|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ločene finance
24.10.2008 7:47:08   
NevenkaP
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Vem tudi za primere, ko za svoje partnerje sploh ne vejo, koliko imajo plače...user posted image user posted image To mi je šele bizarno...

Bizarna sem. user posted image
Imava vsak svoj denar. Čez mesec vsak nekaj kupi. Če kupujeva kaj večjega, pa oba spraskava z računa.user posted image  Tko da na koncu sva oba na nuli. Je čist vseeno koliko kdo da čez ostale mesece.user posted image

Se javim še ena bizarnauser posted image  Pa sva kljub bizarnosti verjetno skupaj dlje, kot večina nebizarnih parov tukaj.
Sicer sva pooblaščena na obeh računih, ampak zase, pa verjetno to velja za oba lahko rečem, da nisem še nikoli pogledala, koliko ima stanja na računu in kaj kupuje. Pa imam neomejen dostop do vpogleda v vsak cent. Zakaj že?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 76
24.10.2008 10:21:51   
ronja
Pa imam neomejen dostop do vpogleda v vsak cent. Zakaj že?

Pri nama zato, da je lažje: ker on plačuje račune iz obeh računov, je najlažje, da on ve obe gesli - tak da jaz še svojega komaj... Jaz bi v principu tudi morala vedet njegovo geslo in pin, ampak sem ju pozabilauser posted image , ker nikoli ne uporabljam.  Sicer je pa to varnostni mehanizem, če bi se komu kaj zgodilo, da lahko drugi pride do denarja - takrat se baje nabere en kup stroškov in ni nujno, da imaš toliko na svojem računu. gledat mu pa tudi jaz še nikoli nisem šla, mi ni trebauser posted image . Računi so plačani, vsake toliko mi sam od sebe pove, koliko sva kaj našparala, pa po koliko so stanovanja, da sem malo na tekočem, kje sva, to je pa tudi vse.

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 77
24.10.2008 14:41:10   
pikica*
še ena, ki te ne bo prepričevala v prid ločenim financam.

Midva imava sicer vsak svoj račun, vendar pa imava urejeno tako, da je moj račun namenjen vsakdanjemu trošenju (mož ima kartico za moj račun), njegov pa varčevanju. Ker pa moja plača ne pokrije vseh mesečnih izdatkov, ponavadi nekaj denarja prenakažem z njegovega računa, prav tako pa tudi vsak mesec vežem višek denarja na njegovem računu. Ne znam si pa predstavljat, da bi trošila vsak s svojega računa, na koncu pa niti ne bi vedela koliko kdo zasluži in porabi. Kako pa v takem primeru varčujeteuser posted image ?

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 78
24.10.2008 15:02:56   
annya
IZVIRNO SPOROČILO: enkratna

IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

Zaupanje je osnova denarja.

pa ljubezni tudi

Moj bivši fant je nekoč rekel: Kontrola je najboljši način zaupanja.
(zato je postal bivši user posted image ).

S tem se pa strinjam user posted image

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 79
24.10.2008 16:14:22   
ejša1

Tudi midva imava skupne finance, ki jih vodim jaz, ker se možu enostavno ne da ubadati s tem. Vse položnice plačujem jaz preko neta (imava skupni račun na netu), v trgovinah nakupujeva s kartico, zapravljen znesek pa nato 18. v mesecu trgajo z njegovega računa, jaz pa sem pozorna na to, da ima takrat dovolj sredstev na računu. Sicer pa približno vem, koliko nama znesejo mesečni stroški, tako da po prejemu plač, višek nad predvidenimi stroški kar nakažem na varčevalni račun. Ker večinoma plačujeva s kartico, gotovine porabiva zelo malo, plačevanje s kartico pa mi je všeč še zato, ker lahko natančno spremljam, koliko znaša naša poraba (brez shranjevanja raznih računov in beleženja stroškov). Mi pa zato nikakor ne uspe moža navaditi, da naj ima za vsak slučaj vsaj 20 eur v denarnici user posted image .  Je namreč ves srečen, da nima opravkov s tem in da "ne potrebuje še teh podatkov hraniti v glavi"user posted image .  Jaz pa tudi rada skrbim za najine finance, se s tem namreč tudi poklicno ukvarjam...

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 80
24.10.2008 16:18:24   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Ne znam si pa predstavljat, da bi trošila vsak s svojega računa, na koncu pa niti ne bi vedela koliko kdo zasluži in porabi. Kako pa v takem primeru varčujeteuser posted image ?

