|
RE: Neverjetno,kajne 2.12.2008 22:54:19
|
|
|
|
Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: loredana Moj pravkar večerjo kuha, tako da o norcih ne bi zdaj. Vsaj pri meni ne. Dokler jaz zaupam, je to zaupanje 100%. Ko ga izzigra, zaupanja več ni. Tocno to te sprasujem. Kdaj je zaupanje izigrano. Ko se je dejanje dejansko zgodilo, ali ko je za to zvedelo. Očitno pa ti rada mešaš jabolka in hruške. Če nekdo NE VE kaj se za njegovim hrbtom dogaja, ukrepat niti ne more. Potem pa se lepo strinjajmo, da problem ni v samem dejanju, temvec v nasem egu, ponosu ... imenuj po zelji. Govorimo o takih ki vedo, pa NOČEJO vedet, oziroma iščejo potem bolane izgovore zanj. Ali so izgovori bolani ali niso, ni tvoje da sodis. Ce se ne strinjamo v mnenjih je nepotrebno zaliti. Vsekakor bi se tovrstne zaljivke dale zapisati tudi o tvojem mnenju. Iz tega tvoje stavka se točno vidi da besede obračaš po svoje, kot ti pač paše. Upam, da ti je sedaj jasno kaj so pomenile. Glede tega, da si ti sedaj s takim moškim, in je kot praviš malo verjetnosti da bi te prevaral - hvala bogu, ampak tega žal ne veš. Ne vem, lahko samo po dolocenih znacajskih znacilnosti in drugih kazalcih menim, da je moje mnenje upraviceno. Zakaj misliš da so vse ženske tako prizadete ko izvedo, da jim tla spodnese in se svet sesuje? Dobesedno. Najbrž ne zato, ker so to pričakovale. Ce cisto po pravici povem, bi nekatere resno lahko pricakovale. In jaz bi pricakovala ce bi moj zakonski partner vsak teden bil 1 krat ali 2 krat na kaksnem zuru; Ce bi raje svoj prosti ca sprezivljal sem in tam namesto z druzino... itn.., da ne nastevam. Pravzaprav, taksnega partnerja a priori ne bi imela ob sebi, ker sem mnenja, da nekdo, ki tako zivi, ni pripravljen na druzino. Ti res ne želim da se ti zgodi, ker ti ne bo popolnoma nič več jasno, čeprav si bila še en dan prej sveto prepričana da sta skupaj kot eno. In kljub temu se vedno sem mnenja, da skok cez plot ne mora pomeniti konec zakona, takrat in takoj. Ampak,dokler se boš pa trudila, kot praviš, zato ker ga imaš tako blazno rada, ne glede na to kaj bo počel on, se pa točno ve kako bi odreagirala in ukrepala, pa če se še tako trudiš dokazati nasprotno. Blazno ga nimam rada. Imam ga zelo rada, sicer ne bi z njim zivela. Blazno rada imam samo svojega otroka. V vsakem primeru se bi ob takem dogodku potrudila priti stvari do dna. Nimam tako mocnega ega, da si ne morem predstavljati, da sem mu edina zanimiva, niti tako mocnega ega, da bi cloveka s katerim zivim toliko let zavrgla kar tako. Po receptu. Z druge strani, ne poznas me. In to ko pravis, ne glede na to kaj bi on delal, niti od dalec ne drzi. Jaz govorim o prevari (enkratnem dogodku), ne o varanju. Med njima je pa bistvena razlika. Aja pa še to: vsi ljudje, tako moški kot ženske, ki so zapustili svoje partnerje, so začeli s "enkratnim" skokom čez plot. Verjemite da nihče ne zapusti žene zaradi sodelavke, ki mu je všeč, če je prej orenk ne potipa. Potipal ali ne potipal, vprasanje je vzroka. Ce je v zakonu nerazumevanje in neskladje je ta zakon s tipanjem ali brez, obsojen na propad. Bila sodelavka v vprasanju ali ne. So pa zakoni kjer se dejanjsko zgodijo spodrsljaji, napake in take bi bilo skoda zrtvovati zaradi recepta ( koras takoj cez vrata ga vrc) ali stereotipa ( ce je prevaral enkrat, bo tudi drugic). Kolikor je odtenkov sive, toliko je tudi dejavnikov, ki nagnejo tehtnico na eno ali na drugo stran.
|