|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
26.2.2009 8:55:51   
simonalokar
živa si probala z rupurutom meni to pomaga. no sedaj ga še ne rabm, ampak ko se bo dogajal ga nosečnice lahko so 4 pojejo na dan. probaj izgubiti nimaš nič.

glede spanja bom raje tiho pa wc pa nespečnost groza. enkrat bolje enkrat slabše. saj bo če 5 m bolje pri meniuser posted image user posted image user posted image . pol bo pa drugouser posted image user posted image user posted image .

kaj čmo kuhat punce ideje prosim.

simona

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
26.2.2009 9:16:09   
Sulfinija
Ojla!

Sem v mirovanju ker mi je dva ndi počais otrdeval trebuh,pijem magnesol in večji dle dneva preležim ter zraven pleten jopico za dojenčka.

Je katera od vas že opazila kot da bi ji bil na momente trd trebušček?

In glede kuhanja,mi bomo kuhali zlenjavno juhico,etr marelične in jagodne cmoke.Upam,da sem kateri dala dobro idejo.

Šibam nazaj v vodoraven položaj in plest dalje.

LP Mojcauser posted image 16t

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
26.2.2009 9:55:33   
5ra83
Jaz pa imam danes srečo in mi moj kuha. Se pustim presenetit kaj bo za kosilo. user posted image  Nekaj bi vas še vprašala. Kakšen je občutek, ko ti otrdeva trebuh? Saj vem, da je smešno vprašanje , pa vseeno. Jaz imam skoz tako napet in trd trebušček, pa nimam občutka, da bi bilo to to.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
26.2.2009 10:53:46   
aprilčica07
otrdevanje trebuha: ne znam točno opisat, ampak kadar me je zagrablo v prvi nosečnosti sem točno vedla, da je to to.. je pa res, da mi je trebuh otrdeval le na koncu, v zadnjem mesecu, je ratal trebuh trd ko kamen.. res, postane vse skupaj fejst trdo.. kako zgleda pa v bolj zgodnji nosečnosti žal nimam pojma:(

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu 5ra83)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
26.2.2009 10:54:56   
go_ta
sulfinija, tud jst sm opazla to otrdevanje - vsaj mislim, da je blo to to. ni ravno prijeten občutek. sm pa tud jst počivala, sj drugega ne moreš. mmmm, ti cmoki tud men dišijo.user posted image
5ra83, čutiš, ko ti otrdeva, ker ni isto, kot ko maš normalno napet trebušček ... ne znam razložit, men ni blo ravno fajn.
že nasplošno pa mam na vsake tolk časa tak neprijeten občutek - čutim neko pritiskanje, pritisk v trebuhu in ko se npr. usedem, se ne počutim ravno prijetno.user posted image  kot da bi mi vse skup hotlo vn padt ... mogoče mam pa maternico mal prenizko, kaj pa vem.
živa, tud mene želodev vsak teden vsaj 1x, 2x zvije - al mi hrana ne paše al mam kislino. včasih pa res špika, da dihat ne morem. nosečniške radostiuser posted image
prejle sem pospravljala, zdaj pa malo počitka, sem si Lost (skrivnostni otok) downloadala in bom mal lenarlauser posted image  

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu 5ra83)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
26.2.2009 10:55:06   
aprilčica07
glede kuhanja: nam danes kuha moja mamauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tako, da bo zihr kaj dobrega ko pridemo domov:):) nas razvaja, od kar ve kako je z mano (ac in vse ostalo) pa še bolj kot nas je prej.. kaj bi brez nje?

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
26.2.2009 11:11:44   
Sulfinija
Bo mogoče katera od vas ali je že nosila v prvi user posted image pas za nosečnice?

LP Mojcauser posted image 16t

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2357
26.2.2009 12:15:39   
Arwen
No, kako smo kaj danes srečke nosečke?
Otrdevanje trebuha, a ni za to še malo zgodaj?user posted image Jaz sem ga občutila bolj proti koncu nosečnosti in bi ga opisala kot občutek, da ti cel trebuh skupaj zategne, otrdi in postane nekako neobčutljiv na dotik. Ampak to otrdevanje ni konstantno, ampak prihaja v intervalih, otrdi in čez čas popusti, tako da ga ne mešat s stalno napihnjenim trebuhom.

