Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 14:34:42
|
|
|
|
lonja
|
Otika, a to je plavanje, ki je v LJ na DIF-u? Tja sva hodile z Ajdo, pa sem se letos odločila za Atlantis, ker imam 15% popusta, ker hodi tja tudi Ajda na plavanje za malčke .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 17:25:32
|
|
|
|
martka
|
v celju se nam začne 17.4. plavanje, komaj čakam
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 18:21:07
|
|
|
|
pumpkin23
|
Tole plavanje je pa res super. Samo napri moramo dopolniti 4 mesce . Potem pa bomo vidli kako bodo razpisani termini.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 19:04:39
|
|
|
|
martka
|
IZVIRNO SPOROČILO: pumpkin23 Tole plavanje je pa res super. Samo napri moramo dopolniti 4 mesce . Potem pa bomo vidli kako bodo razpisani termini. pogoj je da drži glavo. 4meseci so okvirna starost. Luka mi je držal glavo že veliko prej, tako da sva bila v bazenu pred 4meseci. no, gaja bo pa 12. stara 4m in 17. se začne plavanje, tk da se fino poklapa.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 19:10:29
|
|
|
|
martka
|
HVALA ZA KUPONČKA!!! sem že poslala dragega, da ju uporabi.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 19:34:40
|
|
|
|
pike
|
Oj, Naša je bila prejšnji teden 4 mesece stara, danes sem jo stehtala in ima 8.400 g. A je to preveč? Tiste, ki dojite, kolikokrat vam ponoči jedo vaši ? Moja se doji zvečer okrog 22, ponoči okrog 3 in 5 zjutraj pol pa ob 7 nato ob 9 pol okrog 12 in tako na 2 uri ponavadi. Prejšnji mesec mi je sicer P rekla, da če je samo dojena, da je o.k. Vendar vsak reče, da je kar močna. Eh, saj ne vem več. Prve tedne smo se bali, da bo premalo gor vzela, zdaj pa da je preveč.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 19:41:00
|
|
|
|
katja_p
|
Evo, naša je omagala ... upam, da za dolg ... Sicer je danes dokela velik del dopoldneva spala (je mogla nadoknadit za prejšnjo noč), od 12 naprej je pa spala samo eno uro - ker sm jo pol zbudla-to je blo mal čez 4. In sm jo zabavala vse do zdle, ko je ratala tečna in zaspana. Sma se dale v pižamo, na zizo in zdaj spi. Predvidevam, da bo hitr pokonc, glede na to, da ob taki zgodnji uri še ni šla spat. V bistvu jo morm pa navadit, da ne bo spala dopoldne, ampak ponoč. Sm jo hotla met še vsaj 1 uro pokonc, pa se ni več dala. Zdaj lahk pa še js kaj naredim, pol pa dans tud mal prej spat, kot ostale dni. Pike: js morm rečt, da se mi ta kilaža zdi kar velika za tok starga . Sam če se sam dojita, pol ni panike. Pač tolk poje. Naša je 1.30, 4.30, 9.00, 12.00, 15.00, 18.00, 21.15 To čist okvirno ... ima zadnje dni mal zmešan urnik: ponoč se zbudi 3x, čez dan pa je tud na 1,5-2 uri kdaj. Smo pa na 6kg in 60cm, v nedeljo pa bo stara 4m.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 19:46:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Čer ... no tudi naša že pridno pančka v svoji posteljici, tak da gre mami lahko likat ... jej! Pa če se prav spomnim je ena spraševala do kdaj je treba otročkom po kopanju kapico gor dajat ... no meni je patronažna rekla, da se kapice ne daje na glavo zaradi ušesk, ampak zaradi mečave, da se nebi prehitro ohladila, tak da se daje kapico gor dokler ima dojenček mehko mečavo ... ko se mu pa kosti zarasejo pa ni treba več ... no razen če gre iz bazena ven ali če je v ostalem stanovanju ful mraz ... mislim tako kot je pri odraslem fino, da si da v takem primeru nekaj na glavo.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 19:54:20
|
|
|
|
skorpika
|
IZVIRNO SPOROČILO: martka HVALA ZA KUPONČKA!!! sem že poslala dragega, da ju uporabi. namenjeno meni no če ja, ni za kej
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 19:55:37
|
|
|
|
skorpika
|
jst kapice po kopanju ne dajem več gor, ker se mi zdi, da mu je čist prevroče pol... naš tut že spi, zdele že tri noči spi od 20ih do 5ih...trkam!!!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 19:57:33
|
|
|
|
skorpika
|
IZVIRNO SPOROČILO: martka telovadbA... sem začela s5 učit in je to to kako je? se dobro počutiš? so te bili veseli
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 20:32:23
|
|
|
|
zverinca
|
