|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2005 - 4.del
11.12.2008 20:06:56   
*bubi*
Ja, pri nas je bilo podobno pri psihologu.

A to so univerzalna vprašanja - kdo laja, kdo mijavka..... kaj sije, kaj teče? Jaz sem kar debelo pogledala user posted image user posted image user posted image

Ja, na vprašalniku pa res ni dobro lagat. Tam daš DA (prešteje 4 predmete), potem pa ne zna tistih štirih kock preštet user posted image

Na onem drugem vprašalniku pa je tudi malo triki, včasih kar ne veš, kaj bi obkrožil (kot na faksu user posted image )

Naslednji psiholog + logoped je pri petih letih.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 626
11.12.2008 20:47:07   
NinaŠ
Naslednji psiholog + logoped je pri petih letih.

Ne, to pa pri nas ne user posted image - vkolikor je zdaj pri 3 letih vse OK, te NE vabijo več user posted image - mi je psihologinja danes osebno povedala. Napoti te edino pediater, če se mu pri pregledu pri 5 letih zdi kaj sumljivo. 

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 627
11.12.2008 20:55:40   
NinaŠ
štirih kock preštet

samo ne mi rečt, da imate pri vas tudi lesene kocke približnih dimenzij 2,5x2,5x2,5 cm, zelene (tih je največ), modre, rdeče in rumene barve - da še preveri barve  (če si na vprašalniku obkrožil DA pozna barve), 10 komadov jih je user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 628
11.12.2008 21:05:21   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Ja, na vprašalniku pa res ni dobro lagat. Tam daš DA (prešteje 4 predmete), potem pa ne zna tistih štirih kock preštet user posted image

Na onem drugem vprašalniku pa je tudi malo triki, včasih kar ne veš, kaj bi obkrožil (kot na faksu user posted image )

Mene ni strah, da nebi znal preštet...ampak mene bi bilo resnično strah, če bi jih HOTEL tam preštet user posted image ....včasih mu kaj stopi v glavo in noče štet do 5....oziroma mu je zanimivo kao reče ....ena, dva..pet user posted image ...in čaka kaj boš reagiral user posted image , zadnjič recimo sva pa štela ene slončke in jih je preštel do 14...sem bila kar šokiranauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 629
11.12.2008 21:10:35   
ada2
user posted image user posted image user posted image user posted image kaj bo šele pri nas, ko adam vso štetje začne s sedem in potem pravilno nadaljuje do 12. pa star je tudi 7user posted image user posted image user posted image user posted image

no, vsaj barve veuser posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 630
11.12.2008 21:11:27   
NinaŠ
če bi jih HOTEL tam preštet user posted image ....včasih mu kaj stopi v glavo in noče štet do 5....oziroma mu je zanimivo kao reče ....ena, dva..pet user posted image ...in čaka kaj boš reagiral user posted image

ah, saj je Tina ista user posted image .... ....pa pri barvah se tudi afna user posted image . Mene zato ni bilo strah, saj, no vsaj mislim da, psiholog mora videt, kdaj otrok misli resno, kdaj se pa zajuser posted image . Mislim da pa, ob prisotnosti tretje/nepoznane osebe, ki mu bo sedela nasproti in se pogovarjala z NJIM, ne bo pomislil na take hece user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 631
11.12.2008 21:12:16   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ

če te kaj skrbi v otrokovem vedenju se lahko pogovoriš s psihologinjo,... Izpolniš tudi obsežen vprašalnik o navadah, razvadah, znanju (tu ne smeš pretiravat, ker vse preveri user posted image ), težavah otroka, ki da psihologu osnovno sliko o otroku.

Ok...tle si bom pa dala duška user posted image user posted image user posted image user posted image ....že vidim moja vprašanja.....a je normalno, da se za VSAKO stvar, ki ni po njegovem začne dreti na ves glas user posted image user posted image user posted image user posted image , pa ali je normalno, da se tako veliko LAŽE user posted image user posted image user posted image ....mislim, jaz še nisem videla ali slišala otroka, ki bi tako lagal user posted image ...skor ziher sem bila v tisto...da otroci NE lažejouser posted image ....ampak pri nas se zlaže mimogrede....reče recimo, da je pospravil kakšno stvar, pa je ni....ali pa recimo se čuva pri babici in pove čisto druge stvari kaj so imeli za kosilo....ali pa pride pa reče, da je oči rekel to in to...čeprav je oči v drugi sobi in jaz slišim kaj je rekel...ali pa recimo obratno....ali pa reče, da mu je **** avtomobilček pokvaril, čeprav smo mu ga kupili pred 10 minutami in tistega **** sploh zraven ni bilo....user posted image user posted image user posted image ....mislim...saj zdaj ko naštevam se mi zdi še hujeuser posted image ....

