|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2009
15.1.2009 10:26:45   
vim
Katrinka velja se bova vse zmeniliuser posted image user posted image user posted image .Pa le poročaj nam kako boš opravila v ponedeljek na NS.
Jaz jemljem Magnezij in kalcij in od takrat naprej me ne špika v bušiju,tako da Katrinka magnezijeve šumeče tablete. Imela sem enako kot ti pa mi pomagajo. pa jih ne jemljem vsak dan,nisem tako vestna. Kaj pa bi to bilo pa ne vem, včasih tako špikne, da mi gredo kar kocine pokonci, kot da me je elektrika stresla.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
15.1.2009 10:35:04   
Anonimen
lilika jeeee! user posted image user posted image user posted image  Všeč mi je, da tako pozitivno razmišljaš! Si prej nisem upala nič komentirat na tvojo temo. Je pa eno 100% - po porodu se bom ziher posluževala kake druge kontracepcije, ker špirala ne pride v poštev, ko vidim, kolk punc je s to zadevo zanosilo. Zakaj pa nisi IUS probala? (al je to mogoče isto?user posted image )

ninocka - jaz imam tudi ful nizek pritisk - cca 50-60/80-100 in se večkrat počutim čist povoženo... Glede na to, da za visok pritisk ne smejo jest slane hrane - a pol slana hrana pomaga zvišat pritisk?

smile30 - ko Alen kašlja (20 mes. star) mu ponoči dvignem vzglavje, zavrem kamilice in mu postavim k postelji, pa tudi čez dan ga izpostavljam pari v kuhinji pri vrelem loncu al pa v kopalnici, uporabljamo babyvac in litre fiziološke, operil za otroke 3*dnevno, prospan sirup za lažje izkašljevanje + topli napitki, lahko tudi sirup smrekovih vršičkov, vsako jutro pa žl. medu. In ja - mleko ustvarja sluz, tako, da jest kej drugega. Čimprej se pozdravite.

No to je to, se slišimo spet kej. Js mam v službi taaaako zatišje, da je kr dolgcajt! (Pol pa skoz vam tuki težim user posted image )

Lepo se imejte!user posted image

(odgovor članu Hator)
  Neposredna povezava do sporočila: 1402
15.1.2009 10:48:53   
os*
vim - jaz sem morala sama kupit materinsko knjižico in jo prinest...

jaz se strinjam z odločitvijo, da se ne smemo preveč sekirat
in poslušat te naše G ampak svoja telesa.....
kot lahko vidimo ima čisto vsak G. svoje teorije....
jaz bom tudi uživala vsak dan posebaj in ne bom več
razmišlajala o težavah in morebitnih zapletih....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
15.1.2009 11:11:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jasna81

smile30 - ko Alen kašlja (20 mes. star)

user posted image user posted image  Moje dete je staro 22 meseca. Še mal pa bo 23...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1404
15.1.2009 11:19:30   
jazzz27
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Aja še to - na National geographic (men se zdi da je na tem programu) je ena oddaja In the vomb (a je kera gledala?). No en del je o večplodnih nosečnostih in mi je blo ful zanimovo, da so zdaj, ko obstaja UZ, ugotovili, da ful več žensk zanosi z dvojčki, ampak potem pa tam do 10-11 tedna eden kar izgine. Pa baje (po eni teoriji) da so levičarji zrcalni dvojčki, ta drug dvojček je pa zginil.

jaz sem tudi to gledala in je vse tako kot je napisala ninocka. Če se eden ne razvija ni nujno da pride sploh do krvavitve, celo je ponavadi tako in najpogosteje, da se kar absorbira in zelo veliko mater sploh ne ve da je začela nosečnost z dvema. Lahko se pozna samo na posteljici drugega, kot nekakšen izrastek....(majhen). Zanimivo. Samo ne vem kdaj so te oddaje...zadnjič sem jo po naključju ujela. Tako da punce brez skrbi!!!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
15.1.2009 12:19:13   
BOOMER
NINIOCKA - sem gledala, je blo zanimivo, sam smo ugibal (poklicna deformacija), da bi znala bit 3d simulacijauser posted image mal so mel preveč vsi placa.....

