|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008 - 2 del
21.10.2008 13:45:49   
stunfek
Cestitke Lena35!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1626
21.10.2008 14:18:16   
Lucka1
živjo vsem,
da na kratko opišem mojo porodno zgodbo....
Torej v ponedeljek 13.10., me je končno začel bolet križ - sem si mislila, no
mogoče pa bomo vseeno letos rodili, ker prej res nisem imela NOBENIH težav,
nobenih bolečin, mali trebuh, nič otekanja, nobenega odluščenja čepa, nič
mi ni nikamor pritiskalo in ko sem brala vse vas tu, sem si mislila, da smo še
zeeeeelo daleč. No, kakorkoli že, vesela sem bila, da me boli križ in to je bil
tud prvi dan, ko sem bila res doma - 1 teden porodniške je bil mimo in v tistem tednu
sem samo okoli skakala, pa na CTG kontrole hodila, pa plavat....tako sem se
odločila, da grem na dolg sprehod - 3 ure, z vmes malo postanki....
ob 14h pridem domov in začutim, da me malo bolj križ pritisne - jaz pa vsa
vesela user posted image . No, potem sem odmislila in ob 18h sva šla z user posted image v center LJ še v eno
galerijo slike gledat in na poti domov ob 20h jaz začutim, da moram mal
predihat moje bolečine....takrat pomislim, a je to mogoče to?????
No, v miru pojeva večerjo in rata živčen, ker se popodaki začenjajo
stopnjevat. Me je hotu kar v porodnišnico odpeljet, pa sem rekla, da naj se
zamoti, da sploh še niso redni in da bom že jaz rekla, kdaj greva - sem hotla
bit čiiiiiiimdlje doma, da me čimpozneje dajo na hrbet in priklopijo na CTG.
Res se je vse skup stopnjevalo in ob 24h nisem več zdržala, pa sva šla.
V sprejemni me pregleda in vidi, DA SEM ŽE 7 CM ODPRTA.....reče, tole pa
kar v porodno na posteljo, brez tuša, klistirja, britja, se mudi - jaz pa user posted image user posted image
sem misla, da see heca.... ob 1h sem bla v porodni, predrli so mi mehur in
še 7 popodakov sem predihala  na boku, pri zadnjem mi je babica rekla, naj
si zgornjo nogo potegnem k sebi in  pritisnem ,da vidi, kako kaže..... in reče,
gremo na hrbet, rodili bomo....in čez 4 popodake je bil VAL zunaj user posted image user posted image user posted image user posted image , ob 2.57.
NI LEPŠEGA KOT KO TI GA POLOŽIJO ŠE ČISTO SLUZASTEGA KRIČEČEGA TAKOJ
NA TREBUH.....user posted image user posted image

Prerezali me niso, sem pa dobila par šivčkov, vendar nič hudega, sploh nisem
čutila, ko je šivala.
Potem smo se pa cartali še 3 urice in izbirali ime, ker ga prej nisva imela user posted image

No, tako na kratko o mojem porodu....sedaj smo že 4 dni doma in se počasi navajamo
na novosti - bom tudi o tem pisala, samo da spet ulovim kak trenutek časa.

VSEM user posted image ŽELIM, DA BI DOBILE SVOJE SONČKE ČIMPREJ, VSEM MAMICAM PA
NAM ŽELIM ČIMMANJ TEŽAV....

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1627
21.10.2008 14:21:48   
timnala
Lena35 cestitke za sincka! user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

PikicaStonoga hvala za pojasnilo.. pa da vem, da se mi ni treba sekirat in da je nas Nacek zdrav! user posted image

Mandek..mava midve ene pozeruscke doma, a? Sej prav tak..vsaj lepo jesta in se pac mal tud pocrkljata pr mamicah.
Ampak ta nas fant je tak zilav..kr neki se ze obraca pa tud patronazna je rekla, da je tak kitast..cist po atu user posted image  Smo se pa danes prvic kopali in je mali uzival. Kljub temu, da je bil lacen, je bil priden in je lepo pocakal, da ga je patronazna umila pa uredila, pol pa je zagnal alarm..Lacnnnnnnnnnnn!!! user posted image  Se pa pridno redi in raste..priblizno 30g na dan..pridn nas pob! user posted image

papa,
timnala

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1628
21.10.2008 14:28:07   
stunfek
lucka ful mega porodna zgodba! takih bi moglo biti vec :) jaz upam, da se ji nekako cim bolj priblizam.

