Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 11:06:26
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Aja. Imam črpalko, ampak se mi z njo zdi iztiskanje zamudno, zakomplicirano, pa še več posode za pomivat .
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 11:22:15
|
|
|
|
polly80
|
.je pa Jernej rekel:" Poglejte, mami je pa kot krava.. pa AS oujeeeeeeee bom probala,pa sporočim,hvala
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 11:23:36
|
|
|
|
slovenka
|
AS - dojenčku izgleda paše brnenje brivnika. Hecna fotka Polly - kolikor sem jaz prebrala, bi se najbolje do 1 leta izogibali alpskemu mleku, nekateri sicer pravijo 7 mesecev... a na splošno so kar dobri argumenti proti kravjemu mleku za dojenčke.
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 11:25:48
|
|
|
|
slovenka
|
Drugače sem pa včeraj v moji knjigi o dojenčku prebrala, da je fajn malemu, ko gresta starša spat, podturiti še malo mleka. Sem najprej pomislila, ma kako, če pa spi, potem sva pa vseeno probala in je začela pit, kar v spanju, nekje 40 ml je spila in bila potem lačna šele ob 5.20, sicer bi sigurno bila prej. Tako da bomo sedaj mi to prakticirali.
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 11:26:19
|
|
|
|
Tina 28
|
jutro mamice Anja je včeraj zvečer spala ...prejšnja dva dni smo zarad zbujanja bedeli z njo do polnoči...včeraj pa vse OK. Bi komentirala samo AS in POLy80....tudi jaz se sam nagnem nad posodico in mal stisnem, ker ni treba velik...le za zabelo in redkanje. Tudi jaz mam črpalko in se mi isto kot AS ne da za 5ml vse tiste šare pomivat...pa še dalj časa traja, da mleko priteče. AS...tudi pri nas se počutim kot krava...ker me stiskanje spominja na tiste gibe, kot pri mami, ko sem bla majhna in mi je dovolila za mucka pomlest. Polly...ti sam glej, da ne boš sam konca bradavice prijela in stiskala...moraš tam, kjer se začne kolobar ali še malo višje! vsem ostalim...en lep sončen dan želim pa bravo za vse fore, ki so jih vaši sončki na novo pogruntal (meni se zdi, da je zdaj vsak dan kaj novega)
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 11:30:11
|
|
|
|
Tina 28
|
GH...mi smo uvedli že piščančka, ker se mi je zdelo, da se ta zeljenjava ves čas ponavlja in ponavlja...popoldan pa jabolček s polento ali riževimi kosmiči (banane jo zapirajo, hruška pa grozno napenja, po jogutru prdi in ponoči zato stoka...meso...OK ). Ful sem skeptična glede mlečnih izdelkov...tako rada bi ji dala jogurt s sadjem ali skuto...pa ne vem, kaj je boljš...mastno ali manj masto...trdi ali tekoči jogurt...kupljena ali domača skuta.....mah tiosti dve žličkijogurta sta me čisto prestrašili
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 12:25:06
|
|
|
|
slovenka
|
Tina, kolikor sem jaz prebrala (spet jaz in moja teorija ) je boljše polnomastno - na sploh piše, da bi morali zraven zelenjave itd kapniti malo olja za boljšo absorbcijo v telo. Ko utegnem, bom šla prav v knjigo pogledat in ti prepišem, ok? Glede mlečnih izdelkov pa sem sicer prebrala, da v času ko dojenčki pijejo dosti mleka, da ni ok da še dodatne mlečne izdelke jejo, ker je to potem preveč te snovi...
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 13:09:49
|
|
|
|
Tina 28
|
hvala slovenka...saj to je pa smiselno...zakaj poleg mleka še mlečne izdelke....bom kar počakala še malo z njimi. Glede na to, da smo piščančka uvedli, je to tudi beljakovina. Drugače pa jaz k zeljenjavnim kašicam kapnem kapljico olivnega olja (najdražjega seveda)
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 13:27:14
|
|
|
|
she29
|
tina, slovenka..glede vitaminov so nas učili da dodat malo maščobe zato da se vitamini (iz zelenjave , sadja) ki so topni v maščobah (to so A, D, E in K) lažje absorbirajo v telo. drugače pa tud jaz še ne dodajam jogurtov ali mlečnih izdelkov. midve sva itak komaj začeli z uvajanjem GH. že cel teden sva na korenju in jabolku .pa dojenje . me pa zanima kaj so to riževi kosmiči? a to je rižolino in podobno?kateri so najboljši?
