Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 10:35:16
|
|
|
|
kvaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Evo....namesto, da bi uživali na sončku, morju in lignjih smo pristali v virusov polni bolnišnčni sobi... Ja šit no... za petardita in da se hitro pozdravi. Petarda, kaj pa postelje ni možno dobit? Pa za vse ostale bolančke
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 11:28:39
|
|
|
|
Urša
|
Ojoj, Petarda, to pa je sranje! Pa tko na hitro! Držim pesti, da pridete čimprej domov v domačo posteljo in upam, da se ti ne matraš preveč na tistih neudobnih stolih.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 11:30:03
|
|
|
|
amy26
|
za Petarditta Nina hvala za nasvet glede hrane, Aleksu nič ne paše jesti pojedel malo jogurta in prej polovico čokoladnega pudinga, zdaj spi, temp.39,5, vroč ful
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 14:36:16
|
|
|
|
petarda
|
Hvala vsem za pike poke...smo doma. ....zdaj bo veliiiiko lažje...upam samo, da se ne ponovi zvečer.... vlažimo stanovanje 100/h drugega pa itak nimamo kaj.... Bubi...adrenalin v inhalacijah...a je to Dexamethason? ....ali kaj drugega? Pa verjetno ga ni moč nabavit za domov? ....kako pa vi delate inhalacije?
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 15:06:08
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Hvala vsem za pike poke...smo doma. ....zdaj bo veliiiiko lažje...upam samo, da se ne ponovi zvečer.... vlažimo stanovanje 100/h drugega pa itak nimamo kaj.... Bubi...adrenalin v inhalacijah...a je to Dexamethason? ....ali kaj drugega? Pa verjetno ga ni moč nabavit za domov? ....kako pa vi delate inhalacije? ... aha....kolikor mi je uspelo razbrati na raznih linkih to ni eno in isto.....no, mi vlažimo, mokre brisače s kapljicami na radiatorjih, pa turško savno vžgemo vsake toliko in se zapremo v kopalnico, pa vroči piskri kamilic in mete po sobah, pa izmenično zračimo prostore v katerih nismo....upam, da zaleže....
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 15:28:27
|
|
|
|
NinaŠ
|
Petarda samo da ste doma . Zdaj pa vsi držimo pesti , da se ne ponovi
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 15:31:17
|
|
|
|
NinaŠ
|
Tino sem zdaj peljala v gledališče ...jao, ji rečem adijo (čeprav je vedela, da ima še vajo) pa v jok . Seveda - neznan (no 1x ali 2x je že bila tam, vendar ne v zakulisju) prostor, glasba razmeroma naglas.... Sicer ni bilo hudega joka, niti se me ni oprijela kot klop, vendar imam še vedno slab občutek . Bodo pa itak poklicali, če bo kriza .. ...upam da ne .
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 17:46:20
|
|
|
|
Paštetka
|
KAj ste že kaj rodili? Mi se približujemo HANI . M ima poleg alergije na sojo še intoleranco na laktozo, pa še nekaj mora biti... tako, da smo na strogi dieti . POleg tega pa imamo vsi 4 pljučnico . Super . Ja, smešno mi je, ja
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 18:16:35
|
|
|
|
Urša
|
Ojoj, Paštetka, vi pa pljučnico! Tale januar je pa res z boleznimi obsijan! Mi še vedno veliko kašljamo, danes pa smo prvi dan brez vročine...upam, da tudi ponoči. Petarda, samo da ste doma! Kako je šlo, plesalka Tina?
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 18:40:21
|
|
|
|
NinaŠ
|
Ojoj, Paštetka, vi pa pljučnico! Tale januar je pa res z boleznimi obsijan! podpis Pa kup da se pozdravite Kako je šlo, plesalka Tina? slabo... ...po začetnem šoku ni prišla k sebi in potem nastopati tudi ni hotela - je pogledala predstavo v mojem naročju , čeprav so jo celo pomikrofonu povabili na oder Naslednjič bo bolje, upam
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 19:11:50
|
|
|
|
Urša
|
Nič hudega, saj je še majhna. Bo pa drugič!
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 20:02:05
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Evo....namesto, da bi uživali na sončku, morju in lignjih smo pristali v virusov polni bolnišnčni sobi... za petardita. Da se čim prej pozdravi. Joj, kako mi je to znano Pa še za Aleksa
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 20:06:22
|
|
|
|
*bubi*
|
Oh, samo da ste doma. IZVIRNO SPOROČILO: petarda Bubi...adrenalin v inhalacijah...a je to Dexamethason? ....ali kaj drugega? Pa verjetno ga ni moč nabavit za domov? ....kako pa vi delate inhalacije? Dexamethazon je glukokortikoid, dajejo ga iz ampule v inhalacijo (no, bubi je kar injekcijo dobil, je bilo tak hudo). Podobna stvar v inhalatorjih je Flixotide. Mi imamo kompresorski inhalator za fiziološko, zdravila pa dajemo preko inhaler nastavka. Ima obe pumpici - glukokortikoid (Flixotide) in bronhodilatator (Berodual ali Ventolin). Aja, pa dvomim, da je dobil adrenalin v inhalaciji Verjetno Berodual, ki je beta2 agonist (deluje enako kot adrenalin na pljuča - razširi bronhije, da se lažje diha). Koliko pa je imel kaj saturacijo?