Čist na izi. Oba in vsi trije otroci imamo odprte sklade in ko je denar, ga pač nakaževa. Vsak na svoj račun in nekaj na otroške. Pa čist laufa. Ne vem, zakaj bi bilo bolje imet samo en račun oz. en "varčevalni" račun.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 81
24.10.2008 20:27:42   
Anonimen
Midva imava ločene finance tako, da imam jaz mojo plačo za položnice, hrano, obleko....kolikor mi zmanjka, pa mi da mož. Mož financira, avto, kurilno olje, dela v stanovanju, hiši, svojo malico, oblačila zase, če jih on kupuje, ostalo, če ostane da na kupček...In tako mi čisto ustreza, saj sem s svojim denarjem jaz gospod, on pa s svojim. Sva bila nekaj časa celo tako zmenjena, da je bila moja plača + njegovih fiksnih 350 EVR za stroške, ampak to se mi je zdelo preveč "ločeno". Ja, nekaj časa pa sem imela probleme, ko sem opravičevala, če sem si kupila hlače za lasten denar. Tukaj se mi je pa res postavljalo resno vprašanje o najini zvezi.

< Sporočilo je popravil decembrka -- 24.10.2008 20:32:18 >

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
24.10.2008 20:55:59   
cukr07
Midva imava skupne finance. Jaz sem pooblaščena pri moževem računu, tako da imava vsak svojo kartico za ta račun in porabljava torej denar z njegovega računa za vse (položnice, hrano, obleko, obutev...).
Moj račun pa je namenjen varčevanju - seveda če nama kdaj zmanjka denarja na njegovem računu, potem vzameva z mojega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
28.10.2008 11:36:00   
S*
Midva sva pa nekje vmes med "normalnimi" in "bizarnimi". Plačo prejemava vsak na svoj račun in nato vsa nakaže cca 700€ na skupni račun. Iz tega računa potem plačujeva vse položnice, kredit, čeke in Mercator piko, aja pa še plačilno kartico imava na ta račun. Vsakemu tako ostane še nekaj denarja za vzdrževanje avtomobila (imava vsak svojega), mobitel in zavarovanje. Tako funkcionirava odkar sva kupila stanovanje in zaenkrat je vse o.k.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 84
28.10.2008 12:09:37   
Anonimen
No, midva sva tudi primer "ločenih" financ. Vsak skrbi za svoj avto, v trgovini plačujeva enkrat eden drugič drugi, garderobo za vse tri načeloma kupujem jaz, če vidim kakšno fajn notranjo opremo nabavim sama, kosila/večerje plača enkrat eden drugič drugi, o investicijah (kakršnihkoli že) se pa pogovoriva in razdeliva stroške.

Zaenkrat je ok, lahko pa da v prihodnosti presedlava na skupne šuške user posted image

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
28.10.2008 12:34:37   
aprilčica07
Pr nas je zelo podobno kot pr Anji PH. Nekako na isti sistem funkcionirava in nama kr šiba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
28.10.2008 19:51:03   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: annya
!Poznam dosti parov ki imajo "skupen" račun, potem pa se morajo dedi zagovarjat zakaj je porabil tam 10 eur pa tam 30 pa tam xeur...š

Uf, ravno obratno....pari ki imajo ločene račune, se morajo zagovarjat, zakaj so porabili denar!!! Moj ex ni želel deliti denarja.Joj, kolk sva se prekregala zaradi tega. PO domače povedano je bil pogolten na denar, to mu je ogromno pomenilo, niti ga ni bil pripravljen deliti, od mene je pa zahteval, da kupujem vse skupne reči. To je v praksi izgledalo takole: Zahteval je vse račune, potem jih je pregledal in komentiral: revija je tvoja, ne bom plačal pol, telefoniraš na navaden telefon samo ti, ne bom dal pol zraven, sveč v stanovanju ne maram, ne bom dal pol zraven....in tako do nezavesti, dokler ni ostalo nekaj malega reči, za katere je vendarle celo kaj plačal. Če ni bilo računov, ni plačal nič. O fuj fuj fuj, gravžajo se mi taki primerki lupljenja lastnih partnerjev. Matr sem bila nora, da nisem kdaj rekla, salam ne maram, nikdar jih ne jem, ne bom plačala pol, makaronov ne jem, ne bom plačala pol, moški deo ni moj, ne bom plačala pol....tega enostavno ni v meni, da bi to znala komu reči... Tako da...račune polagajo samo tisti, ki imajo skupen denar.