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 13:35:50
|
|
|
|
she29
|
lunca hvalabogu, da se je srečno izteklo.pa vsenajboljše Lunu . anaj vsenajboljše tud Jaku (oprosti če sem narobe sklanjala ) . AS sem se smejala fotki .
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 13:45:26
|
|
|
|
slovenka
|
She, ja, riževi kosmiči - kot gris v škatli, samo mi ji zaenkrat damo zvečer bolj malo v mleko, tako da še fajn teče in še ne čist gostega. Jaz imam mešanico riža in koruze - oboje je fajn, samo da ni pšenični, ker vsebuje gluten. Glede preveč mlečnih izdelkov pa mislim, da ni problem v beljakovinah, ampak v laktozi - se mi zdi, da to... Aha, potem ste pa že ve vedele za olje - jaz nisem, res mi je bilo tisto poglavje na splošno koristno (Velika knjiga o dojenčku). Smo pa danes jedli krompir in je bebi fajn - pravi, da je tako kot banana, samo ne čisto tako
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 13:59:29
|
|
|
|
slovenka
|
punce, mi planiramo bebo preselit iz zibke v kinderpet ta vikend, pa nimam prave posteljnine zanj - mi lahko prosim kaj svetujete? V BC sem videla, da kar drago pride, ali?
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:04:24
|
|
|
|
anaj22
|
ojla mamice hvala za čestitke, smo mel dons pregled, dobil tretjo pikico, mere mamo pa take manekenske (nismo podvojil porodne teže ) imamo 7560g, 70cm, obseg hlave 44 cm lunca , me je ful stisnilo pri srčku ko sem brala kako je bil Lun bogi, upam da kmal zalufate v stare tirnice pa velik velik Pa seveda Lun vse na naj naj naj za 6.mes GH- mi dela probleme, pa ne tok kaj in kako skuhat, ampak kdaj še en obrok gh uvest. Ne znam si predstavlat da bi dojenje zmanšala babysolza sem prebrala zs še le dons AS sem se nasmejala fotki čestitke za spanje in nove zobke Luka Patrik za plazenje Sofija za plavanje upam da nisem kej pozabila, če sem se opravičujem
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:06:24
|
|
|
|
anaj22
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka punce, mi planiramo bebo preselit iz zibke v kinderpet ta vikend, pa nimam prave posteljnine zanj - mi lahko prosim kaj svetujete? V BC sem videla, da kar drago pride, ali? jaz sem jo kupla v Odeji
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:07:50
|
|
|
|
polly80
|
jaz ji pa zvečer dajem od milupa rice+banana,ki se zmeša z vodo in je dobro ful,pa rada to je..saj je to ok??????? no pa moja izkušnja z molzenjem same sebe -trajalo pol ure,tako da sem že obupala ,krompir se že čisto ohladil ,potem sem dala viti da me je pozizala za par sek.,da je mleko začelo špricat in da sem namočla krompir ..teorijo obvladam,v praksi pogrnem
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:09:36
|
|
|
|
she29
|
slovenka hvala glede kosmičev.za olje sem vedela iz faksa, nobenih velikih knjig o prehrani dojenčka nisem brala . posteljino za kinderpet smo mi dobili. a bom še eno kupila za zamenjat pa tud čakam na nasvete . imamo pa na vikendu tud eno posteljico in tam imam samo rjuho in deko, brez obrobe, a zdaj se že tako obrača, da bom mogla neko obrobo tud tam dat, da se mi ne bo zaletavala.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:13:19
|
|
|
|
she29
|
polly jaz sebe nič ne stiskam .samo pretlačim z vilicami in ji dam.pol za desert pa dobi zizo .
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:13:48
|
|
|
|
slovenka
|
she, mi se pa nismo nič takega na faksu učili, tako da rabim veliko knjigo No, pa saj ni v resnici velika.
