*Mateja
|
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca joj Mateja, kaj sta pa na infekcijski pristala? upam da ni hujšega, da se hitro pozdravite... in vsi bolančki!! Dobro jutro še od mene. Mam končno čas mal napisat. No u petek dopoldne je Žan ob pol 9 čist mal jedu, nato pa bruhu, da sm jest sam debel gledala.Kar ni in ni nehu bruhat. Sm mu hotla dat jest in je odvračal hrano. Tud po dveh uran ni hotel nič hrane, kar je blo ful čudn, k je tok bruhu. Pol so se mu pa še izpuščajčki nardil po celem telesu, zato sem ga peljala k osebni zdravnici,ki je rekla da sicer je vse v redu, ampak zaradi izpuščajču da naj greva na infekcijsko, predvesm zato k smo v družini alergetiki.je rekla raje vaju zastonj pošljem v lj, kukr da bi blo kj narobe. No in sva šla v Lj....tm pa groza, sva čakala v čakalnici kjer so bli vsi bolni, fantek zraven je mel plučnico sm tok stiskala Žana k sebi. No zdravnica ga pregleda in je rekla da ima en virus, ki ga more pač prebolet in da ni to nič hujšega, da bo šlo mimo. Naj mu dajem čajčka za pit, da ne bo dihidriru. Pol je pa vidla kako se je enkrat zvil, in je rekla aha, tegale pa krčki matrajo in nama je napisala še recept za paracetamol svečke. Se mi je kr trapasto zdel, bla sm v posvetovalnici in rekla kok ga krčki matrajo pa nič, osebna zdravnica tud nič...šele potem ko grem pa v lj, pa kuj nekej predpiše. Pa zaradi polivanja isto. V posvetovalnici je rekla to je noramalno....v Lj pa da naj rečem zdravnici za napotnico, da bi šla na pregled, če mu zaklopka sploh v redu dela...je rekla da bi sedaj moral že manj polivat glede na to da je star že 8 tednov. No zdj se je pa pocajtu, čez vikend je spal dan in noč, sm na vsake tolk časa hodila gledat če je v redu. No včeraj je bil pa zbujen cev dan, od pol 8 zjutraj pa do pol 10 zvečer je spal sam kšne dve urce, pa še to ne v kosu. sm bla kr mal izmučena. Pol sm ga pa še skopala zvečer in je od pol 10 pa do 4 zjutraj spal :) jest sm se pa tud fajn naspala No še na hitro porodna zgodba, ko imam lih čas. 25.11. ponoči ob pol 2 so se začeli popadki, ampak je blo tk vse zmešano da nism vedla al je to to al ni. Ob 4 sem klicala v porodno in so rekli pridi ko boš imela popadke na 5 min. ob 5 je moj šev kr v službo,je reku sj tk nav nč. No ob 6 so se pa začel popadki na 5 minut in kličem pa reče : " U piz...kva pa zdj?" no do škofje loke me je potem pelu moj ati,naprej pa sm kr preklinjala med vožnjo, ker je namreč en dan prej zapadu sneg in so se vsi vlekl po cesti, kot da bi blo 1 meter snega. No ob pol 8 so me priklopili na ctg, odprta sm bla že 5cm, ob 7.50 mi je odtekla voda, pol sm dubla klistir, šla pozdravit ki je čakav na hodniku. no ob 9 sem šla v porodno, ker so me popadki še res šopal...ob 10.03 je pa privekal najin Žan :) sva bla tok srečna. je pa rekla babica da še ni bla pri tok hitrem porodu, je rekla da ne more verjet da gre prvi porod tok hitro. Bla sm sicer prerezana, ampak smo preživeli. No to je blo to, hitro, sicer boleče ampak bomo še mel kšnga aja pa je skoz govoru da ga ne bo zravno, pol je pa skoz biv zravn, posliku kok so ga zvagali, zmerili, pa mal posnev, pa še men je blo ful lažje k je biv zravn. no to je to....sm se razpisala za cev tedn.zdj grem pa nekej pojest. papa