|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberski lumpiji 08
5.12.2008 8:29:39   
Mandek
Dobro jutro,

kako smo?

PikicaStonoga, hvala, ker si si vzela čas in napisala točno to, kar rabim slišatuser posted image . Zelo neugodno je tole, ja in moj je bil absolutno proti, da gremo k njegovi mami. Najprej sva rekla,d a greva za nekaj mesecev do rojstva potem pa v nakup stanovanja ali hiške (šla sva iz najema). No, čez poletje stvar sploh ni zgleala tako švoh, ker smo bli vsi skupaj bolj malo doma...prišel je oktober in z njim zala in stvar se je...obrnila na glavo....Tašča je v pokojuuser posted image  in je prva stv ar zjutraj, ki jo moje oči ugledajouser posted image .
Sva pa že v intenzivnio fazi iskanja, področje Celje z bližnjo okolico.
No, čeprav je bil včerajšnji dan peklenski (in to mislim z velikim P), je Zala ob 21.30 zaspala in je spala do 3.30!!!takrat sva se nahranili, budno sem jo položila nazaj v posteljico, naslednji alarm pa je bil šele ob 7.30.user posted image
Zdaj sva pokonci, v ležalniku že nekaj jamra, kaj nas pa čaka pa...hm...

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 826
5.12.2008 8:31:20   
afnica mala
Dobro jutro

navodila za dojenčka- men je ful dobro, ker sva začetnika, ko je bila Neli še v trebuščku, sva jo vzela s seboj na morje in brala na plaži, zraven se spraševala kako bova vse to znalauser posted image - no, zdaj znava to in še več!!!

sprehodi- včeraj sva šli po dolgem času, ne mara več vozička, ko se zbudi začne jokat- to je bilo že po 20 minutah, zato jo vsak dan nesem ven in jo imam v naročju in hodim po terasi gor in dol kake pol ure, da je vsaj malo na zraku- hvala bogu za kozmodisk- brez njega sem ferdamana

Zdajle pa je v ležalniku- kako se krega s prijatli obešankami- zjutraj je dobre volje, mi eno uro zdrži v ležalniku. Ponoči je začela stokat že ob 1h, pa sva jo pustila, ob pol dveh je bogica še kolcala, pa je kolcala vse dokler nisva odgrnila kovtrčkauser posted image  Prejle je spet kolcala, zadnje par dni se ji to naredi tudi 4x dnevno. Danes ponoči je po dolgem času nisva previjala, zdaj spet bolj gosto kaka, pa spet ima drekec tak vonj, da ga zavoham- ko je imela rotavirus ga nisem vohala čez plenico. Tako, da je nafutrana zaspala ob pol treh, pa do 7h. Bilo bi super, če bi jaz lahko takoj zaspala- kot očka- tako sem spet na 5 urah skupnega spanca

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 827
5.12.2008 9:19:48   
janja 27
ojla

madona ste zgodnje jaz sem danes vstala z manco ob 7 h pa sme bla k en mesečnik ja to je tko k preveč spim..metka še spi se je zbudila danes komaj ob pol sedmih prvič za jest zaspala je ob pol enajstih zvečer...tko da res spimo preveč....user posted image user posted image user posted image

jolly a ti bi rada kr bill gatesauser posted image user posted image user posted image ja ja sam da potem ne bo pozabil mame k bo poln denarjauser posted image user posted image user posted image

mandek moja svakinja j eimela iste probleme k tiuser posted image user posted image user posted image ampak s svojo mamo...tamali ji je cele dneve in noči jokal ( kot od jolly pa še na isti dan sta rojenauser posted image user posted image user posted image mogoče je kaj povezano) una pa ji je trkala na vrata zakaj joče meni bi se zmešalouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..jaz hvala bogu nimam takih problemov....z mojim sva v hiši že 6 let se pravi na svojem....mama pide na obisk mi kaj pomaga če rabim kaj se vtakne ker se morauser posted image user posted image tašča me pa pusti prav na miru....sploh jo ne briga al kak joka al je sonce al grem ven lih k ona pride ...v glavnem supercauser posted image user posted image tud kuhvae skupaj en dan ona en dan jest čeprav živimo 100 m narazen ( vmes je sadovnjak )....