< Sporočilo je popravil *bubi* -- 31.1.2009 20:08:53 >
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 20:07:15
|
|
|
|
*bubi*
|
Ja kaj še ni konec Še za celo paštetka family.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 20:10:01
|
|
|
|
*bubi*
|
Še za Tino. Take stvari so čisto normalne. Drugič pa bo plesala kot velika
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 21:02:08
|
|
|
|
ada2
|
ojoj, en dan ...ma kaj en dan, 20 ur ne čekiram tu, pa je vse narobe cel vlak za vse bolančke, da hitro ozdravite in da se ne ponovi več. no, mi smo ok (3x trkam).... adam ima novo frizuro , jaz sem pa jutri zadnji dan na bolniški
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 21:10:24
|
|
|
|
petarda
|
Ojoj...paštetka...tudi vam pošiljamo , da se pozdravite.... Za M pa kar verjeti ne morem ...jaz se ga še vedno spominjam s tisto kolbo v roki...pa kak je to možno, da se te alergije zdaj pojavljajo? Bubi...jaz nisem ziher glede saturacije...vendar moj pravi, da je imel ali 143 ali 173 ...če je to tisto, ko so mu prstek oblepili in potem nekaj merili, pa ena rdeča lučka je svetila na tistem traku .... Sem pa na net-u prebrala, da če je nad 90 potem ni tako hudo Inekcijo je tudi petardito dobil v ritko..., adrenalin pa mislim, da tudi v inhalacije...vsaj tako je razvidno iz tistega lista, ki ga je imel obešenega...sem ga poslikala...pa vprašala sem, ko so mu to delali ali je notri samo kisik...ali kaj...in je rekel med. brat, da je notri (v maski) zdravilo...adrenalin...
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 21:19:21
|
|
|
|
NinaŠ
|
Petrda meni se ful čudno zdi, da bi imel tako visoko sturacijo ...bi prej rekla, da je bil to srčni utrip . Ker kolikor vem je normalna saturacija 98 ob dihalnih stiskah pa PADE . No glede Tininega nastopa me pa nič ne skrbi, res je še fulll majhna/mlada in včasih (upam da ne prepogosto) pričakujem čistpreveč od nje (težave se zavedam, kar mi je opravičilo ).
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 21:21:23
|
|
|
|
NinaŠ
|
jaz sem pa jutri zadnji dan na bolniški joj kako hitro čas beži si kar ne morem predstavljat, da se bosta s Petardo čez 14 dni morali že vsaj 3x dnevno tu gor javljat, da bomo prepričane, da sta še v enem kosu
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 21:21:39
|
|
|
|
petarda
|
Amy kako je Aleks?
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 21:24:27
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ No glede Tininega nastopa me pa nič ne skrbi, res je še fulll majhna/mlada in včasih (upam da ne prepogosto) pričakujem čistpreveč od nje (težave se zavedam, kar mi je opravičilo ). Res je še majhna...že itak se mi zdi, da je fuuul odrasla, pogumna in napredna, to pa pripisujem tudi dejstvu da ima velikega bratca po katerem se zgleduje.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 21:25:44
|
|
|
|
ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ jaz sem pa jutri zadnji dan na bolniški joj kako hitro čas beži si kar ne morem predstavljat, da se bosta s Petardo čez 14 dni morali že vsaj 3x dnevno tu gor javljat, da bomo prepričane, da sta še v enem kosu to pa verjetno ne bo problem ja petarda, tisto ziher ni bila saturacija, ker saturacija je max 100, ampak 100 itak nima nihče .... mi v službi dajemo kisik če pade pod 94, ne vem pa kako je pri otrocih
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 22:04:10
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Bubi...jaz nisem ziher glede saturacije...vendar moj pravi, da je imel ali 143 ali 173 ...če je to tisto, ko so mu prstek oblepili in potem nekaj merili, pa ena rdeča lučka je svetila na tistem traku .... Sem pa na net-u prebrala, da če je nad 90 potem ni tako hudo saturacija se meri v %, tak da več kot 100 ziher ni bila. Ja, meri se s to rdečo lučko na prstku. Mislim, da otrokom dajo kisik, če pade nekje na 94 ali nižje. Ja, na isti napravi pa tudi pulz kaže, kot je Nina napisala.... verjetno je tvoj to gledal
< Sporočilo je popravil *bubi* -- 31.1.2009 22:05:32 >
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 22:04:48
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ jaz sem pa jutri zadnji dan na bolniški joj kako hitro čas beži si kar ne morem predstavljat, da se bosta s Petardo čez 14 dni morali že vsaj 3x dnevno tu gor javljat, da bomo prepričane, da sta še v enem kosu ja, samo res. Pa javljanje prek wapa iz porodne sobe ne velja
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 31.1.2009 23:53:34
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ jaz sem pa jutri zadnji dan na bolniški joj kako hitro čas beži si kar ne morem predstavljat, da se bosta s Petardo čez 14 dni morali že vsaj 3x dnevno tu gor javljat, da bomo prepričane, da sta še v enem kosu ja, samo res. Pa javljanje prek wapa iz porodne sobe ne velja Saj se sploh ne znam ...moram še naštudirat do takrat... Drugače pa zbijamo vročino...je imel 38,8 in je ob 21.uri dobil sirup...ni kaj dosti pomagal, oprhali smo se že... krompir na nogah ne zdrži, kis tudi ne.... ...zdaj je padlo po prhanju na 38,4, če sem prav merila, ker to je spet poseben projekt...upam, da zdrži še vsaj do enih potem mu bom v primeru, da bo imel visoko vročino dala kar svečko.... Ah...ja... Amy kako je Aleks?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Odlog vpisa v prvi razredStarši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.