picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: vaney ne, ne delaš krivice tistim, ki imajo ločene finance, ampak verjemi, da tudi to lahko funkcionira...vsaj pri nama. Pri nas je tako; mož ima svoj avto, ki ga pogosto menja in ga financira sam, jaz imam svojega in ga vzdržujem sama-tudi voziva večinoma vsak svojega, položnice si deliva na pol, za sina on recimo kupi čevlje, jaz nabavim plenice, hrano za njega..., vsak plačuje svoj kredit za hišo (približno enaka zneska), vsak svoje zavarovanje, v trogvino plača 1x on, drugič jaz, kar nama ostane od mesečnih stroškov, zapraviva po lastnih željah. Zdaj, ko berem, kako imava vse razdeljeno, se sliši kar malo , ampak nama tako super funkcionira in tako so vsi stroški pokriti in midva si privoščiva, kar si (po zmožnostih) želiva. Tako pa sva se odločila, ker grejo meni kar lasje pokonci, ko on zapravlja za svoj hobi (jaga-lov in avti), njemu pa ni jasno, zakaj jaz rabim miljone tenisk, jaknic, torbic....Tako pa je stvar rešena in sva oba zadovoljna, računi pa so plačani. Meni je glavno, da to nama paše, vem pa, da ne vsem....vsak po svoje. Pri nama so tut vsi računi plačani...Vsake toliko časa sicer vprašava drug drugega, koliko imava še na računu in potem kdo koga vpraša:Od kje pa samo še toliko? Dej mal glej ta mesec, kolk zapravljaš...In vsak ima tut del denarja, ki ga zapravi čist po svoje, brez občutkov krivde...
|