jaz bom tud verjetno dala cepit metko za rota virus....sem študirala kaj naredit ker manca mi tega do sedaj še ni imela ampak glede na to da hodi v vrtec in lahko prenese na metko jo bom verjetno cepla...mah....sej ne vem kaj ja al ne ..eni zagovarjajo cepljenje drugi ne ..no manca mi ni mela nobenih problemov je lepo prenašala cepivo ni imela niti vročine ker nekateri user posted image se spremenijo kao ....mah...sto ljudi sto čudi...

moram vam naredit seznam za telovadbouser posted image user posted image bom bom....sej štartaste januarja al kakouser posted image user posted image user posted image sam napište kam boste to hodila.....al v medvode al kam....???
jaz bom kr doma kaj naredila ker imava v kleti hiše narejen fitnes..no moj lih dela plezalno steno za manco...mava noter kolo pa tekaško stezo pa par napravic ...tko da se bom preselila v dolni štuk sej bi lohk že šla pa kr neki palamudim...ja ja sto in en razlog ne user posted image user posted image user posted image če si odločen grešuser posted image user posted image user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 828
5.12.2008 9:29:59   
janja 27

user posted image

user posted image user posted image user posted image   S E P T E M B E R user posted image user posted image user posted image

10.09.08

mamici VEKI_222 (29 let, Trbovlje) TIMOTEJ  2630 g in 48 cm

19.09.08

mamici JOLIE (29 let, NM) TEA, 1650 g in 44 cm

22.09.08

mamici TANJI29 (29 let) MANCA, 2730 g in 48 cm
mamici BLANKA1 (23 let, MB) FIONA, 3500 g in 50 cm
mamici FREJA  ANJA 2880 g in 48 cm

26.09.08

mamici JOLLY123 (27let, KR) TAJ  2750 g in 48 cm
mamici SONČEK75 (33 let,LJ) UROŠ  3600 g in 52 cm

27.09.08

mamici B.M. (MB) MATIC 3220 g in 48 cm  

user posted image user posted image user posted image   O K TO B E R muser posted image user posted image user posted image

01.10.08

mamici LAKRNEŠ (22 let, LJ) HANA, 3720 g in 54 cm
mamici  VIANNE (30 let, Pivka) TIBOR  2980 g in 48 cm

02.10.2008

mamici JANJA27 (30 let, PO) METKA, 4010 g IN 53 cm
mamici VALLA (LJ) TILEN  4200 g IN 55 cm

03.10.08

mamici JANA_K (23 let, Vipava) JAKOB  3440 g in 55 cm

04.10.08

mamici LEVINJAA (30 let, LJ) MAJA 3710g in 51 cm
mamici AJETAM (22 let) TJUŠ 2850 g in 51 cm
mamici ZVEZDA17 (25 let, Idrija) TIAN  3740 g in 55 cm

06.10.08

mamici TIMNALA (27 let, Mozirje) NACE 3490 g in 51 cm
mamici *TALCY* (24 let) TIJAN 3.720 g in 52 cm

07.10.08

mamaici RENDI (29let, KP) ENEJA 3750g in 52 cm
mamici DREAM ( Trbovlje, 32 let) MATIC 3240g in 51 cm
mamici ACJOM (23let, LJ)  KLEMEN 3920g in 54 cm

09.10.08

mamici COCCINELLA (29let, Domžale) GAJA MAZVITA  4300g in 53 cm
mamici BODOČA MAMI (Ptuj) LARISA 3200g in 49 cm
mamici AFNICA MALA (LJ) NELI  3080 g in 50 cm
mamici TINAV  LARISA ? g in ? cm
mamici KLAVIDJA27 (MB) MIHA 3500g in 51cm
mamici SEAN (Sarajevo) AMIN 3170 g in 51 cm

10.10.08

mamici BARBY800 (KR) JULIJA  2960g in 49 cm
mamici MASERATI ( LJ ) IZTOK 3730 g in 52 cm

11.10.08

mamici BARBARA33 (LJ 32let) ZALA   2580 g in 47 cm
mamici TAMARA85   LANA  ? g in ? cm