Stunfek

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
21.10.2008 14:47:54   
Urška//
ojla

Na hitro vam javim

17.10.2008 ob 08.15. je na svet prijokal naš  NEJC težek 3440g in dolg 50 cm

smo že doma in se cartamo

kaj več pa drugič

papa
urška

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1630
21.10.2008 14:55:59   
PikicaStonoga
URŠKA in LENA35 ČESTITKE ZA DOJENČKE!!!!!!!!!!!
NAJ BODO PRIDNI IN ZDRAVi!

Lučka, hvala za porodno zgodbo, upam,da bo moja tud podobna ;)

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 1631
21.10.2008 15:05:05   
stunfek
o, urska, tudi tebi cesttke! user posted image user posted image user posted image

Stunfek

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1632
21.10.2008 15:09:42   
PikicaStonoga
Lovely, ti si danes za kosilo imela enako kot jaz včeraj user posted image  njami njami ...za četrtek sva zmenjeni, dokončno se zmeniva jutri zvečer ...še kakšna, ki se želi pridružiti ..Najprej na kavo, pol pa rodit ...pa lahko en rešilec odpelje vse naenkrat user posted image  da bo manj dela user posted image

Za tiste, ki vas zanima o streptokoku ...sicer v angleščini, ampak v SLO ni razen forumov kaj najti ...

GROUP B BETA STREPTOCOCCUS
Department of Obstetrics,
Multicare Associates of the Twin Cities

History

Group B beta Streptococcus, or Streptococcus Agalactiae, is a bacterium (germ) that was originally described in 1933. By the early 1970s it became apparent that Streptococcus Agalactiae was a frequent cause of infection in women after delivery, and in newborns. Since the late 1980s antibiotics have been used to prevent infections in high risk newborns. In May of 1996 the Center for Disease Control recommended routine testing and treatment for this bacteria in all pregnant women.

Disease

Streptococcus Agalactiae lives in the gastrointestinal tract (rectum and intestines) and can spread to the genitourinary tract (vagina and bladder). About one in five pregnant women are colonized with (carry) this bacteria. If a woman is colonized with these bacteria there is a small chance (1:150 or less than one percent) that her baby will get sick. "Early onset disease" makes babies ill in the first week of life, with most becoming ill in the first six hours after birth. Early onset infections may result in neonatal death (1:16 or six percent). Affected infants may have pneumonia, sepsis, or meningitis. The symptoms are weakness, poor feeding, jaundice (abnormally yellow skin), abnormal temperature, unnatural paleness, and a low blood pressure. There is a second form of disease that can occur between seven days and three months after birth. "Late onset disease" is very rare, only one ill baby for every 1,500 births. The signs are weakness, poor feeding, fussiness, and a temperature above 100.4 o F. If your baby ever has these signs you should call your baby's doctor.

Testing

The test for Streptococcus Agalactiae is simple. A cotton swab is placed at the vaginal introitus (opening) and into the rectum. These swabs are then sent to the lab for testing. This is done between the 35th and 37th week of pregnancy.

Treatment

Treatment of a positive culture for Streptococcus Agalactiae is simple. When you are admitted to the hospital in labor an IV (small plastic tube) will be placed in your vein, and antibiotics will be given to you through this IV. The antibiotics will enter your body and go to your baby through the placenta to protect him or her from being infected with these bacteria. This treatment is very effective (90 percent) in preventing disease. This means that whether your culture was positive or negative in clinic, the chance that your baby will get this illness is very rare, less than one in 1,500. Which means that your baby is less likely to die from this disease than from an auto accident in the first year of life. Risks of treat-ment include mild allergic reactions (0.7 percent to 10 percent), severe allergic reaction (anaphylaxis) which may lead to maternal death (1:100,000), and/or the emergence of antibiotic resistant bacteria.

