|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
19.11.2008 9:16:34   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: ninica04

martka - meni se zdi prav malo smešno tole, no ne vem mogoče se motim, sam men niti slučajno ni bilo do nobenega smejanja ko sem mela popadke user posted image user posted image pa še vedno govorim, da sem mela super porod, pa hiter je šlo vse skupaj.... pa vse, sam tole... sicer pa vsak po svoje. Če bi mi pa še v porodni kdo kake sproščujoče govoril, pa se mi smejal... user posted image user posted image Pa tud nisem tak tip za te akuponkture, pa sproščanja, pa to... Kar je za ven je za ven, pa če boli, pač boli..

jp, vsak je zase svet... vsakemu se drugače odvija in drugače doživlja sebe in svet okoli sebe...
in vsak drugače sprejema mnenja drugih...

če se vam ljubi, lahko preberete mojo porodno izkušnjo... jo bom obarvala druge barve, tako, da če kateri ni do tega, naj preskoči...
v drugo se bom pač še lepše rodila... z nasmeškom... (ne vidim v tem nič slabega)

13.12.1999 je moja G. ugotovila da sem 3,5 odprta in me 16.12. naročila na porod (če se seveda sam ne bi zgodil že prej).
zjutraj sva naredila še domačo nalogo
prišla sem na ctg, pol pa klistir in blazno začudenje babice (ali koga pač), da sem pobrita in ja kdo vas pa je ?!?  halo??? kaj jo briga!!! sama sem se, ji povem in jo skor kap zadene... no pa ji je le uspela zapret usta, mi povedat, da naj še malo poležim in potem grem pod tuš in seveda na wc. potem dam vse podatke in plačava porod...
to opravim , pride moja ginek. mi predre mehur, malo vode odteče, potem pa me dajo na posteljo, ki se lahko nagiba na vse možne načine a mi ena starejša babica reče naj si sedaj le naj ne izmišljujem, kako naj mi premikajo posteljo, ker so tud tiste brez te postelje pred mano rodile..... k sreči je njene izmene čez nekaj minut konec....
ginekologinja odredi količino umetnih popadkov in če pol ure kasneje ne bo nič potem toliko in...
čez slabih 5 minut mene grozno zagrabi popadek... in dihamo- vsi- babica, jaz in bodoči očka.... uh, mine in jaz rečem, da bi raje jutri rodila, pa mi ne pustijo domov (ha ha ha!), izprosim tisti protibolečinski drobižek,
potem čez minuto nov popadek, ki traja in traja in potem jaz hočem pritiskat in pritiskam, pa se babica huduje, da pa v drugem popadku res še ni čas za to... jaz sem odločna nazaj in ji zabrusim, naj bo koristna in gre po ginekologinjo, ker jaz Moram pritiskat, ginekologinja je bila pred vrati in to slišala in pogledala, se z mano zelo strinjala!! še enkrat mi mora predret mehur...popadek je minil... par sekund miru in potem njen glas- hitro na bok, pritisnite!,.... na hrbet!,... mi dvigne hrbet v pol sedeči položaj, primem noge, slišim njen ukaz, gremo kakat! in evo Luka! dajo mi ga na srce... sem kot v transu od očaranja!
porodim še posteljico (smešen občutek), me ginekologinja pregleda, ne potrebujem nobenih šivov in potem me kmalu začne tako zelo zebsti, da mi morajo prinest še dodatne odeje iz drugih porodnih sob... ginekologinja (na začudenje sester) naroči naj me dajo v drugo nadstropje v enoposteljno sobo. HVALA!!!  čez dve uri me preselijo v drugo nadstropje.... sama sem hodila na wc, pod tuš .... vsakih 45 minut so hodile sestre k meni in spraševale o počutju in če kaj potrebujem. in se čudijo mojemu dobremu počutju...
taka je moja porodna izkušnja in izkušnja s sestrami na oddelku....
brez pripomb (hvala bogu, da je tista tečka imela konec službe na začetku poroda!).

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
19.11.2008 9:17:00   
Splet.Ka
5ra_28 user posted image user posted image user posted image  moje sožalje. Če bi rada šla na pogreb in se počutiš ok, potem pojdi.

