|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del
8.12.2008 15:00:27   
slovenka
jaz tudi jabolko kuham, banane pa ne. nekak si ne predstavljam kuhane banane user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
8.12.2008 15:00:51   
mtinca1
banana - bom dala kr surovo. jabolka, hruške pa kuhano na začetku.

(odgovor članu mtinca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
8.12.2008 15:06:13   
she29
mtinca kaj ji pa potem daš za jest? po moje se bo že navadila. maja tud prvič ko sem ji dala gh je samo v ustih imela pa sploh ni vedela kaj naj s tem delauser posted image user posted image user posted image  no potem se ji je pa odprlo in zaenkrat greuser posted image .

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
8.12.2008 15:08:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nya

Mene pa sm neki zanima. Pišete, da dajete otrokom banano, pa me zanima ali jo kuhate - meni je patronažna rekla, da najprej kuhano zelenjavo, kuhano sadje, šele nato surovo. Tko da zdej sm pa jaz mal zmedena - a ve dajete surovo banano vmes al kaj?????

jaz banane ji nisem kuhala,jabolko pa hruško pa sem

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2154
8.12.2008 15:08:33   
she29
kuhana bananauser posted image user posted image

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
8.12.2008 15:14:09   
Tina 28
Meni kuhana banana tudi ni prišla na idejo. Najprej sem ji jo dala le za oblizovat...zdaj pa jo le včasih dobi v polenti zmečkano z vilico. In to je tko sladko ko pri norcih. Drugače ji več kot tretjine ne dam. Jabolka ji še nisem dala surovega...ampak tudi skuhanega pretlačenega. dva dni pa ji zdaj olupim jabolko, tako, da je še okrolo in ji ga dam, da ga lože, čmoka (ker ga tko ne more odkrhnt) in pol ga zribam in pokuham.
Kuhano korenje jo zabira....uvedla sem zato raje sok korenčkov. Iz enega korenja je ravno za dve žlički in je kot predjed.

dajte mi povedat,...katero sadje in zelenjavo lahko pri 6.mesecih še uvajam. Tolk je literature...od Nejca se pa glih po mecscih več ne spomnim, kdaj je blo kaj na vrst?user posted image

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
8.12.2008 15:16:44   
mtinca1
IZVIRNO SPOROČILO: she29

mtinca kaj ji pa potem daš za jest?

mleko. smo čisto na začetku uvajanja, tako da ni panike.

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
8.12.2008 15:21:51   
she29
Tina28:

UVAJANJE HRANE

4.-6. mesec: korenček, koleraba, špinača, blitva, bučke, riž, polenta, koruza, jabolko,  
         banana, hruška, cvetača, brokoli, krompir

5.-6. mesec: marelice, nektarine, melone, slive, mango, avokado, perutnina( bela )

7. mesec: teletina, zajec

8. mesec: konjsko meso, žitarice brez glutena

6. -9. mesec: stročnice, borovnice, maline, češnje, robidnice

9. mesec: perutnina(temna)

9.- 12. mesec: grah, repa, paradižnik, testenine, mandarine, pomaranče, grozdje, rumenjak, skuta, jogurt

10. mesec: govedina

10. -11. mesec: zelje, por

11. mesec: plava riba

12. mesec: sardele, svinjina

12. mesec naprej: leča, fižol, kivi, suho sadje, jagode, med, beljak, lešnik, arašidi, orehi!!

(odgovor članu mtinca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
8.12.2008 15:51:20   
Tina 28
she...hvala...vidim, da smo od 4-6 meseca že uvedli vse...nekaj mi pa manjka na tem seznamu : žitarice z glutenom. Meni je pediatrinja rekla, da ji lahko že gres damuser posted image .
Ja, pa pri sadju se mi zatakne, ker ni prava sezona....je res malo izbire (umetno gor spravljenih nektarin in marelic ji pa nočem dajat)

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
8.12.2008 16:00:08   
she29
Tina 28: še to sem našla. tu piše da do 6.mes ne glutena, pri 6-12 pa to ne piše tko da verjetno lahkouser posted image . glede sadja je res malo izbire sedaj.tudi jaz ji ne bi dala nekih umetnih marelic. pač daš tisto kar je. ji pa jaz tud dam tako kot ti krhelj jabolka pa ga cucauser posted image .

PREPOVEDANA ŽIVILA:

4-6.mesecev:
- kravje mleko, mlečni izdelki, ribe, jajce, agrumi (pomaranče, limone), paštete, oreščki vseh vrst
- žitarice z glutenom
- sol
- sladkor, sladila, med

6-12.mesecev:
-   izogibati se je potrebno še soli, sladkorju, medu
-   gazirane pijače
-   arašidi
-   hrana, ki ni dovolj prekuhana
-   živila, na katera je alergičen kdo od družinskih članov

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
8.12.2008 16:15:03   
aleksandra silvija
Dala mu bom avokado in zmešan z banano, je odličen ali z mlekom, mojim seveda.

