|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del
8.12.2008 11:06:26   
aleksandra silvija
Aja. Imam črpalko, ampak se mi z njo zdi iztiskanje zamudno, zakomplicirano, pa še več posode za pomivatuser posted image .

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
8.12.2008 11:22:15   
polly80
.je pa Jernej rekel:" Poglejte, mami je pa kot krava..
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa AS oujeeeeeeeeuser posted image

bom probala,pa sporočim,hvalauser posted image

od 7.6.2008 naju razveseljuje najina zlata princeska Vita

Neposredna povezava do sporočila: 2127
8.12.2008 11:23:36   
slovenka
AS - dojenčku izgleda paše brnenje brivnika. Hecna fotka user posted image

Polly - kolikor sem jaz prebrala, bi se najbolje do 1 leta izogibali alpskemu mleku, nekateri sicer pravijo 7 mesecev... a na splošno so kar dobri argumenti proti kravjemu mleku za dojenčke.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

Neposredna povezava do sporočila: 2128
8.12.2008 11:25:48   
slovenka
Drugače sem pa včeraj v moji knjigi o dojenčku prebrala, da je fajn malemu, ko gresta starša spat, podturiti še malo mleka. Sem najprej pomislila, ma kako, če pa spi, potem sva pa vseeno probala in je začela pit, kar v spanju, nekje 40 ml je spila in bila potem lačna šele ob 5.20, sicer bi sigurno bila prej. Tako da bomo sedaj mi to prakticirali.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
8.12.2008 11:26:19   
Tina 28
jutro mamice

Anja je včeraj zvečer spalauser posted image user posted image user posted image ...prejšnja dva dni smo zarad zbujanja bedeli z njo do polnoči...včeraj pa vse OK.

Bi komentirala samo AS in POLy80....tudi jaz se sam nagnem nad posodico in mal stisnem, ker ni treba velik...le za zabelo in redkanje. Tudi jaz mam črpalko in se mi isto kot AS ne da za 5ml vse tiste šare pomivat...pa še dalj časa traja, da mleko priteče.
AS...tudi pri nas se počutim kot krava...ker me stiskanje spominja na tiste gibe, kot pri mami, ko sem bla majhna in mi je dovolila za mucka pomlest.
Polly...ti sam glej, da ne boš sam konca bradavice prijela in stiskala...moraš tam, kjer se začne kolobar ali še malo višje!

vsem ostalim...en lep sončen dan želim pa bravo za vse fore, ki so jih vaši sončki na novo pogruntal (meni se zdi, da je zdaj vsak dan kaj novega)user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2130
8.12.2008 11:30:11   
Tina 28
GH...mi smo uvedli že piščančka, ker se mi je zdelo, da se ta zeljenjava ves čas ponavlja in ponavlja...popoldan pa jabolček s polento ali riževimi kosmiči (banane jo zapirajo, hruška pa grozno napenja, po jogutru prdi in ponoči zato stoka...meso...OKuser posted image ).

Ful sem skeptična glede mlečnih izdelkov...tako rada bi ji dala jogurt s sadjem ali skuto...pa ne vem, kaj je boljš...mastno ali manj masto...trdi ali tekoči jogurt...kupljena ali domača skuta.....mah tiosti dve žličkijogurta sta me čisto prestrašiliuser posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
8.12.2008 12:25:06   
slovenka
Tina, kolikor sem jaz prebrala (spet jaz in moja teorija user posted image ) je boljše polnomastno - na sploh piše, da bi morali zraven zelenjave itd kapniti malo olja za boljšo absorbcijo v telo. Ko utegnem, bom šla prav v knjigo pogledat in ti prepišem, ok? Glede mlečnih izdelkov pa sem sicer prebrala, da v času ko dojenčki pijejo dosti mleka, da ni ok da še dodatne mlečne izdelke jejo, ker je to potem preveč te snovi...

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
8.12.2008 13:09:49   
Tina 28
hvala slovenka...saj to je pa smiselno...zakaj poleg mleka še mlečne izdelke....bom kar počakala še malo z njimi. Glede na to, da smo piščančka uvedli, je to tudi beljakovina.

Drugače pa jaz k zeljenjavnim kašicam kapnem kapljico olivnega olja (najdražjega seveda)user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
8.12.2008 13:27:14   
she29
tina, slovenka..glede vitaminov so nas učili da dodat malo maščobe zato da se vitamini (iz zelenjave , sadja) ki so topni v maščobah (to so A, D, E in K) lažje absorbirajo v telo.
drugače pa tud jaz še ne dodajam jogurtov ali mlečnih izdelkov. midve sva itak komaj začeli z uvajanjem GH. že cel teden sva na korenju in jabolkuuser posted image .pa dojenjeuser posted image .
me pa zanima kaj so to riževi kosmiči?user posted image  a to je rižolino in podobno?kateri so najboljši?

