Azzurra
|
ZDRAVJE jaz in Aleži si podajava kljuko pri dežurnem zdravniku, najprej ona Žigca, čez par ur pa jaz Liama. Sicer nam zdravnica ni dala nič, ker pravi, da je ta kašelj ostanek angine (pazite to - pred 1,5 meseca je imel angino in od tedaj kašlja, naj bi bilo čisto normalno če kašelj ne pojenja od 6 do 8 tednov !!!) Zdaj pa je očitno fasal virozo ali prehlad, pa se je kašelj okrepil. Navodilo - mlačni napitki, zbijanje temperature in čiščenje noska. To kar delamo že 6 do 8 tednov, no razen temperature, jao jao...kdaj bo tega konec...Daša pa seveda faše od njega, no, je tudi ona že bila dvakrat zaporedoma prehlajena, pa tudi jaz, no. Sej ne vem kdo komu podaja! Vidim pa, da ste tudi nekatere druge v podobni situaciji. SLUŽBA vem, da se vam zdi čisto zgodaj razmišljat, ampak november je tu, veseli december ni omembe vreden, ker je "mesec, ki ga praktično ni", saj se mi zdi, da se človek 2krat obrne in je že novo leto, pol pa je samo še januar in nekatere se že kmalu vračamo v službo.... Se je katera odločla za skrajšan delovni čas? Jaz sem se, sem se šla v službo zmenit, da pač povem, da imam tak namen oz. željo, zdej pa moram kmalu dat vlogo na CSD, da se to potem obravnava in pa napiše aneks k pogodbi. Sem se odločila kar za 4 ure, nismo pa še določili koliko časa, oz. bom poskusla nardit tako, da vključim "možnost podaljšanja". Meni namreč hodi narobe to, da imam 2 izmenski urnik, en teden je kar znosno, delam od 8. do 16. ure. Je pa naslednji teden živa katastrofa, ker delam od 10.30 do 18.30. In to ti gre cel dan. Ljudje mislijo, da zjutraj naredim nevem kaj - a kaj naj naredim??? Navadno grem že okoli 9. ure od doma, saj ob taki uri v Kopru ne dobiš parkinga kar tako, potem krožim okoli, nazadnje seveda parkiram kje na pol v Semedeli in pol pešačim še 20 minut do centra, kjer imam službo. In zvečer je podobna pesem, tako da sem okoli 19. oz. 19.15 doma. Tako da zjutraj nimam nič od dopoldeva (recimo niti v trgovino ne morem, ker mi potem zmanjka časa za odpeljat fasngo domov), zvečer pa ob 19. je pri nas urnebes! Oba lačna, zaspana, sitna...ne gre... In ko delam ta "popoldanski teden", sem dežurna še v soboto in delam vsako drugo soboto od 8. do 12. In poleg vsega sva samo 2, ki se izmenjujeva. Druga sodelavka je over 50 in samohranilka sinu najstniku. Enkrat je bolna ona, naslednjič sin, tretjič jo ruka menopavza...skratka...ima ful odsotnosti...in če je odsotna na teden, ko dela popoldne...no - saj si predstavljate.... Pri plači se bo sicer poznalo, ampak bomo poskusli. HRANA Daša že ful je. Na začetku se mi zdi, da sem malo komplicirala, a sem po načelu "drugi otrok" hitro nehala in zdaj ji kar precej stvari že dam. Se mi zdi, da zdaj pije mleko samo še zjutraj in zvečer. Ponoči nima obroka že pol leta, ker spi. Čez dan pa ima za zajtrk mleko (180ml) in ker sedi z nami pri zajtrku, dobi še kaj od Liama (ma ne dosti, glih za družbo - kak košček kruha s sirčkom, kak košček piškota, sadje...), za malico dobi sadje (danes je snedla 2 hruški in 1 banano...), za kosilo poje poln krožnik, jaz samo gledam kako mlati...včasih se bojim, da se bo razpočila, popoldne ji dam jogurt s sadjem ali skuto s sadjem, zdej zadnje par dni sem ji tudi že dala otroški sadni jogurt LCA, čeprav vem, da je boljše dat sadje+jogurt, ampak smo bli zunaj in je to bolj komot, za večerjo pa navadno faše kaj od nas (ker Liamu kuham večerje, skuham pač več, tako da tisti, ki hoče, ima kuhano večerjo in zadnje čase si ona tudi izprosi kakšno žlico juhe ali rižote ali mineštre ali paštice....skratka, kar je na mizi, če pa ni tolko primerno zanjo, pa vsaj kak košček kruha dobi) in pred spanjem spije še 210ml mleka z rižolinotom...
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|