Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 20:06:56
|
|
|
|
*bubi*
|
Ja, pri nas je bilo podobno pri psihologu. A to so univerzalna vprašanja - kdo laja, kdo mijavka..... kaj sije, kaj teče? Jaz sem kar debelo pogledala Ja, na vprašalniku pa res ni dobro lagat. Tam daš DA (prešteje 4 predmete), potem pa ne zna tistih štirih kock preštet Na onem drugem vprašalniku pa je tudi malo triki, včasih kar ne veš, kaj bi obkrožil (kot na faksu ) Naslednji psiholog + logoped je pri petih letih.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 20:47:07
|
|
|
|
NinaŠ
|
Naslednji psiholog + logoped je pri petih letih. Ne, to pa pri nas ne - vkolikor je zdaj pri 3 letih vse OK, te NE vabijo več - mi je psihologinja danes osebno povedala. Napoti te edino pediater, če se mu pri pregledu pri 5 letih zdi kaj sumljivo.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 20:55:40
|
|
|
|
NinaŠ
|
štirih kock preštet samo ne mi rečt, da imate pri vas tudi lesene kocke približnih dimenzij 2,5x2,5x2,5 cm, zelene (tih je največ), modre, rdeče in rumene barve - da še preveri barve (če si na vprašalniku obkrožil DA pozna barve), 10 komadov jih je
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:05:21
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Ja, na vprašalniku pa res ni dobro lagat. Tam daš DA (prešteje 4 predmete), potem pa ne zna tistih štirih kock preštet Na onem drugem vprašalniku pa je tudi malo triki, včasih kar ne veš, kaj bi obkrožil (kot na faksu ) Mene ni strah, da nebi znal preštet...ampak mene bi bilo resnično strah, če bi jih HOTEL tam preštet ....včasih mu kaj stopi v glavo in noče štet do 5....oziroma mu je zanimivo kao reče ....ena, dva..pet ...in čaka kaj boš reagiral , zadnjič recimo sva pa štela ene slončke in jih je preštel do 14...sem bila kar šokirana
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:10:35
|
|
|
|
ada2
|
kaj bo šele pri nas, ko adam vso štetje začne s sedem in potem pravilno nadaljuje do 12. pa star je tudi 7 no, vsaj barve ve
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:11:27
|
|
|
|
NinaŠ
|
če bi jih HOTEL tam preštet ....včasih mu kaj stopi v glavo in noče štet do 5....oziroma mu je zanimivo kao reče ....ena, dva..pet ...in čaka kaj boš reagiral ah, saj je Tina ista .... ....pa pri barvah se tudi afna . Mene zato ni bilo strah, saj, no vsaj mislim da, psiholog mora videt, kdaj otrok misli resno, kdaj se pa zaj . Mislim da pa, ob prisotnosti tretje/nepoznane osebe, ki mu bo sedela nasproti in se pogovarjala z NJIM, ne bo pomislil na take hece
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:12:16
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ če te kaj skrbi v otrokovem vedenju se lahko pogovoriš s psihologinjo,... Izpolniš tudi obsežen vprašalnik o navadah, razvadah, znanju (tu ne smeš pretiravat, ker vse preveri ), težavah otroka, ki da psihologu osnovno sliko o otroku. Ok...tle si bom pa dala duška ....že vidim moja vprašanja.....a je normalno, da se za VSAKO stvar, ki ni po njegovem začne dreti na ves glas , pa ali je normalno, da se tako veliko LAŽE ....mislim, jaz še nisem videla ali slišala otroka, ki bi tako lagal ...skor ziher sem bila v tisto...da otroci NE lažejo ....ampak pri nas se zlaže mimogrede....reče recimo, da je pospravil kakšno stvar, pa je ni....ali pa recimo se čuva pri babici in pove čisto druge stvari kaj so imeli za kosilo....ali pa pride pa reče, da je oči rekel to in to...čeprav je oči v drugi sobi in jaz slišim kaj je rekel...ali pa recimo obratno....ali pa reče, da mu je **** avtomobilček pokvaril, čeprav smo mu ga kupili pred 10 minutami in tistega **** sploh zraven ni bilo.... ....mislim...saj zdaj ko naštevam se mi zdi še huje ....