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
8.12.2008 13:35:50   
she29
lunca user posted image user posted image user posted image hvalabogu, da se je srečno izteklo.pa vsenajboljše Lunuuser posted image user posted image user posted image user posted image .

anaj vsenajboljše tud Jaku (oprosti če sem narobe sklanjalauser posted image )user posted image user posted image user posted image user posted image .

AS sem se smejala fotkiuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
8.12.2008 13:45:26   
slovenka
She, ja, riževi kosmiči - kot gris v škatli, samo mi ji zaenkrat damo zvečer bolj malo v mleko, tako da še fajn teče in še ne čist gostega. Jaz imam mešanico riža in koruze - oboje je fajn, samo da ni pšenični, ker vsebuje gluten.

Glede preveč mlečnih izdelkov pa mislim, da ni problem v beljakovinah, ampak v laktozi - se mi zdi, da to...

Aha, potem ste pa že ve vedele za olje - jaz nisem, res mi je bilo tisto poglavje na splošno koristno (Velika knjiga o dojenčku). Smo pa danes jedli krompir in je bebi fajn - pravi, da je tako kot banana, samo ne čisto tako user posted image

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
8.12.2008 13:59:29   
slovenka
punce, mi planiramo bebo preselit iz zibke v kinderpet ta vikend, pa nimam prave posteljnine zanj - mi lahko prosim kaj svetujete? V BC sem videla, da kar drago pride, ali?

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
8.12.2008 14:04:24   
anaj22
ojla mamice

hvala za čestitke, smo mel dons pregled, dobil tretjo pikico, mere mamo pa take manekenske (nismo podvojil porodne težeuser posted image ) imamo 7560g, 70cm, obseg hlave 44 cm

lunca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , me je ful stisnilo pri srčku ko sem brala kako je bil Lun bogi, upam da kmal zalufate v stare tirnice pa velik velik user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa seveda Lun vse na naj naj naj za 6.mes user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

GH- mi dela probleme, pa ne tok kaj in kako skuhat, ampak kdaj še en obrok gh uvest. Ne znam si predstavlat da bi dojenje zmanšalauser posted image

babysolza sem prebrala zs še le donsuser posted image

AS sem se nasmejala fotkiuser posted image

čestitke za spanje in nove zobke user posted image user posted image user posted image user posted image

Luka Patrik za plazenje user posted image user posted image user posted image

Sofija za plavanje user posted image user posted image user posted image

upam da nisem kej pozabila, če sem se opravičujem

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
8.12.2008 14:06:24   
anaj22
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

punce, mi planiramo bebo preselit iz zibke v kinderpet ta vikend, pa nimam prave posteljnine zanj - mi lahko prosim kaj svetujete? V BC sem videla, da kar drago pride, ali?

jaz sem jo kupla v Odeji

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
8.12.2008 14:07:50   
polly80
jaz ji pa zvečer dajem od milupa rice+banana,ki se zmeša z vodo in je dobro ful,pa rada to je..saj je to ok???????user posted image

no pa moja izkušnja z molzenjem same sebeuser posted image -trajalo pol ure,tako da sem že obupalauser posted image ,krompir se že čisto ohladiluser posted image ,potem sem dala viti da me je pozizala za par sek.,da je mleko začelo špricat in da sem namočla krompiruser posted image ..teorijo obvladam,v praksi pogrnemuser posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
8.12.2008 14:09:36   
she29
slovenka hvala glede kosmičev.za olje sem vedela iz faksa, nobenih velikih knjig o prehrani dojenčka nisem bralauser posted image .
posteljino za kinderpet smo mi dobili. a bom še eno kupila za zamenjat pa tud čakam na nasveteuser posted image . imamo pa na vikendu tud eno posteljico in tam imam samo rjuho in deko, brez obrobe, a zdaj se že tako obrača, da bom mogla neko obrobo tud tam dat, da se mi ne bo zaletavala.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
8.12.2008 14:13:19   
she29
polly jaz sebe nič ne stiskamuser posted image .samo pretlačim z vilicami in ji dam.pol za desert pa dobi zizouser posted image .

