|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
20.11.2008 7:47:48   
tejci01
Dobro jutro punce!

Eno dobro, vročo user posted image   kave, čaja, mleka,...  vam pošiljam za lep začetek dneva.

Moje spanje tudi danes ni bilo enkratno, se niti ne spomnim več kdaj sem se naspala.

Zdaj se bom pa odpravila in grem k frizerki, da se vsaj malo uredim preden grem v Rim. user posted image  Da bo naš mali user posted image  videl lepo mamico.user posted image  

Vas pridem pol še kar prebrat.

Lp

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
20.11.2008 7:55:54   
CIPRESA
No jaz pa sem danes dobro spalauser posted image user posted image user posted image končno enkrat p dolgem času.

Glede poroda pa sem se sprijaznila, me sploh več ne briga kako in kaj, mogoče se preveč sekiram in probam sama pripraviti z čaji  in hojo.....da bi šlo kaj lažje, pa mi zgleda ne uspeva najbolje. Dost mam vsega, če bo potrebnih spet 13 ur pa bo - se preveč obremenjujem  s tem. Z tem se tolažim da bom naslednji tede konec tedna mogoče  v dveh kosih in bom cartala našo Anjo.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
20.11.2008 8:02:46   
5ra_28
A danes pa nisem prva??? Sem takoj pogledala v zadnjih dveh postih, če so kakšne čestitke Otiki. To me je najbolj zanimalo.user posted image  A torej še nič, al kaj?? Grem prebrat kaj se vam je včeraj zvečr dogajalo...

Včeraj ko sem se zbudila že ob 7h (ne vem kaj mi je bilouser posted image ), sem morala pozno popoldan kar eno kitico odspančkat. user posted image  Zvečer pa sva imela športno televizijski dan (stave in šport, tako da je bila TV okupirana user posted image ).

Aja, pa dobro jutro. user posted image  Jaz si grem po kakav. Ve pa zarad mene lahk pijete kavo z viskijem, če vam paše. user posted image user posted image

Končno smo trije:)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
20.11.2008 8:03:59   
katja_p
Jutro!

Js imam pa dans CTG, popoldne. Bom zvečer kaj javila, čeprav dvomim, da bom kaj novega izvedela, ker pregleduje me ne več user posted image  IN tud js ne vem, kako veliko dete je v men. Vem sam, da se mi je trebuh vzadnjih 14 dneh fuuullll povečal.

Pa zadnje dni imam vedno neke moreče sanje glede poroda. Ne, da bi me ga bilo strah, sam bolj v smislu, da je z user posted image  kaj narobe. user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
20.11.2008 8:06:21   
zverinca
Dobro jutro user posted image

5ra, najprej: moje sožalje!
Če želiš na pogreb, le pejdi. Ne oziraj se, kaj si bodo mislili....

Pa ti mamabranka praviš da ti je dedek umrl? Tudi tebi sožalje.
joj, meni je v prvi nosečnosti babica, zdele imamo strica od mojega moža na smrtni postelji... in vedno znova mi hodi po glavi misel (al pa vraža, sej ne vem) da se prihodu novega člana (novorojenčka) vedno en starejši iz družine umakne. Ne vem, večkrat sem dobila kako tako informacijo... user posted image

Dobro opravite danes preglede!!
Jaz sem pa vesela da me ne pregleda vaginalno, ker je to zmeraj riziko za vnos infekta, in raje imam da me preseneti, da ne vem al sem odprta al če je kej zmehčano... MV mi izmeri pa preko UZja

Še nekaj sem hotela.. .pa ne vem več, heh

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
20.11.2008 8:10:32   
zverinca
evo, sem šla prov gledat v svojo prvo materinsko: jaz sem prvič rodila v 37tednu, SF sem imela pa 32!!!

Nihče mi ni verjel da sem že tooolk noseča, res sem imela mali trebušček. Nika je sicer bila manjša, drobižek - pa še to zaradi pritiska, ampak sem jo pa rodila v treh urah.
Sedaj imam definitivno večji trebuh! user posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
20.11.2008 8:13:11   
tinca123
Dobro jutro!

