lilka
|
Jutro! no pa bom le julijska nosečka še naprej..... NS: čudno , jaz sem imela polni mehur, pa me je poslala lulat, pol mi pa itak ni mogla skozi trebuh naredit ker imam debele stene(pa sem ji rekla, ker so mi že prvič delali nožnično, pa mi seveda ni verjela), tako da mi je potem nožnično naredila. eh, zgleda da tudi pri NS ravnajo vsak po svoji teoriji ella: jah G. se velikokrat zmotijo, nejasno povedo, napačno povedo, ugibajo.... mah svašta moremo prestat. Glavno da se ti dobro držiš in da si ti prepričana da je vse vredu. semprevivum: me veseli, da si se oglasila, zdej pa kar klepetaj z nami, ko si v strahu zelo pomaga. Tudi jaz ti zelo zelo držim pesti , da bo vse tako kot je treba, jaz sem se včeraj odločila, da me ne bodo več strašili z ničemer in da bom lepo donosila, ker sem tako jezna na G. , lahko njim govorit meni se pa lahko svet podre. Zdej bom vesela nosčka in bom donosila vredu kot sem prvič. špiralo ali maternični vložek: ti ga vstavijo v nožnicno, to naj bi bila skoraj 100%zaščita. Jaz sem imela navadnega, prevlečenega z bakrom. Zgleda, da mi je zlezlo gor in zato sem zanosila. In zdej je pač notri, ker se ga ne da odstranit. Za otroka ni nevarno, ker je zapičeno v zunanjo steno maternice, otrok je pa itak v ovoju, izločila ga bom, ko bom po porodu porodila posteljico. Ker je špiralo notri, je moja nosečnost nekoliko bolj rizična in bom imela G. preglede na 3 tedne in 1x več ultrazvokov. Tako so mi zdej razložili. Čestitam tudi vsem ostalim za dobro opravljeno NS , moje tveganje je blo 1:25000 ali ako se že napiše.... ana*: sej na vsakem pregledu se ne dela UZ, tudi ni dobro kar naprej noter svetit, sej glavno, da greš, da te stehtajo, pomerijo pritisk in če nimaš težav ni potrebno kaj gledat ali kaj delat, enostvano ni potrebe, a veš. Morfologijo ti bo G. naredil ni ga treba opominjat, to je obvezen pregled, ki ga vsak G. opravi, brez skrbi. Ti kar uživaj v in nič ne skrbi, če nosečnost dobro poteka in če ni rizična, ni potrebno kaj posebej pregedovat narava dela svoje....ti samo pazi nase in na svojo pikico.... nena 30: koliko zvišan pritisk, moj je 130/80, ko grem na pregeld, ko mi ga merijo v službi je 120/70 ali pa še manj. V prvi nosečnosti sem prišla do 140/90 in sem mogla met 2M pred porodom neslano dieto. Zato te sprašujem, če imaš zelo visokega začni parvočasno pazit pri hrani, a veš kaj mislim? kilogrami: ne se jezit, če kakšen kg shujšate to nič ni narobe ,še zdej na začetku sploh ne, otrok itak pobere kar rabi, jaz sem šla prvič rodit z manj kg kot sem jih imela ob zanositvi pa je blo skos vse o.k, Tinka je svoje kg dobila, jaz sem jih pa zgubila. Po moje to ni nič narobe, vsaj tako so meni zagotavljali. No danes sem se pa čisto preveč začvekala.... Lep dan vam želim!