|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
18.11.2008 16:33:58   
Suni
O, Jagodinka, vse naj naj tudi od mene user posted image .

Moji šopingi grejo kar po planih, edino včerajšnje letanje po btcju me je pošteno zmatralo... kake cene so v BC user posted image ...
Me zanima, tiste, ki ste še vedno aktivne v postelji s svojimi user posted image - a vam je po user posted image kej drugače tm dol spodaj? Jaz recimo do zdaj nisem mela kakih problemov, danes pa /od jutranjega user posted image / se mi zdi, kot da mam čist vse razštelano, me tudi ful pogosto špika, se mi zdi, da tudi hodim drugače... jao, moram še s psom na sprehod, pa ne vem, če bova daleč prišla...

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
18.11.2008 16:45:19   
čebeli
Suni, bi ti svetovala, da ležiš, dokler te tale "razštelanost" ne mine. Js se sicer že res nekej časa nisem z mojim spravla v user posted image akcijo in me zaenkrat tut ne mika...razštelano se pa tut js počutim..sam to je menda mali tolk težak, da mi že kosti narazen razriva... 

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
18.11.2008 16:51:29   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: ninica04

moj g. je v Velenju. Sicer je drugače ful ok, same pohvale, sam tole... user posted image . Sicer tud ni tk daleč, 15 min, pa še po avtocesti sam vseen. Pa ziher je pol v bolnici ful gužva... Pač sem bolj komot, pa me to malo mori... user posted image user posted image

Zakaj pa te ne da v Velenju v ZD na CTG user posted image  Js imam v Velenju G, v ZD in imam tam CTG ... ne štekam

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
18.11.2008 17:30:30   
Prvosonce
Živjo punce.

Da se še jaz danes malo javim ...

Vse se pogovarjete o Ctg -jih UZ - jih itd. jaz pa nimam nič od tega. Na ctg - ju še nisem bla - a je to normalno - PDP 8. 12.? Imam pa naslednji pregled pri G v petek, mogoče me bo pa takrat poslal ... user posted image  

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
18.11.2008 17:43:00   
blackcoffee
ojla punčare!
kak prijetno je, ko berem vašo zaskrbljenost... ha ha ha.. evo vam enega lubčka k me 'mate tak rade. in jaz vas. user posted image
se mi zdi, da sem čedalje bolj odvisna od tega našega druženja...
ne, nisem šla v rim... madona... da me ne bote na koncu vse šibnile! user posted image user posted image
sem prej skor na rit padla.. dobr da sedim, ko sem videla, da imamo še eno mami med seboj.
Jagodinki iskrene čestitke!!!
...imela sem opravke in sem se cel dan potepala.. upam, da imam opravičeno današnje tukajšnje špricanje! user posted image
sem pa zdaj porabila kar nekaj časa, da sem vas uspela prebrati... marija kolk ste se razpisale! 
kar zadeva poroda pa se mi zdi, da bom comp kar v porodno zravn nesla in vam istočasno če se bo dalo pisala in poročala kako mi gre... user posted image in ja.. ko bom tako daleč, vas bom kar pogrešala v P. - to vem že zdaj! user posted image user posted image

Splet.Ka 
Ko smo že pri kavi...jaz pa vem, kakšno pije blackcoffee...črno?user posted image
zverina
-  jest mislim da blackcoffee sploh ne pije kafeta kje pa je sploh danes, da ni kam šla proti Rimu?
5ra_28
- Če jo je katera brala, jo je sigurno Blackcoffe.
nadya - Jap, črnakava je dans res sumljiva. Mogoče jo je pa upravičeno panika grabla?