KATRINKA - glede špikanja - mene je začel zadnje dva dni skoz bolj špikat, tam ko si opisala, pa ob straneh, pa mi je zadnjič na pregledu G omenila, da se zdaj premika maternica ven in trebuh raste in se bo spet začel vse premikat pa širit - tko da jest mislim da je to to? Bolš da ni kej drucga!

Glede dopolnil - jem Folacin pa Donat pijem zvečer, mi je še včasih slabo pa fino odpirauser posted image ...Pol pa še sok HohesC, ta rdeči, ma je naraven multivitamin brez dodanga sladkorja..cneje kot Fructal v Muelerju....Je pa tud tko, da naj vsaka jemlje tisto kar ji pomaga in ji paše....

Jest grem zdele po bankah in štacunah pa sem si zaželela špinače s pire krompirjem - akcija! Mljac!

Dober tek pa lep dan punce!

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
15.1.2009 12:46:44   
Ribica 80
BOOMER - nisi edina s špinačo in pire krompirjem! Jaz bi lahko to skoz jedla, tako mi to lepo diši...pa še beljak od pečenega jajčka...sicer pa bi danes jedla filane paprike s pire krompirjem...user posted image  

KATRINKA - tudi mene stalno že kak teden špika in zbada in me boli...kogarkoli vprašam in karkoli preberem, pravijo da je to širjenje maternice - sigurno je kaj na tem. Ampak jaz se vedno ustrašim in ne vem al naj grem k zdravniku se pokazat al ne...

Se kaj pogovarjate s svojimi otročki?

lp vsem

(odgovor članu BOOMER)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
15.1.2009 12:47:57   
katrinka
oh BOOMER si me pomirila, saj danes teden imam G pa jo bom vse izprašala, a vsaj mirna bom do takrat
hvala, papauser posted image

(odgovor članu BOOMER)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
15.1.2009 12:51:02   
katrinka
ribica 80 - jaz se ze pogovarjam, vcasih mislim da je punckauser posted image pa ji govorim o fantih pa oblekcah, če je fantekuser posted image mu zagotavljam da ne bom zoprna taščauser posted image pa da more fajn punco met, pa naj kr pozab da bo motor imeluser posted image ....kozlarije
moj se mi skoz smejeuser posted image ...me kar odnese in zacnem same traparije govort....tako mi je lažjeuser posted image

(odgovor članu Ribica 80)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
15.1.2009 13:11:15   
vim
Jaz mu pravim kar pikec in se pogovarjam z njem v smislu, ne mamice matrat bodi priden in se kmalu vidiva. In ker je res priden se mi zdi, da bo po očkatu. Tudi na UZ prejšni teden smo ga budile, k smo babnce tok dolg mačkale.
Sicer pa tiste, ki ne boste vprašale oz. še ne veste kaj bo. Kaj pa sumite?
Jaz  mislim, da bo fant.Tudi ime že zbran, medtem ko za punčko se odločava med tremi.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
15.1.2009 13:47:24   
zoga08
Hoj, jaz še vedno smrkam in kašljam, mi je pa vročina padla, tak da se že boljš počutim. Me pa že vse mišice v trbuhu bolijo. Grem pa jutri spet na pregled k zdravniku.

lilikauser posted image za pozitivne misli in odločitev, vse bo dobro boš videla, da imaš eno bebico z močno voljodo življenja, če se je prijela kljub špirali.

Tudi jaz se pogovarjam s pikico sploh pa poslušava samo mirno glasbo, že tako mislim da ma ta teden travme ker tolk kašljam.

Mene pa zanima če bo atera šla na 3D/4D UZ, moja G ga ima in verjetno bom šla. mi je že na nhalni mal pokazala in je ful dobr za pogledat res več vidiš.

Aja še glede telovadbe ali je ta Moj fit na Brnčečivi?

Pozdravčka vsem. Pridne bodite.