Questions

Why can't I take antibiotics prior to labor to kill the bacteria? These Bacteria will be present in labor 30 percent of the time, even with treatment.

Is Streptococcus Agalactiae a sexually transmitted disease? No.

What if I go into labor early, before the test is done? All women who deliver prior to 37 weeks should receive antibiotics.

What if my tests results are not available when I am in labor? Then the other risk factors are used to determine whether treatment is necessary: fever above 100.4 o F, and /or rupture of membranes more that 18 hours.

What antibiotics are used? Penicillin.

What if I am allergic to Penicillin? Then other another antibiotic, clindamycin, is used.

What if there is not enough time for the antibiotic to protect my baby? If you deliver in less than four hours after the antibiotic is given, your baby may be asked to stay in the hospital for 48 hours after delivery for safety.

What if I had beta streptococcus with my last pregnancy? You should be tested with each pregnancy, and only treated if you are colonized during the current pregnancy. An exception is that if you had a previously affected child then you should be treated.

What if I was tested early in pregnancy and was positive and the last test was negative? You should not receive antibiotics. An exception is that if the bacteria were in your urine, then you should be treated.

What if I have an elective cesarean section? An elective cesarean section carries a very low risk, and most authorities think that treatment is not necessary. Exceptions would be: prior affected child, infected urine, cervix dilated past four centimeters with labor, rupture of membranes, or less that 37 weeks gestation. In these instances, antibiotics should be given prior to you cesarean section by at least two hours if possible and safe.

More Information

If you want more information, please visit the Center for Disease Control web site for Group B Strep.

Neposredna povezava do sporočila: 1633
21.10.2008 15:27:29   
stunfek
IZVIRNO SPOROČILO: stunfek

o, urska, tudi tebi cesttke! user posted image user posted image user posted image

si pa malo prehitela, a ne? sva imele skupaj rok :) madonca 25.10. kot se spomnim nas je bilo 5 kandidatk pa samo se dve vztrajava...

Stunfek

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1634
21.10.2008 15:44:22   
PikicaStonoga
Uf kak lep sonček je spet danes ...tale jesen je pa res lepa :) Danes, ko pride možek iz službe, greva pa na sprehod! user posted image
Ravno sem skuhala kosilce: testetine s haše omakco za možeka in eno kalorično bombo testenine s sirekom zase. Pa seveda solatka ne sme manjkati, sveže zelje s fižolom njami ...kaj pa ve kaj danes kuhate? Jaz se danes nisem preveč namatrala se mi ne da hehe
Drugače sem pa zložila še zadnje cotke na poličke in oblekla košek, kjer ob najin malček spal ...

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
21.10.2008 16:13:04   
ZalaTM
Urška in Lena čestitke tudi od meneuser posted image user posted image user posted image .

Lučka res lepa porodna zgodba,...upam na podobno.

Čeprav,...sem prej šla v porodnišnico, ker me je začelo tiščat dol in popadke sem čutila na 5 min, ko pa pridem tja pa CTG kazal sicer popadke, ampak zdravnik je rekel, da sem za 1-2 prsta odprta in da je vse še nekam visoko, da naj grem kar lepo nazaj domov,...da pa lahko pridem še danes nazaj ali pa da lahko traja še 5 dni,...tko da user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,....adijo pamet,...

