|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008 - 2 del
20.10.2008 14:50:28   
*talcy*
o pozdravljene mamice in bodoče mamice seveda .... po dolgem času ... sem prispela do rač. naš sinček ravno spi pa sem pritekla h sestrični pogledat kako stanje je ... pa vas ne bom zdaj brala ker ne vem koliko časa bo škrat spal ...
vam opišemna hitro mojo porodno zgodbo ....
v nedeljo 5.10 sem šla zvečer pod tuš in seveda se pobrit ker naj bi naslednji dan rodila ... in kar naenkrat zagledam ful krvavega izcedka pa kličem v porodnišnico .. ura je bila skoraj 23.00 .. pa sem ji še povedala da imam zjutraj za pridet rodit ... mi je rekla naj pridem takoj na pregled .. z možekom se oblečeva in greva .. potem me pregleda reče da ni nič takega ma da me sprejmejo ker itak zjutraj mi bojo sprožili ... in grem spat potem pa se ob 4 zjutraj začnejo spontani popadki .... bili so ne preveč boleči ... kar znosni .... ob 08.00 pride vizita me da na mizo in reče da sem odprta 3cm in me pošlje počasi na klistir potem možeka pokličem da zdaj gre zares in nato grem v porodno ... ob 10.30 mi babca prodre mehur potem se začne zares .... in bila sem na miz celih 6 debelih dolgihhhh ur ... med porodom so mi odstranjevali pregradouser posted image ... ob 13.00 nekje mi reče babca da sem odprta 10 cm in da naj samo še potiskam...in naš škrat se ni in ni hotel spustit dol .... jaz pa skoraj da sem živela .... ob 16.30 se babca odloči da pokliče zdravnika da mi skoči na trebuh in če ne bo šlo pa vakum user posted image  kriza ... zdravnik takoj pride se mi nasloni na trebuh škratek se spusti na luknjo babica me prereže in hop naš sinček prispe na svet ... imal je enkrat popkovnico zavito okrog vratu zato ni akoj zajokal jaz pa itak panika .... ko so ga aspirirali pa zaslišiva z ponosnim novopečenim tatkotom najlepši glasek na svetu .... najprej ga oskrbijo in mi ga dajo dojit potem ugotovijo da ima vročino in takoj je dobil antibjotika tako da smo bili 3 dni v porodnišnici in 4 dni še na pediatriji .... se je okužu z bakterijo po pordni poti .... zdaj je zdrav kot riba in imamo celih 300g več user posted image user posted image  kot ob porodu .... mamica nima dosti mleka tako da papca večina tisti prah drugače je pa priden malo krčkov ma saj bo ...
no neki na hitro sem spisala ker nimam časa

lepo vas pozdravljam in si bom že vzela čas en dan da vse preberem  

aja pa čestitke vsem mamicam in tiste ki jih še čaka tako lepa izkušnja pa srečno

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
20.10.2008 14:57:09   
ZalaTM
Ja Janja , bo držalo da s tem ko si ti bolna, da mleko proizvaja naravne antibiotike, tko da ne skrbi za Metko,...bo dobila protitelesca,...ti samo počivaj, pa misli nase,...me bomo tudi brez seznamčka preživele,....

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
20.10.2008 15:14:49   
stunfek
lepo, da ste sedaj v redu talcy. kar pestro ste imeli potem za porod. vazno da je konec dober, pol je vse dobro :)

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
20.10.2008 16:33:50   
vianne
Jaz sem vas samo prišla na hitro prebrati in pozdraviti... nimam veliko časa. Trenutno naš škratek še spi. Vmes sem dala prati in sušiti... joj kako gre čas hitro okoli in sedaj se bomo kmalu spet previli in nahranili.

mbd želim ti hiter in čimanj boleč porod. Hitro nam javi veselo novičko. user posted image user posted image

janja27  tebi pa želim da bi čimprej okrevala po bolezni. Joj, pa kje si staknila te bacile... tega je mene zelo strah... da ne bi zbolela. Sploh sedaj ko je veliko bolanih in šmrcavih. In potem se še sekiraš, da ne bi kaj user posted image še dobil....
Drži se!!!!!
user posted image

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
20.10.2008 16:34:33   
Lovely
Hej, GO GO GO Mbd!!!! Držimo pesti!!!!! user posted image user posted image user posted image

Janja, ti sam koncetracio usmeri v čimprejšnje okrevanje pa bo! Dobro da si se nam javila, smo že malo skrbele...

