|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
23.9.2010 0:33:58   
Nina33
I poka29
Me je pa začelo boleti v predelu sramne kosti-ali morda katera ve, do kdaj ta bolečina lahko traja-do konca nosečnosti?? Upam, da ne-saj ne da bi blo tko hudo, ni pa prijetno.

A mogoče katera ve za kako dobro knjigo o dojenčkih, ki bi se jo splačalo prebrat. Teh knjig je toliko, pa ne vem katere izmed njih so dobre.

Toliko za dans, se bom pa potrudla da postanem večja klepetuljauser posted image

Glede bolečin - mene občasno (HB ne čisto vsak dan) bolita trtica in križ, bolečin v predelu sramne kosti se tut s 1.user posted image ne spomnim, se pa baje kosti že zelo zgodaj začnejo pripravljati na porod (vezi postajajo ohlapne ipd), tako,da ja... lohk traja do poroda. Omeni svoji G na pregledu, baje te pošlejo k fizioterapevtu/tki, da z določenimi vajami mal ublažiš zadeve. Jaz bom svoji G definitivno rekla kaj za križ intrtico. No, če ne bom spet pozabila, bo treba res listek napisat in ga ne doma pozabit user posted image .

Knjige: če bi jih prav o dojenčkih, ti jaz lahko ene dve, tri "svetujem":
- Velika knjiga o dojenčku: gre po mesecih, kar fajna
- Igrajmo se z dojenčkom: so take "home-made" igračke notri opisane za vsako (tudi opisano) razvojno stopnjo
- Otrok: čustveni in vedenjski razvoj vašega otroka
Poj pa še mal idej za mamice (pa tut atije):
- Povezovalno starševstvo: mal ameriška, ampak kar OK
- Rojstvo brez nasilja: ma mal orto slog, ideja pa ni švohuser posted image
- Modrost rojevanja: za prot koncu user posted image user posted image
- Devet stopnic: mal ezoterična, al lepa, bolj kot roman
- Naravno otroštvo: moj mali škrat jo obožuje user posted image , je pa tut tko kar OK
- Očkov kotiček: zabavna
- Hura! Očka bom: tut zabavna
- od Pantley Elizabeth so kar uredu ( Otroško spanje- brez joka v sanje, Z otrokom lahko sodelujete ipd. npr.)
- Jesper Jull ima tud kar zanimive
Je pa s tem knjigami pač tko, ni ene, ki bi mi bila res čist, čist všeč, jaz pobiram ideje, ki so mi dobre, ostale pa mirno spregledam user posted image . Sem jih pa s knjižnice skoraj kar po vrsti jemala, tut kakšne "zgodovinske" primerke, če za druzga ne, sem se mal nasmejala user posted image .

No, le potrudi se, da boš res prava klepetulja user posted image .

Eko, stroj opral cunje, jih grem obest, da ne bodo zmečkane preveč user posted image .

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 23.9.2010 0:35:02 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu poka29)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
23.9.2010 6:24:49   
zinchy
dobro jutrouser posted image
evo mene ne morm več spat,dragi je šel delat jest pa pred tv..mslm,da ni enga dela telesa da me nebi boleluser posted image buši je pa skos trduser posted image ampak se danes damo polno luno skozi pol smo pa zmagal..
Nina ja lej če bom se v enem kosu greva obvezno na kavouser posted image
Glede knjig sem jih jest ene par prebrala pa je povsod prbližno enako pisalo,Sedaj sem se naročila na revijo Mama in morm rečt,da je kar zanimva in ima dobre članke.Zravn pa dobiš,če se naročiš za celo leto se paket od Mam 4 flaške,2 dude,grizjalo pa obesek za dudo.Flaške naj bi ble narejene na poseben način imajo vzpodej luknice,da gre zrk vn da ima dojenčk manj krčev.Prijateljica jo uporablja in pravi,da jo ima njen mali najrajši.Naročnina za celo leto je pa 30e,če katero zanima.
Prejčni teden sem v Reviji Ona brala od porodničnice Kranj! So ji namenili 4 strani user posted image so tako lepo pisali o njej,da sem kar vesela da grem v Kranj rodit in tudi tist strah je nekako izginil,Včasih je dobro kaj pozitivnega prebrat.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
23.9.2010 8:57:27   
Patty81
Dobro jutro punce!
No, pa smo dali skozi še eno noč...na vsaki 2 uri wc, as usual user posted image . Predpriprave za pol, a ne?

