_sanja_*
|
Živjo... Tak dolgo berem, da že sprot vse pozabim, kaj mislim pokomentirat blackcoffee... Izziv poroda: Jaz sem jo prebrala in lahko rečem, da se bolj kot ne pumpa kolk je dobra. Mi je bila Modrost rojevanja dost bolj všeč. Kar se tiče pa knjige Izziv poroda... Nič kaj extra, sem že skoraj vse pozabla. Tisto kar sem si najbolj zapomnila je to, da moramo imeti pri porodu sproščena usta (ne smemo stiskat zob) - češ, če zategujemo mišice zgoraj, so bolj zategnjene tudi mišice spodaj... Če pa so zgoraj sproščene, so bolj sproščene tudi spodaj. Kar se tiče ostalih stvari je pa vse isto pisalo kot kjerkoli drugje. Predstavljene so prednosti pokončnega, sedečega, čepečega... položaja (pač gravitacija), znaki začetka poroda, porodne faze (položaji, ki so dobri za vsako fazo), dihalne vaje,... Nič posebnega v glavnem - vse, kar že vemo. Obseg trebuha... 106 cm. Kako si ga pokrijem? Samo z nosečniškimi hlačami. Kadar mam gor normalno nenosečniško trenirko ni šans, vedno pogleda ven, pa vsi tečnarijo pol, kaj trebuh kažem, ipd... Ampak preprosto ne gre. Edino kaka tunika se še najde, ampak že tiste so zdaj običajne dolžine, nobena več ne spominja na tuniko, ko jih oblečem Koža... Se strinjam z AnaLuno, da jaz tudi sijem bolj kot pred nosečnostjo. Lepšo kožo mam, lepše lase, lepše nohte... Je pa to pravi čudež. Jaz sem se namreč komaj dobro rešila najstniških mozoljev, ko sem zanosila in sem rekla "Ja, zdaj smo pa spet tam...", pa se je na srečo izšlo drugače Po porodu... Kreme nimam v mislih, če pa najde katera kakšno, ki pomaga, se pa priporočam Nameravam pa čimprej začet telovadit, takoj ko bom lahko, se veliko gibat, zdravo jest, kolikor mi bo dojenje dopuščalo... Pa bomo vidli. Strij nimam nič HB, celulita sem pa dobila en tovornjak 5ra... Moje sožalje. Se strinjam z ostalimi, da se odloči po svojem počutju in občutku. V vraže pa tudi jaz ne verjamem. Patronažna... A pred porodom tud pride al kaj?? Prvič slišim kaj takega. Morm malo G zaslišat Tiste, ki vas je že obiskala - Kaj pa bi naj bil namen njenega obiska zdaj? Kaj dela/govori? Otika... Oooo! Torej bo jutri mamica... Lepo. Jagodinka... Čestitke za tvojo štručko!
|