Sulfinija – ubogica, ker boš en mesec sama. user posted image Bomo me prišle kdaj k tebi  na kosilo.user posted image No, ampak za vikend te bo pa sigurno prišel pogledat tvoj možek, a ne? Če ne drugega, ga bo želodec pripeljal domov, ko pa tako dobro kuhaš.user posted image Pasu za nosečnice jaz nisem nikoli nosila, niti ne vem, čemu je namenjen?user posted image

Aprilčica07 – zlata mamica, da te zna tako lepo pocrkljati. Meni veliko pomaga tašča, ker stanujemo v isti hiši, tako da naju vsak dan čaka toplo kosilo, ko prideva iz službe. Tudi jaz si ne predstavljam, kaj bi brez nesebične pomoči bližnjih.

Go_ta – katero sezono Losta pa gledaš? Sem slišala, da se že najnovejša sezona na netu dobi, pa mi je moj user posted image še ni naložil. Meni je bila ta nadaljevanka zakon, ampak glede na to, da nimam nobenega časa, bo izgleda moralo počakati do porodniške. Potem pa vsak dan filmski maraton.user posted image

Ayo – sem prebrala, da bi rada krofke pekla. Sploh ni res, da ti to vzame cel dan, jaz imam 25 krofov (1 kg moke) narejenih v 2 urah (skupaj z gnetenjem, vzhajanjem, cvrtjem). No, za »klofanje« je fino, da ti kdo pomaga. Jaz na tem mestu prepustim kuhovnico mojemu user posted image .

Blanč – me veseli, da je z A in B vse v najlepšem redu.user posted image

Tejči77 – ja, nosečke imamo stalno neke probleme, ampak nimaš kaj, bo treba še par mesecev potrpeti in bo potem toliko bolj veselo.user posted image

Uf, jaz pa kar ne morem verjeti, da naš pikec že tri dni ni prišel k nama v posteljo ponoči.user posted image Grem zjutraj prav s strahom pogledat v njegovo sobo, če še diha.user posted image Zadnjič je imel dragi z njim en moški pogovor v smislu, da je že velik fant, pa da bo dojenček kmalu prišel in ne bo prostora v najini postelji za štiri ljudi. Pa je očitno kar resno vzel zadevo in se odločil, da bo sam spal. No, upam, da ga ne hvalim prehitro in da ne pride že danes na nočni obisk.user posted image Vsekakor poročam…Lp, A.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
26.2.2009 13:30:49   
go_ta
arwen, gledam kr najnovejšo sezono, ki jo predvajajo v ZDA, in je res nora!!user posted image  vsako sredo novi del predvajajo v ZDA, v četrtek pa že gledamuser posted image  sicer ti pa ni treba nič nalagat, maš spletno stran http://www.free-tv-video-online.info/ in tam preprosto poiščeš, kateri del losta hočeš gledat. Klikneš, mogoče mal počakaš kako minuto, da se naloži in že gledašuser posted image  imaš pa tud druge nadaljevanke in filme (do najnovejših) - tako da lahk gledaš kar hočešuser posted image  aha, je pa še stran www.joox.net - če na tisti prvi strani nimajo nečesa ...

Jst sm bla pa zdj na doooooooooooolgem sprehodu, je bil sonček, zdj pa spet nekj oblačnouser posted image  bom šla do mami, k mi je naredila pol kosila - zrezke v omaki (mjamsi!), jaz bom pa naredila še riž. Hvalabogu za zlate mamice (pa očije!) pa tašče ane?user posted image  jst se mam sploh super - starši so 300 m stran, živim pa nad taščo in tastom (s katerima se k srečim razumem), he he.

