|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
18.1.2009 19:36:01   
CIPRESA
No zdaj imam malo več časa. Nemorem verjet da sem zbolela, zakuhala v petek na  39 in potem ležala z 38-39 do danes zjutraj ko je padla na 37.  Takole že nisem zbolela sigurno že 5 let ali več, in jaz ti grem zbolet ravno zdaj ko me za tamalo najbolj skrbiuser posted image No zaenkrat smo zdaj vsi bolj ali manj vredu brez vročine in upam da tako tudi ostane. Žiga pa bo DOMA, zdaj me ne prepriča niti sv. Peter naj ga dam v vrtec. En teden je bil v vrtcu potem pa tale katastrofa ki mi je pobrala nekaj let in naredila še več sivih lasuser posted image Zaenkrat bo doma tja do marca ali še dlje.

IZVIRNO SPOROČILO: zverinca

...Če ti bo pa zakuhal na 38 pa nujno k pediatru, saj tako mali dojenčki redko odgovorijo na infekt z vročino in mora biti pod nadzorom zdravnika oz da le ta pogleda, da ni kaj drugega kot pri tebi.

Jaz pa sem klicala v petek pediatrinjo in jo vprašala glede na to da smo imeli vsi vročino kaj naj naredim če mi tudi tamala zakuha, pa je rekla da
- ji dam tretjino žličke Lekadol sirupa na vsake 4 ure
- če vročina ne bo začela padati po Lekadolu takoj do pediatra
- če bo vročina višja od 39.5 tudi do pediatra
v nasprotnem primeru ji zbijamo vročino doma in ni potrebno pridet k njej.
Zdaj pa res nevem, ful so si različna tale mnenja, sem že premišljevala če je to ziher vredu da ji kar dajem sirup, tako majčkeniuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nanaa

Aja dejte mi povedat koliko vaši kaj kakajo, naša že dva dni ni in se mi prov smili, ker jo napanja ima krče... kako bi ji lahko pomagala?

nanaa tudi pri nas anja ni kakala dva dni in jo je zvijalo in napenjalo in večkrat je probavala da bi pa ni in ni šlo, no danes pa se je res uuuuukkaaaaaakaaaalllaaaa do glave skoruser posted image . meni so rekli da je to  normalno da se takim majčkenim še  ureja prebava - in res vidim da je tako najprej je kakala tako grudasto, sedaj pa kot nek zenf, ni tekoče ampak taka pešta bolj. Ali ima še katera take izkušnje z drekom??? Ni pa dojena ampak smo na AM.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 951
18.1.2009 19:58:39   
nadya
Oj

Jaz mam pa eno vprašanje. Kako spijo vaši malčki? A so vedno na boku al jih tudi na trebuščku pustite spati?

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 952
18.1.2009 20:12:07   
YOZIKA

Tudi pri nas smo vsi bolni, Miha je zaenkrat  brez vročine (upam, da je tudi ne bo), imam pa nosek zaštopan in kar pogosto kašlja in kiha.

Kakanje- jaz se spomnim še od Nejca, da enkrat ni kakal celih 8 dni in sem klicala pediatrinjo, je rekla, da je to normalno, če je otrok dojen, če pa še kak dan ne bo kakal naj pridemo v ambulanto. In ravno tisti dan, se je pokakal. Da o količini kakca ne govorim. Samo bil je pa nekaj mesecev star, ne spomnim se točno koliko.

Spanje- jaz zdaj že pustim mojemu ta malemu, da spi na hrbtu

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 953
18.1.2009 21:46:26   
andya
nadya: na trebuščku naj bo le v tvoji prisotnosti, saj se lahko zaduši (temu pravijo tudi "bela smrt") ..tako je rekla patronažna....zadušijo pa se z lastnim izdihovanjem (CO2)
..na trebušček dam, ko jo napenja, da se umiri ali pa med previjanjem
..na hrbtu pa zaspi v vozičku

(odgovor članu YOZIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 954
18.1.2009 21:57:13   
andya
kakanje: na začetku je bila pokakana ob vsakem previjanju, zdaj pa na šest dni in kakec tudi že smrdi.
Jo ful napenja in napihuje, je prav hudo jo gledat...kaka pa nič ( se dojimo in dodajamo aptamil)
..sem poskusla s čajem proti krčem, pa sladkano kamilico, pa nič bistveno boljše