o čveke čvekaste joj Lonja, kaj Ajda hodi na plavanje? to bi jest rada Niko dala - se moram pozanimat za spetembra. Zdej čez poletje se bom jest zgleda kar preselila z mularijo na morje za 2m, če imam možnost, zakaj ne... meni tudi že oba spita, ata je pa na basketu, jaz si pa nohte lakiram pol pa pod tuš pa en film pogledam, da se malo zrelaksiram, za delat nimam do ponedeljka nič, v pon grem pa v službo... Otika a ti imaš pa HOT DATE z peglezenom? hehehe ste pa pridno čvekale danes, res... aha kapica: jaz mu jo pa še kar dajem, za ene 2h po kopanju, ne vem, s emi zdi da mu kar paše, vem da človek izgubi 70% toplote čez glavo! meni tudi paše met kej na pesi, pozimi.. poleti pa itak, sonce seka, pa se tega bojim no kokr kol, vsak po svoje vrtec: Jernej gre novembra in tudi mesto bomo po mojem dobili... upam! če ne bo panika z varstvom, tašči ga ne dam, moja mami je pa itak leteča penzionerka mogoče še kej? ahaaa, Jernejko je pri 4m: 6400g in 64cm!! copy-paste mere od Nike
< Sporočilo je popravil zverinca -- 2.4.2009 20:33:25 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 21:18:36
|
|
|
|
lonja
|
Čer, Manca spi prvo kitico, ampak imam čuden občutek, da ni dost pojedla in da bo kmalu alarm , me še vedno tišči v joškicah . Otika, hvala za link od plavanja, v Atlantisu pride plavanje s popustom 85 EUR, pa še sobotni termin meni ne ustreza, tako da bomo hodile kar v Atlantis. Ob sobotah imam čez tudi Ajdo, ker naš intenzivno dela na naši hišici. Zverinca, ja, Ajdo sem prejšnji teden kar vpisala na plavanje. Hodi v nadstandardni tečaj, kar pomeni skupinico treh otročkov in enega učitelja. Je super zadovoljna in me vsako jutro sprašuje, če je danes torek . Pa da boš lahko tolk na morju. Mi imamo sicer postavljeno prikolico na Krku, a dvomim, da sem sposobna bit dol z obema pupama sama. Bi morala imeti kako pomoč, sicer po mojem ne bi imele kaj dost od dopusta. Naša Ajda je namreč živ svederček, ki je pri miru edino takrat, ko je bolna . Pike, dobre sta, če sta samo z dojenjem prišli do 8.400 g. Naša Manca je štartala na 4280g, pa smo komaj sedaj presegli 7 kg. No, važno je baje, da do 6 mesecev podvoji porodno težo . Tako, grem pančkat, kaj pa vem, kdaj si je Manca zamislila da bo prvi alarm.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 21:31:10
|
|
|
|
uršula83
|
Dober večer. Oglasim se malokdaj, berem pa vas kar naprej. No naš mali pa je pri 3 mesecih na 6300g in 65cm, začeli smo s 3160g in 51 cm. Sem mu pa že 3X zvečer dala Novalac, ker on bi kar jedel in jedel in sploh noče zaspat drugač. Je pa zvečer ob 19, pol pa okol 6, učas do 8 potegne. Naslednjič pa ob 10.30. Čez dan na 2-3 ure. Ma tak fajn ritem hranjenja (men ful ustreza ko fajn spi ponoč), sam mleka mam pa ponoč velik, čez dan glih za glih, zvečer pa premal. In se bojim, da mi ga bo zmanjkal, ker tuk cajt ne je u kosu (12 ur). A ma ktera kak nasvet kako obržat mleko, je mela ktera isti problem? A vaši že držijo glavo? Naš je še ne, mislem de mu še kr velik manjka.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 21:38:51
|
|
|
|
Detece
|
Uršula te težave se ti pojavljajo zaradi tega, ker mu daješ Novalac. Avtomatično se ti zaradi tega dela manj mleka (povpraševanje-ponudba). Je možno da ni lačen in visi na tvoji dojki samo zaradi tega, ker se carta in se na ta način samo uspava?? Pri nama je namreč tako, da dojk nima samo za hranjenje ampak tudi za uspavanje.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 21:48:12
|
|
|
|
uršula83
|
Ja sem že slišala za tole povpraševanje-ponudba, sam ne vem če je to fora. Ker dejansk neha tečt zvečer, pol pa spije še 120-150 novalaca. In to se mi zdi ful velik. Lačen je 100%, ker se nikol ne crklja na jošk, ko neha tečt gre dol. Če je sit se smeji, če je lačen točn vem . Tko de ne vem kaj nej, sej vem de bom tko še hitrej zgubila mlek, sam če ma pa premal. De bi bil pa lačen pa nočm-tut sama sm rada sita. Pa tut zaspi nikol na jošk, zmr poje, pol ga dam u pojstlo (njegovo), se mal premetava pa zaspi sam. Res ne vem kaj nej, kako bi povečala mlek zvečer. Ker ga mam res mal zvečer.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 21:51:51
|
|
|
|
blackcoffee
|