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

Neposredna povezava do sporočila: 1636
21.10.2008 16:17:05   
M_mojca
LENA35 in URŠKA ISKRENE ČESTITKE!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Lučka1, spet ena zelo lepa porodna zgodba!! user posted image user posted image user posted image Sem že povedala pa bom še enkrat: upam da bo pri meni vsaj malo podobnouser posted image   Takšnih porodov bi moglo biti res čim več!!
PikicaStonoga, saj bi se javila za jutrijšnjo kavico in kosilo, pa ste malo predalečuser posted image Je pa res še en lep dan danes in jaz sem že iz sprehoda. Kuhala danes nisem nič, ker mi je še od včeraj ostalo (čufti v omaki, krompirčka sem pa mogla skuhat za zravn)
Sicer sem pa tud jaz zadnje čase bolj lena za kuhanje....ne vem kaj naj naredim za večerjo ko moj dragi iz službe pride....user posted image Kak predlog?
podiranje kupčka: mogoče bi lahko poskusile nekje na sredi dojenja kupčka podret pa pol naprej hranit. Mogoče bi blo pol manj težav. Samo predlagam, prakse pa še niuser posted image Še pride user posted image
jerikou, kaj novega? kakor si napisala, si verjetno "ob čep"user posted image Se že pripravljaš za v porodnišnico?
timnala, mandek, prav lepo je, da vajini sončki radi papcajo!! Glavno je, da pridno rasteta in da je vse OK!  Upam, da se bo tudi moj mišek rad dojiluser posted image Če bo po mamici, bo požeruščekuser posted image Pa na zizi bo večkrat zaspaluser posted image
Uuu, sem ravno ugotovila, da sta Lena in MBD mogoče cimreuser posted image Eh, pa sm upala da se bomo spoznale, a kaj ko naš user posted image noče in noče na svet.
Stumfek, a bova midve res med zadnjimi nosečkami ostale tule? Corti, kaj se dogaja pri tebi?
Zala, ne skrbi, lahko da se bo vse tako na hitro zgodilo, da kar vrjela ne boš! Glavno, da se je začelo!! Navijam zate!! GO GO GO!!user posted image

< Sporočilo je popravil M_mojca -- 21.10.2008 16:18:44 >

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

Neposredna povezava do sporočila: 1637
21.10.2008 16:20:48   
Tejčika29
Hojla mamice in user posted image !

Mi smo že od sobote doma in smo se že lepo našlihtali.

Naša mala Alina spančka in sem rekla, da vas malo pozdravim.

Porod imam v lepem spominu, saj sem rodila zelo hitro. V torek sem se malo čudno počutila in po kosilu legla in čutila da se nekaj dogaja. Zvečer smo bili na obisku kjer sem že imela par rahlih popadkov, misleč, to so lažni popadki in jih lahko imam še 14 dni in nisem delala panike. Ob 23. uri pa so se začeli pravi popadki, najprej na 15 minut, potem na 10, na 5 in nazadnje že na 3,5 minute, čeprav so bili različno dolgi, a precej močni. Z mojim sva ležala v postelji, malo sem hodila po stanovanju, šla na WC. Potem sva se stuširala, oblekla in ob 00.30 v sredo prišla v P. Popadki na 3,5 minute, precej dolgi in močni. Dali so me na CTG za ca. 20 minut, tam mi je tudi že malo odtekla voda. Sledil je pregled pri G, ki mi je predrla, kar absolutno še čutiš ne. Povedala je, da sem odprta 6 cm. Grem po svojega da se pripravi, jaz pa v porodno sobo. Obe fini sobi sta polni, zato grem v tretjo, iz katere odpeljejo punco, ki je pred kratkim rodila, da sem lahko sama. Pripnejo me na CTG in začnemo takoj potiskati. Vsa presenečena vprašam, a smo že tako daleč?? Babica reče da ja! Vmes pride moj in začnemo potiskati ob vsakem popadku. Vmes malo vodice, potem ne več, sem rekla, da bi mi pasal škaf vode, pa so se smejali. Še nekajkrat pritisnemo in rodila se je naša Alina. Takoj mi jo položijo na prsi, kjer se po krčevitem joku umiri in jo pobožam. Nato sledi prerez popkovnice - mojemu vsaka čast, je prerezal in nasploh se je 1A držal. To je to. Nisem dobila nič proti bolečinam, na koncu pa le en umetni popadek, da sem porodila. Bila pa sem prerezana, ker nisem mogla na koncu "ven spravit". Rodila sem ob 2.44. Vse se je res zelo hitro odvijalo, moje popadke pripisujem malinovemu čaju, ki sem ga pridno pila zadnje tedne, nekaj pa seveda genom.