Po taki grozni izkušnji seveda nikdar več v življenju ne bi pristala na nikogar, kateremu bi morala polagat račune, torej imava z mojim skupen denar. Ne na istem računu, ampak noben ne gleda kdo bo plačal. Plača tisti, ki ima tisti hip kaj gor. Pa noben ne očita drugemu, če je kaj kupil. MOj je pravzaprav vedno vesel zame, če si karkoli kupim, zato ker ve, da jaz njemu privoščim in ga razumem, ko si on kaj kupi.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 87
28.10.2008 20:58:08   
Anonimen
Po taki grozni izkušnji seveda nikdar več v življenju ne bi pristala na nikogar, kateremu bi morala polagat račune, torej imava z mojim skupen denar.

Aha, zdaj razumem, zakaj tako zagovarjas skupne finance.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
29.10.2008 8:29:47   
migrena
midva imava tudi vse skupno.....skupna postelja...skupen denar...otroci....hiša....user posted image pa kaj še čem naštevat...ste že vse povedal.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
29.10.2008 13:53:01   
ronja
Zahteval je vse račune, potem jih je pregledal in komentiral: revija je tvoja, ne bom plačal pol, telefoniraš na navaden telefon samo ti, ne bom dal pol zraven, sveč v stanovanju ne maram, ne bom dal pol zraven....in tako do nezavesti, dokler ni ostalo nekaj malega reči, za katere je vendarle celo kaj plačal. Če ni bilo računov, ni plačal nič. O fuj fuj fuj,

joj, daj reci, da se hecaš! Si sploh ne predstavljam česa takega! Meni vedno on plača mojo revijo, niti ne bi pustil, da bi dala pol zraven! Midva imava tako, kot imaš ti zdaj!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 90
29.10.2008 15:09:48   
aiwich
kdaj pa začneš met skupne finance?
mislim recimo na začetku ko sam na zmenke hodiš ne.. kdaj potem postanejo skupni računi? ko se preseliš skupaj? ko imaš otroka? kako je bilo pri vas?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 91
29.10.2008 15:15:22   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

]

Uf, ravno obratno....pari ki imajo ločene račune, se morajo zagovarjat, zakaj so porabili denar!!

To pa spet ni res, no. Je bil tvoj ex mal oz. orng usekan. Meni nikoli ne preverja računov in mu jih tudi jaz ne. PA kaj še. Sama zaslužim in lahko zapravim za kar čem.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 92
29.10.2008 15:24:41   
tehnofil

Moj ex ...niti ga ni bil pripravljen deliti, od mene je pa zahteval,

No, zato tudi je ex. Za mene je to jasen znak da si resno ne misli ustvariti skupnega življenja.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 29.10.2008 15:25:42 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 93
29.10.2008 15:27:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: aiwich
ko se preseliš skupaj? ko imaš otroka?

najkasneje ko pride otrok ali npr gradnja hiše ali nakup stanovanja.

(odgovor članu aiwich)
Neposredna povezava do sporočila: 94
29.10.2008 15:59:58   
bati

tud jaz sem že slišala od znank da imajo ločen račun oz. denar....sam pač tko majo....men je bl to čudn če si dva plačata vsak svoj kosil ali večerjo kao pol pol...nekje v restavraciji ali vsak svojo pijačo....to mi je bl mem....

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 95
29.10.2008 16:02:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aiwich

kdaj pa začneš met skupne finance?
mislim recimo na začetku ko sam na zmenke hodiš ne.. kdaj potem postanejo skupni računi? ko se preseliš skupaj? ko imaš otroka? kako je bilo pri vas?

Ko sva se preselila skupaj. Sva se preselila kot par, ne kot cimra. Ko sem pa živela s cimrami smo pa račune, hrano ipd. delili jauser posted image

(odgovor članu aiwich)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
29.10.2008 16:07:41   
aiwich
ja sej to me je zanimal. recimo midva sva še dost frišna in ne stanujeva skupej.  sem pa dosti pri njemu in se mi zdi čist normalno da kej prispevam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 97
29.10.2008 16:26:50   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

]

Uf, ravno obratno....pari ki imajo ločene račune, se morajo zagovarjat, zakaj so porabili denar!!

To pa spet ni res, no. Je bil tvoj ex mal oz. orng usekan. Meni nikoli ne preverja računov in mu jih tudi jaz ne. PA kaj še. Sama zaslužim in lahko zapravim za kar čem.