... Ljubezen nikoli ne mine ...

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
15.1.2009 13:52:30   
zoga08
Ah eno opravičilo, ker mankajo črke, tako je če delajo misli pred rokami.user posted image  Upam, da ste dojele bistvo. Sorry. Bom drugič dvakrat prebrala obljubim.user posted image

(odgovor članu zoga08)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
15.1.2009 14:08:46   
katrinka
zoga 08 - moj fit je na brnčičevi

(odgovor članu zoga08)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
15.1.2009 14:18:12   
BOOMER
lepo je svojmu malemu kaj razlagat
Naš ima 'partizansko ime'....bodiči očka je prišel eno soboto mamico budit pa se je pred trebuh naštimal pa se hecal, češ da zunaj že zvone, naj vstane tud ta mau. In tko je ratal Zvoneuser posted image Včasih se spravim v dobro voljo (če je kak dan še slabo) in se mal hecam, da je Zvone spet v akciji (partizanska gverila hehe)user posted image ...

Sumim pa na fanta.....itak pa ker bi rada tri (2F in 1P), je vseen kdo bo prejuser posted image

Smo bli pa včeraj pri kolegici in njenemu, ki imata 4tedne staro pikico. So mi jo dali pestvat pa nisem hotla nazaj dat!user posted image Mala je bla ful pridna, mal jo je napenjal, pol je pa spala....če se mi je kdaj zbudu materinski feeling pol je blo to pa včeri!!!  Noro, kako dojameš šele ko eno štručko v roke primeš, kaj se ti v resnici dogaja tm spodaj - kaj UZ pa 3D!user posted image

Drgač pa vsem lep dan punce, božite bušije, zdej ga bo vsak dan več!!!!

Viva la Espinacha!

< Sporočilo je popravil BOOMER -- 15.1.2009 14:20:24 >

(odgovor članu zoga08)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
15.1.2009 15:09:02   
rina22

IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

rina22 - razloži mi prosim, kako to mislis, da nisi mela polnega mehurja na NS in ste 3krat ponovili
v ponedeljek imam NS in to je moja prva user posted image - nimam pojma kako deluje - a se moram v naprej kej prpravit za NS?user posted image
men so sam rekel naj materinsko prnesem in denaruser posted image

please help

Meni je rekla, da ne more lepo videt otroka, ker je prenizko, in potem sem mogla počakat, da se mi je malo napolnil mehur, da je otroka tako malce "dvignilo" in je bil lepše viden. Ne vem, kak naj ti lepše napišem.. Upam, da sem ti vsaj malce pomagala. Kam pa greš na NS? Jaz sem hodla k dr. Pelkičevi.Ker sem gledala, da so punce imele tudi drugačne izkušnje. Mogoče je to odvisno od zdravnika, definitivno pa od vsake posameznice. Meni je rekla, da ker je to moja 1. nosečnost in ker sem komaj v 12. tednu je pač tak, da je otrok bolj viden, če imam poln mehur.. Upam, da boš dobro rešila v ponedeljek.. Držim pestiuser posted image Upam res, da sem vsaj malce pomagala.. Nekaj dosti ne vem povedati, ker je tole komaj moja 1. nosečnost, tak da..vsi se učimo user posted image
Uživajteuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
15.1.2009 15:12:41   
rina22
Aja, pardon, nisem na vse odgovorila. Jaz se nisem nič vnaprej pripravljala, pa niti za materinsko me ni vprašala. Sem prišla tja, me je vprašala za ime in priimek, rojstni datum, prvi dan zadnje menstruacije, potem je naredila ultrazvok, aja, pa še prej sem ji rekla za cd, če mi ga lahko posname, in ko je začela delat ultrazvok, je začela istočasno tudi snemati (na to bodi pozorna, ker če boš na koncu pregleda rekla za cd, bo prepozno, ker to sproti snema). Ko je naredla ultrazvok, je natisnila izvid, mi dala račun, in sem ji plačala, in to je to..
Lepo boditeuser posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
15.1.2009 16:43:33   
Anonimen
vim, jaz imam doma dva fanta in bi blo čist ok, če bi zdej dobil punco, sam problem je v tem, ka mam jst ful filing, da bo fantuser posted image