Nina33 - jaaa, jutri imam rokuser posted image . Danes pa luna, me zanima, če bo kaj pomagalo...

Poka 29 - za sramne kosti ti težko kaj rečem, mene niso nič kaj bolele. Res najbolje, da vprašaš G, da se ne bi s tem obremenjevala. Kar se tiče knjige, jaz jih imam kar nekaj doma. So mi kolegice prinesle, vsaka svojo in itak da vsaka trdi da je njena naaajboljša in da jo res moram prebratuser posted image . Hm....no ja, ene sem bolj prelistala...ali brala tisto kar je blo takrat aktualno. Predvsem tudi zato ker se nisem hotla preveč obremenjevat s temi stvarmi, da me ne bi panika zagrabla ;).
Sem se pa prebila skozi eno celo, ker se mi je zdela še najboljša ta: NAŠ OTROK - prvo leto (Dagmar von Cramm, prof. dr. Eberhard Schmidt). Tu imaš splošne info o dojenčku, kako z njim varno ravnati, prehranjevanje, varnost, kako ravnati ob kakšni bolezni ipd.

Zinchy - hvala za info glede revije Mama. Jaz se bom tud naročila, škoda da se ne da preko interneta :(. No ja, se bom vsaj malo zamotila, če moram kam okrog, a ne? :)

Lep dan vam želim!

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
23.9.2010 9:57:03   
lija30
zinchy
zinchy
tud jaz sem danes vstala tako uro kot ti!Sem bila že dovolj naspana!:)
No potem sem še pred tv-jam mal zadremuckala!
Luno sva očitno dale skoz, tko da bova mogle še mal počakat!

Jaz imam danes popoldan še pregled pri svoji G, bom vidla kaj bo povedala!Upama,da me kej pretipa in pove kako je kej spodaj!Pa da bosta kri pa vods ok!Zanji teden opažam kar povečan izcedek, sam pravjo,da je baje to normalno.Upam,da nisem staknila kakšnega vnetja!

NINA33-hvala za tolažbo glede poroda.K una včeraj je imela takšnega glasove,da sem šla čist prestrašena ven iz porodnišnice:)

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
23.9.2010 10:00:39   
Patty81
Lija30 - itak da bo porod ok, vse bomo super opravile! Pravijo, da če pozitivno razmišljaš, se ti tud pozitivne stvari dogajajo  user posted image
A pol je luna že kao bla? Sem mislila da bo to noč, ki pride...? Se ne spoznam najbolje na to...

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
23.9.2010 10:20:57   
zinchy
Patty81 revijo se da po internetu naročit http://www.mama.si/narocilnica ,da ane bos okol hodila. Ampak da se ne bos ustrasla malo dalj časa traja,da dobiš prvo številko potem pa vse normalno teče.
Ja jest sm tut mislila da bo danes ponoči polna lunauser posted image

< Sporočilo je popravil zinchy -- 23.9.2010 10:21:42 >

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
23.9.2010 10:23:26   
zinchy
lijadanes je polna luna http://www.koledarcek.com ...tako,da nismo se čezuser posted image

< Sporočilo je popravil zinchy -- 23.9.2010 10:24:02 >

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
23.9.2010 10:24:14   
lija30
koliko sem jaz gledala po netu je polna luna že ob 11 dopoldan danes!Ne vem pa če sem prav pogledala!
Sam tam tko nekako piše!

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
23.9.2010 10:27:02   
zinchy
no sej mislm,da bo ponoči se kr držalauser posted image uglavn srečno vsem na pregleduuser posted image lija upam,da ti gin. kej vzpodbudnega pove.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
23.9.2010 10:28:41   
Patty81
Zinchy - sem bla na tej strani, pa me je zmedlo, ker sem videla da piše: naročilnico pošljite po faxu ali na naslov Šmartinska 130.
Bom zdaj še enkrat pogledala, vidim, da na koncu piše POŠLJI tak da se zgleda res da :))). Hvala!

