|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
8.12.2008 12:00:12   
CUKRČEK
Nisem rožicauser posted image ti bom pa vseeno napisala, kako jaz naredim zrezke.

V posodo dam malo olja in na njem prepražim veliko čebule(na željo lahko tudi brez čebule). Potem gor dam zrezke in jih popečem, da so mehki. ČE so svinjski ali goveji, jih pečem dlje in vmes tudi zalijem z vodo, da ne zažgem. Vmes dan gor tudi veliko narezanega korenja in narezanega pora. Ko je meso mehko začinim po okusu (curry, čili, sladka paprika, "kečap", sol...) in zalijem z vodo. Potem še nekaj časa kuham, da se okusi pomešajo. po želji lahko zgostiš z moko.
In potem navali narod na zrezke.....to je ena boljših stvari.user posted image

Z količinami ti pa ne morem ustreči, ker jaz vse delam po občutku. Res ful rada kuham in baje je vse to tudi ful dobro. Nikoli pa  ne delam iz knjig.

Ste kaj nastavile Miklavžu? Jaz sem prav vesela, ker je konec miklavžkov. Kamorkoli smo prišli, so nas zasuli z sladkarijami. Jih nimamo kaj več dat. Zdaj je po vseh omarah polno vrečk z robo. Bo za celo leto zadostuser posted image Do nasl. Miklavža.

< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 8.12.2008 12:02:52 >

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 951
8.12.2008 20:35:47   
lumpa6
naš žiga ima pa vneta ušeskauser posted image user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 952
8.12.2008 23:29:24   
sandra85
Miklavžek, js nisem nič nastavila miklavžuuser posted image je pa mali dobil tudi tolko sladkarij, da jih skupaj ne bova pojedlauser posted image Eneju sva kupila samo 1 mini paneton, ker ga ima ful rad, drugim otrokom tudi vsakemu po 1 paneton pa še 1 čokoladni miklavžek zraven

lumpa
, revček mali user posted image
js sem do zdaj spala z Enejem, mi je prav pasalo. zdaj grem pod tuš, pol pa verjetno kr nazaj v posteljo

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 953
8.12.2008 23:44:56   
mogant
samo da se javim, Niku gre končno na boljše, upam, da ga čimprej dajo iz intenzivne, da bom lahko z njim tudi zvečer in ponoči...
malo sem še žalostna, ker se mi zdi, da mu ne bi blo treba vsega tega prestajati, če bi mu le prvi dan postavili pravo diagnozo in ga ne bi silili na bronhoskopijo, pa potem še ti virusi, pa bakterije, ki jih je po mojem tam staknu, mah vsega preveč, ta moj mali je imel tokrat veliko smolo...
upam, da se bo vsaj dobro končalo!

se pa zdej jaz nekam slabo počutim, na momente se kar tresem, prehlad sem staknila od tamalih, sicer nič kaj hudega, mislim, da je glavni krivec stres, ker tokrat je pa šlo čez vse meje... ah tudi to bom še preživela...

lemavrica in lumpa, upam, da bosta tudi vajina dva čimprej zdrava... ja to zdravje je res opoteča zadeva...

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 954
9.12.2008 8:43:50   
andreja32
Joj Mognat....hvala bogu da je sedaj boljšeuser posted image ...jaz sem podobno preživljala z hčerko, ko so ji ugotovili da ima srčno aritmijo in nismo vedeli ali bo preživela noč....

je že prav tisti pregovor ki pravi da so otroci tvoje srce, ki ga spustiš na plano v svet in samo upaš da ga kdo ali kaj ne bo pohodil.....

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 955
9.12.2008 8:47:09   
lemavrica
Oj,

no mi smo danes ok, je šel v vrtec, ker včeraj čez dan ni imel nič vročine in je bil čisto ok. Jaz se hecam da rabi vsake toliko časa kar dopust od vrtca user posted image

Mognat user posted image za Nika in upam da bomo kmalu brale dobre novice da ste doma.

Miklavž Jaka ni dobil kaj dosti zasladkarij, ker itak ne sme 90% stvari ki se jih dobi za Miklavža. Pa tudi pri nas miklavž ne nosi kaj veliko.

CUKRČEK hvala user posted image  Bom sprobala recept.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 956
9.12.2008 9:39:47   
Rožica*
No pa sem končno spet danes fraj!