Prav zavidam vam ker ste dobro spale - jaz sem prebedela pol noči. Moj trebuh pa je bil pravo fuzbal igrišče.user posted image Tale moj user posted image misli da je že zunaj in igra nogomet.
Jutri pa končno spet ginekolog. Sem malo prebirala vaše komentarje o pregledih in vidim, da smo vse na istem. Tudi sama sem imela zadnji UZ v 20 tednu, sedaj sem pa že polnih 35 tednov. Sestra mi je enkrat rekla, da če ni težav ni potrebe po UZ - sploh pa ne za naše gušte in da bi vedele kaj pričakovat.user posted image user posted image user posted image
Grem popit zasluženo user posted image da sploh pride k sebi.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
20.11.2008 8:15:14   
lonja
Jutro,

Zverinca, hvala za kofi user posted image . Me z nizkim pritiskom si ga lah privoščimo, a ne?

5ra, tudi od mene sožalje. Naredi tako, kot čutiš, verjetno bo tudi tvojemu user posted image lažje, če greš z njim.

Otika, danes bomo pa fejst mislile nate, OK. Ti se pa dobro odreži user posted image !!!

Cipresa, a tko težki da so že naši pikolinoti, u, madonca. Moja Ajda je bla čisti lahkokategornik, je mela sam 2800 g, tudi jst si čist dobr ne predstavljam, kolk težje je ven spraviti kilo al pa še več težjega bejbija user posted image . No, pri meni je šlo vsaj hitro v prvo, pa babičarja sem imela, ki se je res full trudil. Če bo sreča, mogoče spet naletim nanj. Bi bla kr vesela.

Splet_ka, res čudovita porodna zgodba, ne boš verjela, sem jih že velik prebrala, ampak ta mi je spet udarila solze na lica. Še zlasti zadnji stavek, ki pa res neverjetno drži user posted image .

Pri meni patronažne pred porodom ni bilo in je tudi ne pričakujem, niti je ne želim user posted image .

Ajd, lep dan vsem!

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
20.11.2008 8:30:13   
martka
dobro jutro bejbe!

glede obsega in SF razdalje v višino merim okoli 173cm, pred nosečnostjo sem tehtala 57kg in imela obseg pasu 60-62cm (odvisno od časa merjenja)... sedaj tehtam celih 65kg imam obseg trebuha 92cm, rok poroda imam 6.12. in moja SF razdalja je izmerjena 32!  ker pa ta razdalja že celo nosečnost enakomerno raste, ni razloga za skrb!
nekatere nosijo svoje otročke čisto spredaj, druge čisto zadaj, jaz pa nekje na sredini . v prvi nosečnosti sem imela pol manjši trebuh, pa sem rodila 9 dni pred rokom 49cm dolgega in 3050 težkega otročka.

samo nekaj... BREZ PANIKE!!!

lep dan, šibam naokoli!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
20.11.2008 8:39:46   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: lonja

Cipresa, a tko težki da so že naši pikolinoti, u, madonca. Moja Ajda je bla čisti lahkokategornik, je mela sam 2800 g, tudi jst si čist dobr ne predstavljam, kolk težje je ven spraviti kilo al pa še več težjega bejbija user posted image . No, pri meni je šlo vsaj hitro v prvo, pa babičarja sem imela, ki se je res full trudil. Če bo sreča, mogoče spet naletim nanj. Bi bla kr vesela.

lonja tudi naš prvi je bil lahkokategornik, je imel ob rojstvu 3100, pa že takrat sem ga komaj spravila ven, sedaj me strašijo da bo končna teža tam okrog 3800-4000user posted image Nevem kako bomo to spravili venuser posted image

Glede SF razdalje pa je tako meni moja G povedala kot je rekla  martka - odvisno je tudi od tega ali nosimo spredaj ali zadaj. Tiste ki nosite spredaj naj bi tudi imele večjo razdaljo ker je trebuh primerno bolj izbočen. Jaz imam SF sedajle manjši kot 38, pa je otrok težji za te tedne - tako da brez panike. Važno je da od pregleda do pregleda ta razdalja rasteuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
20.11.2008 8:46:58   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: andya

mojauser posted image ni še obrnjena...v ponedeljek imam kontrolo in če se do ponedeljka ne obrne grem v torek na obračanje. Je katera že bila? no, upam, da se sama obrne