13.10.08

mamici LIZA01  LUNA ? g in ? cm
mamici DAJADADA  TIM 3780 g in 53 cm
mamici SARCY21 ( LJ ) MARK  3630g in 50 cm
mamici SUZY124  MAJ 3110g in 50 cm

14.10.08

mamici LUČKA1 (LJ) VAL 3040 g in 51 cm

15.10.08

mamici TEJČIKA29 (CE) ALINA 2650g in 48 cm
mamici IRAIRA ALYA 3700g in 53 cm

16.10.08

mamici MANDEK (CE 25 let) ZALA 3080g in 47 cm
mamici SMEJA2  MIA 3820gin 52 cm

17.10.08

mamici URŠKA// (MB 29 let) NEJC 3440g in 50 cm

18.10.08

mamici ŠKORPIJON (CE 27 let) LUKA 3820g in 53 cm

19.10.08

mamici MARISA.  NEA 3200 gi n 48 cm
mamici MARISHA MARK 3415 g in 51 cm

20.10.08

mamici MBD0411 (CE 35 let) NIK 3420g in 51cm
mamici LENA35 (36 let) BLAŽ 3880g in 55 cm
mamici BILLA (31 let, obala) JAŠA 4150 g in 56 cm

22.10.08

mamici CORTI  HANNA 3480g in 52 cm
mamici JERIKOU(LJ) JONAS 3980g in 53 cm

23.10.08

mamici TEDY(LJ) TANA 3010g in 51 cm
mamici NATALI07 (KR, 33 let) KATARINA  3910g in 52 cm
mamici STRUNFIKA   JAN   3280g in 53 cm
mamici M_MOJCA ( Trbovlje, 24 let) NIK  3540g in 51 cm
mamici ANNNY (Jesenice) TOM MATIJA 3910g in 56 cm

24.10.08

mamici ZALATM (Trbovlje) NIKA 3750g in 56 cm
mamici LOVELY (LJ) INYA NADA   3750 g in 52 cm

25.10.08

mamici PIKICASTONOGA (LJ) TIJANA 2940g in 50 cm
mamici STUNFEK ( INDIJA, 35let) AKASH 4235g in 55 cm

28.10.08

mamici KAŠTRUN  AJDA 3900 g in 54 cm

user posted image user posted image user posted image  N O V E M B E R user posted image user posted image user posted image

01.11.08

mamici SONČNICA24  NIK 3700 g in 50 cm

user posted image user posted image user posted image     R   A   Z   M   E   R   J   E  user posted image user posted image user posted image  

user posted image    - 28     user posted image - 31

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 829
5.12.2008 9:34:17   
Dream
Dobro jutro, mamice!

Pravkar uživam ob čajčku za dojenje (za katerega mimogrede sploh ne vem, če kaj pomaga) in berem, kaj vse ste napisale, saj Matic zaenkrat še pančka.
Se mi zdi, da sem kar precej spočita, ker smo prejšnjo noč spali 8 ur, to noč 7 ur in pol, tako da res ne smem reči, da sem zaspana. Je pa res, da je zaradi nočnega spanja čez dan praktično vseskozi buden, včerja je spal samo pol ure dopoldne in dremal eno uro popoldne. K sreči ne zganja pretiranega hrupa in je zadovoljen, če je v ležalniku, posteljici ali na previjalni mizi. Važno, da ga selim, sem in tja, da se ne naveliča prehitro vseh prostorov.

PikicaStonoga blago sem sicer dobila za darilo, vendar ti lahko vseeno povem, kje. BTC - hala A, trgovina Cecilija. Je pa blago takšno kot čisto tanek jeans in malce elastično. Po nasvetu prodajalke ga je mami kupila 2,2 metra s širino 1,5 metra. Potem se to po dolžini prereže in sešiješ skupaj po širini, da dobiš 4,4 metra dolg in 75 cm širok "trak". Če želiš, ti lahko blago slikam, da boš vedela, kako približno izgleda. Imajo pa različčne vzorce oz. barve, vendar ravno takrat ni bilo nič pametnega. No, pa se ne sekiram, važno, da imam in je to to. Ja, kovtrček čez glavo, potem pa sem in tja opleta, ker misli, da vidi na dojki ali kako user posted image

Rota virus je katera seznanjena s tem, koliko primerov tega je sploh pri nas? No, meni se zadeva zdi pametna, čeprav se nekako ne morem odločiti, ali bi bilo to za našega Matica potrebno. Nima stikov z vrtcem in jih verjetno do 3. leta tudi ne bo imel, ne družimo se z milijardami ljudmi, temveč samo z ožjimi družinskimi člani in občasno s kakšnimi prijatelji oz. znanci. Bomo videli, akj nam bodo o tem (če nam sploh bodo) povedali na naslednjem sistematskem pregledu.

