Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 5:16:47
|
|
|
|
petarda
|
Celo noč prečuli, pravkar od dežurnega ...na noben način nismo mogli zbit vročine, ki je narasla že na 39,9 zato nismo hoteli riskirat, ko smo ga ohlajali z vodo je tako jokal, da je bruhnil ven vso tekočino, ki smo jo z muko spravili v njega... ... pri dežurnem je dobili voltaren svečke (te so nam že enkrat pomagale mnogo bolj kot paracetamolske) in Amoksiklav, ker je dežurni rekel, da ima začetek vnetja grla oz. bezgavk.... Zdaj pa upam, da gre samo še na bolje ...čeprav je rekel, da lahko bo lahko taka vročina še kak dan.... Evo pravkar sta zmerila 38,5 .....končno je padla! Nič...kamilice so tudi že zavrele...gremo probat še malo zalečt...za vas pa ....upam, da imate bolj mirne noči kot mi zadnji dve...
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 9:47:56
|
|
|
|
amy26
|
bogi petardito, Aleks je imel tudi včeraj čez cel dan temp. 39,8-39,9 ni in ni mu hotela pasti dol, pa smo ga ohlajali, stuširali za par minut ok pol pa spet na 40 preležal cel dan, svečke niso pomagale, zvečer smo pa dali voltaren svečko, pa se je čez eno uro zbudil ves moker, ob polnoči še enkrat moker od glave do pete. Hodti ni mogel smo ga nosili saj je bil čisto zdelan Vročine pa ni bilo, tako da je ob polnoči končno spil 150ml kakava in danes zjutraj spet, pa zajtrk je pojedel in spet nagajiv kot vedno, končno .
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 10:06:28
|
|
|
|
amy26
|
petarda šele sedaj sem videla da si spraševala po Aleksu, hvala res upam da ste sedaj bolje, mi na srečo smo, naj tako ostane je prav lepo sedaj doma biti, otroci ok, zunaj snegec pada tašča bo kosilo naredila tako da sem danes frej glede kuhanja
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 10:06:59
|
|
|
|
*bubi*
|
< Sporočilo je popravil *bubi* -- 1.2.2009 10:07:48 >
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 17:12:53
|
|
|
|
amy26
|
Aleks je spet zakuhal popoldne, zaenkrat ni ful visoka vročina, zdej celo je kokice tako da je to samo dober znak Petarda kako je petardito? je kaj bolje
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 17:39:38
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: amy26 Aleks je spet zakuhal popoldne, zaenkrat ni ful visoka vročina, zdej celo je kokice tako da je to samo dober znak Petarda kako je petardito? je kaj bolje Vam zavidam Amy..zgleda, da ste iz hudega ven Petardito je ob 12 zakuhal na 40, potem smo zbili, pred eno uro ponovno na 40...zdaj mu je pala...se sprašujem za koliko dolgo .... mu je pa malce lažje zdaj dati svečko, pa tudi obkladke, pa spije malce več, kot je zadnja dva dni...tak da....upam, da se izkopljemo, ker smo že čisto .... Bubi hvala za toliko pika-pok...upam, da kmalu primejo...
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 20:40:04
|
|
|
|
amy26
|
mi smo imeli probleme s pitjem, Aleks ni hotel nič piti, sploh včeraj ko je bil res ful bogi potem sem ga pa posadila na pult in 3x po 2dcl je dobil rehitracijsko sol, to mu je začuda še šlo po grlu, če pa ni hotel piti sem ga malo prestrašila da bomo pucali nosa (fiziološka) in potem brez problema je pil, seveda po žlički vse, ker po flaši oz. po kozarcu ni hotel nič piti. mislim da ga je rešila reidracijska raztopina, ki jo je v kratkem času popil 6dcl spat je šel brez vročine, bomo videli kako bo jutri mirno noč vsem
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 20:50:00
|
|
|
|
petarda
|
Pri Pušenjaku sem prebrala, da lahko vzame Lekadol + C...kaj pa Daleron + C? Katera ve? Ker meni ta lekadol nič ne prime, daleron + C pa mi je vedno pomagal ....sestavine so podobne...odgovori na netu pa fuuul različni ...Ne upam si pa tvegat... Saj zaenkrat še nimam visoke vročine, samo se slabo počutim in bi raje prej vzela, kot potem, ko ne bo več "prijelo"
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 20:52:02
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: amy26 mi smo imeli probleme s pitjem, Aleks ni hotel nič piti, sploh včeraj ko je bil res ful bogi potem sem ga pa posadila na pult in 3x po 2dcl je dobil rehitracijsko sol, to mu je začuda še šlo po grlu, če pa ni hotel piti sem ga malo prestrašila da bomo pucali nosa (fiziološka) in potem brez problema je pil, seveda po žlički vse, ker po flaši oz. po kozarcu ni hotel nič piti. mislim da ga je rešila reidracijska raztopina, ki jo je v kratkem času popil 6dcl spat je šel brez vročine, bomo videli kako bo jutri mirno noč vsem Hvala enako... petardito ima tudi okoli 37, kar je napredek...upam, da zdrži vsaj do kake 23-tih ....
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 20:57:23
|
|
|
|
NinaŠ
|
Joj same bolne debate tu gor . Đouk Upam, da se vsi čimprej pozdravite Petarda glede Dalerona pa ne vem , samo če pomislim, da ga lahko vzamejo tudi majhni otroci (D Junior seveda), mislim, da ti eden ne bo nič škodil . Ima pa res zelo podobne sestavine kot Lekadol
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 22:36:36
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Pri Pušenjaku sem prebrala, da lahko vzame Lekadol + C...kaj pa Daleron + C? Katera ve? Ker meni ta lekadol nič ne prime, daleron + C pa mi je vedno pomagal isto sra , drugo pakovanje. Eno dela Lek, drugo Krka. Mogoče pa zato tebi Daleron bolj prime V Lekadolu je edino več vitamina C not. Daleron cold 3 pa res ne vzet!
