|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
3.12.2008 22:13:27   
dorotea
NaILa user posted image user posted image user posted image , besede žal  ne potolažijo, ampak mislim nate!

Ne se čudit iz kje se je ta dorotea spet pojavila. Sem vas včeraj brala, pa nisem nič napisala, kar nisem mogla, ker me toliko časa ni bilo, pa sem si danes premislila in sem hotla poslati objemček za NaILo!!!

Pozdravčke seveda vsem vam puncam, kaj več težko povem, ker ne bom prišla na tekoče...samo to , da vas pozdravljam, vam želim vse lepo...in da vam povem , da smo veseli, srečni in načrtujemo še bratca ali sestrico za našo Patricijo.
poljubčke vašim malčkom.

dorotea

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 901
3.12.2008 22:43:10   
guppy
joooooj dorotea!!!!!!!!!!!!
res te je lepo videt!!!!!!!!!!!!!!!!!
user posted image

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 902
3.12.2008 23:32:15   
nena80
NalLa .... iskreno sožalje tudi iz naše strani, user posted image  sedaj imaš eno zvezdico na nebu, ki gori za tebe in tvojo družino...

(odgovor članu NalLa)
Neposredna povezava do sporočila: 903
4.12.2008 9:58:15   
lemavrica
Guppy hvala user posted image , nekaj takega sem rabila, sploh ti recepti so fajn ker so hitri, ker Jaka bi jedu takoj ko prideva domov.
Ja paradaižnikovo omako ima zelo rad, pa špagete zraven. Rad ima tudi govejo juhico, pa kruh. Včeraj je pojedel ene 5 kosov kruha doma, pa nejbrž je še kakega v vrtcu. Mi je pa včeraj vzgojiteljica povedala da je zjutraj sam jedel zajtrk, so bile tako navdušene da so ga celo slikale kako je user posted image . Jaz upam da bo kmalu začel jesti v vrtcu.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu nena80)
Neposredna povezava do sporočila: 904
4.12.2008 10:43:52   
Rožica*
Kako super je brat kaj takega.
Jaz bi ga tudi rada dala v vrtec, ker vem da bi se veliko več naučil, že z posnemanjem drugih.

Še ena ideja za hitri obrok, ki ga naš ,mali obožuje
Pražena jabolka s krompirjem.
jabolko olupim, v kozici na malo olja rahlo spustiš malo sladkorja dodaš na krhlje narezana jabolka in pražiš do mehkega, jaz dodam še cimet, včasih tudi malo vode da se jabolka prej zmehčajo, seveda pa potem pustim tako dolgo da čisto izhlapi.
Krompir  pa je tudi hitro kuhan, rad ima pire kar za vas ne pride v poštev razen z riževim ali sojinim mlekom.
zelo red pa zreven je tudi pra2žen krompir.

Hrenovke z rižem
Riž pražim da zastekleni dodam začimbe zalijem z vodo in kuham.
Tačas pa spežem hrenovke na žaru ( tisti električni plošči kot žar) ali pa jih preprosto skuham.
Hrenovke ima zelo rad.

Lemavrica a sojino mleko lahko?

Bom še malo pomislila, če se še kaj spomnim, ker naš tudi veliko je juho z zakuho in testenine, kot je Guppy napisala.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 905
4.12.2008 12:10:08   
lemavrica
Pomoje bi sojino mleko lahko ampak mu ga ne dajem, dobi pa riževo mleko. A svinjino jim že dajete, jaz se je še kar izogibam. A je kaj alergena ali kaj drugega da jo odsvetujejo do 1 leta? Sem kar malo šokirana, zdele sem odkrila za zlate kroglice vsebujejo sirotko user posted image  in zdaj tudi tega ne sme.
Hrenovk žal ne sme user posted image

< Sporočilo je popravil lemavrica -- 4.12.2008 12:13:06 >

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 906
4.12.2008 12:27:56   
Rožica*
Jaz mu že kar nekaj časa dajem svinjino. Pač kar mu je všeč, kar želi,....
Rad ima pariško salamo, grugače pa je glede mesa kot z vso ostalo hrano, včasih preseneti in celo kaj poje.
Kot sem že omenila je postal zelo neješč.