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 955
18.1.2009 23:59:59   
nadya
IZVIRNO SPOROČILO: andya

nadya: na trebuščku naj bo le v tvoji prisotnosti, saj se lahko zaduši (temu pravijo tudi "bela smrt") ..tako je rekla patronažna....zadušijo pa se z lastnim izdihovanjem (CO2)
..na trebušček dam, ko jo napenja, da se umiri ali pa med previjanjem
..na hrbtu pa zaspi v vozičku

Jaz mam tudi tak sistemuser posted image . Spi na boku, v vozičku je na hrbtu, ko ga napenja ga dam pa na trebušček in je full boljšuser posted image .

Drugače pa moj user posted image  tudi čudno kaka. Zdej že 10dni na tri dni kaka in posledično ga tudi full napenja in ima vetrove. Zadnja dva dneva je kar hudouser posted image . Mi je patronažna rekla, da Janežev čaj odpira in pomaga pri urejanju prebave. Mu ga dajem že dva dneva pa ni nobenega učinkauser posted image . Se pa full kremži nad okusom user posted image

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 956
19.1.2009 6:54:10   
gemina
Dobro jutro,

danes malce zgodaj...se je mali zbudil ob 5h zjutraj in zahteval mleko, potem mali nazaj spat, mami pa oči ko sokol...tolk o njemuser posted image

Glede VARČEVALNIH RAČUNOV....ne bi priporočala, ker dacarji gledajo vse...posledično sledijo nižji otroški dodatki....kot da še niso dovolj nizki!!!!user posted image
Mater jim!!!

Ajde babike, lep dan!

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 957
19.1.2009 9:18:18   
*Mateja
zdravo
se vam sam na hitro javim
čez vikend je žan zbolel, sva bla v petek zjutraj pri zdravniku, popoldne pa u ljubljani na infekcijski kliniki. tk da nism mela nč časa...no še zmer ga nimam...tk da se oglasdim ko bo čas
lp

25.11.2008 se nama je pridružil Žan velik 49cm, težek pa 2660g.

(odgovor članu gemina)
Neposredna povezava do sporočila: 958
19.1.2009 9:27:55   
zverinca
joj Mateja, kaj sta pa na infekcijski pristala?
upam da ni hujšega, da se hitro pozdravite... in vsi bolančki!! user posted image user posted image user posted image

pa dobro jutro!

mi smo še vedno vsi komplet doma, smo sicer brez vročine, smrkamo in kašljamo pa vsi po vrsti. Ampak, ker ni vročine bom šla z otrokoma malo ven, za pol ure, da se tačas stanovanje konkretno prezrači in mi zunaj malo nadihamo. Malega bom lepo zadekala, spucala mu nosek, da bo lahko dihal in gasa.

fajn bodite, pozdravite se in nič dodatno zbolevat!! vam prepovedujem! user posted image

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 959
19.1.2009 10:57:35   
Vplanu
Ojla punce,
Vsem bolančkom velik objem - da se vsi čimprej pocajtate. Groza me je brati, da so virusi dejansko res na pohodu. Jaz vsem obiskom zabičam, da so dobrodošli le če so zdravi. Ne predstavljam si, da bi bila tamala že zdaj bolančkana user posted image . Ampak glede na to, da smo vse močne user posted image , user posted image - se bo preživelo.
Naša je prvič spala od 22.00 pa do 3.30 - sploh nisem mogla verjet - uf sem se naspala. Naslednjič pa se je zbudila ob 6.30 in pojedla komaj 60 ml - tut če se ne bi zbudila. No, pol je pa čorila do 9,15, pojedla 150 ml in spet pančka - to bo pa verjetno do večera tudi vse - he he.
Včeraj smo bili na obisku pri babici in dedku in sploh ni mogla spati in jo je očitno to čist zdelalo.
Naša noče dude (imam že celo zbirko) in sem se odločila, da je danes kupim samo še Mam dudo - če jo bo zagrabila. Če pa ne, pa ne kupim nobene več - problem je v tem, da mi hoče cuzati palček - nad tem pa nisem ravno navdušena, ker se nekateri zelo težko odvadijo tega cuzanja. Pa še do deformacije palca ter čeljusti in zob lahko pride. Tako da bomo videli.
Evo en jamra.
Papa