Jolly123 tudi pri nas se je že zgodilo, da nisva spala zaradi atija in ko mi je na koncu prekipelo, sva se lepo preselila v otroško sobo in tam spala kot srečna do jutra. K sreči imamo pripravljen pograd in sem kupila en jogi za vsak slučaj, če bi ga Matic kaj biksal in se ati ne bi mogel naspati za v službo. tako se lahko ponoči tudi lepo tam podojiva, previjeva, pomiriva, če je to potrebno...

Laknerš tudi meni je sestrična isto svetovala, da lahko pri 8-ih mesecih začnem uporabljat kar kravje mleko, sicer malce razredčeno z vodo. Če gledaš stroškovno, te res na rit vrže, ko potegneš črto - sicer pa  vprašanje za vse vas: na čem smo pa me zrasle??? Na AM (ki je seveda narejeno iz kravjega mleka) ali na direktnem kravjem mleku???

M_mojca mi krčev nimamo in sem AD3 kapljice začela tkaoj dajati, s tem da nisem čisto ubogala navodil pediatrinje. Morali bi startati z 1 in potem vsak dan dodajati po 1 kapljicco, dokler ne bi prišli do 5. Pa sem lepo postopno dajala - 1 teden 1 kapljico, 1 teden 2 kapljici in tako naprej, dokler nismo prišli na 5. Konec koncev je važno, da kapljice dobi.  Novalac se dobi tudi v trgovini Zdravila plus in je cenejši kot v lekarni - vsaj pri nas je bila razlika v ceni 3€ in še malo za formulo AR.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 830
5.12.2008 9:47:03   
*talcy*
ojla ....
no mi smo danes spančkali...user posted image user posted image dvakrat sicer jedli ma to itak traja slabih 10minut in spimo nazaj vsiuser posted image

marisha .... jaz ga previjam nekje na tri ure...lahk potegnem tud na pet ur odvisno kako spi in tko ponoči pa ga previjem okol 21.00 in potem zjutro ob 09.00 tko da celih dvanajst ur ... pa ima lepo ritko nič rdeče tko da ni problema s tem ... ni šans da bi ga ponoči previla ker on ko papca kar miži in ko pojemo spi naprej .... danes je imela plenica 250 g user posted image  

novalac ... ja mi ga kupujemo v lekarni in stane 10,80 E user posted image  mislim katastrofa imamo pa italijo blizu in moram it po nabavi ker če ne bankrot totalen .....

stunfek ... jah pol pa nič s pošto user posted image  drugač pa ko te berem kot bi pisala jaz identika sta naše dva malčka user posted image res...no sedaj je ponoči bolje in spi ma čez dan smo si na istem user posted image

6.10.2008 se nama je pridružil najin angelček Tijan

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 831
5.12.2008 9:51:25   
Dream
Moram pisat v dveh delih ta svoj roman, da me ne bo spet ven vrglo kot se ponavadi zgodi...

Marisha pri nas je prav tako malce problema s to suho kožo, vendar sem ugotovila, da je to zaradi centralne. Če sva dosti zunaj, se mu mozoljčki ne spustijo in nima suhe kože, če pa sva cele dneve notri (zaradi tega super dežja), potem je koža takoj problematična. Zaenkrat mu mažem samo z negovalno kremo in nič drugega. Na sprehodu pa sva med 1,5 do 3 ure, čisto odvisno, kdaj se prične oglašati, da bo treba domov na hranjenje in previjanje. Glede previjanja sem ugotovila, da je najbolje pred obrokom, čeprav malce tečka včasih. Nad previjalno oz. točno nad njegovo glavico je obešena pikapolonica z melodijo, pa se tako veselo nasmeji, ko jo zagleda (verjetno, ker sva jo obrnila tako, da z obrazom gleda direktno vanj), da sploh ni problem previti ga. Še celo bolj se pogovarja z njo kot z nama. Ponoči ga previjem, ker je vedno tako polulan, da ga niti ne bi mogla pustit takšnega - se je že zgodilo, da sem za štos probala in ga pustila, pa je revež potem naslednje 3 ure kar naprej nekaj jamral, se premetaval in efekt vsega je bil, da je prišlo čez vse cunjice in še na rjuho. Ne, ne morem ga pustit, da leži v lastnem urinu. Blajk, tudi meni ne bi odgovarjalo...

