|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
30.11.2008 18:05:38   
Anonimen
Pozdravljene!

Po dolgem času se spet javim. Upam, da mi bo katera lahko odgovorila na vprašanja (ponavadi so bila ignorirana). Zanimam me, če še katero zbada v križu. Sploh če je preveč na nogah. Aja pa še to me zanima, če katero zaboli v trebuhu in okolici (kot dobila krč v nogah), če se prehitro obrne v postelji ali pa nepravilno leži.
Hvala!

Sem pa vesela, da veliko pišete tle gor. user posted image  Kar tako naprej.

lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1801
30.11.2008 19:08:05   
Goldy
gantar - bolečine v križu so značilne za nosečnost, tako da se nič ne sekirat. Mene je že prej bolel (ker sem kar velika), zdaj pa tudi občasno, če sem predolgo v kateremkoli položaju. Tudi bolečine, krči so značilni za naše stanje. Le premočni ne smejo bit, potem pa je treba h kakšnemu G (še posebej, če jih spremlja kri...). Drugače pa če imaš krče popij kakšno tableto magnesola in bo bolje.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
30.11.2008 20:06:20   
amaya
Ja tabletke Magnesola ful pomagajo. mene je v prvi nosečnosti tako grablo, da sem se sredi noči drla od bolečin. Pa so mi šumeče napravce pomagale.

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
30.11.2008 20:08:24   
Anonimen
gantar- mene ponavadi tak spika oz. krč zgrabi če se prehitro vstanem ali kihnem. je zelo neprijetno vendar se spomnim, da sem mela v prviuser posted image enake "težave". v križu pa me je zbadalo predvsem proti koncu nosečnosti, zaenkrat teh problemov nimam.

(odgovor članu Goldy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1804
30.11.2008 20:21:27   
skuštrana
Hojla...

Gantar,
mene daje išijas, groza...To je pri meni prvi znak, da sem noseča, ko me začne bolet išijas user posted image No, ni fajn, sploh če imaš doma 11 kilskega enoletnika, ki še ne hodi (no, hodi na poluser posted image )...In potem ga nosi sem, nosi tja..Jauč...

Lenika, uf, ti imaš pa res zmedo s temi datumiuser posted image

Kreme proti srtijam, po moje je vse to lari fari. Jaz imam za seboj 2 poroda, pa nobene strije. Prvič sem se mazala z čistim mandljevim oljem iz lekarne, sem imela ša full volje, energije in časa user posted image , drugič pa sem se vsake kvatre enkrat (ko sem se spomnila oz. se mi je dalo) namazala z Babylove oljem za nosečnice...Torej, da je najbolj drago ok sploh ni res..Jaz sem dokaz. Vse je odvisno od elastičnosti kože. Sedaj se pa še nisem začela mazat, verjetno bom spet mandljevo ali olivno olje vzela, ker imam full suho kožo pa bo še za to fajn...

Krči, uf, ste me spomnile, moram it po magnezijeve tablete že kar preventivno..Imam kar težave s tem..Booliii, da je joj...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
30.11.2008 21:51:28   
princ_princeska
Čer
Da vas še jaz malo pozdravim...vidim da ste pridne s pisanjem...sama pa komaj čakam, da bo jutrijšni dan, ko imam NS...

kar se tiče pa strij se pa čisto popolnoma strinjam, da je vse odvisno od posameznice, ene so podvržene ene ne, pa se lahko še kako mažejo, tako pač je...tako da moje drageuser posted image nič sikirat, važno da smo zdrave in da je z našimi pikicami vse vredu

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
1.12.2008 8:26:04   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Jaz sem nazaj iz nuhalne. Vse je v redu, videla je senco od koder sem krvavela, je rekla, da je, ko se je posteljica gnezdila počila ena žilica. Imamo pa celo zmedo s PDP. Po menstruaciji je PDP 4.6., moja ginekologinja mi je v 9. tednu na pregldu rekla, da je za kakšen teden manjši in določila rok 11.6., sedaj so pa na nuhalni ugotovili, da sem prišla še ravno zadnji čas za merjenje nuhalne, ker je velik že 8,3cm in sem baje noseča polnih 14 tednov in naj bi imela PDP 29.5. Je pa rekla tudi, da se zelo dobro vidi že spol in daje 95%, da bo punčka.