Lemavrica nočem biti vsiljiva, le pomagat sem želela.
Fino je da vsaj imaš izdelek, s katerim lahko nadomestiš kravje mleko.
Že za pripravo raznovrstne hrane ne samo kat samostojno jed. Npr. krompirjev pire

Neposredna povezava do sporočila: 907
4.12.2008 12:30:36   
lemavrica
Ne sej nisi vsiljiva, samo odgovorit sem ti hotla da sojino sicer lahko bi ampak mu ga jaz ne dajem in dvomim da mu ga sploh bom. Eni pravijo da je zdravo imam pa eno kolegico ki ji kar zaupam okoli takih zadev in pravi da soja ni najboljša za te tamale.

Sej palačinke mu tudi delam z riževim mlekom.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 908
4.12.2008 12:44:03   
Rožica*
Ja saj to vem da sojo priporočajo šele po 2 letu starosti. Tudi na Monu pediatrinja svetuje tako.

Drugače pa je tu ena fajn debata, mogoče najdeš kakšno koristno info.
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9839

Neposredna povezava do sporočila: 909
4.12.2008 12:52:26   
lemavrica
Rožica res ti hvala. Sej počasi se bom navadla na dieto in bo šlo lažje. Itak močno upam da nekje februarja bomo že lahko pojedli kak jogurt, kislo smetano,...takrat nekje bo imel kontrolo za intoleranco. te dva meseca bomo pa potrpeli. K bi ta otrok vsaj hotel vsak dan lepo v vrtcu jest potem ne bi bilo take panike. HB je vsaj govejo juho začel jesti in mi je to včasih prava rešitev ko prideva domov.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 910
4.12.2008 13:03:23   
Rožica*
ja jaz upam da bo vse vredu.

Kaj pa vsebujejo hrenovke da jih ne sme?
Čist tako me zanima da malo razširim znanje. Sem brala sestavo in res ne vem, pa ne se mi smejat.user posted image
Kaj je dekstroza?

Hrenovka
user posted image

user posted image PODROBNI OPIS

Sestavine 

svinjsko meso
goveje meso
voda
emulzija kožic
kuhinjska sol
stabilizator E450, E451, E452
sojine beljakovine
krompirjev škrob
dekstroza
antioksidant E300, E315, E316
začimbe
konzervans E250, E262
naravno barvilo E120

Način pakiranja

naravni ovitek - ovčja čreva 
premera 22-24mm

Prodajna oblika

par cca 0,14kg ali 
vakuumsko pakiranje cca 0,28kg

Temperaturni režim
od +6 do +8 °C

Rok trajanja
rinfuza 7 dni / vakuum 30 dni 

Jaz mu kuham telečje in puranje hrenovke, vendar ne morem prebrat sestavo, ker navadno kupim sveže.

Neposredna povezava do sporočila: 911
4.12.2008 13:07:45   
lemavrica
Ne vem kaj je v njih, baje da so neke mlečne beljakovine ampak jih imamo na seznamu prepovedanih živil ki smo ga dobili v Pediatrični. Bom pa vprašala kako je s hrenovkami ko gremo 16. na provokacijo.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 912
4.12.2008 13:09:52   
december06
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Mene pa zdaj najbolj "baše" december. Kot vsako leto. Takrat vedno ugotovim oz. najbolj pogrešam prijatelje. Mož je kar naprej vabljen na različne fešte . Komaj sfolga vse. JAz pa nikoli nikamor. Res se počutim kot  "ta zadn gnoj" , ki ga noben ne opazi. Prijateljev nikoli nisem imela. Ko že mislim,d a sem res srečala kako prijateljico pa spet ne gre. Ponavadi imajo vsi že svoj krog prijateljev in potem ne ostane nič časa zame. JAz se pa tud nočem silit nikamor. Kr neki. No, to je pa moja težava. Da ne bo zgledalo, kot da jih jaz nimamuser posted image user posted image No, pa se tolažim s tem,d a bo kamlu konec praznikov, ker med letom  to ne pride toliko do izraza.

lp

Ej, kaj pa če septembrke nardimo kakšen svoj zaključek, brez tamalih?