user posted image      ma zakon ste! hahaha.. pijem črno, pijem z mlekom, najraje pa s smetano brez čokoladnega posipa in obvezno mora bit sladkana z rjavim cukrom. user posted image

hej! hudimanovo.. te knjige Izziv poroda pa res nisem brala - to pa samo zato, ker je enostavno nisem dobila. v vseh mb in okoliških knjižnicah, so vse zasedene in čakalna doba je 4 mesece.... user posted image
bi pa seveda tudi mene zanimale omenjene priprave na sam porod. no, bomo probali kaj izvedeti do poroda - ma saj še mamo časa, ne? lol user posted image user posted image user posted image user posted image
martka- hahaha.. super recept glede zelja in donata! user posted image user posted image user posted image

mam32 - upam, da se dete v teh nekaj dneh še obrne.. sicer se boš odločila za CR ali boš rodila tamalo z rito naprej?
kar zadeva teže otroka.. meni UZ več ne pripada in mi ga ne bodo delali. je pa tamali na zadnjem pregledu tehtal 2847g - sam takrat sem bila v 35 ali 36 tednu. in bojda so možna odstopanja za 300g - torej lohk, da ima 3100 ali pa 2500 če zaokrožim.. user posted image
ahaaa.. berem dalje vaš čvek... -  torej možnosti so, da rodiš po naravni poti?

glede štrikanja..  znam le šal splesti. za kak večji podvig si nisem nikoli časa vzela... sem razmišljala, da se glede na končne artikle cenovno ne izplača.. kupiš volno pa te nemalokrat pride samo material dražje... tako da... pa še prelena sem.
tolko z moje strani za enkrat.. pridem še pol mal nazaj! user posted image
in ne, ne grem še v rim!!! lol user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 18.11.2008 17:46:22 >

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
18.11.2008 18:07:01   
mami_1979
Jagodinki iskrene čestitke za malega Filipa!!!
Najlepše ime (tudi mi imamo enega pet-letnega doma)
Malo me stisne, ko vidim, da si imela rok 2 dni pred menoj, pa še ugotovila sem, da imava isto ginekologinjouser posted image (sem hitra,a ne?)

Punce, zdaj pa res že zelo čvekate,..user posted image Včeraj sem še ob 23.30 vse prebrala,sem bila čisto na tekočem, danes se pa spravim pred računalnik in vidim koliko strani me spet čakauser posted image . Prav veselje vas je prebirat.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
18.11.2008 18:11:33   
zverinca
Samo na hitro sporočam od OTIKE:

je v P in ne bo šla v enem kosu domov, da ima bolj malo plodovnice tako da ji jutri oz. najpozneje v četrtek sprožijo porod. Ji je pa dolgčas in nas pogreša ter vas vse lepo pusti pozdravit! Bo pa še javila kaj se dogaja....

Kej več pa počvekam pozneje, trenutno me okupira princeskauser posted image

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu mami_1979)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
18.11.2008 18:15:53   
martka
Jaz recimo do zdaj nisem mela kakih problemov, danes pa /od jutranjega / se mi zdi, kot da mam čist vse razštelano, me tudi ful pogosto špika, se mi zdi, da tudi hodim drugače... jao, moram še s psom na sprehod, pa ne vem, če bova daleč prišla...

meni se pa zdi, kot da se mi ravno pol vse lepo na mesto spravi...
danes zjutraj so me npr. bolele sramne kosti in ja,  seks pomaga....
sem kot ferari...
zvečer zato, da dobro spim, zjutraj zato, da lažje dan preživim... kk je men fajnuser posted image

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
18.11.2008 18:17:45   
katja_p
OMG ... tud pr Otiki se je že začelo? Zdaj pa res ni več heca.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
18.11.2008 18:20:17   
martka
Martka: Nisem še slišaala za to metodo, mi je pa všeč...da se režiš, ko da bi bil zadet, pa nisi in še nič ne boli...zakon! Sam je pa zdele ne bi prakticirala, ker bi najbrž bolj počas dojemala, nekako mi trenutno nič ne gre v glavo-tut za fax ne...bi se mogla prej spomnit (ene 5 mesecev)

sem si kupila cd!
lepo udobno se namestiš, daš gor cd- fajn je, če na slušalke- in potem je to tko kot vodena meditacija...
zelo dobro!
bom zdaj vsak dan pred spanjem poslušala...