IZVIRNO SPOROČILO: pike Oj, Naša je bila prejšnji teden 4 mesece stara, danes sem jo stehtala in ima 8.400 g. A je to preveč? Tiste, ki dojite, kolikokrat vam ponoči jedo vaši ? Moja se doji zvečer okrog 22, ponoči okrog 3 in 5 zjutraj pol pa ob 7 nato ob 9 pol okrog 12 in tako na 2 uri ponavadi. Prejšnji mesec mi je sicer P rekla, da če je samo dojena, da je o.k. Vendar vsak reče, da je kar močna. Eh, saj ne vem več. Prve tedne smo se bali, da bo premalo gor vzela, zdaj pa da je preveč. ej, na tole pa moram tega prlimat: pa brez zamere. gromki bo 7. star 4 mesece in ima 7480g na 68cm dolžine. pa se mi zdi, da če bi imel 8kg, da ne bi bil še vedno ne neki bunkolo. po moje se ti ni treba sekirat. pač imaš gurmanko pri bajti. sicer pa naj te potolažim.. tudi Thor dosti pogosto je. ponoči sploh ne gledam več na uro. dejstvo pa je, da tisti teden, ko je prešaltal na 4 ure, ni več ne duha ne sluha.. spet sva na dve ali tri ure budna in se hraniva. opažam pa zadnjih nekaj dni, če se kje nahajava - recimo kot danes v bolnišnici, ko sva imela UZ glavice (btw: vse je ok), je bil lačen kot volk in ko sem ga hotla podojit in mu ponudila dojko, ga je bilo treba prositi in je pil zelo malo... kot da ne bi hotel jesti drugje. - a zdaj mi bo pa s takimi fintami ven hodil?? Uršula83 - PIVO! brez heca! men je joške skor razneslo! sem ga spila celo flaš(k)o. tri dni zapored. pomaga pa tud brezalkoholno.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 22:02:54
|
|
|
|
uršula83
|
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee Uršula83 - PIVO! brez heca! men je joške skor razneslo! sem ga spila celo flaš(k)o. tri dni zapored. pomaga pa tud brezalkoholno. Šiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit! Use se mi je zbrisal. Hiter povzetek: 1) obužujem pir (no to ni bistvo), ko je bil mali str 1 mesc sm spila en pir, tko de mi je dobesedn tekl od jošk. Resno!!! Mleka ogromn. 2) če zdej spijem pir, ni učinka....ne vem kaj je z mojm joškam... In res bi rada dojila še vsaj ene 3 mesce, hrana zmr pr rok, lhk greš lih kamorkol...se potepaš cel dan, jošk vn pa je... 3) tko de morm resno rešt zadevo...pa sej če zvečer nimam je še za prežvet, strah me je de še čez dan nau
< Sporočilo je popravil uršula83 -- 2.4.2009 22:03:28 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 22:17:08
|
|
|
|
blackcoffee
|
kako, da ti ne pomaga? hudirja! veš kaj.. pol pa sploh nehaj razmišljati, da ti ga bo zmanjkalo!!! govori si, da imaš mleka dovolj in ga boš tudi imela.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 22:17:30
|
|
|
|
zverinca
|
uršula sam pristavli pristavli in spet pristavlji, da nazaj vzpostaviš in povečaš proizvodnjo. Pa počivi. tudi popoldne. Mogoče ti bo kak teden trajalo, da se ti poveča, sam se bo pa ziher! pa zvečer mu daj jošk, naj ga sprazni, čez eno uro pa spet, če je treba, pač boš imela spet par budnih noči, sam to ti je edini spas da ne izgubiš... enako čez dan. e je treba pa naj bo na eno uro, sej mleko se proizvaja sproti!! Črnkofe, kaj pa si sploh mela UZ glave?? mislim, kaj pa naj bi bilo? no sam da je vse ok, sam firbec pa sem
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 22:18:20
|
|
|
|
zverinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee veš kaj.. pol pa sploh nehaj razmišljati, da ti ga bo zmanjkalo!!! govori si, da imaš mleka dovolj in ga boš tudi imela. eto tako ja. Jaz VEM DA IMAM MLEKO kakršne misli oddajaš tako imaš postlano...
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 22:19:45
|
|
|
|
zverinca
|
aha pa še ta okol pive nee, ja tole je čista buča resno! fora piva je da te tolk sprosti da se ti zato mleko bolj proizvaja, čist psihološka fora - placebo varijanta... sam paše pa vseen ne vem če si nam enega prvošla
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 22:51:34
|
|
|
|
blackcoffee
|
zverka - lol.. sem se zdaj narežala tvojemu modrovanju okol piva.. - se mi zdi, da iščeš izgovore, sam da si ga lahko odpreš. UZ glavice sva imela, ker ima gromki ekstenzijski vzorec. pa so me napotili na UZ, če bi slučajno bila kaka ovkvara na možganih. pa ni. poleg tega.. mečava se mu je skoraj čisto zarastla. ima slab cm odprto glavico. zdravnica je skor na rit padla.. ni mogla vereti, da se mu je tako hitro zarastlo. in z UZ-kom lahko pogledajo le tako, da so mečave še odprte. baje.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 2.4.2009 23:08:51
|
|
|
|
Detece
|
Blackcoffe nisem najboljpe razumela. Kaj vama je zdaj pokazal Uz glede mečave?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?