Lemavrica nisem utegnila odgovorit.

Goveji zreski v omaki:
Zrezke potolčem, posolim in malo popopram, naoljim kozico in popečem zrezke lepo počasi, da so dobro pečeni in lepo mehki, pač da jih ne zasušiš.
Potem zrezke vzamem ven na tem olju prepražim veliko čebule praži dolgo in počasi, da se zastekleni in razpade, dodam lovorjev list, sol, vegeto, muškatni orešček, ... pač dodam po okusu in zalogi.
Potem dodam zreske, zalijem z vodo in kuham do mehkega, omako zgostim z podmetom ( žlička moke + hladna voda zmešam...)
pazi samo da boš čebulo zadosti popražila, da ne bo plavala v omaki, da se ti bo lepo spustila. lahko tudi čisto malo zaloješ z vodo in kuhaš/pražiš tako dolgo da boš videla da razpada.
lahko dodaš tudi zelenjavo, jaz včasih dodam grah, sploh če delam svinske zrezke, goveje pa imamo raje po zgoraj opisanem receptu.
mali jih ima zelo rad.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 957
9.12.2008 9:43:58   
lemavrica
Rožica hvala user posted image

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 958
9.12.2008 9:58:49   
Rožica*
lemavrica sem se zdaj spomnila lahko dodaš malo paradižnikove mezge.

Jaz tudi zelo rada in baje tudi dobro kuham in pečem.
Obožujem listanje kuharskih knjig, včasih se kratkočasim kar s prebiranjem receptov in obožujem Kulinarično Slovenijo, tam najdem veliko nasvetv, receptov in idej.

če katera potrebuje, kakšen recept, preizkušen, dober,... za te praznične dni naj pove.

Grem zdaj zamesit za medenjake, to je naložba, ki bo zelo dolgo užitna, če bodo seveda dočakali praznike. user posted image user posted image user posted image

No vam izdam nekaj skrivnih receptov, čakali vas bodo na meilu.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 959
9.12.2008 10:24:37   
CUKRČEK
Rožica*, Kulinarična slovenija je zakon, ja. To je pa stran na kateri skoraj več preživim, kot na RR. In iščem ideje. Predvsem za sladice. Ostale stvari delam po občutku.
Ravno zadnje dni sem pekla kot nora, ker so mi sproti vse piškote pojedli.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 960
9.12.2008 10:27:12   
Rožica*
No sem vam poslala recepte za potico.
želela sem vam poslat za medenjake, pa nisem našla recepta.user posted image
Bom ga pretipkala iz svoje beležke ko bom utegnila. Imam res super recept, medenjaki so mehki in dobri za jest že takoj ko so pečeni in ni treba čakat, da se "umedijo", kot pravijo stare mame, ko spečejo tistekot kamen trde medenjake.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 961
9.12.2008 10:35:14   
CUKRČEK
o, hvala za recepte. Si mi naredila lušte po potratni potici. To je pa najbolj dobra potica, kar jih je. Moja sestra naredi odlično, tako sočno....ko začneš jesti, je ne moreš nehat.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 962
9.12.2008 10:38:18   
lemavrica
Jaz pa nisem kaj preveč za kuhanje. Toliko kot moram.user posted image  Pa zdaj že več kuham ko imava tamalga, prej je bilo pa to res nujno zlo oz. je večinoma to delal lubi.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 963
9.12.2008 10:41:09   
Rožica*
Me veseli da si zadovoljna
Preizkusi recepte, to so res top of the top  obstaja veliko receptov za enake potice, vendar garantiram da so ti res najboljši, lahko tudi malo posrfaš kul slo in boš videla da po teh receptih pripravljajo res prave mojstrice.
Tudi sama sem na kul slo izdala veliko slaščičarskih in pekovskih skrivnih receptov, eden izmed njih je brizgano pecivo, je tudi zelo dobro ocenjen priporočam.
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4209

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 964
9.12.2008 10:52:45   
surya
Pozdravljene!

Pišem iz službe, bom bolj kratka:-)

Morgan, sem zelo vesela, da gre Niku na bolje. Upam, da bo kmalu doma! Je pa moj mali tudi imel laringitis (če je to vaša zadnja diagnoza) in je res grozljivo, ko jih kar duši user posted image .

Tudi vsem ostalim bubančkom želim hitro okrevanje.