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
26.2.2009 14:01:16   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image
PDP
NICK, STAROST, STAN, KRAJ, (user posted image ,user posted image ),KG+/-, NASLEDNJI PREGLED

XX.08.   
mamica9   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ) , ??
pearl_shell   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
bibyzan   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
Roth   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
blanč  -  35, IZS, CE, (1 user posted image ), (user posted image ,user posted image )??
mayathebee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??    

any83   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??

30.07.
go_ta  -  26, P, Gorenjska, (1 user posted image ), 25.02., MF-16.03.

01.08.
Sisy 
 -  30, IZS, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , MF-27.03.
poopsie  -  28, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), MF-28.03.          
ema82   -  ??, ?, LJ, (4 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , MF-24.03.

šivilja   -  32, P, LJ, (4 user posted image , 2 user posted image ), 10.03.

02.08.
aia   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
Flora2   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ), MF-23.03. 

03.08.
levinja84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
moana   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??                
5ra83
   -  25, P, MB, (1 user posted image ), ??

04.08. 
toninena   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , ? user posted image ), ??

UršaT.    -  27, IZS, LJ, (1 user posted image ), user posted image , MF-25.03.

tevži   -  28, ?, NM, (1 user posted image ), ?? 
pika984   -  24, IZS, MB, (1user posted image ), user posted image , ??  

05.08. 
Alja_   -  29, IZS, ??, (1 user posted image ), 26.02.                
lunca82   -  ??, ?, Domžale, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
Drnula   -  31, ?, PO, (3 user posted image , 1 user posted image )
, 10.03. 

06.08.
kea   -  33, P, MB, (4 user posted image , 3 user posted image ), 02.03.
moom   -  25, P, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image ), ??

07.08.
busi2 
 -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
lily rose 
 -  26, P, Bled, (2 user posted image , 1 user posted image ), ?? 
opatija   -  31, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), MF-03.04.

Piha   -  36, P, Grosuplje, (1 user posted image ), 09.03., AC-27.02., MF-06.04.

08.08.  
simonalokar   -  26, P, Litija, (2 user posted image , 1 user posted image ), MF-25.03. 

09.08.
Ayo   -  33, P=02.03.09, zamejka, (2 user posted image , 1 user posted image ), ??
cowgirl   -  29, P, Medvode, (1 user posted image ), MF-30.03. 

10.08.  
modrasmotka  -  23, ?, ?, (? user posted image , ? user posted image ), ??

11.08. 
HeGa  -  32, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), 06.03.
majca   -  26, ?, NM, (1 user posted image ), ??

12.08.
čačka   -  31, P, CE, (1 user posted image ), 09.03.                              

M1987   -  21, zaročena, LJ, (1 user posted image )user posted image , 01.04.

13.08.      
Zima07   -  30, IZS, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , 03.03.
Sulfinija  -  30, P, MS, (4 user posted image , / user posted image ), 12.03. 
kerala   -  38, P, KP, (4 user posted image , 2 user posted image ), 12.03.
tejči77   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ),user posted image , 04.03.
eee35   -  35, P, LJ, (1 user posted image ), MF-30.03. 

ianmai   -  35, ?, Ptuj, (1 user posted image ), user posted image , 06.03.  

14.08.
lucy86   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
mognolija1984 
 -  ??, ?, CE, (? user posted image , ? user posted image ), ??
katyy26   -  ??, ?, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), 02.03.

15.08.
*sandy*   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??

16.08.  
Joob   -  28, P, Domžale, (3 user posted image , / user posted image ), 12.03.

romana24   -  ??, ?, ??, (? user posted image , 1 user posted image ), ?? 
TjasaJ   -  30, IZS, Brežice, (3 user posted image , / user posted image  ), 05.03.

18.08.
kgb   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , 1 user posted image ), ??

19.08.

muca83   -  25, zaročena, Kamnik, (3 user posted image , / user posted image ),user posted image , 09.03.
mamika2 
 -  34, P, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), ??              
karin1   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , / user posted image ), ?? 
Serendipity
   -  27, P, Prekmurje, (1 user posted image ), 13.03.  
SAŠA77   -  31, zaročena, Velenje, (2 user posted image , 1 user posted image ), 03.03.
@srečka nosečka@   -  24, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), ??
irency84   -  24, zaročena, Trebnje, (1 user posted image ), 09.03.  
kargo   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??