Bravo za NS, Lenika! Imaš pa res zanimivo to s PDP! Kar pod maj so te dali?!? Ah, ti raje kar tukaj ostani, sej ne morač vedeti, kaj se bojo še spomnili s tvojim PDP, a ne?!?user posted image user posted image
In čestitam za user posted image , Matic pa le ni imel prav, a ne?
Naša dva fanta (sploh starejši) pravita, da hočeta bratca, da se bosta igrala z njim, samo po mojih občutkih bo user posted image . Bomo videli...Ziher bom vprašala na NS, ker se ful firbčna!

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
1.12.2008 8:26:41   
lenika
gantar kar se tiče krčev, je to v nosečnosti popolnoma normalno. Mene tudi včasih zgrabi za nekaj sekund, če se na hitro v postelji obrnem ali če kihnem. Pa tudi b mečih na nogah me hoče krč, če se zjutraj prehitro  vstanem. Se spomnim, da je bilo v prvi nosečnosti isto, tako, da se ne sekiram.

Kreme za mazanje so za moje pojme tudi larifari in je vse odvisno od elastičnosti kože. Jaz sem bila pred prvo nosečnostjo zelo suha, se zredila 16kg in imela čez trebuh, ko sem šla rodit obsega 102 cm. Po porodu sem takoj izgubila ves trebuh, pa nisem fasala niti ene strije. Moram pa reči, da sem se mazala z eno poceni kremo in nisem bila nič kaj dosledna pri tem, oziroma sem se namazala, ko sem se spomnila.

Drugače pa imam jaz danes popoldne pregled pri svoji ginekologinji in odločitev o bolniški. Jaz upam, da ni več tako nizko vse skupaj, ker bi šla resnično rada vsaj še za nekaj časa delat. Ja pa tudi glede PDP-ja se bova upam kaj zmenile.user posted image

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
1.12.2008 8:28:49   
lenika
July08 Matic je imel prav, ker vsem govori, da bo punčka.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
1.12.2008 8:30:51   
lenika
Aja, kar se tiče PDP pa bom, če se bom zgledovala po prvi nosečnosti gotovo junijka. Prvič so mi 5 dni čez rok sprožili porod.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
1.12.2008 8:32:54   
Lsica
Mene pa še nič križ ne boli. Upam, da me tud ne bo, sem mela v preteklosti ful težave. Pa saj me tud nima zakaj bolet, saj ne delam nič takega (dvigovanje, sklanjanje,...).

Za mazanje strij pa sem prelena, 1x na teden se malo namažem z olivnim oljem, bolj za vzorec. Jaz tudi mislim, da če se majo namen pojavit, se pač bojo. Npr, meni so se še kot najstnici pojavile na prsih (so mi prehitro zrastleuser posted image ).

Slabo pa še vedno. Najprej, ker sem lačna, potem, ker sem jedla... začarani krog. No,HB gre brez bruhanja.

Zunaj je moreče vreme za popizuser posted image , volje nimam za čist nič - kje si sonček???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
1.12.2008 8:42:20   
bačko
JUtro!
Dodi ti pa si super mama.Vsaka ti čast, da ti vse uspe narediti.Resnično si super.
Na NS je bilo vse uredu.user posted image je velik 6 cm in baje naj bi bilo po legi sodeč punčka.Ampak je rekel da to ni nič 100 %.Tako da bom počakala do morfologije in bom takrat še enkrat vprašala.
Nič prebrala vsa bom pa potem ker greva zdajle z Žano jesti in se potem javim.