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:14:29
|
|
|
|
Cofijana
|
Zivjo cveke vidm da kr cvekate . No da vam povem jaz sem imela vceri rojstni dan tako da smo se postarali za eno leto vec nasa mala tecka pa bo pomoje kmalu dobil zgornje zobke ker skoz neki tecnari pa se slin kot en polzek .Zdaj je trenutno v hojci in prime kar mu pride pod roko, zanjic je ze reku tata pa baba samo mama se ni sam bo.Pa plazi se ze. In kaj kej vi pocnete? In kaj se kej od miklavza dobile . Vsem cestitke za zobke se se kej slismo morem it. Caw Baw
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:25:17
|
|
|
|
mtinca1
|
oj, miklavžev vikend je za nami. še dva dobra moža.... Lun (Lunca) in Jaka (Anaj)... vse naj naj za polovični rojstni dan . Lunca - sem tako vesela, da se je z Lunom vse dobro izteklo. P pa delajo res vse na ekspres (po dosedanjih izkušnjah). Luka Patrik - saj ne morem verjet, da zna že plazit naprej. No, video me je prepričal . Mislim, da mu pogosto plavanje oz. razgibavanje v vodi pomaga, da je tako gibčen. Bravo, Luka!!! Tina28 - super za spanje. da bi bilo vsak večer tako.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:36:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene pa sm neki zanima. Pišete, da dajete otrokom banano, pa me zanima ali jo kuhate - meni je patronažna rekla, da najprej kuhano zelenjavo, kuhano sadje, šele nato surovo. Tko da zdej sm pa jaz mal zmedena - a ve dajete surovo banano vmes al kaj?????
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:46:03
|
|
|
|
she29
|
nya itak je 100 teorij. jaz dam sadje kar surovo. sva sicer šele začeli z uvajanjem, ampak ji jabolko npr samo naribam in dam banano samo spasiram ipd
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:53:55
|
|
|
|
polly80
|
IZVIRNO SPOROČILO: she29 polly jaz sebe nič ne stiskam .samo pretlačim z vilicami in ji dam.pol za desert pa dobi zizo . ja saj vita tud dobi zizo za desert,samo krompir brez mleka se mi zdi prerod cofijana- vse najboljše!!!! jabolko prevrem in zmučkam,banano pa kar z žličko ribam,nič ne kuham..res 100 teorij,kot pravi she..
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 14:59:15
|
|
|
|
mtinca1
|
danes zjutraj sem klicala v zd, ker že od prejšnjega pon. nismo kakali in je rekla naj počakam še kak dan. jaz sem ji pa danes dala sok od kuhanega jabolka z mlekom, da pospešimo kakakanje?!?! sicer pa Lana ne mara žlice, ne korenčkovega soka, ne jabolčnega.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.12.2008 15:00:12
|
|
|
|
she29
|
" ja saj vita tud dobi zizo za desert,samo krompir brez mleka se mi zdi prerod " polly ne znam oklepajev narest ,me nekaj heca. meni pa je rod krompir .a vita ni hotela jest, če nisi mlekeca dodala? se prav spomnim kako je meni patronažka na začetku prodajala teorije... je rekla,da moram zvečer pred spanjem dat dojenčici AM da se bo najedla, pa sem rekla da jo samo dojim, ona pa mani nazaj: A vi samo dojite??? Kot da je to nemogoče. Dobro res da sem bolj pri ta suhih, a to še ne pomeni da nimam mleka. No in seveda nisem dodajala in sva se lepo 6 mesecev samo dojili. Zdaj pri 6 mesecih pa patronažke sploh ni bilo na obisk.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najtežje stvari v materinstvuTo so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Zadnje s foruma
Voziček za tekMelanie_Prosim za malce pomoči. Z možem sva aktivna in razmišljava o nakupu vozička za tek in ker nimava izkušenj naprošava vas (upava, da jih imate vi) da nama pomagate kateri je najboljši.Thule GLIDE2 (
0%)
Thule URBAN GLIDE 2 (
0%)
Baby Jogger SUMMIT X3 (
0%)
Cybex Avi Sport (
100%)
Število vseh glasov: 1Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!