IZVIRNO SPOROČILO: ninica04
splet.ka - mislim da se pri tebi nekaj pripravlja. Če se bodo ti čudni izcedki nadaljevali bi bilo mogoče dobro da se greš malo g. pokazat kako in kaj.

Pregled imam jutri, tako da bomo videli, kaj se dogaja. Ali ima še katera tako pogoste preglede, 2x na teden?

IZVIRNO SPOROČILO: martka
gremo pa februarja smučat v avstrijo, tako da bo vsaj tam na snegu, če že res pri nas nič ne misli bit. a jaz sem optimist in verjamem v beli december (sanjam, da bo bel božič).

Ravnokar sem po radiu poslušala, da bo menda že ta vikend sneguser posted image user posted image user posted image

Cvetim...

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
19.11.2008 9:18:39   
martka
Pa ne vem, ali naj grem ali ne.... Iz uvidevnosti itak da bi šla. Pa poznala

po lastnem občutku.. če ne boš šla, te ne bo nihče obsojal. verjemi.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
19.11.2008 9:21:36   
martka
Ravnokar sem po radiu poslušala, da bo menda že ta vikend sneg

jeeeeuser posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
19.11.2008 9:23:57   
Splet.Ka
Če ima katera navdih za branje: Tukaj je moja predporodna zgodba in tukaj porodna...sem spravila na dva delauser posted image

Cvetim...

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
19.11.2008 9:31:19   
5ra_28
Sva se ravno z mojim pogovarjala, ali naj grem ali ne. Itak je isto sranje, če sama ostanem doma, moj pa gre. Sem rekla da grem, je to 40 km iz Celje. Če bi kaj bilo, sva v dobre pol ure v CE porodnišnici (bližje kot v MB-ski), v stare vraže, da nosečnica ne sme na pogreb, pa itak ne verjamem.

pred/po/porodne zgodbe pa zelo rada berem, tako da kar na plan z njimi 'že mamice'. 

Končno smo trije:)

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
19.11.2008 9:45:27   
tejci01
Dobro jutro

5_ra28 moje sožalje. Najbolje da se odločiš po počutju, itak bodo vsi razumeli tvojo situacijo.

Danes pa imam pregled, tako da vam popoldan sporočim kako je bilo. Sema prav malo nestrpna.
Kot ponavadi sem slabo spala, na WC sem hodila vsake 2 uri in pol težko zaspala, ob 4 zjutraj so me začele noge boleti. Tako da je bla prav slaba noč.
Sem šla na tehtnico da vidim koliko kg sem pridobila, in sem se zredila skupno za 15kg. Na to pa verjetno malo vpliva tudi to, da so mi začele zatekati noge in jih imam v gležnju kot hlebčke.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
19.11.2008 10:20:59   
mam32
Bravo Splet.ka!!! Tako lepe porodne zgodbe še nisem slišala oz nobena še ni tak način opisala svoje izkušnje. Ma te kar prime, da bi šla rodit in da bi lahko doživela kaj podobnega. Brez besed sem. Lepo!
Sem bila prvo v dilemi ali čem sploh te stvari čitat, da me ne bi bilo še bolj strah poroda. Ni mi žal za prebrano.

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
19.11.2008 10:22:43   
CIPRESA
5ra_28  sožalje za dedka še iz moje strani. Jaz pravim če se vredu počutiš potem pojdi, če pa ne pa ti nebo nobeden zameril ker si pač  visoko noseča in najpomembnejši je sedaj tvoj user posted image .

Jaz pa sem se zjutraj zbudila okrog 5:30 z močnimi bolečinami v trebuhu in križu, zvijalo me je za  znoretuser posted image , zvijanje je trajalo kako uro. Sploh nevem kaj je to, pa nimam driske in nič takega. Ali je možno da bi bili to kaki lažni popadkiuser posted image Jaz jih nisem imela prvič pa  nimam pojma kako to zgleda, čeprav pravijo da je odvisno od nosečke do nosečke. No ob 9:30 se je zopet začelo zvijanje in bolečine v križu pa še kakat me je tiščalo (driske nimam), zdaj se je spet umirilo popolnoma.......................kaj za user posted image je touser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
19.11.2008 10:24:03   
mam32
5_ra28 tebi pa iskreno sožalje. Tud jaz sem mnenja, da se odloči glede na počutje. V prvi vrsti si pomembna ti in tvoja bebika. Na žalost, pokojnemu ne morš pomagat. Spoštovanje boš pa lahko izkazala še veliko krat s kakšno prižgano svečko ali pa le z mislijo na pokojno osebo.