Jaz sem mojga imela dva mesca na guzici dol, pa mi je G rekla, da imava do 35.tedna čas, da se obrne, če se ne, grem na posvete za CR, če pa se od 35.t še do konca obrne, pa CR odpade. Obrata ni omenjala, sem hotela najprej počakat. Sem si govorila, da vem da se bo obrnil in da sigurno zadnji dan, da me mal razjezi že ko še je not. In evo ga zlomka, pridem v 35.tednu na pregled in ima glavico dol, en teden prej pa še ne! Pa nisem nič čutila njegovga prevala. user posted image  In zdaj vztraja v strmoglavljenem položaju.user posted image user posted image

Tako da za obrat ne vem, je pa možno da se še obrne. Razen če je manj plodovnice, potem se radi ne obrnejo, če še niso.

IZVIRNO SPOROČILO: tinca123

Končno sem dobila otroške pesmice, ki sem jih tako iskala. Če bi katera imela povejte pa bom poslala oz poskusila nekako spravit na net.

Tinca123... Jaz bi jih imela. user posted image user posted image user posted image  Jih imaš v Wordu ali na CD-ju ali kako??

IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

mandljevo olje, lekarniško mazilo za rito, cik cak vato, krpice za umivanje, 70% alkohol, pa olivno olje...skratka čim manj pi.zda.rij sploh unih, ki so parfumirane popolnoma odsvetujejo.

Eno vprašanje..... Mandljevo ALI olivno olje, ali OBOJE????
Pa še eno... Lekarniško mazilo za ritko....jaz sem kupila od Bebival. A to spada pod lekarniško, ker sem ga tam kupila, ali je katero drugo lekarniško??? user posted image  (ja, smejte se..ker ne vem user posted image )

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
20.11.2008 8:48:40   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Eno vprašanje..... Mandljevo ALI olivno olje, ali OBOJE????
Pa še eno... Lekarniško mazilo za ritko....jaz sem kupila od Bebival. A to spada pod lekarniško, ker sem ga tam kupila, ali je katero drugo lekarniško??? user posted image  (ja, smejte se..ker ne vem user posted image )

Js sm vzela mandljevo (po priporočilu kolegice)
BebiVal - sej to v bistvu je lekarniško (MB lekarne). Js mam tud tega.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
20.11.2008 8:48:41   
5ra_28
Aja, Cipresa fajn da je vse ok. Sam si omenila da so ti rekla, da očitno ne bo nič pred rokom... A to so mislili tistega naročenega za 28. 11. ali tvoj pravi PDP???
Za kg-mčke pa se ne sekiraj. Itak so ful odstopanja.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
20.11.2008 8:51:20   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Js sm vzela mandljevo (po priporočilu kolegice)
BebiVal - sej to v bistvu je lekarniško (MB lekarne). Js mam tud tega.

THX user posted image

Saj sem vedela, sam vas testiram.  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
20.11.2008 8:53:38   
blackcoffee
jutro bejbe!
tolk ste napisale, da sem zdaj čist zmedena.. kaj sem vam hotela povedat..?

..glede SF ga je meni g. merila na zadnjem pregledu 4x in nategovala tisti centimeter v rokah,  da mi ni bilo nič jasno,  saj je za 37.tednov in 3/7, namerila 34cm.. in ji nikakor mera ni bila všeč user posted image no, ker ji ni šlo v glavo je v četrtem poizkusu namreila 35cm in kar 35 vpisala v materinsko knjižico. user posted image
sem rekla kaj ma veze cm gor al dol... je rekla, ja da bi naj ne bilo tako odstopanje.. krneki.. user posted image sem rekla, ja sj mogoče pa bom rodila kak teden kasneje in ne ravno takrat, ko mi je ona določila datum. maaah.. krneki tole..
čim manj se sekirat! eno je teorija, drugo pa praksa. včasih ničesar niso merili nosečnicam pa tud nosečnice niso hodile h ginekologom.. pa so porodile svoje štruce na svet, zdj pa komplicirajo da je kaj in nam s tem samo povzročajo nemir s svojimi bednimi izračuni. k se jih držijo kot pijanec plota.
spanje: zadnje noči spančkam kot dete!! le 2 - 3x vstanem na noč in grem lulat potem pa takoj nazaj zaspim. user posted image
edino, kar se mi je začelo pojavljat so more in čudne sanje. pa ne o porodu, meni ali otroku..