NO prosim, razloži mi, kako gre potem to z računi z gospodinjstvom?, lahko tudi katera druga, z ločenimi računi? A lahko kupiš npr. sebi v šparu eno trenerko, ali pa bolje rečeno eno trenrko, dve majci, kapo in rokavice, pa še ene copate, pa da pol zraven, saj je marsikaj za tebe, glede na to, da je v šparu tudi špecerija, al preverjate račune? A potem vsakič razdelita račun na pol, pa ti doma vrne? POd kaj spadajo računi iz DM-jauser posted image user posted image , pod šminke oz. tvoj denar, ali pod otroško opremo, glede na to, da je najbrž pol pol?  V bistvu je to polaganje računov, da si sploh znata razdelit, a ne, če pogledaš zelo iskreno?
Al kar tkao, na "uč" rečeta, da je špar in dm pol pol, en btc, kjer si kupila mal za ta male, mal zase, pa ni pol pol, boš ti plačala, ker je s cotami štacuna, čeprav si mal zase in mal za ta male kupila v isti štacuni?

Ma ne me hecat, če nimaš skup računa, če ti ni vseeno, kaj gre od tebe in kaj od partnerja, potem gre za igrico, za polaganje računov, oz. za špekuliranje, kako bo drugi več plačal kot ti, skoraj vselej, in to z namenom, da ib ti ostalo več denarja za svoje lastne potrebe, ker ti skupne niso važne, ali pa naj jih partner kar sam plača, če mu je neka streha važna al pa omara v predsobi. Res ne polagaš računov za to, kaj si sama kupiš, samo jaz jih tudi ne, niti moj. To je odvisno od zavesti posameznika in gledanja na reči, ne pa od skupnih financ. Če imaš denar na skupnem kupčku, ga tudi mnogo lažje usmerjaš v nekaj, kar je obema cilj. če ima vsak svoj denar, ga vsak usmerja za svoje reči, kar izključno njemu paše in je težje priti do česa večjega, ker vsak svoj mali kupček špara. Moj ex še danes nima nič,ker stiskari in posledično mu vse uide iz rok, žal ne zna drugače, pa ni slab človek sicer, samo z denarjem ne zna, jaz imam mnogo manj denarja, pa sem veliko več iz tega naredila.

< Sporočilo je popravil Gina -- 29.10.2008 16:29:11 >

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 98
29.10.2008 16:34:53   
CUKRČEK
kot sem že nazaj v tej temi napisala: Midva imava vsak svojo plačo. Na svojih in ne skupnih računih. Jaz ponavadi kupujem zadevšne za gospodinjstvo. On plačuje stroške za avto , zavarovanje... PA me prov klinc briga, če dam jaz ali pa on kak euro na mesec več. Jaz si brez slabe vesti in zasliševanja kupim kar želim. Tudi njega ne zaslišujem. In ga ne sekiram, če si že tretjič v sezoni kupi naprimer nove gume za motor ali pa nov auspuh. Imamo pa vsi odprte račune na skladih in ko kaj ostane, nakaževa vsak na svoj račun in nekaj na otroške. In iz najinih skladov bo pač zrasla hiška(ne nakazujevavedno isto oba, oz nisva niti štartala z iste osnove). In če jaz naprimer naročim njemu, naj prinese krih in mleko, mu potem denarja ne vrnem. Pač gre z njegovega.

Da bi mi pa preverjal, ga pa prov klinc gleda.

A pol vi tudi striktno kupujete za vse enako?? Da ni nepravičnosti?? NAprimer če ti rabiš plašč, potem tudi mož dobi plašč v isti vrednosti??'

In tako nama čist fajn laufa. Skupaj živiva šest let in se glede tega ne prepirava.

< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 29.10.2008 16:35:59 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 99
29.10.2008 16:52:52   
Gina
Ne, pri nas kupimo, kar rabimo ali kar nekomu paše, nikdar ne gledava, koliko je kdo že dobil, ampak samo kaj si kdo želi ali kaj rabi. Nisva pa niti ful zpravljiva, niti ful škrtice. Ne bi pa bilo variante kupit ne vem koliko parov gum, ker nimava toliko denarja, tako da to nobenemu od naju take reči na pamet ne pridejo. Veva koliko imava, veva, kja si zelo želiva in kaj v bistvu niti ne toliko in temu primerno funkcioniramo prav vsi. Nihče nikogar ne zaslišuje, ker si zaupava in privoščiva, pa četudi gre včasih za drage reči za samo enega od naju. In jasno je, da si ne bom šla jaz 10 plaščev kupit, če si on kupi novo padalouser posted image user posted image  ali kupit nov pc kar tako, da bova enako zapravila, ker on rabi nove obloge v poslovnih prostorih. Evo, to bi bilo zame polaganje računov oz. deljenje vsega na pol (po domače, ločeni računi)- "bolano" za moj okus.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

prevara
bybyka_1987

kaj bi storile ce bi izvedele po parih letih(npr.3) da vas je partner na zacetku vajine zveze prevaral?

razsla bi se,saj prevare ne more odpustiti (44%)

bi mu oprostila (56%)

Število vseh glasov: 444

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!