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
23.9.2010 20:28:12   
zinchy
Mislim, da teodora75, ne bo huda, če prenesem sporočilo :

Nekaj po 15 uri se nama je pridružil Svit Valentin. Oba z mamico se dobro počutita.

ČESTITKE ZA user posted image IN VELIIIIKO LEPIH TRENUTKOV!

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
23.9.2010 20:42:06   
iskrca
o bravo teodora75, čestitke za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  uživajta v crkljanju!!

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
23.9.2010 23:35:51   
Nina33
Teodora čestitke vama s pobčem! Je le prilezel do tehtnice, čeprav glih za mišji repek user posted image . Bodita še naprej oba OK! In ostani v stiku z nami, vsaj malo, prav?
Zinchy te SMSjam! Če boš pa že na dvoje, pa lohk kr dol prideš okol osmih user posted image .
Patty zdej, zdej bo! Držimo pesti! user posted image user posted image user posted image .
Še ena knjiga, je sicer še nisem prebrala, sem pa začela:
- Poporodni izziv (za une, ki še nismo tam user posted image , ostale, ko boste imele čas)
Lija, luna gor al dol, samo brez panike user posted image . Vpliv se pa (lunin) itak čuti kak dan gor in dol user posted image , tako de je ura čist brez pomena (razen, če kera glih točn na minuto ne cilja user posted image ).
Če kera že diha - navijam za vaju z user posted image !
Lepe sanje souser posted image !

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
24.9.2010 11:08:56   
zinchy
ah tale lunauser posted image nima nobenega posebnega upliva name zgleda..sm se zmerej v enem kosuuser posted image
Nina a ti imas dans pregled?? sm čakal sms user posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
24.9.2010 11:43:07   
antoninap
Najprej čestitke archie in teodora75 user posted image user posted image

Ojla punce, pa sem spet za računalnikom user posted image

Prejšnji teden sva se z user posted image odpravila na road trip in lenarila v Pragi, res čudovito mesto, ta teden sem se pa po službi martinčakala na terasi in ni bilo časa za net user posted image

Naša user posted image je izredno poskočen/poskočna, se ga že kar fajn čuti. V ponedeljek komaj čakam na morfologijo, da se prepričamo, če je vse ok. Z AS vsake toliko preverjam srček, čeprav zdaj, ko že brca, sklepam, da mu/ji je v trbuščku goodish.

Se mi pa trebuh že kar pozna. V bistvu je bilo hecno ... en dan sem v Pragi jakno še dobila skupaj, naslednje dni pa ne več, ker je bolj oprijeta. Najbolj smešno pa je, da še kar mislim, da sem se samo preveč najedla in da bo splahnel, v bistvu se bo pa samo še večal user posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
24.9.2010 12:23:17   
lija30
teodora75 -čestitke ob rojstvu sinčka!

Evo mene luna tud ni pokopala!Po moje bom še nekaj časa v enem kosu.Sem imela včeraj pregled, pa je rekla,da se še nič kaj ne kaže na to,da bi se kej pripravljalo!
Tud rekla je,da se glavca še ni dol spustila.Nina33, a to pomeni,da še ni šla v porodni kanal a kaj je s tem mislila?K otročiček je na glavo obrnjen, sam kako, da se glavca še ni spustila!
Pa je rekla,da je še vse lepo videt.Tko,da bom po moje kr oktober počakala:)))))

aja naslednji pregled imam sedaj šele 7.10, tko da 4 dni pred rokom!Dala mi je le vagisan za v nožnico je rekla,da je dobr če si pred porodom preventivno nožnico očistim, k sem rekla da imam mal več belega toka!

zinchy-po moje bova šle midve šele oktobra rodit, boš vidla?:))))Jaz bi kr na 10.10. tko kot imaš ti datum določen, k je res fin!

