giotti
|
Draga Pravoda ful ti želim, da si nosečka Kar se tiče kremic in vsega, kar se dogaja od ovulacije do dneva za delat testek, predlagam, da se sploh ne sprašuješ in živiš popolnoma isto kot da so dnevi od M do ovulacije in ne od ovulacije do M, če me razumeš. Če niti tvoje telo zares ne ve, da si nosečka, ampak je to zelo jasno šele približno tiste dni, ko je tudi test pozitiven, potem se nima absoutno nobenega smisla ukvarjati z mislijo, kaj pa če sem , a potem... Ker se ti potem hitro zgodi, da 14 dni al pa en teden na mesec ne živiš popolnoma vsakdanjega, nebremenjenega, normalnega življenja, ampak je vedno prisoten tisti, kaj pa če sem , a potem lahko... Najbolje je, da si damo v glavo, da dokler nam test ne pokaže črtic, pač nismo nosečke in se s tem sploh ne ukvarjamo. Seveda pa te razumem, vse si želimo, da bi bilo vse perfektno in pod kontrolo že od samega začetka. Ampak življenje je pač takšno, ne moremo vsega splanrati v naprej in imeti pod kontrolo. Tudi sama sem v upanju za pikico, in ne boš verjela, če ti povem, kako sem se jaz pripravljala na zanositev. Ma kakšne kreme, še aspirina nisem želela vzeti celo leto, čeprav me je včasih glava ful bolela. Ma, kaj aspirin, kakršnegakoli umetnega dodatka, konzervansov nisem želela pojesti. Da ne govorim, kako veliko sem telovadila in resnično pazila, da jem samo biološko pridelano hrano. Pa še ene posebne vaje sem delala... Skratka, želela sem biti popolnoma "čista". Ampak potem se mi je kmalu uprlo, potem ko sem vidla, da pluska ni bilo ne prvi, ne drugi, ne tretji mesec... spregledala sem, da tako ne morem živeti. Zdaj se s potencialno nosečnostjo ne ukvarjam niti malo in niti malo ne prilagajam načina življenja v dnevih po ovulaciji. Pač, ko bom na testu zagledala dve črtici, takrat ko bom tudi uradno noseča in ne samo v moji glavi, pa bom prilagodila svoje življenje glede na nove okoliščine. In tudi šele takrat bom začela malo več računati, kaj moram pojesti, da dobim malo več folne kisline na primer. Da boš vidla, da pri meni tudi v praksi to laufa, ti naj povem, da sem si včeraj dala izdret modrostni zob, dobila lokalno anestezijo (torej antibiotik), nato dobila še en antibiotik, da se mi kaj resnega ne vname, nato pa še protibolečinsko tableto, potem pa sem zvečer, ponoči in zjutraj vzela lekadol, ker me pač tako zelo boli. M pričakujem v soboto, sem pa tudi potencialna . Aja, pa prejšnji teden, ko me je bolel zob po tem, ko mi je vanj zdravnica dala zdravilo (seveda antibiotik), sem se filala z aspirini. Seveda sem pomislila, joj, pa ravno zdaj imam to sranje, ko sem mogoče , sicer po čudežu, pa vendar... pa tako sem se čuvala celo leto, da sem živela popolnoma brez zdravil ali kakršnihkoli farmacevtskih pripravkov razen, ko sem imela poleti operacijo na maternici. Tako da moj nasvet tebi bi bil, če ti kremica pomaga, da se pozdravi vnetje, si mirne duše lepo namaži. Ko boš zagledala , šele takrat se pa začni spraševati, ali je primerno, da.... Srečno
|