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
8.12.2008 14:13:48   
slovenka
she, mi se pa nismo nič takega na faksu učili, tako da rabim veliko knjigo user posted image user posted image user posted image No, pa saj ni v resnici velika. user posted image

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
8.12.2008 14:14:29   
Cofijana
Zivjo cveke vidm da kr cvekate . No da vam povem jaz sem imela vceri rojstni dan tako da smo se postarali za eno leto vec nasa mala tecka pa bo pomoje kmalu dobil zgornje zobke ker skoz neki tecnari pa se slin kot en polzekuser posted image .Zdaj je trenutno v hojci  in prime kar mu pride pod roko, zanjic je ze reku tata pa baba samo mama se niuser posted image  sam bo.Pa plazi se ze. In  kaj kej vi pocnete? In kaj se kej od miklavza dobile user posted image . Vsem cestitke za zobke user posted image user posted image user posted image user posted image  se se kej slismo morem it. Caw Baw

http://cofijana.moj-album.com/

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
8.12.2008 14:25:17   
mtinca1
oj,
miklavžev vikend je za nami. še dva dobra moža....

Lun (Lunca) in Jaka (Anaj)... vse naj naj za polovični rojstni dan  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image .

Lunca - sem tako vesela, da se je z Lunom vse dobro izteklo. P pa delajo res vse na ekspres (po dosedanjih izkušnjah).

Luka Patrik - saj ne morem verjet, da zna že plazit naprej. No, video me je prepričal user posted image . Mislim, da mu pogosto plavanje oz. razgibavanje v vodi pomaga, da je tako gibčen. Bravo, Luka!!!

Tina28 - super za spanje. da bi bilo vsak večer tako.

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
8.12.2008 14:36:38   
Anonimen
Mene pa sm neki zanima. Pišete, da dajete otrokom banano, pa me zanima ali jo kuhate - meni je patronažna rekla, da najprej kuhano zelenjavo, kuhano sadje, šele nato surovo. Tko da zdej sm pa jaz mal zmedena - a ve dajete surovo banano vmes al kaj?????

(odgovor članu mtinca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2146
8.12.2008 14:46:03   
she29
nya itak je 100 teorij. jaz dam sadje kar surovo. sva sicer šele začeli z uvajanjem, ampak ji jabolko npr samo naribam in dam banano samo spasiram ipd

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
8.12.2008 14:53:55   
polly80
IZVIRNO SPOROČILO: she29

polly jaz sebe nič ne stiskamuser posted image .samo pretlačim z vilicami in ji dam.pol za desert pa dobi zizouser posted image .

user posted image ja saj vita tud dobi zizo za desert,samo krompir brez mleka se mi zdi preroduser posted image

cofijana-user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vse najboljše!!!!user posted image user posted image user posted image

jabolko prevrem in zmučkam,banano pa kar z žličko ribam,nič ne kuham..res 100 teorij,kot pravi she..

(odgovor članu she29)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
8.12.2008 14:59:15   
mtinca1
danes zjutraj sem klicala v zd, ker že od prejšnjega pon. nismo kakali in je rekla naj počakam še kak dan.
jaz sem ji pa danes dala sok od kuhanega jabolka z mlekom, da pospešimo kakakanje?!?! sicer pa Lana ne mara žlice, ne korenčkovega soka, ne jabolčnega. 

(odgovor članu mtinca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
8.12.2008 15:00:12   
she29
"user posted image ja saj vita tud dobi zizo za desert,samo krompir brez mleka se mi zdi preroduser posted image "

polly ne znam oklepajev narestuser posted image ,me nekaj heca.
meni pa je rod krompiruser posted image .a vita ni hotela jest, če nisi mlekeca dodala?

se prav spomnim kako je meni patronažka na začetku prodajala teorije...
je rekla,da moram zvečer pred spanjem dat dojenčici AM da se bo najedla, pa sem rekla da jo samo dojim, ona pa mani nazaj: A vi samo dojite??? Kot da je to nemogoče. Dobro res da sem bolj pri ta suhih, a to še ne pomeni da nimam mleka. No in seveda nisem dodajala in sva se lepo 6 mesecev samo dojili. Zdaj pri 6 mesecih pa patronažke sploh ni bilo na obisk.

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...

Voziček za tek
Melanie_

Prosim za malce pomoči. Z možem sva aktivna in razmišljava o nakupu vozička za tek in ker nimava izkušenj naprošava vas (upava, da jih imate vi) da nama pomagate kateri je najboljši.

Thule GLIDE2 (0%)

Thule URBAN GLIDE 2 (0%)

Baby Jogger SUMMIT X3 (0%)

Cybex Avi Sport (100%)

Število vseh glasov: 1

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!