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
1.12.2008 8:44:37   
lenika
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/salonarji-za-dojencke.html

Katastrofa!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
1.12.2008 8:58:33   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/salonarji-za-dojencke.html

Katastrofa!

Težko ostaneš brez komentarja...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
1.12.2008 9:48:03   
bačko
To sem jaz že v novicah videla.Groza!
Jaz sem pri prvi nosečnosti dobila po trebuhu ogromno strij pa čeprav sem se mazala.Res je odvisno od elastičnosti kože.Moja je bolj slaba!user posted image Zato se bom to nosečnost še bolj mazala.Upam da kaj pomagalo.user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
1.12.2008 10:19:09   
manna
Dobro jutro!
Dodi; pogledala sem tvoje slikice - jooooj kako imaš zlatkane sončke! Res zgledajo vsi ful dobrovoljčki! Hitro jih pojdi polupčkat vse po vrsti !

Glede strij; jaz sem se začela mazat z oljem Eucerin, ampak se bolj slabo vpija?! No, diši pa res ful lepo! a ve kjera še za kakšno kvalitetno kremo proti strijam? Pa ne od afrodite ker slišim samo slabo o njej.
Pa še nekaj me zanima; ene nosečnice menda nosijo "bolj spredaj", ene "bolj zadaj" pa ene bolj nizko in ene bolj visoko..skratka, saj si predstavljam približno kaj to pomeni, ampak me zanima - a to je ful slabo če nosiš na primer bolj zadaj ? Kako pa naj bi bilo najslabše/najboljše ? Ali je to sploh pomembno, ali je pač samo en podatek o položaju maternice ?  Prosim povejte tiste ki kaj več veste o tem.
Lep deževen dan!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
1.12.2008 11:05:19   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: manna

Pa še nekaj me zanima; ene nosečnice menda nosijo "bolj spredaj", ene "bolj zadaj" pa ene bolj nizko in ene bolj visoko..skratka, saj si predstavljam približno kaj to pomeni, ampak me zanima - a to je ful slabo če nosiš na primer bolj zadaj ? Kako pa naj bi bilo najslabše/najboljše ? Ali je to sploh pomembno, ali je pač samo en podatek o položaju maternice ?  Prosim povejte tiste ki kaj več veste o tem.
Lep deževen dan!

Po moje ni nič narobe-"bilo kje nosiš", po tem bi se naj edino videlo ali je fantek ali punčka. če imaš visoko trebuh bi naj bil fanteč, če nizko punčka,... pač tako si jaz to vse skupaj predstavljamuser posted image

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1817
1.12.2008 11:14:47   
lenika
Za druge položaje ne vem, vem pa, da če full nizko nosiš, da ni dobro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
1.12.2008 11:19:34   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Vse je odvisno od elastičnosti kože. Sedaj se pa še nisem začela mazat, verjetno bom spet mandljevo ali olivno olje vzela, ker imam full suho kožo pa bo še za to fajn...

Točn to.....vse odvisno od elastičnosti kože.

Lenika držimo pesti, da ne bo kaj zrastlo med nogami, da se bo tebi in Maticu uresničila želja po pupiki. user posted image

July08 tebi pa držim pesti, da nič ne zraste med nogami, ker imaš doma že fante; verjemi tudi nad punčko bosta navdušena, ko jo bosta zagledala, bo njuna ljubica. user posted image

Princ_princeska držim pesti za dobro opravljen NS pregled.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
1.12.2008 11:22:38   
July08
Evo, drage souser posted image , pa sem vas uspela prebrat!
najprej se moram opravičiti tebi Lenika - očitno sem si narobe zapomnila, da Matic pravi, da bo fantek...ups.
Glavno, da bo vse v redu, a ne?
Bačko - težko sem pričakovala tvoje novice o NS, zdaj pa čestitke!!!
Princ_princeska - srečno danes na NS!!!

Gantar - saj te ne ignoriramo, no user posted image  Jaz k sreči zaenkrat še nimam težav s krči, moram pa tudi jaz kupit magnesol, ker vem da mi je pomagal.