20.08. 
Barbk  -  33, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), 05.03.
mony5   -  29, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ),user posted image , ??
živa25   -  23, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , 03.03.
sams   -  30, IZS, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image ), 17.03. 
lara27   -  26, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ),-2, 10.03. 
Reby   -  33, P, LJ, (1 user posted image ), 09.03. 

činka_beba   -  24, IZS, MB, (1 user posted image ), ??
morskadeklica   -  31, IZS, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ), ?? 

21.08.
*anč*   -  25, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), AC-18.03.

miska_mccute   -  30, IZS, Cerknica, (4 user posted image , 2 user posted image ), ??
Alisa
   -  28, ?, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ) ,user posted image , ??

titas   -  ??, ?, ??, (? user posted image , 2 user posted image ), ?? 

22.08.

Miss Bee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
aprilčica07  -  32, IZS, Primorska, (2 user posted image , 1user posted image ), 16.03., AC-06.03. 
darjussa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
nena1978   -  31, IZS, Domžale, (2 user posted image , / user posted image ), ??

24.08. 
Lorian   -  37, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ), 27.02., AC-24.03.

25.08.
Tanchy  -  25, IZS, Dol pri Lj., (2 user posted image , 1 user posted image ),-2, ?? 

26.08.   
tulpek  -  26, ??, ??, (1 user posted image ), 03.03. 

28.08.
altaya  -  27, ??, ??, (1 user posted image ), 06.03.  
hel32   -  32, IZS, Lovrenc, (2 user posted image , 1 user posted image ), ??

AnjaPH   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
katuska   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??

29.08.
Arwen  -  31, P, ??, (2 user posted image , 1 user posted image ), 27.02.
23tina   -  23, P, ??, (1 user posted image ), user posted image , 03.03. 

SKUPAJ Avgustovskih user posted image   2009  = 85 

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:

PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1

priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2

Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu go_ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2360
26.2.2009 14:28:53   
Reby
Dan! Tudi jaz se že dolgo nisem javila... vidim, da imate tudi nekatere probleme s krvavitvami, kakor sem na hitro prebrala.
V ponedeljek zjutraj ob 4.00 sem se zbudila vsa krvava in še nekaj vode mi je odteklo, seveda me je mož takoj peljal na urgenco in sem ostala v bolnici na opazovanju. V ponedeljek so mi rekli, da bodo šele v torek pogledali, ali je dovolj plodovne vode in če ne, bodo morali sprožiti splav. Po dolgi neprespani noči je končno prišel torek, so ugotovili, da krvavitve povzroča zelo nizka posteljica, plodovne vode pa je bilo dovolj, zgleda, da je počil samo en ovoj. Tako, da so me včeraj spustili iz bolnice. Zdej morm pa strogo počivat, nič delat, dvigovat, samo na kakšen kratek sprehod lahko grem. Trenutno imam še ful krče, tako da bom kakšna 2-3 dni raje samo ležala.
Vsem želim čimbolj mirno nosečnost!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
26.2.2009 14:51:54   
Urša T.
Draga Reby, ti samo počivaj.Vse bo še v redu.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
26.2.2009 15:54:52   
cowgirl
jaz sem si nosečniške žabe kupila, pa so grozne... narejene so tako kot otroške žabe, ki imajo 2 črti pri staneh na ritki. te nosečniške imajo 2 črti pri straneh in naj bi se jih nosilo na trebuhu. ampak mi niso sedle na mojo rit ne na trebuh. potem sem jih okol obrnila in sem imela tisti 2 črti na riti, potem so mi malo manj dol lezle.... nisem zadovoljna. kupila sem jih pa v eni trgovini s štumfi in žabami v btcju.