Talcy, hvala za zgodbico, dobro da je že vse za tabo a ne?

Jaz sem ravnokar s sprehoda po LJ, lep sonček je :) Dogaja se pa AUA AUA AUA ko hodim in to je to... Jaz sem že čisto nestrpna.

Lovely

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
20.10.2008 16:38:31   
corti
No jaz pa sem prejle šla na kratek sprehod in ko sem prišla domov sem bila tko zmatrana, da sem šla malo počiti! Ponoči ni bilo dosti...sem spala dobre tri ure!

Ja ZalaTM res je, zdaj bi bilo fino da bi že midve šle....pa M_mojca tudi! Se ni še nič danes oglasila...mogoče pa se pri njej tudi že kaj dogaja?

Janja27 ti se kar fino pacajtej....da bo le vse v redu, ne obremenjuj se z seznami zdaj! Ja in zgleda da bomo res imeli malega Škorpijončka!user posted image user posted image  

Coccinella, vrjamem da  po tolikem času je res pravo olajšanje CR....saj to če je tako, sem seveda za da mi naredijo CR,ampak če se pa da pa po naravni poti sigurno! Upam, da boš kmalu bolje!

Mbd.....držim pesti, da bo hitro mimo....in se boste kmalu cartali!

Talcy joj pol si bla kar bogica....ampak  važno da je zdaj vse v redu z obema! In vrjetno si ttudi že pozabila bolečino, ko si zaslišala jok...!

Zdaj pa grem do konca skuhati kosilo, potem pa še na en sprehod do knjižnjice in potem se še kaj oglasim!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
   [Brisano sporočilo]
20.10.2008 17:31:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu corti)
  Neposredna povezava do sporočila: 1582
20.10.2008 17:59:36   
Dream
Timnala superca, sem kar takoj zapakirala v kuverto in jutri pošljemo naprej...

Janja27 žwlim ti čimprejšnje okrevanje in res je, kar pravijo punce glede dojenja. Za nameček ti lahko povem, da sem imela prvi dan v sobi "cimro", ki je hudo kašljala, pa je svojega malega pikeca vseeno dojila, seveda z masko.

*talcy* kakor sem prebrala res ni šlo vse gladko, vendar vem, da si pozabila na težave, ko si zaslišala jok svojega user posted image  Sicer pa je imel tudi naš Matic popkovino ovito okrog vratu, kar sem šele kasneje prebrala na svojem kartonu, saj mi med porodom tega sploh niso povedali. Mogoče je bilo celo bolje, sicer bi tudi sdama zagnala paniko...

Danes smo bili zunaj že nekaj minut več, skoraj pol ure in je korenjak ves čas samo spal in še vedno spi. Mogoče bomo kakšen dan lahko šli že nekaj korakov z vozičkom, če ne bo dežja...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
20.10.2008 18:01:47   
klavdija27
LP vsem skupaj! Čestitam novim mamicam! user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem komaj sedaj uspela priti do računalnika.
Z MIhcem sva vredu, zaenkrat sva zdrava, razen zlatenice, ki jo je prebolel že v H.
Drugače je bil porod zelo naporen, imela sem 10 urne umetne popadke na koncu pa carski rez ker se tamaili ni spustil v porodni kanal, pulz mu je pa začel padat, tak da sem se ful ustrašla. Na koncu se je vse dobro končalouser posted image .

Sem pa dokaj razočarana nad Mariborsko porodnišnico predvsem na intenzivni oddelek kjer smo bili po CR. So se sestre ful kregale med sabo kdo bo otročke nahranil, pa jih kr niso nahranle. Po dolgem pregovarjanju in kreganju kr tam pred nami so pol s veliko težavo nahranle naše malčke, ker pač jih mamice po carskem rezu ne morejo.  Sem bila zgroženauser posted image .

