frutka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tinky IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi IZVIRNO SPOROČILO: Tinky ...če sem pa na porodniški (v smislu, imaš otroka in skrbi zanj)... No, to je meni rekla moja mama, ampak v takem stilu: Na porodniški si zaradi otroka, ne zaradi sebe. Ja, in sem res. Ona ni mogla biti z nami več kot 3 mesece, pa bi verjetno z veseljem bila. Res, da te tole boli (sploh, ker je to izjavila tašča, če bi mama, verjetno ne bi bilo tako hudo), ampak je res. Jaz sem malo tuhtala o tej izjavi in na koncu ugotovila, da ima čisto prav. Lahko sem na porodniški celo leto (marsikje ne morejo biti) in lahko z otrokom uživam. Ko bom šla v službo, bom z njim samo tistih nekaj ur na dan in bo šlo verjetno veliko lepih trenutkov mimo mene. Zdaj je pa najlepše, ko odkriva sebe in svet okoli sebe. Res sem pa bolj taka kot Blacky, rada sem doma, hodim na sprehode... Vidim pa, da to čisto pozitivno vpliva na tamalega. Ne zamerimi mi tegale posta, ampak verjetno tvoja tašča ni izjavila tega, da bi bila žleht. Res pa, da ni njena stvar kaj ti počneš s svojim otrokom. Pravzaprav tudi moja ni, ampak komentiram pa lahko, ali ne. Upam, da nisi huda. Če pa si, pa povej, ne bom nič huda. če sem na porodniški še ne pomeni, da moram bit 24 ur na dan 7 dni na teden skupaj z otrokom. Rabim tudi čas zase, rabim druženje z ljudmi, ne samo z otroci. Tudi, ko si v službi, si vzameš dopust, al ne? Pa čas za malico imaš glih tako. Nihče nima pravice mi govorit kaj smem in kaj ne smem in pologat računov ne mislim prav nobenemu, še najmanj pa njej. Moja mama mi prvi, si hotla kolo? Torej, pedaliraj.... In se mi čisto zrola. Vsake tolko malo pojamram...in kaj? to pomeni, da sem slaba mama, ker jamram in grem tu pa tam sama pohajat? Blacky, za seznam Teo 4,5 m 65 cm, 7170g spet je tulil ko sirena, ko je dobil pikico, revček mali, zdej spi kot top Tinky ne sekiraj se. Trenutno je pač tako, da imaš kar veliko stvari na glavi. Zidaš hišo, dojenčka si dobila...ne ženi si k srcu. Jaz sem se pri prvem kar hitro skulirala in ugotovila, da je otrok itak povsod poleg. Ampak so pa momenti v življenju, ko jih rabiš zase. Za svojega. Za prijatelje. Za žur. In s tem ni nič narobe. Otrok te ne bo imel nič bolj ali manj rad, če boš ga pustila kje v varstvu. Tudi preko noči! V babjem čveku pač, sploh starejši, ki so vzgajali drugače in živeli le za otroke, znajo pičit tam kjer najbolj boli. Glavo gor! Kmlau bojo nove finte glede vzgoje. Počakaj, ko bo začel trmarit in se po tleh metat!
|