giotti
|
Ja, pupe so se že preslile, pa kar malo jih razganja Tako je prav , je treba delat ljubezen, če ne ne bo nič z darilčki v obliki Wow, kako hitro tečejo meseci. Še 4 dni in zima bo na pol uradno tu. Me kar zmrazi, ko pomislim, koliko mesecev mraza je še pred menoj, mene pa že zdaj skoz zebe, čeravno ne plešem ali kakrkoli drugega fizičnega počnem. Sem prav v enem zakočenem stanju in v debele obleke ovita čakam pomlad. In to vsako leto isto. Ne morem in ne morem sprejeti zime in se mi zdi, da pozimi sploh zares ne živim, ampak skoz čakam sonček in pomlad. Tako vsako zimo brskam po internetu in gledam cene letalskih vozovnic za Sydney, Melbourne... in potem sanjam, kako toplo je tam in kaj jaz delam tu, na tako mrzlem delu sveta, ko pa mi je ves svet na razpolago In tako že leta in leta nagovarjam dragega, da bi se preselila v tople kraje, ker nama res ni treba prenašati tega mraza, in ker se samo delno, ne pa popolnoma strinja z menoj, ostajam tu Ne vem, mogoče pa bi mogla samo spakirat in it, pa bo prišel za menoj Kaj menite It's a very risky plan, I know, but I can win a lot, but also I can loose In tega, da bom zgubila, me je strah in potem sem zakočena še naprej Sem prebrala vse o vaših smrekicah in okraskih, mene pa to kaj dosti sploh ne gane. No, smrekico bom že postavila in dala gor lučke, to bo pa več ali manj vse. Ne vem, mogoče sem jaz neka čudna čustvena ledena kocka, ampak mene to novoletno vzdušje prej vznemirja kot pomirja. Totalna gužva vsepovsod, še če greš po kruh v trgovino, moraš čakat ful časa, ker je toliko ljudi, ki kopuje vse te simbolične stvari, povezane s prazniki, in sploh je cela norišnica okoli daril in zapravljanja. Jaz bi najraje mesec december preživela na samotnem otoku, daleč od trgovin, in molila za svetovni mir in lačne. Naj gre ves denar namesto za darila za lačne otroke. Tako bom tudi prosila vse moje prijatelje in družino, da namesto daril zame, naj denar, tudi če bi dali za darilček simbolična 2 evra, nakažejo za otroke v Kongu. In tudi svojim nečakom bom to povedala in jih vprašala, če jim lahko dam samo polovičko darila, polovičko pa bi dala za te otroke. Sem prepričana, da se bodo strinjali. Jih je treba od malega ozavestit, da to ni tako samo po sebi umevno, da dobijo darilčka, da so otroci, katerim bi bilo največje darilo žlica riža in pa pol kozarca vode Ja, tako to je, ne smemo pozabit na to, in samo mi lahko tem otrokom pomagamo. Nič, veliko želim, naj bo sproščeno, s psiho na off, in naj potem zamuja do naslednjega novega leta. Bye
|