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 960
19.1.2009 11:14:41   
*nina*
ahoj...kako kaj?
kakanje: naša skoz kaka, po vsakem obroku, včeraj sem jo šla previt in da sem prišla do suhe rite, sem porabila 3plenice...ko sem jo preoblekla se je pokakala, mal sem počakala in spet opravim jaz svoje in ona takoj zatem seveda svoje...za norca me ima....ponoči se je pa tako pokakala da je bila plenica težja od njeuser posted image user posted image

spanje: hja, moja čez celi dan spi, vmes se zbudi sam toliko da se podojima in malo pogleda okrog, naredimo suho rito in spet spi, ponoči pa sva opazila da imava problem...ziher je enkrat na noč da bo bedela 3ure skupi in mislim, da je to zato, ker podnevi toliko spiuser posted image nevem, a mislite da bi jo mogla čez dan kaj buditi?

danes mora priti patronažna pa je še ni...

(odgovor članu Vplanu)
Neposredna povezava do sporočila: 961
19.1.2009 11:36:52   
uršula83
IZVIRNO SPOROČILO: *nina*

...ziher je enkrat na noč da bo bedela 3ure skupi in mislim, da je to zato, ker podnevi toliko spiuser posted image nevem, a mislite da bi jo mogla čez dan kaj buditi?

No meni so tudi svetovali, da ga čez dan čimveč budit, pa bo ponoči spal. No pri nas to ni vžgalo. Če je bil na silo zbujen, je ponoči še manj spal. Drugič je pa spal skor cel dan pa tut celo noč. Kukr ga je pičl, skratka take fore niso zalegle. Ga pa peljem vn pa ga mal zmatra, pa zvečer ga kopam usak drug dan, pa je malo boljše potem s spanjem.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 962
19.1.2009 11:47:47   
YOZIKA
Ojla,

Moram se vam malo potožit. Evo, jaz poleg tega da sem vsa virusna in šmrkava, sem danes dobila še user posted image , pa sem mislila, da je sploh ne bo, dokler bom dojila, in glejo jo šmentuser posted image . Prvič je nisem imela 7 mesecev po porodu, toliko časa, ko sem dojila, pa očitno to ni pravilo. Komaj sem se rešla vložkov še od poroda (celih 5 tednov), vmes en teden pauze, in spet..

Duda- naš dolgo časa ni hotel dude, jo je kar ven pljuval, pa kar na bruhanje mu je šlo. Pol mu je nekaj časa sploh nisem dajala. Šele enih 5 dni nazaj je kar na lepem zagrabil dudo (pa je zdaj star dobrh 6 tednov) in od takrat dalje brez dude skoraj več ne gre. Je že kar mal odvisen od nje.user posted image   Zvečer za uspavanje je obvezna, pa tudi ko je lačen se da podaljšat čas za hranjenje, pa seveda ko kaj sitnari..Imamo pa aventovo dudo. Tudi jaz nisem hotela, da dudlja prst, ker se je veliko težje odvadit, pa še za dlesni je slabše od dude. Je pa res, da mu je treba dudo velikokrat pobirat, ker jo dostikrat vrže ven, pol pa spet stoka...  .. .ampak je  še vseeno bolje kot prst

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 963
19.1.2009 11:58:22   
YOZIKA
Zanimivo, meni pa je  patronažna rekla, da ga nima smisla čez dan budit. Kaj ga češ ščipat, al kaj? Če je zaspan, naj spi, ker če je nenaspan, potem je siten in še težje zaspi. Takšne imam jaz izkušnje. Je pa res, da po kopanju boljše spi, jaz sem ugotovila tudi, da  ko smo imeli kakšne obiske je pol celo noč spal (z vmesnimi hranjenji, seveda). So ga ti vsi dražljaji iz okolja očitno tolk utrudli.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 964
19.1.2009 12:03:06   
CIPRESA
No moje2 spitauser posted image user posted image user posted image Žiga je danes rekal:
"Mami ker je Anja tok sitna, moraš ti bit z njo pa bom šou jaz sam spančkat v svojo sobico", potem je šel v sobo in zaspaluser posted image Sem mislila da se mi je Marija prikazala, še zdaj hodim z odprtimi usti, saj nemorem verjet. Pri 3 letih in poluser posted image