Mustela včeraj sem šla kupit tale šampon, pa me je kar na rit vrglo koliko to stane (10,12€ za 150 ml stekleničko). Kaj res naši vrli politiki ne morejo dojeti, da je vse za otroka zelo drago in da se veliko odraslih iz tega vidika ne odloča za otroka???

(odgovor članu Marisha)
Neposredna povezava do sporočila: 832
5.12.2008 10:21:41   
maserati
Živjo,

kako vam kaj gre? Jaz sem kar malo žalostna, ker je naš tamali začel včeraj kašljat... upam, da se ne bo kaj hudega razvilo iz tega.

jolly Tudi našemu tamalemu se je zadaj na glavici naredil en tak rdeč flek, nisem šla k zdravniku, da ne bi še bolj zbolel. Sem pa res zamenjala šampon, ampak sem kupila Mustelinega za odstranjevanje temenc... če je ta povzročil flek, potem res ne vem, ker to naj bi bila izredno dobra kozmetika. Najprej sem sicer mislila, da je dobil flek, ker se včasih na hrbet obrne... ne vem, če ne bo bolje, bova šla tudi midva k zdravniku.

Drugače smo pa v redu, mali se pridno doji in zdaj je že dve noči prespal 5 ur v kosu in jaz skačem do stropa. Tavelika tega ni bila zmožna do svojega 1,5 leta in zato se mi zdi mali pravi balzam.

No, bodite pridne, danes zvečer nosi Miklavž. Jaz že komaj čakam jutri zjutraj, tavelika je zadnje dni tako pridna in samo še na Miklavža čaka. Sva Miklavžu spekli piškote in danes ga gre pogledat. Upam, da se ne bo preveč bala.

Uživajte...

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 833
5.12.2008 10:59:33   
*tedy*
jolly sem ti poslal zs, glede homeopatinje

(odgovor članu maserati)
Neposredna povezava do sporočila: 834
5.12.2008 11:02:42   
janja 27

JUTRI PRAZNUJE SVOJ

user posted image user posted image user posted image user posted image   DRUGI MESEC  user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image
user posted image

NACE od mamice TIMNALA

TIJAN od mamice "TALCY"

user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

[/quote]

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 835
5.12.2008 11:24:25   
Marisha
No, pa se ponovno oglašam, ker Mark "meditira" v ležalniku, no vsake toliko časa kaj pove medvedku, ki visi nad njegovimi rokicami.

Se je pa zbudil blazno dobre volje se kar naprej smeji user posted image  vsak njegov smeh mi prav polepša dan in sem vsak dan bolj vesela, da ga imam! user posted image  user posted image

No, zaspal je ob 23:00 in spal do 2:30 potem sva se najedla in previla in je do 4:00 trajalo, da je ponovno zaspal, ampak potem je pa spal do 9:30.

Kar se tiče Novalac mleka sem ravno prebrala odgovor ene forumašice na med.over.net, ki je šla raziskovat zakaj taka razlika v ceni med Slo - Ita in Avs.
Razlika je bojda zato, ker v Avstriji in Italiji država subvencionira 40 %  vrednosti uvozniku oz. proizvajalcu. Pri nas to velja samo za Aptamil katerega uvoznik je Droga Kolinska, čeprav predvidevam da tudi tega ne bo več dolgo glede na stanje Kolinske user posted image

Se pa popolnoma strinjam s tabo Dream, glede naših vrlih politikov.