No, naš delovni dan poteka tako, da jaz pridem domov od 17 - 17:30, potem se z malim malo igrava, še kaj pojeva, ali pa če gremo kaj v trgovino ali pa na kakšen obisk. Po 19. uri se počasi odpravimo kopat in tam do 20. ure se spravimo spat. Tako, da imam dobre 2 urci z njim aktivnega preživljanja časa. No in potem odvisno kakšne volje je in kdaj zaspi, ponavadi še jaz z njim in je ura 21. Potem pa še malo pospravit in pripravit za zjutraj in ... sem čisto crknjena in sam padem dol. In res nimam energije še za moža. Tako, da tudi jaz prosim za kakšen recept. No, enega sem že našla, če mali prespi pri babici, ta kar pomaga. user posted image  Včeraj je že bilo tako. user posted image

Babyrok, samo, da ste bolje.

Lemavrica verjamem, da ko se boste navadli na dijeto bo lažje.

user posted image Aja pa še to. A se vaši malčki pri babicah drugače obnašajo? Naš mali je včeraj pri babici zvečer takoj zaspal. Po flaški mleka je sam pokazal prenosno posteljico in sam zaspal. Doma pa user posted image user posted image  V čem je finta?

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 913
4.12.2008 13:10:23   
Rožica*
Ja če je na prepovedanem seznamo potem raje ne.
Me je zanimalo, ker ne poznam teh strokovnih izrazov sestavin.

Lemavrica lahko poizkusita tudi kokosovo maslo pa še izredno zdravo je.
Jaz sem ga včasih jedla, ko sem strogo pazila, kakšno hrano užvam. Vse za dobro počutje, zdravje in postavo. Pje so tisti časi, ....?user posted image
Zdaj sploh nimam časa razmišljat, koliko je kaj zdravo, važno je da najdem čas da v miru pojem user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Rožica* -- 4.12.2008 13:12:38 >

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 914
4.12.2008 13:17:15   
lemavrica
December ideja za zaključek leta brez tamalih je super. Jaz sem že par strani nazaj napisala za srečanje, pa ni bilo nobenega odgovora user posted image

Glede babic ti žal ne morem odgovorit, ker midva nimava te opcije da bi prespal pri starih starših. Ena bi ga imela samo za kaki dve uri, ta druga pa tudi ni najbolj primerna varuška. Sej zato pa imava ful ful probleme z primernim varstvom in nikamor ne moreva skupaj.

Ok sicer se zarad hrenovk ne bom preveč sekirala, ker to kaka ultra zdrava hrana itak ni, mi je zaenkrat dovolj če ga pripravim da poje purana, teletino, piščančka še nismo probali.

< Sporočilo je popravil lemavrica -- 4.12.2008 13:18:48 >

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 915
4.12.2008 14:00:12   
Rožica*
maš prav glede "zdravih hrenovk"
A kaj ko jih ima naš zelo, ZELO, rad, pa rajš vidim da vsaj eno hrenovko poje.  Nima pa rad pečene kure, pečenke,....
Kakšno kuhano govedino, kuhano vratovino,.... bi pa jedel.

ok, grem kuhat.
Danes pripravljam goveje zreske v omaki in kruhove cmoke.
Pa bomo vidli, če bo kaj jedel.

by

Neposredna povezava do sporočila: 916
4.12.2008 14:02:53   
lemavrica
Dej mi povej kako narediš zrezke v omaki
jaz ne najdem nobenega pametnega recepte, v osnovi sem pa bolj švoh kuharica.

Guppy ker vem da v prihodnjih dneh začneš spet s službo, ti želim čim manj stresen začetek user posted image

< Sporočilo je popravil lemavrica -- 4.12.2008 14:08:44 >

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 917
4.12.2008 14:30:46   
mogant
Naila še moje sožalje! 
Kaj več pa trenutno nisem sposobna napisati, ker sem tudi jaz čisto na dnu... sem se cel teden bolj kot ne izogibala foruma, tako, da sploh ne vem, o čem se pogovarjate, pa sem se zdej vseeno odločila, da se javim, ker upam, da se bom potem počutila malo boljše, preživljam izredno težke trenutke, moj NIK je namreč v kliničnem na intenzivni negi že od prejšnjega torka.

