|
RE: Neverjetno,kajne 30.11.2008 8:57:06
|
|
|
|
Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: RayBan Eno je nekoga objet in se z njim pogovarjat, drugo je z njim seksat. Ampak če je alkohol zate opravićilo,potem verjamem da gledaš kakor pač gledaš. Eno vidi k drugemu. Sicer, ce ti partner pove, da se je pol noci objemal z drugo zensko in se tako fajn pogovarjal, ga ne bos zapustila? Bos vesela, da se je tako fajn mel in da je tako fajn sogovornico srecal? Alkohol zame ni opravicilo. Vcasih pa tudi odpuscam/-o napake, ki nimajo opravicila ali ga mi ne vidimo. In drugi dan te prime moralni maček? Ej, če ti alko škodi potem enostavno ne pij. Wow, to je pa bilo izvirno. Nikoli ne naredis nicesar, kar ti skodi? Zivis izkljucno po zadanih pravilih? Nekoga spregledas, povzrocis prometno nesreco in potem je logicno, da recemo: pa kaj vozis ce ti skodi? Kje si imela glavo, da se sploh vsedes v avto in vozis, ce ti skodi.... Pa še to, potem pa zaključim s to debato: če je amplituda kot jo imenuješ, v zakonu že precej nizko, ti je že dolgi nazaj vse iz rok ušlo. In očitno z nobene strani ni bilo interesa prej ukrepat in reševat, zato ne ti meni razlagat o ljubezni, lepo prosim. Nepotrebno spuscanje debate na osebni nivo. In pravzaprav, ko si napisala: ne ti meni razlagat o ljubezni, lepo prosim, si si brez lepo prosim vzela pravico, da ti meni razlagas o ljubezni. In seveda po tvojem o ljubezni nimam pojma, ti pa popolnoma vse ves o ljubezni. Kako izkljucno, enostransko in crno - belo. Ljubezen se pa pred vsem kaze v ze vnaprejsnjem odrekanju moznosti razumevanja, odpuscanja, sprejemanja in borbe za takoimenovano ljubezen. Verjeno je, da je za naju dve ljubezen popolnoma razlicna stvar. Ljubezen zame vkljucuje tudi zgoraj nasteto. Tvoj vidik ljubezni, mi ne deluje kot ljubezen, temvec kot pogodben odnos s tocno dolocenimi pogoji. In ce se pogoba ne izvaja dosledno, spore resuje pristojno sodisce. Ko teče voda v grlo, so vsi pripravljeni reševat. Mi je pa zdaj jasno zakaj rabite toliko teh terapevtov in strokovnjakov. Moram te razocarat. Zaenkrat nisem se potrebovala uslug strokovnjakov s tega podrocja in kakor kaze jih se kar nekaj casa ne bom. Ceprav zagovarjam pomoc strokovnjakov. Manipulativno je povezovati pomoc psihoterapevta s staliscem o odpucanju pri skoku cez plot. Lahko to imenuješ ponos, ego ali kakorkoli pač že. Smo odrasli in vsak odgovarja za svoja dejanja. Jaz si ne pusti srat po glavi. Mogoče ravno zato moj zakon že vrsto let funkcionira, tako kot mora. Brez sprenevedanj in flanc alla: oprosti, nisem vedela, da te bo prizadelo. Ja itak. Zakaj pa mislis, da tisti, ki imajo drugacno stalisce od tvojega nimajo zakon, ki ze vrsto let funkcionira tako kot mora oz. sama bi raje o svojem zakonu napisala, ne da funkcionira tako kot mora, temvec, da je vrsto let poln ljubezni, spostovanja in razumevanja (nisem namrec se zasledila pravila, ki dolocajo kdaj zakon funkcionira kot mora, kdaj ne). In mogoce prav to in zavest o tem, da bi mi skok cez plot v zelo veliki verjetnosti bil odpuscen in oproscen, zavoljo globokega zaupanja, ljubezni in razumevanja ter pomankanje pogojevanj tipa, ce bos to in to, lahko samo spokas, omogoca ali dovoljuje spoznanje o tujih obcutkih, slabostih in napakah ter njih drugacno obravnavo. In pod koliko taksnimi strogimi pogoji zakon funkcionira tako kot mora? Pod diktaturo tudi vse funkcionira tako kot mora, pa to se vedno ne pomeni, da ljudje cutijo, da je diktatura dober nacin, ker funkcionira tako kot mora. Pravzaprav vsak od nas se dobro zaveda s kom in kaksnim clovekom zivi. Nase nazore v veliki meri odreja tudi ta dejavnik, ne glede na to ali je zavestni ali podzavestni ravni. uwaga, ko pišeš: "Včasih ljudje naredijo neumnosti, ker ne pomislijo kako hude bodo posledice. In potem jim je včasih tudi žal in hudo. " Verjemi, da se pri varanju vsak zaveda posledic, zato to skrivajo. Točno ve da te bo s tem prizadel, ampak mu zate takrat prav dol visi. Si je pa to težko priznat, a ne? Ali nas partner pri vsakem postopku, pri vsaki pijaci, pri vsakem zuru tocno vedo in prav pozorno mislijo kako bi se njihove partnerke/partnerji pocutili? Ko se odlocas za sluzbeno zurko za nl, prvo pomislis kako bi se tvoj partner pocutil ce gres, ali se odlocas ne da bi o tem razmisljala. Ko sprejemas napotilo na sluzbeno pot prvo premislis kako se bo tvoj partner pocutil ko se odlocas sprejeti ali ne? Najtezje je sprejet, da nas partner ni nasa last in da mu pravzaprav za nas obcasno v dolocenih situacijah prav dol visi kot pravis oz. da na nas pozabi. Meni partner ni center sveta. Zelo dobro se zavedam, da tudi brez njega lahko zivim in to dobro zivim, vendar on daje vecjo kvaliteto mojemu zivljenju. In zato sem pripravljena iti tudi cez kaksno preizkusnjo, a okvire postavljam situacijsko, kontekstualno in mehko. Koliko razumevanja bi pa pokazale za partnerja, ki vam klofuto prilepi? Če smo že polni raznih primerjav od razbitih vaz, do vožnje skozi rdečo luč. Meni se je zgodilo, da sem partnerju prisolila klofuto. Zvedela sem zelo slabo novico, za katero partner se ni vedel, ko se mi je priplazil za hrbet in me zacel zgeckati. Mahinalno sem se obrnila in mu prisolila klofuto. In zamisli si, odpustil mi je. In zamisli si, bilo mi je resnicno zal in bolelo me je, da mi je roka poletela. Si mores mislit, da ko sem mu povedala kaj sem pravkar zvedela, da mi je celo rekel: ce kaj pomaga prisoli se eno. Hudica, ti pa s taksno partnerko nikoli ne bi zivela. Taksnim je treba takoj spakirat kufre in nagnat. Ma kaksne slabe novice, kaksen splet okoliscin... taksne nasilnike je takoj treba ma nagnat. Moja sreca (ali pametna izbira) je, da imam partnerja, ki ne vidi samo sebe, temvec vidi, pozna in razume tudi mene, pa ceravno vcasih "na svojo skodo". Enako sreco ima tudi sam. Zato mi ne pada na pamet, da ze vnaprej o kaksen morebitnem taksnem ali drugacnem dogodku dajem recepte kaj se mora zgoditi, ali kaj moram narediti oz. reagirati.
|