Rožica*
|
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica Rožica sem naredila zrezke po tvojem receptu in so bili super, lubi je bil ful navdušen, še Jaka je pojedel nekaj zrezka, pa drugače goveje ali telečje meso ven spluva. ME VESELI !!! Kaj pa ostale je katera že preizkusila kakšen recept ki sem am jih poslala na Septemberke. Jaz se ravnokar bašem z potico z lešnikovim nadevom po tistem receptu za hladno potico, le nadev sem spremenil. Tudi medenjeke sem že spekla, so dlični, mehki,.. Super!!! Mi je najbolj fino ko gledam kako tašča tekmuje z mano, pa ji ne rata. Letos me je po več kot 10 letih, kar sva z dregim skupaj prvič vprašala za moj recept za potico. AAAAA kaj? sploh nisem mogla verjet! No in jaz dobra duša sem ji ga dala, pa mi je bilo že izti trenutek žal, ker me je že učila, da to pa se ne da noter, pa da ona nikoli ni tako delala in me učila, solila pamet,... Najraj bi ji zabrusla, da zato še nikoli ni spekla vredu potice. ... Pismo, vedno misli da je celo znanost pojedla! No pa sem spet zašla! Naš mali je velik dobrovoljček, skoraj nikoli ne joka, ko kaj ni po njegovem ali ko kaj ne doseže,.. ga učim tako, da naj ne joka ampak da mi pove kaj želi. Npr. ko se zbudi, sem ga naučila, da me pokliče in ne joka, da bi prišla.... Tako je hecen, kadar mu vklopim varuško, da bi ga slišala če kaj delam, vzame baby fon v roke in govori vanj mama, mama, mama,..... tako dolgo da pritečem v njegovo sobo. Drugače pa tudi tu pa tam poizkusi z trmo in misli, da bo tako kaj dosegel. Takrat se jezno usede na tla in to večkrat ponovi ter me opazuje ali sem ga opazila, kako bom reagirela,... Jaz ga navadno ignoriram ali pripomnim " u kje pa XX čiča?" Zelo se mu je odprl govor, trenutno povezuje do tri besede. In res vsak dan preseneča, z besedami, ki jih sliši in ga nisem učila. Res veliko govori, ogromno stvari ga razumem in vem kaj v njegovi gagajščini kaj pomani. Npr. kadar želi da se igram z njim mi reče mama čiči mni; pidi mni pomeni pridi kmeni; Ba je bager; bajski pa Telebajski, ki jih naravnost obožuje in bi jih ves čas gladal, tako da meni gredo že prav na jetra, ker imamo samo 4 dele, sploh ne vem če jih je več Ve mogoče katera? Zelo rad piše, riše, bere knjige tako "kot mama" s prstkom hitro preleti tekst in še hitreje obrne staran, tako je prav hitro prebrana cela knjiga. Izredno rad ima pesmice in vedno želi da zapleševa, sevada je zelo pomembno, da ga mami dvigne, potem me prime čez ramo, drugo roko pa v roko, drugače ne velja, kot prava plesna drža,.. in potem tako uživa ko se vrtiva, jaz pa še bolj ko vidim kako srečen je.. Res je kot pravi aljab, še ure bi lahko naštevala in opisovala kaj počneva,..., vse smo čist nore na svoje otroke. Vsem bubančkom
|