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
18.11.2008 18:33:22   
nanaa
Živjo punce,

po dolgem času se vam tudi jaz javljam. Nazadnje sem odšla v porodnišnico na pregled glede pritiska in seveda tam mi je narasel na 170/110 tako da sem po hitrem postopku ostala v bolnici.
Tam so mi ga skoz merli vendar ni kaj veliko padel, tako, da sem dobila tablete za znižanje pritiska. Najprej so mislilia, da bom ostala do poroda v bolnišnici vendar se je popravilo pa urin sem imela ok, tako da sem prišla domov.
Sedaj tudi jaz  hodim k dr. B. tako kot Cipresa in mi je ravno včeraj rekla, da tja do miklavža zdržimo potem pa akcijauser posted image . Naslednji pregled imam v ponedeljek.  Je pa res polna porodnišnica, smo hodile punce iz 4 nadstropja potem na obisk k puncam v 3 nadstropje, ki so že rodile.

Čestitke vsem novim mamicam user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1861
18.11.2008 19:08:49   
CIPRESA
Nanaa a ne kako odločna je ta ženskauser posted image Meni je to pri G ful všeč, ker ni nobenega cincanja in tuhtanja, točno ve kaj
delauser posted image Mislim da sva v dobrih rokahuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
18.11.2008 19:09:52   
CIPRESA
Aja Otika držim pesti da čimprej po najlažji poti ki je možna postaneš mamica. user posted image user posted image user posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
18.11.2008 19:11:38   
nanaa
Ja Cipresa men je tudi to pri dohtarjih všeč, pove tako kot je, sej eni se malo pritožujejo nad njo, sam je baje ena izmed najboljših. Jst upam, da mi bo v ponedeljk delalala ultrazvok A ti greš pa kar 28 notri?

Otika držimo pesti.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
18.11.2008 19:17:34   
blackcoffee
ste vedele?!
Če je epiziotomija (prerez presredka) glede na znanstvene podatke nujna le v desetih odstotkih, jo po podatkih  v slovenskih porodnišnicah opravijo pri 54 odstotkih porodov. Pretirana je tudi uporaba zdravil za sprožanje in pospeševanje poroda, ki se ne bi smela uporabiti pri več kot desetih odstotkih, pri nas pa se uporabijo pri 70 odstotkih porodov.
Znanstvene raziskave in priporočila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) govorijo, "da se med porodom ne sme nikoli(!) prakticirati klistirja, britja sramnih dlak, omejevati pitja ali hranjenja in rutinsko uporabljati intravenoznega katetra in CTG," pojasnjuje Drglinova. Vse to pa je pri nas stalna praksa.

no, tiste, ki ste imela to srečo in ste prebrale knjigo Izziv poroda, bi vas prosila, da nam kaj več poveste, o čem knjiga govori. če so kakšni dobri in praktični napotki, ki nam lahko pri porodu koristijo,  bom vesela, če bo ktera delila to z nami.

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
18.11.2008 19:18:21   
zverinca
evo mene, otrok v postelji, jaz pa tu....

a bomo kkšno rekle al greste vse Stevena Seagala gledat? user posted image

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
18.11.2008 19:20:17   
blackcoffee
steven segal? prosim te no... tudi moj tip ni - raje z vami čvekam. user posted image

aja, kar se omenjene knjige tiče.. a je res tolk dobra, al se samo pumpa kolk je dobra? namreč, par minutk nazaj sem klicala enga tipa, na neki stari oglas, ko jo je prodajal.. in pravi, da imata z ženo 3 otroke in da njegova žena ni niti lista obrnila v tej knjigi, on je sicer neki gledu.. sam se mu ni zdela nič extra.. skratka, hotu je povedat, da je z ženo vse ok. kaj več mi ni znal povedat.. ali opisat.