Kompot-skuhaš NEŽVEPLANE suhe marelice npr.

Zelenjavo skuham, pretlačim, dodam kaplico hladno stisnjenega olja in malo mleka. To je to.
Res, otročki  potrebujejo sedaj vitamine in kvalitetne maščobe.

Grah naj še ne bi bil na jedilniku, ampak jaz mu tista 3 zrna olupim in napenjanja ni.

ŽITARICE- od Millupe sem mu hotela dati zdrob od koruze in riža, v modri škatli. Zmešano z mojim mlekom.
Pa ne mara. Se joče zraven.
Enako ne mara že pripravljene mešanice od riža in banane, ki jo zmešaš z mlekom.

She--ja, najbolje si je zapomnit PREPOVEDANA živila. Potem je kuhanje hitro lažje.user posted image

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
8.12.2008 17:11:59   
Anonimen
Cau

Najprej,AS,hvala za avokadouser posted image ,ji ga bom tudi jaz dala z bananouser posted image user posted image .

Zdaj pa, da povem kaj sem jaz dala mojemu bejbiju vcerajuser posted image .Mi je svakinja svetovala,da naj ji v mlecno kasico zvecer vmesam kaksno sadje.In sem ji dala riz +hruskouser posted image user posted image user posted image (saj vem,sem se danes nase jezna,kako sem mogla bit takouser posted image user posted image user posted image ).Je bila tako boga zvecer oz.ponociuser posted image user posted image ,jo je kar fajn zvijalo.

Sem se ji mogla danes odkupit,pa sem ji kupila ogrooomnega belega medveda.Zraven pa se kuro ki hodi,na glasbo,ce jo primes za vrat se pa tako dereuser posted image ...res je spasnauser posted image .
Aja,v soboto sem ji pa kupila kovcek, v katerem je vse za pripravo caja s svilenimi prticki vred.Mogoce je se malo prezgodajuser posted image user posted image ,samo sem moglauser posted image .

Cofijana,vse najboljse za vcerajsnji rojstni danuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Grem zdaj se malo pospravit,pa tamali nekaj za papat pripravit,zdele pancka,a se bo lackana zbudkala.(pa ne bo hruskauser posted image )

< Sporočilo je popravil kleopatra28 -- 8.12.2008 17:15:46 >

(odgovor članu aleksandra silvija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2162
8.12.2008 17:20:03   
aleksandra silvija
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - Kleo, za odkupnino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
8.12.2008 17:33:08   
polly80
meni pa je rod krompir .a vita ni hotela jest, če nisi mlekeca dodala?

je jedla,sicer je pa blo zraven kakih 5-10 kapljic mojega mlekauser posted image
patronažne tud k nam ni blo,niti ni blo rečeno,da še prideuser posted image

mtinca-si probala s sladkim-zelo zelo sladkim kamiličnim čajem?jaz sem vitit dala,pa je bla čez 2 uri dobesedno do vratu v drekuuser posted image

AS-sem pozabla uspavanje komentirat-prav luštna slikicauser posted image ,res uspešen način uspavanjauser posted image

gh tudi meni dela težaveuser posted image ,sploh pomanjkanje idej,pa smo šele na začetkuuser posted image

od 7.6.2008 naju razveseljuje najina zlata princeska Vita

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
8.12.2008 17:57:49   
slovenka
Glede sadja je meni znano, da citrusi niso fajn, ker so kisli in povzročajo vnetje ritke (dokazano pri sosedovem fantku, pa je samo mami jedla mandarine), enako velja za kivi, jagode so alergogene, hruške pa sedaj od vas berem, da niso najbolj fajne. Ostalo je menda ok.

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
8.12.2008 18:17:51   
D.anna 76
Nisem vas še nič za nazaj brala, bom zvečer ko bo mali že spal, tako da vam samo povem da smo tudi mi pri uvajanju GH. Tako nam je v enem tednu uspelo poskusit: korenje, korenje z jabolkom, krompir in krompir z korenjem od zelenjave, zvečer smo pa pri kašici od koruznega in riževega zdroba.
Pri zelenjavi poje res samo ene 4 žličke, kašice pa zvečer poje cca 1 dl.

Od tega mu še najman diši krompir. No ja počasi; saj uvajamo šele en teden.