Lepo se imejte. LP

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
20.10.2008 18:03:40   
zupancdam
Pozdravljene punce!
Naj vam sporočim, da je mbd rodila sina Nika ob 17:33- 3340 in 51cm.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Prva pikica je na svet prijokala 22.1.2007, težka 3900 in velika 54
Naša prva pikica je dobila sestrico Tio,18.4.2009 težko 3700 in veliko 52, sedaj smo popolna družina

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
20.10.2008 18:09:05   
janja 27
MBD PA SI GA LE DOČAKALA TVOJEGA KORENJAKAuser posted image user posted image user posted image

ISKRENE ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
20.10.2008 18:10:37   
sonček85
ISKRENE ČESTITKKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
   [Brisano sporočilo]
20.10.2008 18:23:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1588
20.10.2008 18:30:32   
ZalaTM
user posted image user posted image user posted image  Hej  MBD čestitke za Nika user posted image user posted image user posted image

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

Neposredna povezava do sporočila: 1589
20.10.2008 18:33:08   
PikicaStonoga
MBD TUD Z MOJE STRANI ČESTTIKE ZA FANTKA NIKA!

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
20.10.2008 18:36:55   
PikicaStonoga
Jaz sem se pa ravno vrnila od ginekologinje, sem šla samoplačniško na odvzem brisa za streptokok, ker moja G tega ne dela, pa me je kr Lovely naročila k njeni! Hvala LOVELY!  user posted image  NO, morm pa vam povedati, da sem pozitivna! user posted image  Pa me zanima, če je še katera med vami potizivna na to, pa kakšne nasvete. zdravnica mi je to napisala v materinsko in rekla, naj samo v P opozorim, da mi dajo infuzijo s penicilinom, pa me zanimajo vaše izkušnje. Nekaj sem  prebrala o tem še reden je bilo zame aktualno, zdaj me pa res zanima, na kaj moram biti pozorna in na kaj osebje v P opozoriti.  user posted image  Sem kr mal žalostna ...in hkrati vesela, da sem šla naredit ta test, vsaj vem ...

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
20.10.2008 18:37:24   
stunfek
mbd iskrene cestitke za sineka! Bravo!!!user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Jaz sem bila pa zdele na straniscu in sem izlocil eno konkretno kolicino goste zelatinaste sluzi...ni bilo krvavih nitk...so pa ble bele nitke...a mislite da je to lahko cep? :) No, saj vem da to lahko nic ne pomeni samo vseeno sem vesele...da je vsaj nekaj...hihihi.

Stunfek

Neposredna povezava do sporočila: 1592
20.10.2008 18:56:52   
corti
Mbd čestitke za sinčkauser posted image user posted image user posted image  

PikicaStonoga joj to pa ti ne znam pomagat.....vem pa d ej ena tukaj pri nas pisala o tem, samo se ne spomnim katera!user posted image user posted image Bom malo pobrskala za nazaj...mogoče ppa najdem!

Stunfek tole glede čepov pa nimam pojma.....saj veš...sem že prej spraševala...držim pa pesti....res da ne pomeni veliko, je pa vsaj toliko, da veš da se nekaj dogaja!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
20.10.2008 19:05:42   
M_mojca
MBD, ISKRENE ČESTITKE OB ROJSTVU NIKA!!!!

mbd
je dala pa isto ime svojemu sineku, kot ga nameravava midva z dragim!!!user posted image
mamice (talcy, mandek, dream, timnala, vianne, Coccinella in vse ostale,če sem katero spustila), lepo da se javljate! tako rada preberem kako ste, kako ste se vživele v novo vlogo in seveda kako so vaši dojenčki!
janja
, le pridno počivaj, da se pozdraviš!! tu je skodelica čajčka zate: user posted image da se hitreje pozdraviš!!! Metko bodo že počuvali, a ne, zdaj pazi nase!user posted image
corti, zala, še vedno čakam in sem nestrpna z vama! Zgleda, da bodo naši bebiji škorpijončki! Se kaj dogaja pri vama?
stumfek, morda se je pa tudi pri tebi kaj začelo! Na koncu me boš še prehitela user posted image hi hi hi  Ja, tole kar si opisala, bi znal bit čep! Jaz mam že kar nekaj časa tak sluzast izcedek, a v malih količinah.