Carpe diem

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
26.2.2009 16:33:09   
eee35
cowgirl - meni se meša že od navadnih žab, nazadnje januarja ko je bilo tako mraz sem jih par dni nosila, končalo se pa tako, da sem se šla slečt v službi. Stiskajo, žulijo, lezejo ne bom rekla kamuser posted image  Nosečniških si pa sploh ne predstavljam....
Danes ni moj dan, imam probleme v službi, pa če se ne bo rešilo tako, kot bi rada, bom samo šla stran. Pa naj se grejo vsi nekam zataknit. Samo se živciram, pa nekam skačem, kot nora, pa itak te imajo za eno sužnjo, pismo. Pa najbolje bi bilo, če bi zastonj delala. Še mogoče nekaj prispevala v skupno blagajno!user posted image  Jaz ne delam za slovenskega delodajalca, zato je situacija malo komplicirana...Res težko biti sproščen, pa samo na user posted image  razmišljat...

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
26.2.2009 16:45:41   
Alisa
Dan,
o končno iz službe, zdaj pa imam ogromno dela pa se mi ne dauser posted image , perilo moram oprat, posušit, skuhat, spakirat, uglavnem ne vidim se ven.
Spakirat moram za malčka in mojga ker moj gre na službeno potovanje v Črno goro- Budva no delat gre, malček pa gre k starim staršim, ker ga jaz ob 7h ne morem peljat v vrtec v Lj., ker moram bit ob 7h na šiht, tuki na Gorenjskem. Tako da bo malček šel tud na počitnice. Dva dni mi bo pomojem fajn pol se mi bo pa že mešal. Že zdaj ko pomislim da ju ne bo mi gre na jok. Tile hormončki me pa še dodatno potrejo.

Danes me je v službi pod srcom tok špiknlo, tista grozna ostra bolečina, da sem za par minut zlezla skupi in so me mal k seb spravljal. Imama namreč aritmijo in včasih me matra. Sm se tolažim da bo boljš, očitno me malo živčki dajejo pa vse skup.

Kosilo bo pa pri nas zelenjavna juha- porova in kaneloni+ solatka, malo pozno za ideje sm pri nas jemo kosilo zlo pozno med tednom, ker prideta tam okrog 17h.

Pasa za nosečnice jaz sicer nisem imela so ga pa v šoli za starše pokazali in za tiste ki imajo nizko trebuh in bolj slabe mišice je fajn, ker jim v pozni nosečnosti pomaga, da trebušček ne pritiska dol, sploh ko si na sprehodu, te malo moti, če imaš pa pas pa baje ne.

Reby - počivaj in držimo pesti, da bo vse ok.

Grem hitr mal delat,
pa, pa

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2365
26.2.2009 16:59:19   
Ayo
IZVIRNO SPOROČILO: Arwen
Ayo – sem prebrala, da bi rada krofke pekla. Sploh ni res, da ti to vzame cel dan, jaz imam 25 krofov (1 kg moke) narejenih v 2 urah (skupaj z gnetenjem, vzhajanjem, cvrtjem). No, za »klofanje« je fino, da ti kdo pomaga. Jaz na tem mestu prepustim kuhovnico mojemu user posted image .

Ej Arwen kaj pa ce bi ti meni recept napisala za krofe? user posted image
Ko sem jaz enga najdla 1. ni bilo nobenga klofanja user posted image  2. naj bi uporabila nek model za krofe user posted image  3. res se mi je zdelo, kot da bom porabila cel dan za peko user posted image
Bi ti bila zelo hvalezna!user posted image

Reby ojoj upam in drzim pesti, da bo vse ok!!!user posted image user posted image

Jaz pa nosim kar navadne zabe in tudi v 1.user posted image  ko sem imela ta velik trebuh med zimo nisem kupovala nosecniskih.
Meni se vcasih zdi, da je 3/4 stvari za user posted image  na prodaj za brez zveze. Tisto kar resnicno potrebujes so hlace in krilo. Ostalo pa najdes vse vec ali manj med navadnimi oblacili.user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 2366
26.2.2009 18:52:40   
kerala
Pozdravljene!
Da se vam še jaz malo javim. Danes imam spet malo več časa, taka gužva v službi, pol so me pa punce zvlekle po trgovinah in sem 2x prišla domov tolk zmatrana, da sem bila sam še za vodoravnouser posted image .
Od nosečniških radostiuser posted image pa mene matra križ, še vedno sem full zaprta, kadar pa zaspim prehitro pred TVjem, se zna zgoditi, da po selitvi v spalnico tut 2 ure bedim. Ne vem, ali naj tovrstno nespečnost pripišem nosečnosti al samo svoji malomarnosti. Drugač sem pa zelo OK. Dobra volja je pa itak dobrodošel simptom, za tega bi kr podpisala, da nikol ne mineuser posted image