Do tipkanja...

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 965
9.12.2008 13:11:06   
Rožica*
Lemavrica sem se spomnila nate.
Še ena ideja kosila na hitro.

Danes pripravljam ekspres juho tako:
Na olivnem olju prepražiš nastrgan korenček in 3 žlice zdroba, da zastekleni, dodaš jušno kocko pač glede na to koliko juhe pripravljaš, seveda temu primerno povečaš tudi količino zdroba.
nato doliješ vodo, jaz dolijem nekje 0,8 l ali 1l pač kar tako po občutku, dodam žafran in proti koncu malo peteršilja in kuhaš, da se sestavine malo prepojijo 15 -20 min. Nato vmešaš stepeno jajce in še malo pokuhaš.
Namesto jajca lahko seveda zakuhaš kaj drugega npr. ribance, ....

Skuhano na hitro in zelo nasitno.

Večkrat po podobnem postopku pripravim še porovo juho z zdrobovimi žličniki:
na olju prepražiš nastragan korenček, nasekljan por, včasih dodam še na kolobarje narecan korenček, zaliješ z juho iz kocke, če nimaš gov, juhe. jaz je navadno nimam zato improviziram z kocko. In kuhaš približno 20 min.
Juhi lahko dodaš malo žafrana, petržilja, ščep muškatnega oreščka.

Medtem ko se kuha pripravim žličnike
penasto umešaš jajce in rahlo z žlico vmešaš zdrob, pustiš da zdrob zakrkne 10 -15 min, bolje več kot manj.
Pazi da ne vmešaš preveč zdroba, količine ne vem točno, ker delam po občutku, približno dve do tri žlice zdroba na eno jajce, ampak saj veš da so jajca in žlice različno velike, zmes mora biti mehka, ker Zdrob zelo nabrekne. Od začetka zgleda vse skupaj zelo redko, kar pomeni, da bodo žličniki skoraj penasti (takšne imam jaz rada), ne smejo pa se razkuhati!
Nato z žličko oblikuješ žličnike in jih kuhaš v osoljenem kropu 5-10 min, odstaviš in pustiš v vodi še nekaj min., ker še nabreknejo.
Priporočam, da najprej enega zakuhaš v malo vode in če se popolnoma razkuha, dodaš še malo zdroba v maso. Malo se pa med kuhanjem lahko razlezejo. Pravo razmerje - velikost jajca, kako polne žlice - pa osvojiš s prakso.
Nato jih dodaš v juho.
Dober tek.

< Sporočilo je popravil Rožica* -- 9.12.2008 13:18:17 >

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 966
9.12.2008 14:46:33   
december06
Hejla. Že cel dan vas berem, ker vedno nekaj vmes pade.

V glavnem, upam, da ne bom kje obležala, ker se zelo slabo počutim. Ker pa res nimam časa zdaj. user posted image  Torej, v nedeljo sem bila na muziklu Briljanitna in je blo res the best. Prav to mi je mankalo. Včeraj sem imala dopust in sva za možekom šla v Ikeo in še sreča, da je blo odprto, ker je bil praznik in sploh nisva vedla. In res naredila dober shoping, kar je še manjkalo v stanovanju - zavese, luči in ostale drobnarije.... Mali je bil v popoldanskem varstvu pri babici in potem tudi tam prespal in spet je sam zaspal v posteljici, takoj. user posted image  Bomo vidli, kaj bo spet danes doma. Komaj čakam, da ga vidim.

Vsem bolanim želim čimprejšnje okrevanje, Mognat, za vaše Nika pa držim pesti, da bo čimprej doma.

Še malo delat in domov. user posted image

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 967
9.12.2008 14:47:29   
december06
Aja, še to sem milsila povedat, da ste res dobre kuharice. Prav mi pridejo ti enostavni in hitri recepti, ker mi ponavadi zmanjka idej. Pridne vse. user posted image

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 968
9.12.2008 14:52:12   
lemavrica
Rožica res hvala user posted image , tole bom vse sprobala. Mogoče bo naš muilo začel jesti. Tako da se priporočam če se ti bo dalo še kako hitro varianto napisat.

December tudi jaz se grozno počutim. Boli me koža, oči me pečejo, zaspana sem, kuham,... user posted image  user posted image  za Briljantino in shopping.