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 632
11.12.2008 21:13:47   
NinaŠ
Ada brez skrbi, štetja in brav otroci pri 3 letih še ne rabijo obvladat user posted image . Mora ločit med eno in dvema kockama ("Podaj 2 kocki mamici"), več ni treba. Moj Anže pri 3 letih še NI znal šteti, niti barv še ni poznal (vsaj ne pravilno). 

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 633
11.12.2008 21:15:53   
petarda

če bi jih HOTEL tam preštet user posted image ....včasih mu kaj stopi v glavo in noče štet do 5....oziroma mu je zanimivo kao reče ....ena, dva..pet user posted image ...in čaka kaj boš reagiral user posted image

ah, saj je Tina ista user posted image .... ....pa pri barvah se tudi afna user posted image . Mene zato ni bilo strah, saj, no vsaj mislim da, psiholog mora videt, kdaj otrok misli resno, kdaj se pa zajuser posted image . Mislim da pa, ob prisotnosti tretje/nepoznane osebe, ki mu bo sedela nasproti in se pogovarjala z NJIM, ne bo pomislil na take hece user posted image

ja...saj verjetno so tam, da obvladajo otroke...ker naš je trd oreh user posted image ....govori, kot zlajnan, potem pa pride recimo meni v službo, pa tiho ko rituser posted image .....ne zine niti besede....ponavadi..včeraj pa je bil prav posebej razpoložen in je zapel dve pesmici, z vsakim se pogovarjal...so bili čist  presenečeni....in sem si mislila....super, mogoče se jih je moral samo navadituser posted image .....in potem pride danes in spet brez beseduser posted image ....

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 634
11.12.2008 21:18:14   
NinaŠ
....govori, kot zlajnan, potem pa pride recimo meni v službo, pa tiho ko rituser posted image

ne skrbi, znajo z otroki user posted image Jaz sem bila za Anžeta prepričana, da niti na svojem stolu ne bo hotel sedet, kaj šele, da bi odgovarjal user posted image - pa sta se s psihologinjo kaj hitro zmenila in vse pogovorila user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 635
11.12.2008 21:20:29   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: ada2

user posted image user posted image user posted image user posted image kaj bo šele pri nas, ko adam vso štetje začne s sedem in potem pravilno nadaljuje do 12. pa star je tudi 7user posted image user posted image user posted image user posted image

no, vsaj barve veuser posted image

Mogoče hoče biti pa starejši....kot recimo kakšen prijateljček, sosed....mogoče kdo, pri komur ste bili na RD, ko je imel 7 let...

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 636
11.12.2008 21:22:17   
petarda
A blato ste tudi morali nesti? Ker mi smo že dobili posodico domov...pa eno kartico z liki...muce, skodelice....

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 637
11.12.2008 21:26:18   
NinaŠ
Ne blata ne, samo kri in vodo. Tista kartica je pa zato, da otrok poimenuje stvari (ti zapišeš) in potem ko kontrolirajo vid vedo, da otrok ve kaj vidi. Npr. Tina je za ključ rekla, da je kljuka user posted image - čeprav ji ni podoben user posted image - smo ob kontroli vedeli, da vidi "pravilno". 

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 638
11.12.2008 21:30:54   
NinaŠ
Nočko punce user posted image . Grem v toplo posteljo, mi oči kar vkup vleče user posted image

< Sporočilo je popravil NinaŠ -- 11.12.2008 21:31:00 >

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 639
11.12.2008 21:31:01   
petarda

Ne blata ne, samo kri in vodo. Tista kartica je pa zato, da otrok poimenuje stvari (ti zapišeš) in potem ko kontrolirajo vid vedo, da otrok ve kaj vidi. Npr. Tina je za ključ rekla, da je kljuka user posted image - čeprav ji ni podoben user posted image - smo ob kontroli vedeli, da vidi "pravilno". 

Petardito mi je pa za ključ rekel, da je stol user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 640
11.12.2008 21:31:48   
petarda

Nočko punce user posted image . Grem v toplo posteljo, mi oči kar vkup vleče user posted image

Nočka...Ninica zaspanka user posted image ....