Včeraj sem šla v Hofferja po une seksi tetra pleničke-ta porisan, so res fletne:))))Sem jih že oprala!Pa tud kvalitetne so.
Potem pa iteknisem mogla da ne bi vzela še unega kompletkak je dekca, igračka pa povštrček notr.Sem še to vzela:))))))

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
24.9.2010 12:33:37   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: lija30
Včeraj sem šla v Hofferja po une seksi tetra pleničke-ta porisan, so res fletne:))))Sem jih že oprala!Pa tud kvalitetne so.
Potem pa iteknisem mogla da ne bi vzela še unega kompletkak je dekca, igračka pa povštrček notr.Sem še to vzela:))))))

user posted image Jaz sem šla tudi tisti kompletek kupit, vzela sem levčka. Potem sem pa itak da vzela še unga medveda za na tla user posted image

< Sporočilo je popravil antoninap -- 24.9.2010 12:34:03 >

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
24.9.2010 12:40:15   
lija30
jaz sem pa slončka vzela:))))))

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
24.9.2010 13:43:02   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy
ah tale lunauser posted image nima nobenega posebnega upliva name zgleda..sm se zmerej v enem kosuuser posted image
Nina a ti imas dans pregled?? sm čakal sms user posted image

user posted image luna je luna, ne user posted image . Mogoče je pa Patty kej naredla user posted image .
Pregled mam pa v ponedeljek user posted image , zato ni blo nobenga SMSja user posted image . Upam, de zdržiš do takrat v enem kosu. No, al pa tut ne, če bi ti že kej prej user posted image .
Antoninap, mogoče se nama v ponedeljek še ti pridružiš? Pa super za "izletek" user posted image . In trebuh in brce seveda.
Lija, v prvo se pomoje res šele tik pred porodom (no, par dni, teden mogoče) glavica "vgnezdi" čisto med kosti user posted image . To je tisto, kt pravijo, de se trebuh spusti. Mal lažje je dihat, pa večkrat WC vidiš user posted image . Glede šopinga se moram pa jaz prav nazaj držat, me denarnica že mal postran gleda user posted image . Si isto skor ne bi mogla pomagat, če bi kej tacga vidla.
Lohka pa v ponedeljek kar eno srečanje dopoldne organiziramo, če ste za. Nov2010 sej ti si tut že na dopustu, ne?

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 24.9.2010 13:44:26 >

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
24.9.2010 13:45:08   
Nina33
Archie, vidim, da si gor user posted image . Kako se rihtata?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
24.9.2010 14:28:03   
Patty81
Halooo!
Evo, nisem še šla v Rim, mislim pa da sem z eno nogo že not :).
Amnioskopija pokazala, da je plodovnica že mlečna, kar pomeni, da je detece že zrelo za ven. Odprta sem 2cm, z glavico že fejst dol tišči tako da bo v roku parih dni zunaj :). Me je hotel naročit v KR v ponedeljek, da pridem kar takrat tja rodit (če ne bo že čez vikend akcija). Pol sem mu pa rekla, da bi jaz na Jesenicah in sem šla pol še tja danes. Drgač v KR seveda niso bli preveč navdušeni ampak kaj naj, jaz sem mu že 3x povedala, da bom na Jesenicah. By the way, iz Lesc sva se zjutraj 40min vozila v KR zaradi dela na cesti...tako da še en razlog več za Jesenice...user posted image
V glavnem na Jesenicah so bli prjazni, sem že izpolnila papirje, nardili ctg in UZ. CTG beleži popadke na 7-8 minut!!! Aaaaa! Sicer jih ne čutim tako močno tako da bom šla noter ko bodo bolj konkretni in seveda bližje skupaj. Ampak jaz še kr upam, da bom ena tistih redkih srečnic, ko jih sploh ne čutijo tok hudo, pol jim pa v P povedo, da so že 5cm odprte in da bo kr akcija user posted image
Bom poročala, držte pesti user posted image

In še čestitke Teodori!!!user posted image user posted image user posted image  Archie pa mislim da sem že čestitala user posted image

A majo dobre tetra pleničke v Hoferju? Kakšni vzorčki pa so? Jaz sem kupila paketek 3 lepih v Ikei.