No, jaz naj pa povem, da so me danes lepo poslali domov, ker se ne dogaja nič. ctg skoraj raven, tamali je spal in ga je sestra skoz rukala, zdravnik je pa reku da je plodovnice dovolj in da naj pridem nazaj v sredo. Tako da v sredo spet v Celje. Mogoče kaj prej user posted image user posted image (upam!)
Sem vesela za mbd, ker je končno dočakala sineka, pa še isto ime je dala, kot ga bova midva!!! (da ne bo pomote, sem vesela za vse vas punce, ki sporočite, da ste le dočakale svoje user posted image )
Sem razmišljala, če sva se mogoče srečale, saj sem bila tam do nekje 11:30! Mogočeuser posted image   Bo povedala, ko se spet javi tule!

< Sporočilo je popravil M_mojca -- 20.10.2008 19:08:48 >

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
20.10.2008 19:15:49   
corti
Pikicastonoga nisem še našla katera je tukaj pisala, maš pa tu kar nekaj napisanega http://www.ringaraja.net/googlesearch.asp?cx=003895394721023096174%3Af9uj_wyowam&cof=FORID%3A11&q=Streptokok#1058 

M_mojca...nič se ne dogaja, razen to da imam kar nekaj rjavega izcedka! Mislim, da bomo imeli kar škorpijončka! Bo pa v sredo zanimivo....vse mamo preglede...mogoče pa le kateri uspe in bo cartala user posted image !

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
20.10.2008 20:15:00   
ZalaTM
user posted image  M_Mojca, tudi pri meni nič ne kaže, čeprav vsak večer dobim 2 uri popadkov na 8 min, potem pa vse skupaj mine,...jaz še izcedka nimam rjavega,...nič,...me pa zelo boli in pritiska dol,....hodim po stopnicah, hodim na sprehode, pospravljam,...vse živo počnem, pa nič znakov,....tko da user posted image

Hej, Štunfek,....ja zdaj naš boš pa kar prehitela ali kako,....no pa saj ti iz srca privoščim veš, pa verjamem da ostale tudi,....me bi tudi,....mogoče pa bo res v sredo baby boom za nas čakajoče,....no ja, seveda lahko že tudi prej hehe,...

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
20.10.2008 20:28:29   
timnala
Heja!
Mbd cestitke za sincka user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

*talcy* tebe so pa res matrali, ampak vazno, da je zdaj vse v redu in da druzinica uziva!

Janja27 tudi od mene zelje, da se cimprej pozdravis! user posted image

Cakajocim noseckam pa cimvec akcije v prihodnjih dneh!!! user posted image

Mali se ravno na polno joce in ga ati merka pa mu na kitaro igra, ker ma videt krce al je pa samo malce siten..zadnjic mi je blo pravo olajsanje prebrat post od Stunfek, ker se sama ful krivo pocutim, ko pride taka situacija in se mali dere na polno pa ga lahko ujckas pa crkljas, ves sicer, da je sit pa previt, ampak enostavno lahk sam cakas, da krci minejo..in takrat bi ga najrajs... ne vem no, nesel nazaj v porodnisnico..prav znervira te pa user posted image v bistvu ni nic kriv, bolj situacija.. sam res, kot mama se potem krivo pocutim, kak lahk mam taksne misli, ampak enostavno ti kdaj mal ofne..sploh zato, ker se dretje ne neha, pomagat pa ne mors.. user posted image