LIA2006 - POZDRAVLJENA! Čestitke za NS, pa lepo user posted image !

Fragola - čestitke user posted image user posted image user posted image  prijateljici za Manco!

Mery - tudi jaz grem na NS k Strahovi, a šele 8.12. popoldne. Kdaj pa imaš ti pregled?

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
1.12.2008 11:25:30   
Mala_princeska

[/quote]

Po moje ni nič narobe-"bilo kje nosiš", po tem bi se naj edino videlo ali je fantek ali punčka. če imaš visoko trebuh bi naj bil fanteč, če nizko punčka,... pač tako si jaz to vse skupaj predstavljamuser posted image

[/quote]

To je mišljeno recimo zadaj - da bolj v križu nosiš (tiste, ki so bolj močne se jim recimo nosečnost skoraj sploh ne opazi). Spredaj - pa da gre trebuh recimo bolj naprej. Jaz bom po moje hujša kot žogica, ker mi gre vse bolj naprej, bomo videli......

Drugače pa.....med vikendom nisem občutila slabosti, zdajle sem pa kakšno urco doma ; prišla s kavice, šopingiranja s sestro in spet se mi dviguje.
Resnično ne vem ali je povezano z živci, ker imam kar malo odpora do službe (prejšnji teden takle čas je bilo enako) ali pa me res toliko nosečnost utruja.

Punce hvala, ker ste držale pesti zadnjič zame- izpit opravljen user posted image Alina upam, da ti je šlo v petek. user posted image user posted image user posted image

Držte se rožice moje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
1.12.2008 11:26:35   
kalanteja
lenika jst nizko nosim in sem dr. Pušenjaka vprašala in mi je takole odgovoril

http://med.over.net/forum5/read.php?19,5125005,5125118#msg-5125118

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
1.12.2008 11:27:52   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: gantar
Aja pa še to me zanima, če katero zaboli v trebuhu in okolici (kot dobila krč v nogah), če se prehitro obrne v postelji ali pa nepravilno leži.
Hvala!

Mene, če prehitro vstanem ali se obrnem v postelji ali če se iz sedečega položaja sklonim k tlom špikne v trebuhu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
1.12.2008 11:28:26   
July08
Aja, še to:

Regres - 100% nam pripada, ne glede na to, kdaj gremo na porodniško, seveda, če smo zaposlene v podjetju vsaj 1 leto. Jaz sem dobila še celo božičnico (čisto nepričakovano), ko sem bila na porodniški.

Kako nosiš otroka, je odvisno tudi od lege maternice (tako mi je rekla G). Jaz sem oba nosila naprej, kar mi ni predstavljalo nobenih težav, edino trbuh sem imela oooooooooogromen!
Sicer ni glih pomembno, kako nosiš, res je edino nevarno, če nosiš nizko (kot praviš ti, Lenika).

Mala_princeska - bomo videli, kaj bo. Sicer si mislim, da sem že na fante navajena, a po moje bi bla tud fajn ena punčka za spremembo ;-)
Občutek mi pravi, da bo punčka. Ime imam že od malih nog rezervirano, tako da to ne bo problem.

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
1.12.2008 11:29:17   
bjondi
Hojla,jaz sem v 1.user posted image  uporabljala VICHY-jevo kremo proti strijam dobi se v lekarni in ker imam že kar nekaj strij iz najstništva ,ker sem prehitro zrasla sem se odločila za zg.omenjeno kremo,ki pa takrat ni bla prav poceni.Nekaj strij pa sem dobila zadnji teden pred porodom pod popkom... 
Tako ,da se bom zanjo odločila tudi v drugo,če jo še imajo user posted image ,ker je naokrog deset let...zaenkrat pa uporabljam DOVE kremo v lončku ,ki vsebuje maslo.Imam strašno suho kožo in je zadeva odlična,trebušček pa je še zvečer čutiti ,da je namazan-dobi se jo v mercatorju...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?