Doma se lepo privajamo, Alina je pridna, lepo pančka, edino je ne toliko, no bomo videli jutri, ko jo bodo stehtali, ali ja ali ne!

V P nisem srečala nobene od naših punc, žal.

Osebje lahko pohvalim, sem bila zadovoljna, le rodila nisem v položaju, ki sem si ga zamislila, kar pa niso dopuščale okoliščine. Je pa gužva, nora! V noči ko sem jaz rodila, je bilo 10 porodov.

Toliko, se bom še javila, seveda, zdaj več, ko se bomo čisto privadili.

Vse punce, ki še niste rodile, srečno in čim več poguma, ker sploh ni hudo, res ne, pa čim bolj sproščene bodite, pa bo!

Pozdravček, M.

Neposredna povezava do sporočila: 1638
21.10.2008 16:24:40   
Tejčika29
Podiranje kupčka - jaz ga podrem vmes, če se mi zdi, da je treba, sicer pa na koncu in sicer tako, da malo bolj na trdo hodim po stanovanju in gre ven. Alina vmes tako na pol spi in ko jo položim v posteljico spi. Hočem reči, da je podiranje kupčka ne zbudi. Je pa nujno, ker jaz od začetka tega nisem delala, potem pa se je moj z Alino sprehodil po stanovanju in se je čisto sprdala in zrigala, groza, res je treba to ven spravit, da naredimo prostor v želodčku in črevesju!

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 1639
21.10.2008 16:28:10   
ZalaTM
Sej vem da bom nekaj neumnega vprašala, ampak kolk časa je pri vas trajalo da ste se iz 1-2 cm odprle do 10? A je za to potrebno več dni ali se lahko zgodi prej? Nimam več pojma kaj naj si razlagam sama pri sebi.

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 1640
21.10.2008 16:41:49   
jerikou
M_mojca nič novega. Trebuh sicer pritiska navzdol pa otroček je kar precej miren, čeprav ga še zmeraj čutim ampak nobenih popadkov.... A je možno, da se zavleče tudi par dni po tem ko se čep odlušči? Sej nevem ali je bil sploh čep. No jutri imam tako CTG pa merjenje pretokov pa bom omenla tale izcedek potem pa vidimo...

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
21.10.2008 17:04:42   
janja 27

user posted image  

24. oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr.
          user posted image 28 let LJ  PDP 02.11.08
user posted image     sončnica24 (1user posted image 1user posted image ) pr. + CTG 24.10.08 user posted image 25 let

25. oktober

user posted image     "tedy" (3user posted image 3user posted image pr.   LJ  37 let  user posted image
user posted image     stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr. 22.10.08 Indija 35 let user posted image

29.oktober

user posted image     marisa. (3user posted image 3user posted image CTG  user posted image

30. oktober

user posted image    wateshine (1user posted image 1user posted image ) pruser posted image
     Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image     Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. ?  user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image Jesenice
user posted image     lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.22.10 user posted image 31 let LJ

VSEH SREČK user posted image   NAS JE 9 user posted image user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 9user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    4
 user posted image    1
 user posted image   4

user posted image         presenečenje, če nočete vprašati za spol

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1642
21.10.2008 17:06:46   
janja 27
user posted image user posted image user posted image     22.10.08     user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image  

JUTRI  PDP ZA:

NATALI07   KR 33 LET  user posted image

JERIKOU    LJ 26 LET    user posted image

user posted image

user posted image  

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1643
21.10.2008 17:07:49   
janja 27

user posted image

user posted image

user posted image    Freha          PDP 30.10.
user posted image     M_mojca    PDP 10.10.

user posted image

user posted image    corti  PDP 14.10
user posted image     Natali07 PDP 22.10

user posted image

.
user posted image    maska                PDP 18.10.
user posted image    bluster                PDP 20.10.
user posted image    tedy                    PDP 25.10.
user posted image    Pikicastonoga    PDP 24.10
user posted image     lovely                 PDP 30.10...
user posted image     watershine         PDP 30.10.