(odgovor članu mam32)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
19.11.2008 10:26:18   
mam32
Draga Cipresa predlagam, da vzameš telefon v roke in pokličeš G. Tako boš najbolj pomirjena. Jaz na žalost ne znam svetovat druga user posted image . Se tud sama sprašujem kako user posted image  zgledajo popadki?!user posted image

(odgovor članu mam32)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
19.11.2008 10:29:49   
5ra_28
Punce hvala vsem za mnjenja in sožalje. zdaj pa dovolj o žalostni temi, ker imamo lepše dogodke pred sabo.

Cipresa, jaz ti ne znam povedat kako izgledajo popadki, verjetno so le lažni. Sem ravno o njih včeraj brala.

Spletka....lepa porodba zgodba. Čeprav se jih spomnim. Sem v 4.mesecu, ko sem šla na bolniško polno tega prebrala, pa sem se jih zdaj spomnila!!!! (po robljenju kikle najboljuser posted image ). Samo ne vem, kje sem jo zasledila. Si jo imela objavljeno tuid v reviji Mama mogoče???

Kaj če bo Otika že mamica čez nekaj ur..kaj če je že????
Jaz še imam 16 dni do dan D, pa mi ni več za čakat, bi že kar šla rodit. Da sploh ne omenjam, če bo čez rok????!!! user posted image

(odgovor članu mam32)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
19.11.2008 10:32:10   
katja_p
5ra_28, sožalje še z moje strani.

Kosilo: rižota z lisičkami in solata

Cipresa, telo možno, da so lažni popadki. Pokliči svojo G in vprašai, najbrž ti še ni treba kar it tja.

Sneg: ja, ponekod zna bit, ampak ni pa čist nujno, tako da ne panike. SPloh ga pa ne bo velik, če bo, ker je zlo mal padavin napovedanih za v soboto. Mal več bo v petek, sam ne bo tk mrzlo še, da bi bil po celi SLO sneg.

(odgovor članu mam32)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
19.11.2008 10:39:37   
CIPRESA
Ne saj nimam še namena nikamor hodit. Sem klicala svojo G pa je rekla da nemore točno povedat, da bi lahko bili ali pa tudi ne. Naj spremljam če bo v enakih razmakih potem je najbrž to to.

Vseeno sem mislila da je imela katera kakšne podobne izkušnjeuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
19.11.2008 10:48:40   
5ra_28
Meni pa mal trebuh otrdeval, par krat me je špiknilo, drugo pa NIIIČČČ!!! tako da se še z lažnimi popadki na daleč gledamo, kaj šele s pravimi.user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
19.11.2008 11:37:55   
martka
opa, danes pa niste zgovorne?

sem bila zdaj malo zunaj... kako zelo lepo vreme!  sonček in mraz!

samo sneg  še manjka do popolnosti... upam, da bo tak december...
hladen, sončen in zasnežen...

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
19.11.2008 11:58:51   
5ra_28
Ja, danes ni nič babjega čveka.

Martka...meni so takšne zime tuid ful všeč!!! Če ni snega, ni zime za eskime. user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
19.11.2008 12:16:53   
blackcoffee
ejte! dans dobim obisk partonažne sestre na dom!!!  user posted image
baje me je že včeraj iskala pa me ni blo....
je že imela katera obisk na domu?

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
19.11.2008 12:19:34   
Lyla
Hojla!

Ja danes ste pa vse glavne čveke več al manj na sončku a?

Moram pohvalt da so res lepe porodne zgodbe, ko bom mela kaj več možnosti za mirno pisanje bom tud jst svojo prvo opisala.

Moja koža je še kar, je bla pa v začteku nosečnosti katastrofa. Lasje tud kot še nikoli. Se pa spomnem, da to po porodu ni dolgo trajalo. Nekje po štirih mesecih so se mi lotili izpadat in user posted image adijo lepa frizurca (mam sicer zelo tanke lase)

Po porodu mislim, da ne bom uporabljala nobene kreme, ker v prvo so šli kilčki kar lepo dol. Pa do poletja je še dolga in do takrat mislim, da si bom upala oblečt ozke kratke majčke brez da bi zraven razkazovala obročke špehca.