(odgovor članu rina22)
  Neposredna povezava do sporočila: 1417
15.1.2009 17:46:38   
Sempervivum
Hvala vam za lep sprejem!

lilka (oprosti, sem ti prejšnjič narobe napisala nick): BRAVO za odločitev!!! Jaz sem upala, da se tako odločiš, ampak to je vendarle tako individualna odločitev. Sem zelo vesela zate in za tvojo pikico in verjamem, da si bo v svojem malem kraljestvu vse uredila tako, da je tista špirala ne bo motila user posted image  Sicer pa se ob rednih pregledih res nimaš česa bat!

_ella_: hvala za tvojo zgodbo. Kot da bi brala svojo. S to razliko, da do NS še nisem prišla, ampak bo kmalu. Ves čas so mi napovedovali krvavitve, pa da bo zarodek izginil, pa niti kaplje krvi in tale pikica je še vedno z mano. Je pa zelo mala, plodek ima 5 mm. Pušenjak pravi (sem ga vprašala na med.over.net), da sigurno ni več živ. Sicer pa imam NS prav pri Pušenjaku, mogoče mi bo še kaj povedal. Drugi otročiček je OK in prav vesela sem, da sem mimo prve tretjine, sedaj je verjetnost za splav izredno majhna. Jupi!!

katrinka: špikanje je gotovo rast maternice (kot so ti punce že odgovorile), tako da brez skrbi. Tudi mene špika, včasih pa tudi kar precej zaboli! Me pa matra še ena težava, namreč trtica (medenica, križnica, ne vem natančno) me zelo boli. Še posebej, ko nekaj časa sedim in ko vstanem strašno zaboli. Ampak predvidevam, da je to tudi zaradi hormonov in pač dejstva, da smo noseče user posted image

jasna: jaz sem imela pri zadnjem pregledu pritisk 60/90, pa je bil sigurno malo povišan. Dobrodošla v klubu, kjer lahko pijemo kavo, jemo slano ... hihihi

Ribica: pogovarjam se z obema. Ene 50krat na dan jima povem, da ju imam neskončno rada user posted image

Možek pa sicer pravi, da na NS ne smem vprašat za spol, jaz pa tako firbčna ... Ojoj, kaj pa zdaj?

Uživajte!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
15.1.2009 18:26:42   
ana**
Živjo..

Sm danes ful uživala.. Z tamalim bratcem sma se sankala,snežaka delala... Je blo prav lušnouser posted image Ampak sem opazila,da me trebuh že kar motiuser posted image Kaj šele bouser posted image

Moje kilce še vedno stojijo.. Sploh se več ne premaknejo več kot pa za par gramov zvečer,zjutraj pa je spet vse istouser posted image Mogoče pa mam enga požeruščka v bušiju in mi vse pojeuser posted image user posted image user posted image

Zdaj pa že komaj čakam,da bom začutila brceuser posted image In se zdaj vsak večer vležem na posteljo se čist umirim in čakam.. Pa še zaenkrat nisem dočakalauser posted image No saj je še kar hitro. Kdaj približno se začutijo prve brce????

P.S. v album sem dodala še eno sliko trebuščkauser posted image A boste ve tud kakšno slikco nalimale?user posted image

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
15.1.2009 19:05:04   
N072009I
hojla,

jaz pa že čutim malo pikico kako se premetava ali pa brca ali pa mamico zbada ali pa,........ skratka karkoli že dela naj še naprej, ker je tako prijetno čutiti malo bitjece v sebi user posted image

Sempervivum: dobrodošla med najboljšimi nosečkami

ana**: kako lep okrogel trebušček, jaz sem podobna in ponosna bunkica

jaknik1: pri tebi pa se je po nesreči znašel user posted image , ta pripada nosečki ki je napisana nad teboj....... bom popravila in ti dodala user posted image .

jasna81: tudi jaz spadam med tiste ki lahko kršimo .......... brez kave mi živeti ni user posted image . Pritisk imam okoli 50-60/90-110, imam pa nenormalno visok utrip. Ta je vedno nad 90 pa tudi če že nekaj uric ležim na kavču in mirujem. Kakšnega imate pa ve?