Zadnjič sem napisala, da so moji otročki prehlajeni, no pri Niku se je vse skupaj precej zakompliciralo, ker je težko dihal, nas je pediatrinja poslala na sikanje pljučk, sumili so na aspiracijo tujka in nas poslali na bronhoskopijo, čeprav se meni ni zdelo kaj prida verjetno, ker sem vedela, da je to težko dihanje prišlo s prehladom. Na žalost je ta poseg vse skupaj poslabšal, oteklina v grlu se je povečala do te mere, da ni bilo več prehodnosti zraka. Najhuje je, da se stanje ne izboljšuje, ampak je vsak dan slabše, tam je staknil še nek respiratorni virus, ugotovili so porast neke bakterije itd., v najboljšem možnem scenariju bo jutri dobil trahostomo (luknjico skozi vrat), da bodo pljuča dobila dovolj kisika in potem upam, da se bo stanje končno začelo izboljševati.
Jaz sem čisto sesuta, tako strah me ni bilo niti lani, ko so se rodili tri mesece prezgodaj, takrat se je stanje iz dneva v dan izboljševalo, zdaj pa ravno nasprotno.

Neposredna povezava do sporočila: 918
4.12.2008 14:35:07   
lemavrica
Mognat user posted image  user posted image  zate in user posted image  za Nika. Bom držala pesti , da se stanje čimpreje izboljša.

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 919
4.12.2008 15:34:48   
andreja32
Jezus Mognat.........zdele sem pa čist šokirana.....veš, saj Nik-ci so borci...imam jaz tudi enega.......

vse kar lahko naredim je da ti pošljem en močan objem in držim pesti....če boš lahko pa le sporoči kako in kaj...bomo čakale na dobre noviceuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 920
4.12.2008 16:15:35   
nana 27
Pozdrav še od nas! Toliko časa se nisem oglasila, zdaj pa toliko žalostnih novic user posted image  Mognat, držim pesti za Nika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Si ne upam predstavljat, kaj prestajaš..držim pesti in mislim na vas. NaiLa, velikokrat se spomnim nate user posted image user posted image user posted image       

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 921
4.12.2008 19:15:36   
LINA31
Mognat, držim pesti za Nika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Si ne upam predstavljat, kaj prestajaš..držim pesti in mislim na vas.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 922
4.12.2008 19:19:14   
Anonimen
Mogant, v mislih smo s tabo in z Nikom. Držimo pesti user posted image user posted image user posted image !
Objemček zate user posted image .

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 923
4.12.2008 20:29:16   
NalLa
Mogant saj sem čisto šokirana. Tudi jaz držim pesti za vašega škrata. Upam, da bo vse ok..

Punce vam pa še enkrat hvala za vso podporo. Danes sebi bila na grobu, ker je minil ravno en teden od bratove smrti. Res gre hitro čas, ampak lažje pa zaenkrat še ni. Sem pa bila danes vesela, ker je moja svakinja držala obljubo, ki jo je dala mojemu bratu in so me ona in nečaka danes prosili, če bi bila jaz skrbnica od malih dveh. Seveda sem sprejela, saj sta mi kot sina. Potem pa se je tamali nečak hecal in rekel, da ima sedaj dve mamici in sem jaz mami2. Pa v moji službi so zbrali denar in sem ga nesla nečakoma. Sem bila lepo presenečena, čeprav se nisem mogla zadržat in sem začela jokat.

Guppy srečno jutri! Držim pesti. Javim pa se ti, ko bom sposobna spravit skupaj kakšen normalen pogovor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 924
4.12.2008 20:32:19   
sandra85
ojojoj!!! mogant, držimo pesti za Nika!!!!!!!!!!!
bolj se bljiža koncu leta, slabše je-same slabe novičkeuser posted image upam, da se bo leto 2009 začelo kej boljšeuser posted image

dorotea
lepo te je brat po tolikem času! pa srečno pri "oploditvi"user posted image upam da vama hitro uspe in da nam sporočiš lepo novičkouser posted image

spanje pri dedku (in njegovi partnerici, ki ga naravnost obožuje!)-pri dedku je vedno ful priden in ful rad, pa tudi zaspi takoj in spi celo noč (seveda ne v prenosni posteljici)
na štajerskem pri babici in dedku pa je malo drugače, ker jih manj vidi in se še ni tako navadil. zadnjič ko smo bili gor, je hotela tašča, da spi z njima, pa je ponoči jokal in se veliko premetaval..

recept: žal, pri meni je bolj bogouser posted image pri nas kuha tata. on bi zdaj lahko napisal milijon receptov
hrenovke ima tudi Enej fulll rad. mi jih jemo vsaj 1x/ 14 dni
glede tega, da niso zdrave pa tako: marsikaj ni zdravo in v življenju bo še veliko "dreka" pojedeluser posted image

mirno noč vsem!

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?