mala_pikica
|
Mala_pikica - tvoj dragi je pa full priden, da vse tako poštima Lano, pa še frizurco naredi . A za slobokrvnost je meso dobro? Nisem vedela. Kaj pa za malo železa? Drugače pa jaz tudi še vedno kuham za Luno čisto posebej. In še kar nekaj časa bom. Ker ji še en kup stvari nisem uvedla (čebula, por, česen, začimbe, zelje, brstični ohrovt, grah, koruza,...mah en kup stvari v glavnem še nismo), pa še full stvari itak še en čas ne bo jedla (paradižnik, paprika, ribe... in podobne stvari, ki so bolj alergene). Ko bo šla v varstvo k mojim, ji bo tudi mami čsito posebej kuhala. Tako, da nisi edina. Koliko časa boš pa še ti posebej kuhala? Aha - pa od sadja mi tudi jemo samo jabolka, hruške, domače borovnice, pa sedaj smo (danes) kaki probali - ki ga itak ne maramo , pa banano moramo uvest. A ti drugače jabolka in hruške kupuješ? In ostalo sadje? IZVIRNO SPOROČILO: mesecnica Mesečnica- res lahko pohvalim mojega možeka . Ponavadi, če je le doma on rihta Lano, pa tudi Lukca zrihta. Večinoma ima on popoldan otroka in se znjima igra, jaz pa kaj drugega počnem, pa tudi po hiši mu ni problem kaj narediti. Ampak jaz ne gledam nato tako, da bi on meni pomagal, meni je to čisto normalno, da se ukvarja s svojima otrokoma, pa, da po hiši kaj naredi. Pa, da ne bo izgledalo, da samo dela, ima tudi hobije . Jaz bom za LUkca še tudi nekaj časa kuhala ločeno, pa tudi mi še nismo uvedeli hrane, ki si jo naštela. Sadje pa imam res domače, imata moja starša vikend in tam raste svašta od jabolk, hrušk, breskev, nektarin, sliv, malin, jagod, ....., pa tudi veliko zelenjave. Ponavadi še marca jemo domači radič, nam že pri ušesih ven gleda . Sem pa si dala breskve, nektarine, slive in maline v zmzovalnik in mu jih zdaj dajem v kombinaciji z jabolko. Ponavadi mu kar kompot skuham in malo zgostim z njegovo sadno ali žitno kašico. V mesu predvsem v rdečem je železo in organizem lažje in boljše resorbira železo iz mesa kot pa iz zelenjave. A tvoja Luna ne sme glutena, ker Luka je alergičen na pšenico kot žito?
< Sporočilo je popravil mala_pikica -- 14.11.2008 9:31:00 >
|