Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: edinaos IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: edinaos Moj bratranec je bil tudi živ obup, ko je bil star okrog 3-4 leta. Ej sploh se nisem upala z njim v trgovino, ker če mu nisem kupila kar si je pač on zamislil, se je enostavno vrgel na tla in začel kričat Take je počel moj nečak pri sestri. Kadar pa sva šla midva v trgovino, sva se že doma zmenila, da bo dobil eno stvar, ponavadi liziko ali kinder jajček in je bil mir.Takrat sem bila jaz stara 16, 17 let, pa me je zmeraj ubogal, brez kreganja. Punce, kaj pa lahko mame naredimo že zdaj, da do takega obnašanja ne bi prišlo?? Estrella: mislim, da nam ti lahko daš par konkretnih lekcij, saj je tvoj Andraž res lepo vzgojen No, o Andražu se bi dalo diskutirat, pa raje ne bi. Edino ti lahko vzgojiš otroka tako kot želiš. Glede na karakter je enega lažje, drugega težje; bisto je, da pogruntaš kaj pri komu pali. Imaš pa 3 zlata pravila, ki morajo bit dosledno upoštevani: 1. Nikoli ne sme otrok imeti zadnje besede 2. Kar ga učiš, se moraš tega tudi sama držat in vztrajat pri odločitvi; torej če je NE , mora biti za to stavr vedno NE 3. Oče in mama morata delati vzajemno(torej, če ga mama krega, ata se nima kaj vmešavat in dajat potuho in obratno) Najlažje je trmo otroka premagat tako, da ostaneš miren(skoraj nemogoče ) in se z njim pogovarjaš. V bistvu je v teoriji čist izzy, praksa je pa druga stvar
|