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:13:47
|
|
|
|
NinaŠ
|
Ada brez skrbi, štetja in brav otroci pri 3 letih še ne rabijo obvladat . Mora ločit med eno in dvema kockama ("Podaj 2 kocki mamici"), več ni treba. Moj Anže pri 3 letih še NI znal šteti, niti barv še ni poznal (vsaj ne pravilno).
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:15:53
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ če bi jih HOTEL tam preštet ....včasih mu kaj stopi v glavo in noče štet do 5....oziroma mu je zanimivo kao reče ....ena, dva..pet ...in čaka kaj boš reagiral ah, saj je Tina ista .... ....pa pri barvah se tudi afna . Mene zato ni bilo strah, saj, no vsaj mislim da, psiholog mora videt, kdaj otrok misli resno, kdaj se pa zaj . Mislim da pa, ob prisotnosti tretje/nepoznane osebe, ki mu bo sedela nasproti in se pogovarjala z NJIM, ne bo pomislil na take hece ja...saj verjetno so tam, da obvladajo otroke...ker naš je trd oreh ....govori, kot zlajnan, potem pa pride recimo meni v službo, pa tiho ko rit .....ne zine niti besede....ponavadi..včeraj pa je bil prav posebej razpoložen in je zapel dve pesmici, z vsakim se pogovarjal...so bili čist presenečeni....in sem si mislila....super, mogoče se jih je moral samo navadit .....in potem pride danes in spet brez besed ....
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:18:14
|
|
|
|
NinaŠ
|
....govori, kot zlajnan, potem pa pride recimo meni v službo, pa tiho ko rit ne skrbi, znajo z otroki Jaz sem bila za Anžeta prepričana, da niti na svojem stolu ne bo hotel sedet, kaj šele, da bi odgovarjal - pa sta se s psihologinjo kaj hitro zmenila in vse pogovorila
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:20:29
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: ada2 kaj bo šele pri nas, ko adam vso štetje začne s sedem in potem pravilno nadaljuje do 12. pa star je tudi 7 no, vsaj barve ve Mogoče hoče biti pa starejši....kot recimo kakšen prijateljček, sosed....mogoče kdo, pri komur ste bili na RD, ko je imel 7 let...
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:22:17
|
|
|
|
petarda
|
A blato ste tudi morali nesti? Ker mi smo že dobili posodico domov...pa eno kartico z liki...muce, skodelice....
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:26:18
|
|
|
|
NinaŠ
|
Ne blata ne, samo kri in vodo. Tista kartica je pa zato, da otrok poimenuje stvari (ti zapišeš) in potem ko kontrolirajo vid vedo, da otrok ve kaj vidi. Npr. Tina je za ključ rekla, da je kljuka - čeprav ji ni podoben - smo ob kontroli vedeli, da vidi "pravilno".
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:30:54
|
|
|
|
NinaŠ
|
Nočko punce . Grem v toplo posteljo, mi oči kar vkup vleče
< Sporočilo je popravil NinaŠ -- 11.12.2008 21:31:00 >
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:31:01
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Ne blata ne, samo kri in vodo. Tista kartica je pa zato, da otrok poimenuje stvari (ti zapišeš) in potem ko kontrolirajo vid vedo, da otrok ve kaj vidi. Npr. Tina je za ključ rekla, da je kljuka - čeprav ji ni podoben - smo ob kontroli vedeli, da vidi "pravilno". Petardito mi je pa za ključ rekel, da je stol
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:31:48
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Nočko punce . Grem v toplo posteljo, mi oči kar vkup vleče Nočka...Ninica zaspanka ....
