babyrok
|
NaILa - iskreno sožalje želimo tebi in tvojim, šele zdaj sem prebrala za tvojo žalostno novico. Rok je danes veliko boljši in skoraj ni več sledu o bolezni...trkam na les, da bo tako še naprej. Spet je dobrovoljček, se igra, lepo je in to je zame takšno olajšanje, saj nisem opazila več tistih gibov, ki so me čisto spravili s tira. Bila sem vesela tudi, ko smo dobili izvide krvi, da je vse ok, hemoglobin ima še zmeraj super - 134. Hvala za lepe želje. Hrana - jaz sem veliko stvari takrat prebirala, ko sem še dojila in so mi rekli, da naj ukinem mleko in mlečne izdelke, ker je bil Rok zelo pikast in full ga je zvijalo po črevesju, zato so sumili na alergijo ampak potem HB izvidi niso nič pokazali. Vglavnem, zdaj se še bolj malo spomnem kaj je pisalo na tistem seznamu, ki sem ga dobila na Pediatrični v Lj., vem pa, da se lahko je Gea margerino, Barila makarone (so tudi brez jajc), puding Rojal skuhan na vodi (kakšen je ne vem, ker ga nisem probala), marmelado Podravka. Drugače je pa soseda imela isti problem in ona se je te diete držala do hčerinega 9. meseca. Ona je večino hrane kupovala v Kalčku v BTC-ju (to je trgovina v isti ulici kot pošta in trgovina s kolesi...se mi zdi, da se pride naravnost dol tudi do Baby Centra...upam, da nisem kaj zamešala). Tam imajo vso hrano Bio in vem, da je dobila tudi evrokrem in piškote brez mleka ter še ogromno stvari, da jih je lahko jedla. Jaz sem tam nekajkrat kupila tudi marmelade in predvsem stvari iz pire, ker Rok eno obdobje ni smel jesti pšenice. Sicer je tam prilično drago, ampak ko si v taki situaciji si samo vesel, da lahko kaj ješ. Drugače jaz včasih dam Roku tudi pašteto Tartex delikatesno, ki jo kupim v DM. Zdi se mi, da sem jih videla tudi v Merc., kjer kupujem tudi namaz Štarjerc. To dvoje nima kakšnih čudnih sestavin in se mi zdi vredu. Kadar mu pripravim za večerjo kruh z namazom, potem zraven pije čaj Bio-primo iz Mullerja (vsebuje komarač, janež in kumino). Ta čaj je sicer nesladkan ampak ga ima zelo rad in čez dan ga popije okrog 600 ml. Upam, da sem kaj pomagala. Ko najdem seznam in če se vmes še kaj spomnim napišem. Drugače pa je vse, le oreščkov, jagod in medu mu še nisem dala. Naš ritem je drugače tudi pester. Domov pridemo vsi trije skupaj okrog 16.30 uri, se preoblečemo in če le vreme dopušča gremo za eno uro ven. Nazaj pridemo malo pred 18 in potem že začnem delat večerjo (zadnje čase večinoma kuham pšenični ali pirin zdrob od Alnature na mleku in malo potresem s kakavom, ali pa pirine kosmiče povrem na mleku. Včeraj sem mu tudi na mleku skuhala polento (ponavadi sem jo na vodi, kot priloga pri kosilu) in jo je z veseljem pojedel. Ja, potem po večerji sledi kopanje in ga preoblečem v pižamo. Če je bolj proti koncu tedna je že ob 19. naveličan vsega in takrat dobi še malo mleka po flaški in spat, načeloma pa okrog 19.30 ure. Potem še na hitro malo pospravim in pripravim stvari za nasl. dan. Skratka, takrat se začne dan za naju z dragim, ki prav veliko energije nimava več in največkrat po hitrem postopku zaspiva. Tudi za to bo treba najti en drug recept
< Sporočilo je popravil babyrok -- 3.12.2008 12:06:23 >
|