Zdej pa dve vprasanji za mamice: a redno podirate kupcke? Namrec pr nas je tak, da Nace pri podoju ponavadi zaspi in ga potem samo zbudim, ce hocem, da podere kupcek pa se tist ga ne nujno vsakic in potem on ne bi zaspal nazaj.. Vem pa, da ce ga ne podre, ga pa potem bolj napenja.. oz. cez kake pol urce siten postane in ga vzdignem in takrat podre kupcek..skratka, kak nasvet?
Pa se vprasanje kako dolgo se ponavadi dojite? Mi2 se na 2 - 2,5h pa sesa ponavadi 20-30 minut..dans ponoci je pa sesal 1h user posted image  in prejle popoldan tud.. Tak me malo zanima, ker ena ura mi je pa res mal prevec user posted image

Pozdravcek,
timnala

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
20.10.2008 20:48:12   
Lovely
Hej Mbd BRAVO ČESTITKE YES!!! user posted image user posted image user posted image

Pikicastonoga, jaz vem iz zgodb samo to, da je super, da veš in da tamalega pravočasno zaščitijo, tako da super da si šla in da bo vse lepo ready za malčka ko pride in ne bo zanj/zanjo nobenih posledic... Kaj če ne bi šla in ne bi vedela...

Štunfek, mogoče je pa čep!!!! GO GO GO!!! Držim pesti.

Zdele grem pa itro izkoristit, se mi je možiček ponudil, da mi zmasira stopala. Prste na rokah mam pa tud take da komaj tipkam po tem laptopu.

Se beremo.

ps glede kupčkov podirat pa to pa z veseljem berem k nimam pojma in se učim z vami novopečene mamice - mi je super!

Lovely

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
21.10.2008 7:32:42   
sončnica24
Dobro jutro punce, uf ste dosti napisale, jaz sem imela dokaj naporen vikend dva rojstna dneva, včeraj sva še z mojim lubijom neke papire rihtala in ni bilo časa za internet ker sem zvečer kar padal v postlo in ob 9ih že spala kot top, no saj sem se zato danes malce prej vstala ampak naspala pa sem se.

PikicaStonoga si pisala zakaj se mi zdi da bom 1.11. rodila, kaj jaz vem na NS mi je izračunala 1.11, pa tudi M nisem imela rednih in mi nekako ta datum hodi po glavi, čeprav bi z veseljem šla že ta teden rodit, upam no, če ne se bom pridružila vsem ostalim na čakalni listi.

Čestitke še vsem mamicam za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , čeprav jih ni bilo nekaj dosti ali pa je nas že malo manj ostalo.

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
21.10.2008 8:14:00   
stunfek
hojla punce souser posted image in frisne mamice!

no, razen tistega odhajajocega cepa :) se ni pri nas na tej strani sveta prav nic dogajalo :) komaj cakam pregeled jutri, da mi pove moja dohtarca kva dogaja...menim namrec, ce se ne motim, da bom jutri prvic tudi vaginalno pregledana...in ginekologinja je omenila, da po 40. tednu zacne z vaginalnim pregledom in z "striping of membranes" - nisem vprasala kaj s s tem misli ampak po mojem je to luscenje plodovih ovojev. namrec menda, da je predrtje plodovih ovojev zelo agresivna metoda pospesevanja poroda, luscenje pa ne tako zelo. Ti ovoji so namrec iz vecjh plasti in luscenje pomeni, da "predrejo le par plasti".

No, in jaz sem seveda zdaj o tem ze vse nastudirala in sem proti...hihihi...saj zadnje raziskave kazejo, da to ne skrajsa nosecnosti in da je povezano z vec riziki...a la, da ponesreci predrejo mehur, kar potem seveda vodi v porod ..ponavadi ne gre brez okistocina...umetnih popadkov in celo antibiotikov, ker lahko pride do okuzbe :) Torej hvala lepa...pride v upostev samo, ko si ze kreprko cez rok :) jaz pa imam do roka se 4 dni :)

Tako torej. Nic novega iz Indije :) drzim pesti za vse neucakanke, da cimprej docakajo svoje strucke. Med njimi sem se veda tudi jaz :)))

Stunfek

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?