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:33:36
|
|
|
|
NinaŠ
|
Ninica zaspanka .... slišim, slišim, ne mislit da ne Sam sem res zadnje čase nekam preveč zaspanka postala
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.12.2008 21:49:27
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Ninica zaspanka .... slišim, slišim, ne mislit da ne Sam sem res zadnje čase nekam preveč zaspanka postala ok...saj prva asociacija je bila itak, da si ....joj, kak sem bila jaz prvih nekaj mesecev utrujena....zdaj pa prekipevam od energije ....ampak se bom vseeno tudi pobrala, ker ne smem preveč sedet, me potem vse dol tišči..... Jutri mam pa zadnji dan v službi ...no....vsaj uradno....srečevala jih bom itak potem naslednji teden še skoraj vsak dan ...v ponedeljek nesem malo malčko, potem en dan papirje za porodniško, en dan imamo fešto, ker ima sodelavka 50 let, potem pa še prednovoletno srečanje....tak, da videli se bomo še kar pogosto letos
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 12.12.2008 7:50:52
|
|
|
|
petarda
|
Dobro jutro Kavica
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 12.12.2008 8:32:28
|
|
|
|
*bubi*
|
Dobro jutro! Moram še malo pokomentirat, ko ste se končno razgovorile - pri bubiju je bil psiholog - moški. Še jaz sem se ga vstrašila in sem mislila, da ne bo hotel sodelovat. Pa se je najprej z enimi lutkami igral, ko sem jaz še nekaj odgovoarjala, potem pa je lepo vse povedal. - ja, imel je eno škatlo in noter 4 take bolj velike lesene kocke. Ampak samo 4. Pa tisto ploščico z liki, ki si jo ti (Nina) že omenjala. - Ampak bubi ni rabil barv povedat. Še dobro da ne, ker jih včasih še meša. Saj na vprašalniku je pisalo, da prepozna 4 barve. Ja, belo, črno, roza.... Pri osnovnih pa včasih ne ve, pa reče kar: kot travica - a dobili ste domov tisto za oči kontrolirat Saj so res čudne stvari narisane, od daleč pa še bolj čudne. Evo, bubi je pri ključu rekel ključavnica, ampak ji je bilo OK, glavno, da je vedela, da vidi nekaj v tem smislu - blata mi tudi nismo rabili nest.... v bistvu še nikoli, niti za vrtec ne Petarda, uživaj še danes, potem pa še bolj
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 12.12.2008 8:57:22
|
|
|
|
NinaŠ
|
Dobro jutro! Petarda nadelaj se danes za leto in pol naprej Uh, jaz komaj čakam službeno novoletno zabavo , ki jo imamo naslednji petek . Imamo ful dober, že preizkušen, bend... ...pa itak je vedno dobra fešta . Samo nekaj za oblečt moram še kupit - no vsaj kako fensi novoletno majčko za k črnim hlačam in nimam pojma kam naj grem pogledat , ker so butik, kjer sem vedno dobila kaj takega, zaprli
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 12.12.2008 9:06:40
|
|
|
|
ada2
|
dobro jutro! s ponosom izjavljam, da smo uspešno prespali cel teden brez lulanja ponoči in tako včeraj niti nisem dala plenice in je bilo ok smo sicer pripravljeni na nesreče (nepremočljiva podloga, več rezervnih pižam, posteljnine...), ampak upam, da jih ne bo veliko
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 12.12.2008 10:02:37
|
|
|
|
*bubi*
|
Adam Veš, pri nas je bilo obdobje, ko so se nesreče kar vrstile, potem pa doooolgo nič. Sem se že hecala, da takrat nisem rabila razmišljat, kdaj je treba bubiju posteljo preoblečt, da zdaj bo pa treba že kar tako In ko smo že navajeni, da se ponoči ne lula, evo spet
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 12.12.2008 11:27:26
|
|
|
|
petarda
|
Adam...no, pa bodo počasi vsi naši sončki brez pleničk...še dobro, da prihajajo novi ...drgač bi še kaj prišparal, ne Ada?
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 12.12.2008 11:54:02
|
|
|
|
NinaŠ
|
Adam
|
|
|
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?