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 969
9.12.2008 18:03:22   
Rožica*
Upam da bo jedel.
Jaz opažam, da je bolj ješč odkar mu dajem Pikovit. Poizkusi mogoče vam bo pomagalo.

Neposredna povezava do sporočila: 970
9.12.2008 20:08:24   
lemavrica
A pa je Pikovit že za tako majhne?

No vsaj nekaj ima rad, špagete z doma narejeno paradižnikovo omako. Pa kruh. tega pa zadnje dni ful poje. Še nisem kupovala toliko kruha kot sedaj. Pa HB, sem ful vesela in je ful luškan s kosom kruha v roki.

Jaz moram pa jutri k svojemu zdravniku po napotnico za okulista ker me oči že tako matrajo da je za znoret. Danes sem komaj zdržala v službi, tako so me pekle. Pa s kožo je tudi slabše, sloh ne vem več kaj me tako matra da sem po obrazu flekasta.user posted image

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 971
9.12.2008 22:12:18   
buškica
Da še jaz napišem kako naredim zrezke v omaki.

Običajno goveje zrezke samo nasolim in rahlo popopram, po eni strani jih namažem z  gorčičo po drugi jih pomokam. Čebulo popražim (čisto na drobno sesekljana), dodam malo hrena. Nato  položim na čebulo zrezke in jih zalijem z vodo. Vse skupaj dušim, dokler zrezki niso čisto mehki. Običajno si vsi prste obliznejo.

Danes sem naredila pa svinjske zrezke v česnovi omaki. Zrezke sem pripravila z mešanico za žar po mediteransko, dodala malo olivnega olja in česen na drobno sesekljan, vse skupaj  pustila  pol ure stat, da se prepojijo zrezki z česnom in olivnim oljem. Potem pečeš v marinadi in dodajaš vodo, da se ti ne prismodi. Meni je blo full dobro.

Neposredna povezava do sporočila: 972
10.12.2008 17:57:04   
CUKRČEK
A so vaši otroci tudi taki mandarinožeri? Moji so čist pičeni na mandarine. Takole popoldne se usedemo na sredi dnevne in začnemo z lupljenjem mandarin. Jih olupim kakih 10, spravim na krhlje in sekunda dvajset pa jih ni večuser posted image Vitaminov jim pa ne manjkauser posted image

(odgovor članu buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 973
10.12.2008 18:04:04   
CUKRČEK
http://www.kulinarika.net/recept/kruh/Pizza_muffini-5698.html

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5600

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9543

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Bananine_kocke-1501.html

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Smetanovi_piskoti-5689.html

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Cokoladni_huzarski_krapki-5684.html

Evo, na hitro par dobrih, enostavnih, preverjenih receptov. mmmmm, pizza mufini ravno dišijo iz kuhinje. Ne vem, če bodo počakali do večerauser posted image user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 974
10.12.2008 19:56:23   
annie
Punce, jaz pa sem sedaj kar lačna ratala, toliko dobrih receptov ste naklofale user posted image user posted image No, pri nas je sedaj ati "gospodinja" in ko pridem domov iz službe me vedno čaka super kosilo user posted image Je pa res, da je včasih imel ful željo it za kuharja, ampak si je potem premislil...meni je sedaj kar smešno, da mi ni treba kuhat in vsakodnevno študirat, le kaj naj kuham user posted image

Drugače pa sem se v službi že kar navadila oz. mi je prav fajn user posted image Nik pa je ful vesel, ko pridem domov in se potem samo cartava, igrava in nasploh noriva user posted image

Mogant, še naprej držim pesti za tvojega Nika!!!

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

A so vaši otroci tudi taki mandarinožeri? Moji so čist pičeni na mandarine. Takole popoldne se usedemo na sredi dnevne in začnemo z lupljenjem mandarin. Jih olupim kakih 10, spravim na krhlje in sekunda dvajset pa jih ni več Vitaminov jim pa ne manjka

Ja, naš Nik jih ima ful rad, bi lahko cele dneve samo od njih živel user posted image Jih imamo v kuhinji na pultu in potem vedno gor kaže in dela mm,mm...je faca user posted image

Nik že spi, jaz pa grem še malo tv gledat, potem pa spat...mirno noč želim!

< Sporočilo je popravil annie -- 10.12.2008 19:57:30 >

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?