Lp, Marisha

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 836
   [Brisano sporočilo]
5.12.2008 11:44:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu janja 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 837
5.12.2008 12:28:14   
Mandek
Ok, moj sklep po 8 tednih:

kolike-smo prepestovali in to še vedno počnemo
jok- prepestovali in pestujemo
hranjenje- se dojimo,a nas vedno po hranjenju začne zvijati,kar pomeni ujčkanje in tresenje (in polivanje,kolcanje)
spanje-včasih bolj včasih manj, čez dan v vozičku ali ležalniku z vibrouser posted image , posteljica prehitro naredi budno
uspavanje-zaradi krckov zvečer največkrat v naročju, redkokdaj pri dojenju...če pa že, pa v naročju, ker nas potem zvijauser posted image
nošenje na rokah-vsakih 5 minut menjat položaj, ker ji drugače ne paše vedno eno in isto
tašča-nikoli več v istem prostoru za več kot 2,3 dni

Vse lepo in prav, ampak...dejte mi povedat...kaj naj naredim, da jo bom znala podojiti pravi čas? Ko joka in se bliža ura hranjenja, jo podojim in ko že mislim, da res spi, jo začne zvijati in se joka..v bistvu se je jokala zaradi zvijanja, jaz sem jo nahranila in potem ni lačna, ko jo čez pol ure mine...torej je ne morem spet podojit,da bi zaspala..grrrrrrrrr...sem jo razvadla,a?prmenduš, da mnde resuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 838
5.12.2008 13:20:58   
janja 27
mandek a dudu ti prime???

ker naša čez dan lepo poje iz ene joške to traja cca 5 minut potem polivamo 15 minut ker se preveč najej....potem k pobruha vse in pokolca...kolcamo skoraj po vsakem obroku  ji dam dudu pa mrkne..sicer ne za dolgo pol urce.....čez dan mi bolj malo spi ma drugače je pridna v ležalniku al lupinici....gleda naokoli in vleče dudu....sej ne vem kaj je prav in kaj ne da ma dudo al da ne,...manca mi jo ni imela
valla si me mal prepričala da ne bom jaz mende tud metke cepla....imam 15 januarja drugi pregled in prvo cepljenje no in takrat naj bi tud cepli za ta rota virus...ma jo verjetno ne bom....a ti si že imela sistematski za tvojga starejšega sina...me zanima kaj pri vas delajo???

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 839
5.12.2008 13:25:22   
Mandek
Janja27, z dudo bolj mami vztraja kokr zalauser posted image . Noče in noče pa smo probali že res vsega bogauser posted image .

danes zvečer sva sami. Uh...same tri,popravek. Oči ma službeno fešto. Mi2 bi se sicer mele super, ampak...saj veste, ne?
No, mala pupa je zdele zbujena v ležalniku in gleda naokroguser posted image . Jaz pa kuham neko čudo od zelenjave in mesa...menda bo na žlicouser posted image

ta dež pa ne nehaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 840
5.12.2008 13:41:57   
PikicaStonoga
Pa mam spet mal časa, da kaj napišem ;)
sita je, previta pa ne, ker je tkao hitro zaspala, da groza, pa jo bom kr pustila ...sej čez dan ne spi tako dolgo, pa jo bom potem previla ...+nekaj ful jamra in ni nujno da bo dolgo spala...

Mandek ...se spomnim prve noči, ko je bla Tijana stara 14 dni in smo eno noč prespali pri tašči ...naslenji dan me je vprašala če kaj vem, da je bila ponoči 2x v spalnici prišla vnukinjo gledat če spi ...me je kr streslo, ko sem zvedla, da je prišla notr in gledala kako spi(mo) ...sej ti pravim čim prej stran ...mir je treba drago plačat ;) Midva ga bova tud plačevala do  penzije user posted image

Dream, jaz sem pa kr nehala pit čaj za dojenje, sem pila HIPPOvega k stane 3.75€ pa ga porabim v parih dneh, učinka pa ni ...škoda denarja, za ta denar traje kupim AM, ker tako morm dodajat, ker mam mleka premalouser posted image

marisha ...podnevi jo previjem med dojenjem ...pred hranjenjem ne gre, ker ko se ona zbudi je lačna TAKOJJJJJJ in ne more čakat, ker pa je počasen in zaspan jedec itak zaspi zraven, poje na eni dojki, se previjeva in poje na drugi dojki ...če se pa potem spet pokaka pač spet previjem če bedi al pa je je napol budna, če trdno zaspi, jo pustim ...za1x zarad tega ritka še ni rdeča ...ponoči je NE previjam ...razen če je nuja ...to je blo ene parkta, ko je šlo čez in sem jo itak mogla celo preoblečt ...