Cipresa poročaj kako je kaj? Se že dogaja?

Joj tud jst komaj čakam sneg, čeprav tukaj na primorskem ga mamo le za  vzorec - če ga sploh mamo.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
19.11.2008 12:29:39   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

ejte! dans dobim obisk partonažne sestre na dom!!!  user posted image
baje me je že včeraj iskala pa me ni blo....
je že imela katera obisk na domu?

Neeee. Zadnjič je ena (ninica??!) pisala, da je ena tetka prišla domov, pa se ni predstavila. Sploh nisem vedela, da hodi tuid pred porodom. Kako pa sploh ve za tebe?? Kje je dobila podatke?? Mene na stalnem naslovu ne bo našla..user posted image

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
19.11.2008 12:30:42   
5ra_28
Blackcoffee...mogoče pa je zadnje mesece brala, kako še nisi imela nič pripravljeno, da misliš vse porihtat v drugi polovici novembra, pa te je prišla kontorlirat. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
19.11.2008 12:34:46   
mam32
To pa prvič slišim, blackcoffee. Zakaj bi naj hodila?! Si hodila v MŠ? Ne vem, razmišlam, če mogoče obiščejo take ki niso bile MŠ. Pusti se presenetit. Mogoče boš pa imela individualne priprave na porod user posted image . Je prišlo do tetinih ušes, da si v panii glede poroda user posted image .

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
19.11.2008 12:36:32   
blackcoffee
5ra_28 -  ja.. ne vem. naslov je dobila v bolnici. očitno. user posted image
no, ko bo prišla, jo bom zaslišala..
in ja, mislim, da hodijo gledat malo domove - v kako stanje se bo rodil otrok... če je stanovanje ok... no.. saj nimam takega razsula.. grem še malo pospravit... da mi otroka ne zaplenijo... ha ha ha user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
19.11.2008 12:43:17   
*nina*
hojla puže...kako smo? otika bo vsak čas rodila, če že ni, al kaj?kk fajn, upam da bo vse normalno potekalouser posted image user posted image

zdele sem mal pospravljala, pol grem pa kosilo kuhat, bomo mi danes tudi imeli rižoto in solatouser posted image
danes po tretji uri nama pripeljejo previjalno, jeeej...končno bom imela vse, pol pa sam še vse noter zložim in je to to...skoruser posted image

moja koža je bila na začetku nosečnosti katastrofa, zdaj je pa ful lepa, sem kar presenečena, nevem če sem kdaj imela tako kožo, da se vsaj nekje ne bi skrival kak mozoljčekuser posted image je pa res, da sem kar bleda, baje je to zato, ker mi primanjkuje železa, tk mi je moja g rekla.

nam so pa v materinski šoli rekli, da patronažna pride pred porodom sam če same tako želimo in tiste ki so to hotle, so mogle dat svoje tel.št. da so se pol zmenle, ker baje ti pripada en obisk pred porodom. prvič pa čujem, da pride kar sama od sebe.user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
19.11.2008 12:44:02   
martka
za vse, ki bomo imele strelca - jaz enega že imam - so me v službi hecale, ali znamo pri nas samo decemberske otroke delat....user posted image

STRELEC
Od 23.11.-21.12.