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 1.2.2009 22:37:29
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Ima pa res zelo podobne sestavine kot Lekadol iste askorbinska kislina = vitamin C
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 8:51:45
|
|
|
|
ada2
|
dobro jutro! vidim, da ste eni še bolančki, pa upam, da bo danes že ok. pri nas smo sicer zdravi, ampak kljub temu jaz nisem skoraj nič spala.... koliko ni A smrčal, sem na wc hodila ali pa pit.... bom probala zdaj dopoldne bolj počivat.... pojavil pa se mi je tudi en izcedek, ki nič preveč dobro ne zgleda, če se ne umiri se šibam še danes kazat, če ne imam pa itak jutri pregled.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 9:42:47
|
|
|
|
*bubi*
|
Dobro jutro punce Upam, da je res boljše od prejšnjih
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 12:38:57
|
|
|
|
Urša
|
Mi smo še kar doma, da se orng pozdravimo. Kašljamo vsi še na polno, sploh jaz! Ne vem če mi tale Prospan kaj pomaga...
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 12:41:39
|
|
|
|
Urša
|
Danes se je Jaka skril pod mizo z velikim tetrapakom mleka-iz hladilnika! Je bil čisto bel okrog ust! Saj sem rekla, da se bi nam splačalo kravo kupit!
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 15:03:53
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša Mi smo še kar doma, da se orng pozdravimo. Kašljamo vsi še na polno, sploh jaz! Ne vem če mi tale Prospan kaj pomaga... Prospan je za izkašljevanje. Dobra alternativa so tudi Fluimukan granule, pa seveda veeeeliko tekočine. Če pa imaš suh dražeč kašelj, pa Sinecod ali Panatus.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 15:04:17
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša Danes se je Jaka skril pod mizo z velikim tetrapakom mleka-iz hladilnika! Je bil čisto bel okrog ust! Saj sem rekla, da se bi nam splačalo kravo kupit! si ga kar predstavljam
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 19:59:09
|
|
|
|
*bubi*
|
Kje pa ste danes? Petarda, kako je petardito? Pa ti, ful utrujena? Jaz sem samo še za v horizontalo, cel dan sem bila sama z obema
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 20:45:00
|
|
|
|
NinaŠ
|
Danes se je Jaka skril pod mizo z velikim tetrapakom mleka-iz hladilnika! Je bil čisto bel okrog ust! Saj sem rekla, da se bi nam splačalo kravo kupit! Ada, kako je s teboj???? Še za vse bolančke, ki upam, da ste danes bolje
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 20:48:04
|
|
|
|
NinaŠ
|
Pri nas že cel dan sneži Letos se bomo pa naužili snega za nekaj let nazaj - in upam da ne tudi za naprej , ker tako zimo naravnost obožujem Evo mal zime še za vas:
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 20:49:18
|
|
|
|
NinaŠ
|
Pa še nekaj za (mojo ) dušo:
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 21:24:20
|
|
|
|
NinaŠ
|
Joj, šele zdaj vidim, kako je moj sin potreben frizerja ...ampak, on hoče imeti dolge lase
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 2.2.2009 22:34:00
|
|
|
|
petarda
|
Nina ful vas je lepo videt, ko tako uživate na snegu...mi pa tle zaprti ... Urša si me spravila v dobro voljo s tistim mlekom! Ada kako si? Moj izcedek danes zjutraj je bil tudi rjavo obarvan ...zaenkrat sem še 2 v 1 in si ne predstavljam, da bi šla zdaj rodit , ker pri nas je še vedno štala ...petarditu skoz zbijamo temperaturo, k sreči se čas od ene do druge doze svečke ali sirupa, ohlajanja.... daljša , zdaj pa je začel še driskat, prej je bruhnil ....pa tolk smo se trudili, da bi kaj spravili vanjga ....no, k sreči je kar pojedel dva krožnika juhe s kroglicami, pije pa tudi po požirkih...ampak se nabere.... ....je pa šel tudi iskat rehidracijsko sol danes, za vsak primer, če bi se nadaljevalo driskanje, bruhanje.... za bruhanje imam na sumu Amoksiklav .... Jaz pa sem še kar OK, mal me trese vsakih toliko, mal me zvija, malo glava boli...ampak se zdrži , vročina mi tudi še ni narasla čez 37,3.... mimogrede bubi hvala za nasvete, sem ti že povedala, da si zlata vredna? Imejte mirno noč...in ostanite zdravi!
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 3.2.2009 8:28:58
|
|
|
|
amy26
|
Nina lepo vas je videti da tako uživate na snegu moja dva sta sedaj oba doma, Ela je včeraj dobila vročino in kašlja, Aleksu pa tudi vročina noče stran, no sedaj je kar ok, ko mu dam svečko mu temp. lepo pade in ko pade takrat je dobro razpoložen poje sadje ali čokolino itd, ko ima vročino pa itak noče jesti danes bomo šli k zdravniku da malo pregleda še ušesa, pljuča še nekaj a je normalno da Aleksu vsakič ko pihne smrklje iz nosa da je zraven v sluzi tudi kri, res je da smo ga ene tri dni nazaj silili z fiziološko in da smo ga malo poškodovali v nosku je kri tekla in od takrat je že tri dni še vedno pihne med smrklji kri
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Odlog vpisa v prvi razredStarši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.