Tejči, glede obnašanja nekaterih zdravnikov res nimam besed - edino, kar mi ni jasno je, zakaj so si izbrali ta poklic!
Nosečniške žabe so pa meni zakon! Sem jih kupila v Fabianiju, na vem, ali obstajajo različne ali ne, ampak tele tko lepo objamejo trebušček, drugače so pa čisto normalne. Ko sem si navadne gor tlačla, je bla cela katastrofa, me je vse tiščalo, pa dol so lezle...

Ste pa res srečke tiste, ki imate v bližini zlate mamice pa tašče. Tudi moja mama je čisto blizu, v sosednji hiši, pa ža ni to prav nič pozitivnega, praj obratno. V vseh teh letih ni mojih punc praktično nikoli počuvala, jih peljala na sprehod al karkoli. Zdaj, ko sta veliki jo le tu in tam jo prosim, da jima skuha kosilo, kadar naju ni, pa še takrat dobita kdaj pašto z maslom... ampak kaj čmo, ljudje smo si pač različni.

Arwen, moji punci sta tudi hodili ka nama spat vsako noč dokler nista bili stari 5 in 6 let. Pa tudi v 4 gre kar dobro, se navadiš. Je bilo tako hecno - najprej se je prva zrinila med naju, ko pa je prišla druga, je hotela seveda med taprvo in mene, pa sta se vedno skregali al pa celo stepli. Pa saj itak enkrat mine, moj je vedno rekel, da moramo v tem uživat dokler je tako. Potem sem si pa roko zlomila in je bilo zaadi gipsa čez noč konec cartanja.

Reby, ti samo počivaj, pa bo vse OK! Držim pesti!
Aprilčica in anč - tudi jaz sem imela genetski posvet pri dr.Goranu Rudolfu. In res je neverjetno pomirjujoč - še celo mene je uspel pomiriti, ko sem bila tik pred splavom, psihično čisto na tleh.
Vsem, ki ste bile ali šele greste na BHC ali AC želim, naj čas mine čimhitreje, muke čakanja pa naj bodo poplačane z odličnimi rezulti!

Danes sem pa še posebaj vesela, moja kolegica je rodila hčerkico Elouser posted image user posted image user posted image ! So se tudi oni kar bali, ona se je na začetku nosečnosti okužila z noricami, sam je na srečo vse OK.

Imejte lep večer pa svoje bušije cartajte!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2367
26.2.2009 19:23:22   
Muca83
Joj, jaz sem danes v službi šla velikokrat gor in dol po stopnicah in me je potem kar trebuh začel bolet. Samo sem pa res ene 7 ur hodila po stopnicah 5x na uro. Recimo. K sreči je potem bolečina izginila. Mi pa ni bilo prav nič fino.

Kok je fino zdaj, ko slabosti praktično ni. Čeprav me je pa dva dni nazaj prav grdo presenetilo, ko sem zvečer nepričakovano bruhala. user posted image No, samo da se je nazaj popravilo na bolje.

Reby, boga user posted image Saj bo vse ok, ampak ležanja ti pa ne zavidam. Tega si pa res ne želim doživeti.

