|
RE: Neverjetno,kajne 27.11.2008 13:55:08
|
|
|
|
ronja
|
Tudi čakanje da se partner enkrat strezni je čist mim.Za življenje čakajočega. se strinjam - ampak pravim, da ne ponavljamo vseh napak ves čas. Nekatere pa vseeno kdaj ponovimo, ker jih je pač fino ponavljat ali ker se ne zavedamo dobro posledic (jaz sem recimo v obeh nosečnostih pretiravala s teranjem same sebe). Mislim, da skok čez plot boli - tiste, ki jih poznam, je prekleto bolelo! In niso vsi varali dalje, v bistvu od teh, ki jih poznam, ni nobeden... (In ne, noben ni bil moj fant, tako da, ne, nimam osebne izkušnje, da bi se to meni v partnerstvu zgodilo, se je pa zgodilo čisto blizu mene ) Trudim se pa vedno videt razloge in obe strani, razen pri res patoloških zadevah (recimo nasilje, spolna zloraba, odvisnosti ipd...), ker tam pa res lahko edino strokovna pomoč pomaga in navadno taki ljudje niso na to pripravljeni pristat, zato tam mislim, da je edini izhod, da greš - če se noče zdravit... Meni se zdi grozno, da bi se ves čas popolnoma obvladovala! Saj nisem mašina! Mislim, da bi s tem izgubila polno nekih spontanih trenutkov... Veliko več lepega kot slabega... Glede hrane: nisem debela, ampak rada jem. Če mi zapaše, pa pojem čokolado sredi noči, zakaj pa ne? No, zdaj ne, ker je ne smem (preventivna prepoved sladkih zadev zaradi malo visokega cukra v ) - in mi ni problem. Torej ne more bit odvisnost, sicer se temu ne bi mogla odpovedat oz. bi imela probleme. Rada imam tudi seks pa šport, pa zdaj ne seksava in ne smem športat in ni glih fajn to, se pa preživi. Če imaš dovoljšnjo motivacijo, potem marsikaj zdržiš, to pravim! Če veš, da nekaj RES ni dobro, ker ima lahko katastrofalne posledice, potem tega ne narediš še enkrat... Včasih pač tega ne veš vnaprej... (jaz nisem vedela, da se ne smem tako terat v , recimo in bi me to skoraj stalo ... Se ti zdi to manjši greh kot skok čez plot? Meni ne vem če, bolelo bi svinjsko oba, če se ne bi/bo dobro končalo... Ok, nisem vedela, ampak vseeno je bila napaka. In je ne mislim ponavljat.) Ampak vseeno mi je všeč, da na splošno ne živim vedno "po reglcih", da mislim s svojo glavo in delam, kot se mi zdi prav... Ker mam pač tako glavo, da se ne strinja vedno z reglci - tudi s temi ne, da so ljudje, ki prevarajo partnerja brečutne mašine, ki jih boli k* za vse skupaj... Pač drugače gledam na ljudi... meni se zdi, da bolj optimisitčno , nekdo bi rekel, da idealistično .
< Sporočilo je popravil ronja -- 27.11.2008 13:56:02 >
|
|
|