Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK IZVIRNO SPOROČILO: Gina ] Uf, ravno obratno....pari ki imajo ločene račune, se morajo zagovarjat, zakaj so porabili denar!! To pa spet ni res, no. Je bil tvoj ex mal oz. orng usekan. Meni nikoli ne preverja računov in mu jih tudi jaz ne. PA kaj še. Sama zaslužim in lahko zapravim za kar čem. NO prosim, razloži mi, kako gre potem to z računi z gospodinjstvom?, lahko tudi katera druga, z ločenimi računi? A lahko kupiš npr. sebi v šparu eno trenerko, ali pa bolje rečeno eno trenrko, dve majci, kapo in rokavice, pa še ene copate, pa da pol zraven, saj je marsikaj za tebe, glede na to, da je v šparu tudi špecerija, al preverjate račune? A potem vsakič razdelita račun na pol, pa ti doma vrne? POd kaj spadajo računi iz DM-ja , pod šminke oz. tvoj denar, ali pod otroško opremo, glede na to, da je najbrž pol pol? V bistvu je to polaganje računov, da si sploh znata razdelit, a ne, če pogledaš zelo iskreno? Al kar tkao, na "uč" rečeta, da je špar in dm pol pol, en btc, kjer si kupila mal za ta male, mal zase, pa ni pol pol, boš ti plačala, ker je s cotami štacuna, čeprav si mal zase in mal za ta male kupila v isti štacuni? Ma ne me hecat, če nimaš skup računa, če ti ni vseeno, kaj gre od tebe in kaj od partnerja, potem gre za igrico, za polaganje računov, oz. za špekuliranje, kako bo drugi več plačal kot ti, skoraj vselej, in to z namenom, da ib ti ostalo več denarja za svoje lastne potrebe, ker ti skupne niso važne, ali pa naj jih partner kar sam plača, če mu je neka streha važna al pa omara v predsobi. Res ne polagaš računov za to, kaj si sama kupiš, samo jaz jih tudi ne, niti moj. To je odvisno od zavesti posameznika in gledanja na reči, ne pa od skupnih financ. Če imaš denar na skupnem kupčku, ga tudi mnogo lažje usmerjaš v nekaj, kar je obema cilj. če ima vsak svoj denar, ga vsak usmerja za svoje reči, kar izključno njemu paše in je težje priti do česa večjega, ker vsak svoj mali kupček špara. Moj ex še danes nima nič,ker stiskari in posledično mu vse uide iz rok, žal ne zna drugače, pa ni slab človek sicer, samo z denarjem ne zna, jaz imam mnogo manj denarja, pa sem veliko več iz tega naredila.
< Sporočilo je popravil Gina -- 29.10.2008 16:29:11 >
|