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 641
11.12.2008 21:33:36   
NinaŠ
Ninica zaspanka user posted image ....

slišim, slišim, ne mislit da ne user posted image user posted image Sam sem res zadnje čase nekam preveč zaspanka postala user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 642
11.12.2008 21:49:27   
petarda

Ninica zaspanka user posted image ....

slišim, slišim, ne mislit da ne user posted image user posted image Sam sem res zadnje čase nekam preveč zaspanka postala user posted image

ok...saj prva asociacija je bila itak, da si user posted image  user posted image user posted image user posted image ....joj, kak sem bila jaz prvih nekaj mesecev utrujena....zdaj pa prekipevam od energijeuser posted image ....ampak se bom vseeno tudi pobrala, ker ne smem preveč sedet, me potem vse dol tišči.....

Jutri mam pa zadnji dan v službi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...no....vsaj uradno....srečevala jih bom itak potem naslednji teden še skoraj vsak dan user posted image ...v ponedeljek nesem malo malčko, potem en dan papirje za porodniško, en dan imamo fešto, ker ima sodelavka 50 let, potem pa še prednovoletno srečanje....tak, da videli se bomo še kar pogosto letos user posted image

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 643
12.12.2008 7:50:52   
petarda
Dobro jutro user posted image

Kavica user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 644
12.12.2008 8:32:28   
*bubi*
Dobro jutro! user posted image

Moram še malo pokomentirat, ko ste se končno razgovorile user posted image

- pri bubiju je bil psiholog - moški. Še jaz sem se ga vstrašila in sem mislila, da ne bo hotel sodelovat. Pa se je najprej z enimi lutkami igral, ko sem jaz še nekaj odgovoarjala, potem pa je lepo vse povedal.
- ja, imel je eno škatlo in noter 4 take bolj velike lesene kocke. Ampak samo 4. Pa tisto ploščico z liki, ki si jo ti (Nina) že omenjala.
- Ampak bubi ni rabil barv povedat. Še dobro da ne, ker jih včasih še meša. Saj na vprašalniku je pisalo, da prepozna 4 barve. Ja, belo, črno, roza.... user posted image user posted image user posted image  Pri osnovnih pa včasih ne ve, pa reče kar: kot travica user posted image
- a dobili ste domov tisto za oči kontrolirat user posted image user posted image user posted image  Saj so res čudne stvari narisane, od daleč pa še bolj čudne. Evo, bubi je pri ključu rekel ključavnica, ampak ji je bilo OK, glavno, da je vedela, da vidi nekaj v tem smislu user posted image
- blata mi tudi nismo rabili nest.... v bistvu še nikoli, niti za vrtec ne user posted image

Petarda, uživaj še danes, potem pa še bolj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 645
12.12.2008 8:57:22   
NinaŠ
Dobro jutro!

Petarda nadelaj se danes za leto in pol naprej user posted image

Uh, jaz komaj čakam službeno novoletno zabavo user posted image user posted image user posted image , ki jo imamo naslednji petek user posted image . Imamo ful dober, že preizkušen, bend... ...pa itak je vedno dobra fešta user posted image . Samo nekaj za oblečt moram še kupit user posted image  - no vsaj kako fensi novoletno majčko za k črnim hlačam user posted image  in nimam pojma kam naj grem pogledat user posted image , ker so butik, kjer sem vedno dobila kaj takega, zaprli user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 646
12.12.2008 9:06:40   
ada2
dobro jutro!

s ponosom izjavljam, da smo uspešno prespali cel teden brez lulanja ponoči in tako včeraj niti nisem dala plenice in je bilo okuser posted image user posted image user posted image user posted image

smo sicer pripravljeni na nesreče (nepremočljiva podloga, več rezervnih pižam, posteljnine...), ampak upam, da jih ne bo velikouser posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 647
12.12.2008 10:02:37   
*bubi*
user posted image user posted image user posted image  Adam user posted image user posted image user posted image

Veš, pri nas je bilo obdobje, ko so se nesreče kar vrstile, potem pa doooolgo nič. Sem se že hecala, da takrat nisem rabila razmišljat, kdaj je treba bubiju posteljo preoblečt, da zdaj bo pa treba že kar tako user posted image user posted image user posted image

In ko smo že navajeni, da se ponoči ne lula, evo spet user posted image

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 648
12.12.2008 11:27:26   
petarda
user posted image user posted image user posted image user posted image  Adam...no, pa bodo počasi vsi naši sončki brez pleničk...še dobro, da prihajajo novi user posted image user posted image user posted image user posted image ...drgač bi še kaj prišparal, ne Ada? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 649
12.12.2008 11:54:02   
NinaŠ
user posted image user posted image user posted image  Adam

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?