Sem pa ravno 10min nazaj dobila domov odejico, ki sem jo naročila preko interneta (po meri). Zeloooo mi je všeč. Če bi katera kdaj rabila: http://uubo.eu/Vrtci/vrtci_posteljnine/vrtci_posteljnine.html

Pozdravčki

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
24.9.2010 15:13:28   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Archie, vidim, da si gor user posted image . Kako se rihtata?

tko-tko user posted image na obisku je bila vceraj patronzna in ugotovila, da je Teja v dveh dneh dobila gor samo 40 gr (kljub striktnemu dojenju na 3h). Danes je prisla spet na kontrolo in ni pridobila nic. Sedaj bo dobila en obrok umetnega mleka, en obrok pri meni. Ona meni, da je samo tolk utrujena od rumenice, da poje samo tisti min., da prezivi. Saj prebavo ima suuuupeeeer in laufa 100 na uro, ampak teze nic ne pridobiva...

bom videla, kaj bo v ponedeljek, ko spet pride na obisk...

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
24.9.2010 15:14:08   
archie
Patty81: srecno, ko bos odsla v P!!!! Bom drzala pesti!!

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
24.9.2010 22:19:14   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: archie
tko-tko user posted image na obisku je bila vceraj patronzna in ugotovila, da je Teja v dveh dneh dobila gor samo 40 gr (kljub striktnemu dojenju na 3h). Danes je prisla spet na kontrolo in ni pridobila nic. Sedaj bo dobila en obrok umetnega mleka, en obrok pri meni. Ona meni, da je samo tolk utrujena od rumenice, da poje samo tisti min., da prezivi. Saj prebavo ima suuuupeeeer in laufa 100 na uro, ampak teze nic ne pridobiva...
bom videla, kaj bo v ponedeljek, ko spet pride na obisk...

Joj, Archie, kot bi o sebi (oziroma o nama s pobčem) pred dvema letoma brala user posted image . Mene je tut patronažna hotela potolažit in ga je vedno zvagala, pa ni in ni nič kej gor dobil. Pa se je dojil bolj al manj skoz ( zihr pogosteje kot na tri ure), je bil prav pristavljen, res pa ni nihče (ne sestre v P ne patronažna, še najmanj jaz) videl/slišal ali požira al ne... Pa še kakal ni nič... jaz sem bila čist v podnu. Pa je bil tut zlateničen (joj, sem klela rumene bodije, pa tko mi je barva všeč drgač), je pa res, da je bil zaspan le v P kakšen dan, poj pa ni spal a ma nič, kar je isto kriza. Sem tut jaz probala z adaptiranim mlekom, a kaj, ko ni hotu flaške... Se je pa po ene treh, štirih tednih za 100% obrnilo, je dobival dnevno po skor 100g gor (k sreči ne prav dolgo)! In se je dojil polno do dobrega pol leta starosti, čisto nehala sva cca. dva mesca nazaj user posted image . Ne obupat, seveda dej adaptiranega, če bo kriza, ne pa kar obupat nad dojenjem (no, sej se mi zdi, da še nisi na tem). Pa dajaj ji po dojenju po flaški, da boš lažje nazaj na polno prišla.
Oprosti, če težim tkole, samo se živo spomnim, kako sem travmirala ob tem. Če češ, ti lahko par telefonskih pripopam od svetovalk za dojenje.
Dobro se rihtajta, naj v ponedeljek vaga fajne cifre pokaže user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
24.9.2010 22:20:26   
zinchy
nina ja pol pa za v ponedeljek vela..če je pa še katera frej pa DOBRODOŠLAuser posted image
lija ja tut pr meni se nič ne dogaja,razn da imam skos trd trebuh..ko bi saj mela ksn pregled da vidm kje smuser posted image
Patty ti si pa res že z eno nogo v P. user posted image uglavm srečno in naj bo porod čimmanj boleč! user posted image
archie upam,da se tvoja pikica čimprej začne redit..ja jest sem glih zanc brala,da je tut odvisn kok mas mastno mleko..če je bolj mastno se otrok hitrej redi.sej pomoje bo zdej ko dobi flaško,da bo jo šli gramčki hitrej gor.no pa srečnouser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?