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 841
5.12.2008 13:48:09   
PikicaStonoga
janja27 ...ne morem verjet da se naje v 5 min pa še preveč ima iz ene joške...meni eno izprazni v kakih 8-10 min in zaspi jo budim previjem,  pol še drugo v 8-10 min pol morm pa še dodat ker je premal mlekca ...user posted image  vse skupi traja kako uro user posted image  

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 842
5.12.2008 14:04:15   
Mandek
PikicaStonoga, da ne boš mislila, da je bila naša spalnica kdaj naša intima...ne dokler nisemr ekla, da se tako ne mormo it, da mi trije nismo par in da mi rabimo SVOJ prostor. Ona ni mama mojemu otroku, je le babica pa še to zadnje čase stežka prenašam, ker je le tašča...uf, postala sem obupna. No, ona še bolj glede na vse štrene, ki jih meša familijam...user posted image Izgubila sem vse spoštovanje do nje. Zaradi tega, kar vem o njej sedaj, ne morem biti več tu...Zgodba pa je dolga,dolga...
Vegetiramo,torej. Zala pa to občuti...

Neposredna povezava do sporočila: 843
   [Brisano sporočilo]
5.12.2008 14:15:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 844
5.12.2008 14:17:30   
M_mojca
Pikica Stonoga, najlepša hvala za seznam! Na žalost pa v moji bližini ni prodajnega mesta in bom mogla kar v lekarni naprej kupovatuser posted image Razen ko bom šla domov v Belo krajino, bom lahko v Novem mestu kupila (če bom seveda našla to trgovinico)user posted image
valla - he he he, ne morem vrjet da res obstajajo "navodila za uporabo" dojenčka! sem se fino nasmejala zdej! Me pa mika da bi knjigo naročila! Jo mogoče katera ima??
mandek, tud naš Nik je zadnjih nekaj dni prava tečnoba! Joka, se dere, tečnari, tako da sem včasih čisto na koncu z živci! Hvala bogu, da še dragi priskoči in ga malo počuva, drugač bi se mi zmešalo! No, tudi pri nas je z dojenjem ista pesem - kar naprej bi jedel, vmes se na zizi zvija, joka, poje velik zraka, tako da smo v začaranem krogu...res ne vem kaj naj...Naj povem da je ponoči ista pesem! končno sem usposobla črpalko za mleko, tako da bom vsaj zvečer mu začela dajat Novalac NF, sebi bom pa mleko izčrpala. Mogoče bo boljše. Sicer sem pa itak skoz zmatrana... Aja, tud jaz imam taščo v isti hiši...
Marisha, hvala za info o Novalacu! Sicer mi je malo deleč v Avstrijo, mam pa k sreči sorodnike v Ravnah na Koroškem tako da bom kar njih prosila!
previjanje - previjem ga MED vsakim obrokom, ker mi na zizi vedno zaspi in ga samo tako zbudim. Tudi ponoči. Podnevi je pa potem ponavadi tako, da se med previjanjem pogovarjava, igrava, potelovadiva,...ipd. potem pa ponavadi še malo poje in ga dam spat.
mozoljčki - naš pikec je star 6tednov pa jih ima polno...je to normalno? Sem prebrala da naj bi v tem času že zginli!??user posted image
jolly123 - jp, vsekakor komaj čakam da bom začela telovadit! Prvega pregleda še nisem imela in bom počakala do takrat potem pa veselo na delo! Sem od poroda zgubila 15kg (samo je šlo dol!!user posted image ), zdaj se je pa ustavlo!user posted image Bi jih pa mogla vsaj še enih 10!
janja27, res si srečnica, da tvoja Metka tako dolgo pančka!user posted image   Enako vsem ostalim, ki vam sončki tako lepo pančkajo! user posted image Pri nas je alarm na 2 ure. Če je na 3ure, smo srečni...user posted image