Ta teden pa bomo zbrali še kaj novega iz vseh teh spiskov. Npr. kolerabo, bučke.
Danes bova probala z eno drugo kašico z banano pa da vidmo kako bo to šlo.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
8.12.2008 18:31:39   
polly80
zvečer smo pa pri kašici od koruznega in riževega zdroba.

d.anna-a to sama skuhaš pa a v AM oz.a kupiš to v prahu in zmešaš z vodo-????

(odgovor članu D.anna 76)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
8.12.2008 18:38:30   
D.anna 76
IZVIRNO SPOROČILO: polly80

zvečer smo pa pri kašici od koruznega in riževega zdroba.

d.anna-a to sama skuhaš pa a v AM oz.a kupiš to v prahu in zmešaš z vodo-????

Z prekuhano vodo zmešam eno kašico od Bebivite. Ti si najbrž mislila da samo kupim koruzni oz rižev zdrob - ne, kupim že tisto zadevo pripravljeno. Sam jaz jo mešam z vodo ne z AM, ker itak še dojim, svojega mleka pa ne črpam, ker itak mislim da ga nimam več tolko da bi ga lahko kej za zalogo načrpala.

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
8.12.2008 18:55:09   
polly80
Z prekuhano vodo zmešam eno kašico od Bebivite. Ti si najbrž mislila da samo kupim koruzni oz rižev zdrob - ne, kupim že tisto zadevo pripravljeno. Sam jaz jo mešam z vodo ne z AM, ker itak še dojim, svojega mleka pa ne črpam, ker itak mislim da ga nimam več tolko da bi ga lahko kej za zalogo načrpala.

aha,hvala,jaz isto kupim pripravljeno,samo da od milupe,bom poskusla še to kot ti..pa tud dojim,samo ne iztiskam,ne znamuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2169
8.12.2008 19:00:27   
babysolza
Ojla!

Tudi jaz pridem mogoče (če bom dobila kompjuter na posodouser posted image ) kaj pozneje naokoli, sicer vas bom pa najkasneje jutri prebrala.

Samo na kratko - she, hvala za tale seznam, jaz sem zelenjavo skoraj že 'dala skozi', pri sadju pa res nimam idej - jabolko, hruška, banana, pa se že konča. user posted image

Anaj, hvala za slikce. user posted image  So že poslane v razvijanje. user posted image user posted image

Ajde, moja beba je spet lačna. user posted image user posted image

Mi štirje smo najboljši par!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 2170
8.12.2008 20:00:45   
Anonimen
No, jaz sem spet v elementu.user posted image Sem čez dan kinkala s tamalo.user posted image Danes pa obljubim, da grem prej spat. Definitivno.

(odgovor članu babysolza)
  Neposredna povezava do sporočila: 2171
8.12.2008 20:00:59   
slovenka
Naša pikica pa že spi user posted image

Mene zanima glede polente - te, ki jo že dajate, kakšno to in kako jo naredite? Kje jo pa kupite?

(odgovor članu babysolza)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
8.12.2008 20:01:56   
slovenka
Joj, Didlina, midva sva sinoči šla spat ob pol 2 user posted image . Greva tudi danes prej. Sem ravno prej gledala dokumentarec o nočnih ptičih, kako težko je živeti z njimi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
8.12.2008 20:07:08   
she29

IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Joj, Didlina, midva sva sinoči šla spat ob pol 2 user posted image . Greva tudi danes prej. Sem ravno prej gledala dokumentarec o nočnih ptičih, kako težko je živeti z njimi user posted image

meni je tud žal, da je nismo že skopali ker je pa kar na veliki postelji zaspala, med tem ko sem jaz zraven naglas govorila po telefonu, je bla sesutka očitno.in zdaj spi, se bo pa pol ob kake 10 zbudila in bo vsa živahna, jaz bom pa pol sesutkauser posted image .
In kaj so povedali v tej oddaji? Je ponovitev mogoče?

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
8.12.2008 20:08:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma ni problem it tako kasno spat, sam tamla se zadnje čase zbuja in vriska. Danes je blo to uro in pol.Od 4-5:30.user posted image Sem jo dala spet k nama spat pa je še vedno. Potem je končno zaspala, ko pa je dragi vstal za službo, pa spet.user posted image
Ful ji je zanimivo, ko sama sebe sliši, kako piska (visoki C) in valda to ponavlja, dokler ne omaga.user posted image Ko bi bla mula potem vsaj žejna, pa vse zavrača, kar ji ponudim. In tako sem vsa prečuta, da ne morem zaspat. Ko pa je čas za ustat, pa seveda jaz kot povožena nevemkaj.user posted image

Da ne govorim, kako išče pozornost. Začne kašljat. In čaka, da se kdo oglasi ali jo pogleda..user posted image To pa dela že en teden.Ko smo v družbi, en zakašlja, potem pa še ona.user posted image

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.