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 18.11.2008 19:24:47 >

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
18.11.2008 19:21:40   
zverinca
ok, klistir ti dajo pred porodom, ne med.... presredek pa raje vidim da mi ga prerežejo kot pa da bi me raztrgalo - ker je potem šivanje in celjenje bolj zaj***.
Jest pa pit: jest pila sem lahko, o hrani pa niti nisem razmišljala... sem bila pa po porodu res ful lačna, evo, dobr da sem se spomnla še piškote si moram kupit za v Puser posted image

ma ne vem, jest jim zaupam, prvič je šlo skoz ni hudič da ne bo šlo tudi drugič...

a ne bi raje kej bolj lahkotnega?

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
18.11.2008 19:22:48   
zverinca
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

steven segal? prosim te no... tudi moj tip ni - raje z vami čvekam. user posted image

nono, čaki, lahko da pa kakšni je okuser posted image

jest si grem pa večerjo narest... jutri zjutraj imam pa vaganje, me prov zanima kolk bo vaga pokazalauser posted image pa v P se grem menit za CR... ajoj! jest tud kr datum dobim...

Neposredna povezava do sporočila: 1869
18.11.2008 19:24:33   
pike
Ojla,

berem in vidim, da bo še ena decembrka - Otika rodila jutri!

Mene je pa danes tako v križu zbadalo vse do nekje 17 ure, zdaj pa kot bi presekali in ne čutim nobene bolečine več. Upam, da tako ostane in bom lahko sladkouser posted image zaspala. Moja user posted image je še vedno kar aktivna še za zdaj ne rabim bit toliko pozorna, da naštejem tistih 10 brc, ker jih je že zjutraj veliko. Sicer pravijo, da nekateri otročki še v porodni notri brcajo.user posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
18.11.2008 19:29:05   
zverinca
ja moj otroček je tudi še zelooo aktiven, tudi prvič mislim da se ni umirila, kakor pravijo da se tri dni prej umirijo.... 

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
18.11.2008 19:29:32   
martka
jaz sem pa ravno včeraj poslušal Ocvirkovo (ginekologinja), da je pri nas 30% prerez presredka in še to večkrat tam, kjer ni zraven ginekologa (v ljubljani). nočem pa bit pametna, ker sem jaz imela prvič zraven svojo ginekologinjo in nisem bila rezana ali šivana, sicer pa že veste, da sem v pol ure rodila  

Neposredna povezava do sporočila: 1872
18.11.2008 19:33:47   
blackcoffee
ojla zverca!
tle nam punce puščajo in hodijo v rim, ti pa bi bila še kar lahkotno razpložena.. do zadnjega.
user posted image ja... saj imaš prav. 

naj vam povem, da čaja iz malinovih listov ne pijem. sem si ga takrat skuhala, ko sem tle omenila, da bom začela s pitjem, pa sem si nardila očitno premočno dozo.. sem imela kar težave pol s krči. in me je  strah postalo, da ne bom slučajno česa pospešila.
bom počakala do 1. decembra in šele taktrat začela pit, seveda če prej ne rodim. user posted image

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
18.11.2008 19:37:50   
blackcoffee
zverinca:
... pravijo da se tri dni prej umirijo.... 

a tako? no, pol pa res še ne pojdem v rim. user posted image
brcaj, brcaj detece!!

ampak čaki malo.... aja, tvoja je brcala do zadnjega? user posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
18.11.2008 19:39:07   
martka
Sicer pravijo, da nekateri otročki še v porodni notri brcajo.

moj je

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Če nosečnica ne pridobiva kilogramov …
Ali je normalno, da nosečnica ne pridobiva kilogramov, se ne redi? Kaj morate vedeti o kilogramih med nosečnostjo, si pr...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?