Mene ful firbca kdaj se brcike tudi na ven čutijo, tako da lahko tudi očka čuti. Tiste, ki ste že bile nosečke boste gotovo vedele.
Zadnjič, ko sem tukaj pisala se mi je zdelo, da mogoče že nekaj čutim, pa nisem od takrat nič. Mislim, da bo treba kar še ene 3 tedne počakat. Pol pa upam, da že bo. Madonca, prav zavidam vam tistim, ki že čutite user posted image

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 2368
   [Brisano sporočilo]
26.2.2009 20:02:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 2369
26.2.2009 20:34:49   
sams
ojla pupice,
jaz tudi še ne nosim nosečniških oblek, to pa zato, ker sem si morala kupiti ful trenirk, ker sem se v prvo toliko zredila user posted image  in so mi zaenkrat še prav. Ampak se pa že pozna, ampak noben se me ne upa nič vprašati user posted image .

Sicer pa sem včeraj koončno dobila rezultate od DHT. In mi je žal, da sem sploh dala kri na nuhalni. Ker na nuhalni je bilo tveganje 1:2400 (ali nekaj podobnega), sedaj pa je 1:700 user posted image . Seveda nisem mogla spati. Sej vem, da ste nekatere (aprilčica in anč user posted image ) v dosti hujšem položaju kot jaz in tudi ful mislim na vas in že zdej držim pesti, ampak jaz sem res pričakovala poboljšanje. Poleg tega že zaradi mojih težav s krvjo, če bi bilo povečano tveganje niti ne bi smela na AC. Ampak veeem, ni povečano tveganje, zato se ne rabim sekirat. Sej vem, samo včeraj sem bila presenečena. Tako da bom pridna in bom probala dati na stranski tir.

Grem zdej nekaj pojest, ker potem bo kmalu treba dati user posted image  spat. Bodite mi lepo punce!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2370
26.2.2009 21:26:10   
sams
IZVIRNO SPOROČILO: kerala

Od nosečniških radostiuser posted image pa mene matra križ, še vedno sem full zaprta, kadar pa zaspim prehitro pred TVjem, se zna zgoditi, da po selitvi v spalnico tut 2 ure bedim.

Aja, še to. Kar se tiče zaprtosti: jaz komaj čakam klistir user posted image . 1. mi je to bil najboljši del poroda.

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 2371
26.2.2009 22:08:28   
opatija
Ojla user posted image !

Jaz sem pa tako noro utrujena, da se mi na trenutke kar blede. Zgleda, da prihaja za mano, ker se mi zdi, da bi lahko tri dni skupaj samo spala. Zgaga me vedno bolj peče, da o riganju sploh ne izgubljam besed. To se mi zdi že prav norouser posted image Zgleda moram bolj pazit kaj jem, ker imam po določeni hrani toliko kisline, da me začenja silit na kašelj. Tega me je groza, ker sem se na koncu 1. user posted image dobesedno davila in od kašljanja bruhala. Upam, da se to ne bo ponovilo pet mesecev prejuser posted image

Punce, vidim da gledate Lost. Tudi meni je fenomenalna nanizanka, pa tretje sezone kar ne upam začeti gledat, ker sem zadnje čase ob gledanju filmov kot otrok. Čist padem not in če je malo bolj napeto sem v totalnem krču od strahu, ali pa jokam kot nora in sem naslednji dan čisto zabuhla. V vsakem primeru imam trebuh čisto napet, zato me skrbi, da user posted image občuti moja strah ali žalostuser posted image

Mah, razpoloženje mi niha kot bi bila manično depresivna in danes sem bolj user posted image Shoping mi ni uspel in se sploh ne spomnim, kdaj nazadnje sem kupovala kaj razen hrane. Na telovadbo mi še ni uspelo, stanovanja pa tudi nimam energije spucati tako kot bi rada in me to nervira. Tamaucek je čist naspidiran in mi je v neskončno veselje, ampak me zadnje čase tudi zelo utrudi. Zdi se mi, da v času, ki mi ostane samo kuham in obešam perilouser posted image . Res se moram brcniti v rit in narediti nekaj samo zase, ker že dober mesec ni bilo popolnoma nič na tem, z izjemo srede dopoldne, in mi res manjka. Za nameček mi pa še dragi jamra, da ga zanemarjam in da se že cele DVA DNI nisva muckala!?!user posted image Ne vem al sem res tko grozna, ampak psihično in fizično rabim mal cajta zaseuser posted image

No, ker danes očitno samo jamram bom potarnala še to, ravnokar sem pojedla dva sendviča (nikoli jih sicer ne jem) in imam sedaj prav slabo vest. Moj user posted image je šel na squash, jaz, ki pa že itak vzhajam, se pa doma bašemuser posted image

Ne mi zamerit ker sem danes taka tečka. Upam, da ste ve boljše volje in da se počutite bolj fit kot jaz.