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

Neposredna povezava do sporočila: 845
5.12.2008 14:26:51   
janja 27
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

janja27 ...ne morem verjet da se naje v 5 min pa še preveč ima iz ene joške...meni eno izprazni v kakih 8-10 min in zaspi jo budim previjem,  pol še drugo v 8-10 min pol morm pa še dodat ker je premal mlekca ...user posted image  vse skupi traja kako uro user posted image  

jaz sem imela isto pri manci--mi je po enem emsecu potem steklo to dojenje samo iz ene čeprav mi je manca mal več polivala kot sedaj metka al kaj pa jaz vem mogoče sem pozabila...ja je kr požeruhec ta naša metka in ful lepo pije skoraj nič zraka se pa preveč najej....sej v drugo ti dojenje lažje steče kot v prvo...če ti steče meni je in je res superca še tud to da se sedaj doji na tri ure...ma nič se ne skrirajte le dodajate..jaz sem se v prvo tud čist lovila in študirala kaj je prav in kaj
manci sem dodajala zvečer k mi je spraznila obe p ani bila sita do četrtega meseca in pol potem sem začela z uvajanjem GH in je bilo mojega mleka potem zadosti zvečer...tko da mogoče bo tud pri vas tkouser posted image user posted image user posted image

tole s tvojo taščo pikicastonoga je pa višekuser posted image user posted image user posted image user posted image sej hvala bogu da ste se pobrali ven....halo ...da me gleda k spim....halo....ej nimam komentarjauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

grem papat ribice za kosilce

papa

Neposredna povezava do sporočila: 846
5.12.2008 14:37:35   
PikicaStonoga
M-mojca ..to knjigo imata sarcy21 in afnica mala.

glede moje tašče pa ja ...ima take dneve ...drugače pa odkar smo zase se super razumemo in če mi kaj ne paše, spokam in gremuser posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 847
5.12.2008 16:54:22   
vianne
Da vas še tu vprašam... sem postavila vrašanje tudi na temi dojenje in dodajanje.

Skratka ali lahko Novalac NF zmešam z mojim izčrpanim mlekom in ne z vodo.
bi ga sicer dodala manj. Dve žlički in ne štiri kot sedaj...

Neposredna povezava do sporočila: 848
5.12.2008 18:45:25   
lena35
jaz moje mleko mešam že skozi z AM pa mali ful rad je in ga zato nič ne zvija pa še redi se normalno,seveda bo marsikatera mislila da to ni prav ampak zakaj bi dajala vodo, če pa imam mleka dovolj.Dajem pa eno merico v en obrok in ne poliva spi pa podnevi tri ure ponoči pa prva runda 5ali6 ur,ker moje mleko ko ga je tolk je bolj vodeno in se je kr zbujal.Probaj pa nič ne govori nobenmu ker bojo ziher ful pametni.  Poje mi 90 ali manj če je pa ful dobre volje pa 100ml.Pa še to sedaj sem kupila AM v milerju bom probala ker je ceneje kot v dm in menda tudi zelo kvalitetno,bom videla ko začnem.

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 849
5.12.2008 19:06:11   
*talcy*
oj oj
glede mozoljčkov jih ima tud moj user posted image pa bo jutri star dva meseca !

knjiga o navodilih za uporabo dojenčka sem jo ravno danes gledala v Qlandiji (sva bila tud danes user posted image  ker drugač ne moreš ven k je ta dež user posted image ) in ni kaj dosti ... 10E ni za pričakovat ne vem kaj

vianne mislim da lahko mešaš ta mleka samo z vodo nisem pa 100%

danes sem bila v italiji v lekarni pa imajo novalac samo navaden (mi namreč uporabljamo proti zaprtju)  je pa res ta navaden 8E in ga je 900g .... takoj ga bi kupila če bi najin user posted image več kakal kot kaka ..jaz pa dajem za 400g 10.80Euser posted image  katastrofa kake razlike ....te prime žalost user posted image

glede rotavirusa .... ste me kar malo ustrašle .... premišljujem da bi ga cepila sam kam naj grem po keš user posted image user posted image  ... ja tud pri nas je to problem user posted image

6.10.2008 se nama je pridružil najin angelček Tijan

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod
videophoto
Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.