šema -> RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 (21.1.2009 9:04:16)
|
alpsko mleko-v razmislek! Ker sem malo počez prebirala mislim, da sem zasledila, da nekatere dajete otroku kravje mleko. Tudi sama sem prvemu otroku od 6. meseca dalje dajala že kravje mleko za raznorazne kašice. Če bi že takrat vedela, da lahko beljakovine v njemu vplivajo na zatekanje možganov tega ne bi nikoli počela. Zato pazljivo vse tiste, ki to počnete. Na forumu dojenje lahko katero zanima, dobite linke do teh raziskav. Takrat sem mislila, da je pač v redu, če otroku dam 1.5 mleko namesto 3.5 maščobe, pa mi je dr. razložila, da za otroka niso problematične maščobe (teh mora biti v mleku veliko) ampak beljakovine. Verjamem, da moje mnenje ne bo prepričalo tistih, ki to počnejo (ker toliko let nazaj tudi mene ne bi), vendar pa vzemite na znanje, da je potrebno beljakovine v mleku zmanjšat, da ne bi prišlo do kakšnih neprijetnosti. ad3- preprečevanje krčev meni je patronažna svetovala da dajem otroku 2 kapljici zjutraj, 3 opoldan in 2 zvečer. V lekarni pa sem dobila pojasnilo, da je treba kapljice uvajat postopoma- najprej par dni 1, nato dva-tri dni 2 itd. do 7.kapljic. spanje na trebuhu-zadušitve Tisti dojenček ali zalivanček, ki že visoko dvigne glavo in jo premakne iz enega lička na drugega- načeloma ni problema za spanje na trebuhu (čeprav ga odsvetujejo). Je pa problem za tiste, katerim glavica še omahne naprej in jim je pretežka za dvigovanje in prestavljanje, saj se otrok lahko zaduši že majhno količino mleka, ki ga polije (moj meče mleko ven tudi še 2 uri po obroku). ENO VPRAŠANJE! Tiste, ki imate fante: Kaj so vam rekli glede kožice na glavici lulčka- kdaj jo je potrebno začet raztegovat??? Meni je patronažna rekla, da ne rabim nič, zdravnica pa je pri dveh mesecih pogledala lulčka in kožico (in mu jo tako nategnila, da je revež ful zajokal) ter komentirala "Ja, tole se lepo odpira..."
|
|
|
|