Suni
|
Oj... Evo, še moja porodna, če katero to sploh še zanima : v ponedeljek zvečer so se začeli popadki, taki na uro, pol ure, deset minut - ne po vrsti, pač pa malo mešano. Vmes je bil tud kakšen na 5 minut. Se mi je zdelo, da to še ni to, šla spat, spala tiste minute med popadki, vstala - in torek cel dan isto, s tem, da so okrog poldneva popadki čisto prenehali. Zvečer v torek so se spet začeli, spet zmedeni časovni intervali do okrog 20h, ko so bili na 10 minut in potem na 5 pa spet na 10 pa tako dalje... Sem bila že čisto živčna, ker nisem vedla, ali naj greva ali še ne. No in moj mi je potem naredil en mali progranček za na mobi, da sem štopala popadke - v porodnišnco sva prišla ob 2h ponoči, popadke sem mela že več kot eno uro na manj kot 5 min. V sprejemni me je babca pogledala - odprta sem bila 4cm, na ctgju kar močni popadki (čeprav se meni ni zdelo tako grozno) poslali so me direkt v porodno (nič klistirja), povedala sem, da bi rada bila na pručki ali vsaj v polsedečem, pa je rekla, da na pručki prvi porod skoraj nikoli ne gre ok . Pridem v porodno - odprta 7cm, predrli so mi mehur in plodovnica je bila mekonijska. Ker je bilo treba tamalo spravit čimprej ven, so mi dali še umetne in nekaj proti bolečinam. Ko je blo treba začet pritiskat se je pa začel žur - ni in ni šlo, jaz sem hotla bit bolj pokonci, babca je težila, da moram ležat, nisem se mogla sprostit sploh, baje sem renčala , ena sestra se mi je obešala na trebuh, potem je šel presredek (bolelo kot satan, baje se me je slišal iz porodne - mi je potem rekla cimra), potem je šele naša pupa prišla ven. Od sprejema do rojstva je minilo malo manj kot 3 ure. No, našo malo čebelco sva poimenovala Živa. Potem na oddelku sva imeli s tamalo 2 ful fajn cimri, sta mi bili v večjo pomoč kot porodnišnično osebje... Tako, drug teden imamo prvi pregled, upam da se je mala dovolj zredila - prvih 14 dni sva se malo lovili glede dojenja... Me zanima, tiste, ki dojite, koliko časa imate vaše priklopljene na 1 podoj? Moja se je zdaj - včeraj in danes - začela nekaj bunit - po 10 minutah na eni strani in kake 5-8 mintah na drug strani ima kar dovolj - prej sva se dojili tudi po 40 minut . Pa vmes krili z rokami in se preteguje... No, imamo tudi polno mozoljev po obrazku in malo vneto ritko (trenutno mažemo z bepantenom)... če ima katera kak nasvet glede tega - na dan z besedo! Drugače je midva ne bova dala krstit, pač nisva te sorte.
< Sporočilo je popravil Suni -- 22.1.2009 17:48:55 >
|