Vsem želim mirno nočko!

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
27.2.2009 6:08:57   
kargo
Draga Sams,imaš pač slabe dneve,tako kot pač vse me.Ti se samo ne sekiraj,pa bo vse ok.Glede na to,da je to moja prva nosečnost,se mi dogajajo zelo čudne reči,tako,da se meni sami meša in se sploh ne poznam,ampak kot pravijo bo tudi to minilo.user posted image Jaz sem svojmu dragemu probala to razložiti na najbolj enostaven način,vem da je tudi njemu vse na novo in da se ne znajde najbolj,ampak ti pogovori pomagajo,tudi takrat ko se mi ne da muckatuser posted image .Za sebe pa le kaj naredi,sej ne rabiš gore premikat,dovolj je že sprehod v naravo,da se umiriš in sprostiš.Tudi sama sem večino dni živčka,nimam nobenega obstanka,tisto kar bi mogla naredit samo prestavljam,ampak sem se prepričala da zaradi tega ne bo nobeden umrl.Le pogumno,boš videla,da se bomo še smejale čez par mesecev,ko bomo brale naše pisarije.user posted image

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
27.2.2009 6:16:09   
kargo
Ojoj,se opravičujem,je še zelo zgodaj,hotela sem potolažit Opatijo,pa sem pisala Sams,ki ima tako in tako že izkušnje,čeprav je tudi njej zdaj mogoče kaj drugače kot prvič.Sams,če te je DHt potrl in te jezi,se še vedno lahko odločiš za trojnega hormonskega in ti bo mogoče lažje,čeprav si imela NS čisto vredo.Kaj pa ti je rekel tvoj ginekolog?

(odgovor članu kargo)
Neposredna povezava do sporočila: 2374
27.2.2009 7:04:36   
aprilčica07
Jutro,

opatija: ti kar pojamraj tle gor, te bomo že me potolažileuser posted image user posted image pridejo taki dnevi, ko si čisto na lteh, pa ne rabiš imet za to kašnega hudega vzroka.. verjemi, da bo minilo!
sams: a menjamo rezultate?user posted image se hecam, itak.. ampak tvoji izvidi so ok, ne se sekirat:):) verjamem, da te je posedlo, ko so se   je razmerjo poslabšalo, ampak še vedno so izvidi ok...... kr pogumno naprej!
kargo: a si dobile izvide biopsije?  a tudi na te izvide se tako dolog čaka kot na amnio? mi so rekli, da amnio je kao od 4 do 5 tednov... sicer če je karkoli narobe naj bi te prej poklicali, ampak vseeno od 4 do 5 tednov? mater, saj me bo pobralo v tem cajtuuser posted image user posted image

Sicer pa sem jst že na šihtu, danes je ptek, pa je dan malo krajši. Jutri moj dragi gre za 6 dni na službeno pot, bova jst in tamali sama. Itak vem, da ga bojo tudi none kaj vzele, ker me bi rade razbremenile res vsega. Ampak po drugi strani mi je ok, da sva skupaj, ker se zamotim in ne mislim na kozlarije.

kerala: mi je žal, da imaš tako mamo... moja je res super, kadarkoli karkoli potrebujemo nam je res na voljo, pa da ne pozabim tašče.... glede pomoči je tudi ona super ženska, pa tudi drgači  je ženska na mestu.

Grem še na kavo, pol pa akcija:) Sicer bomo danes na šihtu zmrzovali, ker je šlo gretje falit.. Nevem katerič že v tej kurilni sezoni, imamo res super inštalacijo in še bolj super truper stavbouser posted image user posted image pa smo neka uber pomembna javna ustanovauser posted image user posted image

(odgovor članu kargo)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.