danes sem sanjala, da če te noge bolijo, bi morali ljudje hodit s hoduljami! WTF??? in je prav obstajal nek čevljar, ki ti je napravil tako visoke škornje.. jao... user posted image
aja pa še to se mi je sanjalo, da če si daš tetovirat na češpljo metulja in drage kamne, da to prinese bogastvo.
mati božja.. kaj takega??!! pa nisem TV gledala.. ne vem od kod mi to. user posted image
kaj mislite, naj probam? user posted image user posted image

mogoče pa so me med spanjem res noge bolele.. vam povem, da imam že zdaj tako otečene gležnje, da niso več ničemur podobni. 

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
20.11.2008 9:00:04   
blackcoffee
5ra_28 - kar zadeva lekarniškega mazila, men je rekla partonažna, da je boljše od BebiVala tisto, ki ga v lekarnah sami namešajo. reče pa se mu Lamprehtova krema. ne vem.. nisem šla še iskat. bom te dni to nabavila.
kar zadeva olja.. men se zdi da je vseeno ali je olivno ali mandljevo.
ona mi je rekla za olivno, v MŠ pa se spomnim, da so omenjali mandljevega.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
20.11.2008 9:04:14   
tinca123
5ra_28 Zaenkrat imam word file - sem pa aktivirala vse prijatelje od mojga če bo kdo najdu kje na netu tud kak avdio file. Je pa lučtkana knjigica vseh pesmic - večino znam iz otroštva. Bom popoldne poskusila spravit na net.

Sedaj pa hitim....se javim spet kasneje.

Lep dan vsem!

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
20.11.2008 9:10:44   
pumpkin23
Jutro!
Tud jaz se pridruzujem mnenju bleckcoffee glede pretiravanja s temi pregledi. Vcasih sploh ni blo teh UZ in so se otroc normalno rojeval. Zdej smo vsi bol firbcni in nas zanima kaj mamo in kako zgleda najraj bi pa se vedle al bo lahek al tezek poroduser posted image .
No sej men bi blo tud ful lustno vsakic ko grem na pregled vidit svoje user posted image na monitorcku, sam mi zaenkrat more zadoscat njegov srcni utrip. Moj zadnji UZ je bil v 30tednu k sm  sla samoplacnisko, ker me je zanimal kako se mu godi in ce je ze obrnjen. Zdej ko vem da je ze na glavico obrnjen in da ma moj nosekuser posted image sem prou vesela.
Jutri pa bomo vidl kako me bo kej pregledala se po ctg-ju, ce me sploh bouser posted image .

Glede une lekarniske kremce pa sem tud jaz slisala da je Bebival zlo fina in glede oljcka bi jaz raje zbrala mandljevo.

Kere termometre za merjenje vrocine pa vi mislite kupit? Oziroma tiste, ki ste ze mamice kere priporocate?

Neposredna povezava do sporočila: 2018
20.11.2008 9:17:15   
ninica04
blackcoffee&sanje - ti si pa res ful faca. Si me prav fajn nasmejala, skor do solz!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
20.11.2008 9:20:09   
pike
dobro jutro,

No jaz sem že kar aktivna do danes. Bila s psom veni, že kuham zrezke v omaki, krompir za solatko, že pozajtrkovala zdaj pa grem pod tuš in oprat glavo in se podepiliratuser posted image . Upam, da mi uspe, ker ob 13 uri imam namreč pregled pri G.

termometer - mi imamo doma digitalnega. In bom sprva probala s tem termometrom. Če se ne obnese pa bomo kasneje drugega kupili.

Jaz sem se danes že doma stehtala in imam zdaj +12,5 kg, na kakih 14 bom sigurno prilezla, še posebaj zdaj, ko imamo same rojstnodnevne zabave.

