prašek, pa ko se jih malo nabere, pa potem vse skupaj operem. Vidim da že ful animirate svoje bebice. Moja še zaenkrat posluša samo mene, je 13 dni stara Kdaj ste jim začele devat igračke, oz. kdaj so jim ratale zanimive?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 14:07:42
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninica04 Katja_p - jst perem na 60 s predpranjem, pa gre vse dol, tudi plenice tako perem. Se mi ne da tako dolgo čakat (95). Prašek mam pa Ariel, tako da ne vem. Samo jst devam pokakane plenice v en čeber, kjer imam noter vodo in prašek, pa ko se jih malo nabere, pa potem vse skupaj operem. Bom js tud probala Ariel. IZVIRNO SPOROČILO: ninica04 Vidim da že ful animirate svoje bebice. Moja še zaenkrat posluša samo mene, je 13 dni stara Kdaj ste jim začele devat igračke, oz. kdaj so jim ratale zanimive? Mal pred enim mesecem so napi ratale zanimive, pr enem mesecu jih je pa že kr orng gledla.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 14:24:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Komi eno žehto zlikam, je že druga suha ... a se to nikol ne konča ... tamala pa še kar spi ... pridna! Jaz za pranje uporabljam Persil sensitive, pa pisane čotke perem na 40°C, plenice pa na 60 ali 95°C ... sam je pa res, da jih jaz tut vse polikam potem. No do sedaj se je 2x tako pokakala, da je bil tudi pajacek umazan, pa sem najprej splaknila, namočila v vanish in oprala na 40, pa ni nobenega sledu o flekcu. Neži so igračke, ki visijo ratale zanimive kakih 14 dni nazaj, ke je bila stara 1,5 meseca. Najprej jih je samo gledala, zdaj pa jih že kar konkretno tepe .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 14:47:09
|
|
|
|
*nina*
|
evo ga in še naša miss pariza
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 21.1.2009 14:51:38
|
|
|
|
*nina*
|
upam, da bo sedaj malo večje pokazal
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.