user posted image     Jerikou               PDP 22.10.

user posted image

user posted image    ZalaTM    PDP 16.10.

user posted image  

user posted image    billa     PDP 17.10.

user posted image

user posted image    stunfek           PDP 25.10.08

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1644
21.10.2008 17:13:00   
janja 27

user posted image

MIŠKOLINA4455 PDP 09.10.08   user posted image

SAFIRA        PDP 10.10.08   user posted image

M_MOJCA     PDP10.10.08    user posted image Trbovlje, 24 let CTG 15.10.08

STUNFIKA    PDP 10.10.08   user posted image

CORTI  PDP 14.10.08      Domžale, 25 let user posted image

KAŠTRUN  PDP 16.10.08    27 LET

ZALA TM  PDP 16.10.08  

BILLA  PDP 17.10.08    obala 31 let

MASKA PDP 18.10.08 LJ 29 let

BLUSTER  PDP 20.10.08  LJ 40 let   user posted image

ŠKORPION  PDP 20.10.08   CE

SANELAA  PDP 20.10.08  Velenje 26 let user posted image

SEAN   PDP 20.10.08 NG 20 let user posted image

user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1645
21.10.2008 17:22:53   
janja 27

user posted image

user posted image

user posted image user posted image user posted image  J U L I J user posted image user posted image user posted image

11.07.08

mamici SNESKA  (32 let, LJ) VITA, 790 g in 35 cm

user posted image user posted image user posted image  S E P T E M B E R user posted image user posted image user posted image

19.09.08

mamici JOLIE (29 let, NM) TEA, 1650 g in 44 cm

22.09.08

mamici TANJI29 (29 let) MANCA, 2730 g in 48 cm
mamici BLANKA1 (23 let, MB) FIONA, 3500 g in 50 cm
mamici FREJA  ANJA 2880 g in 48 cm

user posted image user posted image user posted image  O K TO B E R user posted image user posted image user posted image

01.10.08

mamici LAKRNEŠ (22 let, LJ) HANA, 3720 g in 54 cm

02.10.2008

mamici JANJA27 (30 let, PO) METKA, 4010 g IN 53 cm

04.10.08

mamici LEVINJAA (30 let, LJ) MAJA 3710g in 51 cm

07.10.08

mamaici RENDI (29let, KP) ENEJA 3750g in 52 cm

09.10.08

mamici COCCINELLA (29let, Domžale) GAJA MAZVITA  4300g in 53 cm
mamici BODOČA MAMI (Ptuj) LARISA 3200g in 49 cm
mamici AFNICA MALA (LJ) NELI  3080 g in 50 cm

10.10.08

mamici BARBY800 (KR) JULIJA  2960g in 49 cm

11.10.08

mamici BARBARA33 (LJ 32let) ZALA   ? g in ? cm
mamici TAMARA85   LANA  ? g in ? cm

13.10.08

mamici LIZA01  LUNA ? g in ? cm

15.10.08

mamici TEJČIKA29 (CE) ALINA 2650g in 48 cm
mamici IRAIRA ALYA 3700g in 53 cm

16.10.08

mamici MANDEK (CE 25 let) ZALA 3080g in 47 cm

user posted image

user posted image user posted image user posted image  A V G U S T user posted image user posted image user posted image

25.08.08

mamici LANA34  (35 let)  MATIC  980 g in ? cm

user posted image user posted image user posted image S E P T E M B E R user posted image user posted image user posted image

10.09.08

mamici VEKI_222 (29 let, Trbovlje) TIMOTEJ  2630 g in 48 cm

26.09.08

mamici JOLLY123 (27let, KR) TAJ  2750 g in 48 cm
mamici SONČEK75 (33 let,LJ) UROŠ  3600 g in 52 cm

27.09.08

mamici B.M. (MB) MATIC 3220 g in 48 cm

user posted image user posted image user posted image  O K TO B E R user posted image user posted image user posted image

