nizy
|
nizy, jaz bi pa recept za kakšen fajn burek, sem ga pred meseci jedla, neka mešanica z zeljem in korenjem - ful dobro. Daj, če imaš kaj, podeli to z mojo veliko rito, da bo še večja ... z zeljem in korenjem ga še nisem jedla , sem pa že delala z svežim naribanim zeljem , ki ga prej malo prekuhaš , glih toliko , dase čist malo zmehča,... dodaš začimbe sol , vegeto , nato pa posipaš po testu , plat testa , plast nadeva in tako do konca ,....lahko uporabiš domače teso ali pa kupiš,... men je še fajn burek z blitvo : blitvo na drobno nasekljati (poljubno količino) , potem skupaj zmešam 1jogurt,1kislo smetano , 2jajci , 500g nepasirane skute ,sol ,..blitvo pustim,.... pripraviš isto kot burek z zeljem , ...samo da jaz prvo namažem testo z mlečnim nadevom in potem posujem blitvo čez, ker tako pride blitva bolj do izraza,......pred koncem pečenja lahko malo zaliješ s metano za kuhanje , jaz dam kar malo mleka čez , pa nazaj v pečico še za kakšno minutko Dober tek! pa da nauš mislila da maš sam ti tazadnjo , jaz jo mam tut de big van pa še to bllitvo tudi na hiter zavreš zavreš
< Sporočilo je popravil nizy -- 1.10.2008 17:10:50 >
|