Neposredna povezava do sporočila: 2020
20.11.2008 9:20:09   
zverinca
blackcoffee ti si kr potetoviri tamalo, veš da boš bogata pol jauser posted image user posted image user posted image

Tinca: file s pesmicami lahko naloadaš na http://www.sendspace.com/ (brezplačno, pa ni ti treba dat kakršnih koli osebnih podatkov) in potem tule nalepiš le link in si vsaka zase download naredi. Če ne bo šlo, me pocukaj na ZS.

jaz sedaj zapuščam toplo domače ognjišče in grem s trebuhom za kruhomuser posted image

se javim pozneje....

lep danuser posted image

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
20.11.2008 9:20:54   
mam32
Dobro jutro punce!

Bravo blackcoffee! Pol pa le telefon v roke in hitro k Hariju po tatoo. Pa še usput rešilvca naroči, da ne bo deda kap, ko te bo tetoviro in mu bo tvoj user posted image  pomahal.

Se strinjam s teboj glede pregledov in mnenj G. Tud mene nervirajo te tisoč in ena teorija. Vsak ma svojo praksa. Po moje je važno, da poslušamo svoje telo.

Punce, jaz sem že cel buhtelj. Kile so +16, otekam- prste mam take kot čevape. Spat itak ne morem, ker mi noben položaj ne paše in ko se premetavam jamram kot kaka stara nona. Moj pa non stop na preži- lubica, te kaj boli, lubica ti naredim luč,... Ne!!! Lahko si pa noseč namesto mene user posted image .
No, tako. Zaj pa se že boljše počutim, ko sem malo zjamrala user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2022
20.11.2008 9:24:32   
ninica04
sem pa še jaz malo iz firbca pogledala kako je z temi FS: a vete ka mi je napisu: FS = x/4 (ulomek) user posted image user posted image user posted image Halo, ka pa to pomeni???? Pri prejšnjem pregledu pa še prejšnjih pa lepo piše po cm, pa so čist ok glede na lestvico.... Ma ne mislim se še s tem obremenjevat.

mazilo - jaz sem pri moji prvi nazadnje uporabljala mazilo od Makra kozmetike, dobiš ga v Milerju, Intersparu, je pa ista škatlica kot tisto lekarniško, samo da je gor narisan dojenček. Pa je meni boljše kot lekarniško ker bolj diši.

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
20.11.2008 9:25:35   
pišapela
DOBRO JUTRO!

Pridne ste, pridne čvekice. Jaz sem super in zaenkrat še nič ne kaže, da bi morala kam predčasno. Lahko pa me preseneti. Jutri imam pregled oz. verjetno samo CTG. user posted image  pa zdaj že dva dni tako telovadi in se razteguje po mojem bušiju, da me včasih prav zaboli. Bom verjetno prav pogrešala en čas to divjanje po mojem bušiju.

Olje: nam so v MŠ priporočali olivnega.

SF razdalja: meni je moja G na pregledih sploh ne meri.

5ra_28: iskreno sožalje še iz moje strani.

(odgovor članu tinca123)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
20.11.2008 9:25:49   
blackcoffee

obrazložitev: user posted image
kremice za ritke - ma ja.. sj je v bistvu isto sranje sam druga pakunga... tukaj sem napisala to, kar mi je rekla partonažna sestra.  svetovala je lekarniško zato, ker ga bojda uporabljajo v mb porodnišnici  in da bi pač potem, ko pridemo domov še naprej uporabljali istega...
olje - najbrž se bom tudi sama odločila za mandljevo olje - glede na to, da že celo nosečnost jem mandlje..  

zverina! mižim na obe očesi glede komentarja na umiranje, ob prihodu novega člana..
sam to še fali! user posted image
si pa težko predstavljam situacijo, sebe v pričakovanju otroka, po drugi strani pa kontra situacijo v družini, ko se nekdo poslavlja.
nekje sem prebrala, da bi naj rojstvo objokovali, smrt pa praznovali. user posted image
lahko pa bi oboje praznovali in se obojega veselili.. čeprav je izgubo osebe (sploh bližnje),  težko sprejeti.
moje sožalje vsem, ki ste se znašle v taki situaciji.

Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Sedem razlik med nosečnostjo in PMS
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMS, a zelo podobni simptomi se...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?