Tamala pa je dobila nekaj tistih pikic ki so po vročini, tako da je zgleda tudi imela vročino ampak ker sem bila jaz zdajle nazaj dva dni "morto" se mojemu možeku seveda ni zdelo potrebno da ji meri vročino in je to da je kar spala in spala pripisal temu da jo pač oči zna uspavatuser posted image user posted image user posted image user posted image prekleti dedciuser posted image user posted image user posted image sem jezna nanj fuuulllll......grrr....

Mateja kako pa da ste pristali na infekcijski? Pa ja ni staknil RSV?

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 965
19.1.2009 12:05:03   
CIPRESA
Aja sem pozabila vprašat če katero od vas bolijo tiste sramne kosti tam dol, kot bi nekaj dol tiščalouser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 966
19.1.2009 13:16:38   
andya
komaj danes sem ugotovila, da imamo plivit D3 in ne AD3. Si ne predstavljam reakcijo po AD3-ju, ker že brez kapljic in z D3 (pravijo da so boljše od ad3) so mukeuser posted image ampak nekako že gre...

sem pa prebrala malo po forumih, da folk kr ne daje kaplic, da počakajo po par mesecev...bo?? jaz si tega ne bi upala

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 967
19.1.2009 13:54:47   
Vplanu
Oj,
Jah, tudi pri prvi smo kar nekaj dud sprobali, da je ta pravo zagrabila. Tudi jaz sem probala, da ji par dni nisem nič turila dude v usta, pa pol spet in seveda isto kot pri tebi Yozika, ji gre kar na bruhanje.
Glede bujenja. Naša je tudi na začetku samo spala, pa se je tudi enkrat vmes zgodilo, da je bededla uro in pol ponoči. Mislim, da si otrok sam naredi ritem - ki pa si ga sedaj enkrat v kratem tudi bo. Ne budit otroka. Mogoče res zvečer probaj tam okrog 19.00 ure s kopanjem, rahlim razgibavanjem (rokice nežno gor dol, isto pri nogicah), pa se bo otrok predramil. Naša si sedaj pri enem mesecu in pol dela ritem samo še glede hranjenja - glede spanja čez dan pa jo imam že pogruntano.
Jaz prvi nisem dajala AD3 in tudi ne D3, ker je imela krče - pa ni nič narobe z njo. Pri tamali sedaj, pa ima že mleku ta vitamin, tako, da smo samo na 4 kapljicah (katere pa včasih pozabim dati user posted image ).
Evo, alarm - lačni smo.

PA PA

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 968
19.1.2009 13:59:37   
Vplanu
Lažni alarm - še malo bo podremuckakal user posted image .
Cipresa - tudi mene danes bolijo sramne kosti - mogoče se sedaj vse postavlja v prvotni položaj al kva?
Glede kg - jaz jih imam manj kot pred nosečnostjo. AMPAK vem, da ko bo tamala začela papcat, bom vse nazaj pridelala - isto se mi je zgodilo pri prvi - jah no, zakaj pa ne bi mami popapcala, če otrok ne more. Pa tok so dobre kašice, frutki in ostalo seveda,...user posted image .
Ciao!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 969
19.1.2009 14:57:53   
nanaa
Punce prejle se je pa nas otročiček pokakal in to kakooo, umazana je bila do sredine hrbta, bodi čist pokakan res je dolgo zadrževala, sam da jeuser posted image , sedajle pa tako blaženo spi.

Dudo pa je pri nas takoj sprejela, kar enkrat sta se prišla z atijem pokazat kaj imata v ustih user posted image , ima pa to najmanjšo od Nuka.

Gemina ne razumem tole glede varčevalnih računov, saj a moraš v vlogo za otroški dodatek napisat koliko imaš kje pršparano? A ni samo, da napišeš plače, no pa sej je vseeno mi bomo tako dobili tisto najmanj kar je.