Ravnokar sem prebirala Nosečniški koledar, kjer piše: "Malce pazite na zvoke okoli sebe, nenadni zelo glasni zvoki namreč lahko prestrašijo otroka v maternici." Zanimivo. In tudi da so moji pridobljeni kg za ta obdobje skoraj nekaj normalnega: "Ker plod v tem obdobju izjemno hitro raste, se to lahko pozna tudi pri pridobivanju na teži. Do zdaj nosečnice v povprečju pridobijo od 2 do 4,5 kg." Pa imam tolažbo user posted image

Lep večer še naprej

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
15.1.2009 19:36:36   
zoga08
Hoj spet jaz, no sem ravno uživala v premikanju moje user posted image . Aja tudi najina pikica ima začasno ime IVAN zato, ker moj pravi, če bo mogel bit oči bo otroku ime Ivan (ime od starga ata), če bo ati bo pa lahk kaj druzga. No pa se pikice prijelo Ivan. Pogajanju o očitu pa še trajajouser posted image . Spola še ne veva ampak upam, da bo fantek.

No prilagam link moje G od 3D/4D UZ: http://www.ginekoloska-ambulanta-meglic.si/ultra_zvok_3d_4d.html , cene še ne vem grem pa jutr spotoma vprašat.

Jaz mam tud bolj nizek pritisk ampak zelo visok pulz od 80-105 v mirovanju.

jasna81 za košek mi bo snaha posodila jogi, ker ima dva in je pa narejen po naročilu, sem pa zadnjič v Beby c. gledala košare so imele vse samo mal debelejši kovterček za jogi - čisto premehko, daš roko not pa čutiš same dilce in šibeuser posted image .

Ja a pohvalit moram mojga zlatega možekauser posted image . Mi kuha in streže predvsem pa me prenaša in mi izpolnjuje moje želje. Pa se sam je že tud čist bogi, tako da bo pomoje jutr že on na mojem mestu ja pa na njegovim.

(odgovor članu N072009I)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
15.1.2009 19:45:16   
katrinka
ZOGA08 - hvala za razlago, tudi meni je to prva nosečnostuser posted image tako da sem bolj zgubljena kokoskauser posted image
povej mi se nekaj - a ce recm za cd - a dobim zravn tudi slikicouser posted image , jaz bi raje sliko kot cd - iskreno povedano

(odgovor članu zoga08)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
15.1.2009 20:31:50   
rina22
katrinka, CD je plačljiv (jaz sem plačala 10 EUR), pa sem dobila zraven slikice. Mislim pa, da dobiš slikice tudi, če ne rečeš za CD. Skoraj ziher sem. Slikice niso plačljive. Lahko pa jo prej vprašaš, če boš jih dobila, da bo bolj sigurnouser posted image . Sem pa ziher, da boš dobila slikice, tudi če ji ne boš izrecno rekla za nje. Ker jaz ji nisem za slikice nič rekla, pa sem dobila 2user posted image . Upam, da sem kaj pomagalauser posted image . Držim pesti za ju3, upam, da bo vse lepo in prav, ter poročaj, kako boš rešilauser posted image .

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
15.1.2009 21:32:21   
Anonimen
evo še mojo slikco ( v albumu)

(odgovor članu rina22)
  Neposredna povezava do sporočila: 1424
16.1.2009 7:54:17   
LERO
Mi še tudi ne čutimo gibov. Upam, da bo čim prej. Komaj čakam.

No, po dobrem mesecu bom verjetno v pon. končno šla v službo. Sicer sem še kar malo nahodna, imam suh kašelj, a bom poskusila, če bo šlo, drugače pa bom morala spet doma tičat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?