Strelca ni težko spoznati, teže se mu je izogniti. To je tisti veseljak, ki bo pristopil k vam in izjavil:krasno vam pristaja ta pulover z ovratnikom nobeden drug vam nebi tako dobro skril gub
Pri tem vas bo dobro udaril po hrbtu in se veselo režal, med tem ko bo vaš obraz čedalje bol kisel. Šele po daljšem času bo opazil da nekaj ni  v redu in še kasneje spoznal kaj. Pomirite se, naslednjič bo slabše, pri vsem tem pa bo ranjen v dno srca ko ga na cesti ne boste hoteli spoznati on je vendar želel samo povedati kako krasno je da kažete manj let. Nima smisla se jeziti na strelce. Vse kar počnejo je brez zlobe, je le posledica nezaslišane neposrednosti in popolne nedolžnosti. Ne sodite ga pretrdo, če tudi ga nobena sodba ne prizadene za dolgo. Pod brezobzirnim obnašanjem se skriva bister um in visoka merila. Njihova slepa točka je pač netaktnost in ne se jeziti, če bodo zatrjevali, da so ravno oni tisti, ki pazijo na besede, ker ne želijo nikogar prizadeti. Če jih želite spoznati,poiščite v gruči ljudi s srednje veliko dobro izoblikovano glavo in visokim čelom. Poteze so jasne in vesele . Obraz kar vabi k prijateljstvu in razgovoru. Strelci se običajno hitro gibljejo, pogosto krilijo z rokami, da poudarijo svoje besede. Kamorkoli gredo, glava je dvignjena, korak čvrst, pogled naravnost. Te jupitrove oči so jasne in pozorne ter utripajo v stalnem nasmehu. Po postavi so strelci ali zelo visoki in atletski ali pa podpovprečno veliki s čvrstim telesom. v mladosti jim pogosto preko čela pade neubogljiv koder, ki ga krotijo s stalnim zamahovanjem glave, kar jim ostane v navadi, tudi ko so že plešasti. Strelci so nemirni najbolj sovražijo stanje ali sedanje na enem in istem kraju. Premaknil se bo drugam, pa če podre ose običaje. Strelec ljubi živali, Velika večina jih ne pozna strahu zato so nori na hitra vozila s katerimi izvajajo prave dirkalne vratolomnosti. Med škorpijončevo in strelčevo odkritostjo je veliko razlik, glavna pa o tem da je strelcu žal ko vidi posledice svoje izjave. Toda to mu ne bo preprečilo da nebi naslednjič spet butnil prve misli in vas zadel huje od potresa. Zaradi tega ni strelec nič manj priljubljen saj mu nihče ne more zameriti za vse večne čase. Vsepovsod boste srečali te srečne, priljudne idealiste. Večina strelcev vas želi zares razvedriti, le da jim to vedno ne uspe. Včasih izustijo tako močne da bi jih najraje ustrelili pa raje izbruhnete v smeh. Kor ognjeno znamenje so strelci izgovorni , odprti , tisti ki pa so tihi niso nič majn brezobzirni. Strelec je družaben in vesel, dokler ga kdo ne stisne v kot ali pa zlorabi njegovo prijaznost. Takrat eksplodira kot raketa. Le redko se tudi upira avtoriteta in okostenelim navadam. Pri tem nebo strelec nikoli zbežal od bitke ali pa klical na pomoč pa naj bo ženska ali moški. Strelci še posebno ne prenesejo obtožb o nepoštenosti. Nanje odgovorijo na kratko, brez posebne zamere. Če si boste prislužili črno oko, lahko od strelca pričakujete rože in steklenico na dom, češ naj se vse pozabi. V strelcu bo vedno nekaj otroškega, neodgovornega. Tudi če mu življenje naloži obveznosti, ki jih bo dobro opravljal, ne bo nikoli s srcem pri stvari, še naj pa vesel. Njegova narava ne zdrži omejitev, ki ga lahko spravijo v prezgodnji grob. Če se temu izognejo, doživijo visoko starost pri polni duševni moči. Strelec se zažene v ljubezenske odnose, kot v dirko- do omembe poroke. Ob tem postoji, skrbno premisli in pogosto ravno zato napravi napako. Čeprav je topel in razumevajoč, ga je težko ujeti, je pač pol človek, pol konj. Med strelčeve slabše lastnosti spadajo pretirana ljubezen do jedače in pijače, nagla jeza in nesposobnost zadržati zaupne stvari zase. V družbi in službi nastopijo strelci po najkrajši poti, ki jo s prerojeno silovitostjo zagovarjajo in pobijejo nasprotnike z žgočimi opazkami. Malce slabše mu gre pri šalah, ki jih ve veliko, toda nikoli ne zna prav končati, kar pa pogosto pomeni še bolj smešen učinek. Čeprav imajo strelci čudovit spomin, zelo hitro pozabijo vse mogoče;: plašče, ključe, rokavice, denarnice…
Strelec ne more lagati, vsaj ne uspešno. Kdor ga sliši mu ne verjame niti za trenutek. Zvijače so zanj neznano morje, v katerem prehitro utone, če poskusi plavati.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Seks v nosečnosti: najpogostejša vprašanja
Zbrali smo nekaj najpogostejših vprašanj o seksu v nosečnosti in namesto vas vprašali ginekologa.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?