Nadya naša večino spi na boku, tudi v voziček jo dam tako, samo kaj ko se pa sedaj  že kar sama obrne na hrbet in potem se kar sama premika.

Bogi bolančki, upam, da boste hitro bolje, jaz sem tut rekla, da samo zdravi lahko pridejo na obisk.

(odgovor članu Vplanu)
Neposredna povezava do sporočila: 970
19.1.2009 16:39:40   
Anonimen
Helow!
Midve sva pa ravno prišle domou z masaže ... je bilo prav božansko. Mamice smo se malo načvekale, malčki so bili deležni pa ene fine masaže in se je vsem videlo, da noro uživajo. Tudi naša je bila tokrat ful pridna in je samo godrnjala od ugodja. Tako da vam globoko priporočam, da če imate čas, da se takega tečaja udeležite, ker je to lahko ena fina popotnica za vaše malčke.

(odgovor članu nanaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 971
19.1.2009 17:04:40   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: nanaa

Tudi jaz sem že razmišljala o varčevalnem računu, en kolega nama je priporočil Papi varčevanje pri SKB, bomo videli in sem razmišljal, da bi ji kake 100 eur vsak mesec nakazala, nekaj bi se pa že nabralo.

Moja mami je tamali odprla PAPI račun za min. 6 let z mesečnim pologom 20€.  Lahk daš pa seveda več, lahk pa tud vmes kaj gor nalagaš. Edin dol ne smeš jemat.

IZVIRNO SPOROČILO: nadya

Oj

Jaz mam pa eno vprašanje. Kako spijo vaši malčki? A so vedno na boku al jih tudi na trebuščku pustite spati?

Mi tud spimo na boku. Kdaj pa lahk začnejo spat na hrbtu?

IZVIRNO SPOROČILO: *nina*

..., a mislite da bi jo mogla čez dan kaj buditi?

Men je pediatrinja rekla, naj jo budim na 3 ure, da bo jedla.

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 972
19.1.2009 17:06:26   
katja_p
Čišča: mi smo zdej v 7. tednu, js mam pa še vedno mal izcedka. Ka je to normalno? user posted image  Pa včasih je mal sveže krvi. Pregled mam pa šele sred februarja.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 973
19.1.2009 17:28:36   
jesensko listje
Pozdravljene!

Vsi ste nekaj bolni... tudi jaz. Sem prehlajena, kašljam, smrkam itd. Mali je pa zaenkrat še ok, upam da tako tudi ostane.

Nekaj časa nazaj sem spraševala glede čišče - če se ti lahko kar vlije. Hvala za vaše odgovore. No uglavnem, ne bi se smelo. Sem šla v porodnišnico in so ugotovili, da je del posteljice ostal v maternici. user posted image  Potem so mi naredili abrazijo. Čez dva dni sem šla domov, skoraj nič več nisem krvavela. So rekli, da je sčiščeno in da mora biti krvavitev šibka in se kmalu ustaviti. Čez par dni pa se je meni zopet začela močna krvavitev. Joj, kako me je zapsihiralo! user posted image Pa gremo spet v p. Naredijo ultrazvok in vidijo noter še nekaj krvi. Od kje? Saj so me vendar sčistili! Jah ne vejo ne! Očitno se maternica ne krči dovolj, čeprav so že drugi dan po porodu rekli, kako fajn nizko je že. Dobila sem še eno inekcijo (od mnogih že prej) za krčenje maternice in me poslali domov. Če se bo pa ponovilo moram pa spet priti... Je bedno tole. Ker meni se zdi, da je očitno nekaj konkretno narobe.

Mi je pa mož rekel, da so po porodu nekaj jamrali, da mogoče posteljica ni cela!! Ja mislim no! Ali ne bi bilo lažje takrat pregledati in bi bila sedaj rešena teh težav?! Mah, so zdravniki včasih tudi površni. In potem je takole. Se mi zdi škoda, da mi mož ni prej povedal, da niso bili sigurni. Bi jim malo zamorila. Pa najbrž ni vedel, da je to tako pomembno. Sedaj je, kar je.