01.10.08

mamici  VIANNE (30 let, Pivka) TIBOR  2980 g in 48 cm

02.10.08

mamici VALLA (LJ) TILEN  4200 g IN 55 cm

03.10.08

mamici JANA_K (23 let, Vipava) JAKOB  3440 g in 55 cm

04.10.08

mamici AJETAM (22 let) TJUŠ 2850 g in 51 cm
mamici ZVEZDA17 (25 let, Idrija) TIAN  3740 g in 55 cm

06.10.08

mamici TIMNALA (27 let, Mozirje) NACE 3490 g in 51 cm
mamici *TALCY* (24 let) TIJAN 3.720 g in 52 cm

07.10.08

mamici DREAM ( Trbovlje, 32 let) MATIC 3240g in 51 cm
mamici ACJOM (23let, LJ)  KLEMEN 3920g in 54 cm

09.10.08

mamici KLAVIDJA27 (MB) MIHA 3500g in 51cm

10.10.08

mamici MASERATI ( LJ ) IZTOK 3730 g in 52 cm

13.10.08

mamici DAJADADA  TIM 3780 g in 53 cm
mamici SARCY21 ( LJ ) MARK  3630g in 50 cm
mamici SUZY124  MAJ 3110g in 50 cm

14.10.08

mamici LUČKA1 (LJ) VAL 3040 g in 51 cm

17.10.08

mamici URŠKA// (MB 29 let) NEJC 3440g in 50 cm

20.10.08

mamici MBD0411 (CE 35 let) NIK 3340g in 51cm
mamici LENA35 (36 let) BLAŽ 3880g in 55 cm

user posted image user posted image user posted image    R   A   Z   M   E   R   J   E user posted image user posted image user posted image  

user posted image   - 19     user posted image - 23

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1646
21.10.2008 17:23:58   
Dream
user posted image user posted image user posted image  Lena35 iskrene čestitke za Blaža! user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image  Urška// iskrene čestitke za Nejca! user posted image user posted image user posted image

Obema želim veliko crkljanja in lepih trenutkov z vajinima srčkoma!

ZalaTM - tebi pa tole očitno res nagaja, pa tako se trudiš, da bi čim prej šla v Rim, kajne? Uf, ne vem, če bi te čakala, da bi bili skupaj, ker sem vesela, da je to že za mano in da je štručka doma user posted image

Lucka1 in Tejčika29 lepi porodni zgodbi, takšne je res lepo brati. Upam, da boste tudi ostale, ki še čakate, imele hitre in čim manj boleče porode. Sama se še vedno čudim temu, da se je pri meni vse tako hitro začelo in končalo, ker sem v zadnjem času slišala precej maratonskih porodnih zgodb s strani svojih kolegic...

< Sporočilo je popravil Dream -- 21.10.2008 17:26:37 >

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1647
21.10.2008 17:29:59   
janja 27

JUTRI 22.10 08   imajo  1 MESEC

MANCA OD TANJE29

FIONA OD BLANKA1

ANJA OD FREJA

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1648
21.10.2008 17:31:00   
PikicaStonoga
Uf zdele pogledam seznam pa me skor kap, ker sem prva na seznamu. user posted image user posted image  
Sicer je 24. 10 PDP po menstruaciji, tako da imam potem še enega glede na UZ, kako malček raste, ... tisti je pa šele 2.11!!!  Tako da se lahko še zavleče ... upam, da ne ...smo pripravljeni na dojenčka, naj že pride...
NAVIJAM ZA TISTE NA ČAKALNI LISTI!!!!!!!!!! 

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1649
21.10.2008 17:36:38   
stunfek
Janja, carica si. Upam, da s enisi prevecnamatrala...sezname je lepo spet imeti pred ocmi. Vse je super...samo cakalna lista se mi zdi nesramno dolga! user posted image

Jaz ne vem, ce je to mozno, ampak jaz imam filing, da se je moj model posrek postaviluser posted image ...precna lega po nase. Upam, da se motim. Mislim trebuh imam kar naenkrat ful vesoljske oblike user posted image . Hvala bogu imam jutri pregled pa bom videla kako in kaj.

Stunfek

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?