Porodna zgodba je pa sicer prav lepa. Ob 22.00 sem dobila prvi popadek. Ob polnoči so se začeli na deset, petnajst minut, ob dveh, ko sem bila prepričana, da je to to, sva šla proti p. So ugotovili, da sem odprta tri cm. Potem britje, klistir. Okoli 4 v porodno. Do 6 popadki na 7 min. So mi predrli mehur. Ampak sem se še vseeno prepočasi odpirala, ob 6 je bil namreč le cm več kot ob prihodu. So dejali, da bodo dali umetne popadke, ker bo sicer zelo dolgo trajalo. Pa sem rekla ok. Potem so bili popadki pogostejši in močnejši. Dobila sem sredstva proti bolečinam in se bila kar malo zafiksana. Čez čas je babica rekla, da ob popadkih lahko potiskam. Trudila sem se biti čim bolj sproščena. Pa je kar težko, ali ne?user posted image
Sicer se mi pa zdi, da mi je kar dobro šlo. Potem smo se pripravili na iztis, nakar so mene grozno krči v noge prijeli - in so me vsi po vrsti masirali, pa ni bilo dosti učinka. Ko so le malo popustili smo pritisnili otročka ven! Kako je bil lep!! (No, vmes so me seveda še prerezali, je prav zoprno zapeklo.) Položili so mi ga na trebuh, potem pa izmerili, stehtali in položili veselemu atiju v naročje. Tilen je bil rojen ob 10-ih zjutraj.

Sedaj je zaenkrat prav priden dojenček. Lepo je, veliko spi, tudi ponoči nimamo težav. Upam, da tako ostane!

Napisala sem celo klobaso... Pa spustite, če se vam ne ljubi vsega brati.

Vam in vašim malčkom želim čimprejšnje okrevanje!!

lp

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 974
19.1.2009 17:31:02   
*nina*
moja porodna zgodba:
začelo se je v ponedeljek ko so mi dali zjutraj gel za odpiranje, bolelo me je...kao popadki, ampak so rekli, da so prekratki, sam mene so boleli ko hudič, trajali so 18ur, šele ob 3h zjutraj so se nehali in odprta sem bila 2cm ampak maternični vrat še kao ni izginil in tako sem ostala v svoji sobi, drugi dan sem šla zjutraj na pregled in evo ga 3cm, klistir in v porodno, prej sem še poklicala borisa in je rekel, da hoče bit zraven, ob 10h se je začelo, predrli so mi mehur in čakali na moje popadke , ki so se seveda začeli z vsem svojim veličasjem...odpirala sem se počasi, prišla je druga smena babic in hvala bogu je bila ena, ki jo na videz poznam iz velenja je, Brigita Rošer. Skoz je bila zraven mene, me masirala, boris isto, jaz cela zadeta, sedela na žogi in predihavala popadke kriza...šla sem 2x tudi pod tuš, kar mi je ful pasalo...no 15:40 sem bila odprta 9cm in počasi se je začelo potiskanje, ma sem si dala duška in vpila zraven ko grešna duša:)mi je pasalo, ko pa je šlo bolj proti koncu sem bila pa čisto tiho in res dala vse moči od sebe, so mi kar žilice po obrazu popokale....naša baba pa se ni dala, glavica ni hotela ven...ker je vse predolgo trajalo so me rezali, auč, peklo ko pes, ko me je zarezala, so mi oči skor vn padle:)in končno glavica zunaj...sledi ŠOK dvakrat ovita popkovina, vozel na popkovini, nobenih znakov življenja, srček bije, dihala NI, hitro malo po ritki NIČ, masaža NIČ, končno kisik in evo ga naša Gaja je dala glas iz sebe,
zame je bil to tak šok, da sploh nisem sledila kaj se dogaja, boris se je takoj začel jokat, jaz pa šele čez nekaj časa...in pa vse kar je bilo je bilo upanje in neizmerna želja po njenem joku (glasku)...hvala bogu je bila uslišana.
IN KONČNO JE PRIŠLA V PRAVE ROKE, NAJINE.
to je moja zgodba, napeta ampak preživeta, sedaj sva že doma, mala je ful pridna, je in spiii in pa na veliko kaka....lepa je, najlepša:)snemala bo jo 24ur na dan celo življenje, da ne bi kaj zamudila.

(odgovor članu jesensko listje)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.