|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
28.11.2008 11:34:21   
Goldy
Mala_princeska - jaz sem pa kadrovnico vprašala in je rekla, da dobim ves dopust, tako je bilo pri nas tudi doslej. Imam pa še 16 dni letošnjega, ki ga bom pač, ker sem sedaj na bolniški, lahko prenesla v drugo leto.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
28.11.2008 11:34:27   
dodi
Tudi jaz sem še vedno zaposlena...sedaj imam porodniško še do 20 aprila,potem bom porabila en mesec dopusta in potem se mi spet začne porodniška...potem bom ostala doma,država pa ti plačuje samo tiste osnovne prispevke in toliko da ti teče delavna doba...nič več.
Da mož ne bi hodil v službo,to pa sploh ne bi šlo...od čega bi živeli?
Delamo tudi noivo hišo,v katero upam da se vselimo čez kako leto ali dve.

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
28.11.2008 11:35:22   
dodi

http://gartnercki.moj-album.com

Tukaj je nekaj naših slik...

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
28.11.2008 12:05:50   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: dodi

Da mož ne bi hodil v službo,to pa sploh ne bi šlo...od čega bi živeli?

Ma sem ti prej napisala pa se je portal sesul... Idealno bi bilo, da bi oba dobivala mesečno nadomestilo vsaj v višini povprečne mesečne neto plače, s tem da bi vama obema država plačevala prispevke. user posted image

Tako imajo po drugih državah v primeru družin z več otroki. Ampak pri nas lahko sanjamo o tem...

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
28.11.2008 12:39:52   
Lsica
pozdravček,

dodi, sem mal pogledala tvoje slike, moram priznat, da si sploh ne zamišljam kako to gre. Spominja me na film Moje pesmi moje sanje. Mi smo bili trije, pa ni bilo čist enostavno, sploh če bi mojo mamo vprašal (se je žrtvovala za nas, trpela...user posted image ).Super družina ste.

Lenika in bačko, ki greste na pregled NS želim nič strahu in dobre rezulatate. Jaz pa  se še naročila nisem, ampak bom verjetno tudi šla. Mam še čas...

Goldy, midve imava po mojem podobno situacijo glede dopusta, bolniške porodniške... (IVF), mene je zaradi grozečega SS dala na komisijo, tako da bom verjetno še kar na bolniški. Pa ti? Kakor sem jaz razmišljala, če bom ves čas na bolniški (kar je čisto možno; delam na šoli, starost, 2 h vožnja do službe in nazaj, IVF) mi bo dopust za leto 2008 propadel, ali ne?
Nočem nič preveč računat, ker enkrat mi je tako propadlo 17 dni dopusta, pa si nisem mela kaj pomagat. Delala sem za določen čas,  nadomeščanje porodniške, in ko je ženska junija prišla nazaj, so mene črtali, s tem, da so mi povedali, da bi morala za dopust zaprositi mesec prej (si zamišljate, konec leta, vpis v SŠ, štipendije,...jaz bi šla pa na dopust, ha, ha, ha). Nisem dobila nič, tudi denarnega nadomestila ne, čeprav ta možnost obstaja. In sedaj sem spet (ali še vedno, po devetih letih) zaposlena za določen čas, torej se lahko kar poslovim od službe in raznih pravic.
Ma se nočem sploh sekirat zaradi tega. Kar bo pa bo, vsaka stvar ima + in - ; bom pa s svojim otročkom dalj časa skupaj če ne dobim službe. Lačni ne bomo.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
28.11.2008 13:27:47   
Goldy
Lsica - meni so rekli, tako kot sem že napisala, da bom lahko prenesla vseh 16 dni. Če ne bi toliko, bi pa ziher vsaj 10, toliko kot lahko vsi.

Ja, jaz sem po IVF-u, imela že en ss (sicer čisto na začetku) in ko sem vprašala sestro pri G (njo sem pozabila), mi je rekla, da bom do konca doma. Verjetno po izkušnjah. Aja, pa po ET sem fasala še hiperco, tako da ni, da ni.

Se bom pa naslednjič malo pomenila z G ali pa januarja, če bi šla jaz vmes na dopust, da ga pokoristim in imam večjo osnovo za porodniško, če mi bo zaradi zdravstvenega stanja to sploh dovolila. Zaenkrat mi je komisija podaljšala bolniško do 18.12. Bom pa videla kako bo kasneje.

Sem bila pa v sredo samoplačniško na UZ in naš sonček pridno raste, srčni utrip super. Se je pa prekopiceval, mahal, migal notri, da ga je komaj z UZ lovila, če ga je malo povečala. No, Lsica kako so tebi računali PDP, glede na datum punkcije ali ET. Ker vsak drugače pove. In mi je že prav hecno.

Pa lepe rezultate nam javite z NS!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
28.11.2008 14:18:06   
Lsica
Goldy, hvala za vse informacije. A zdaj, nazadnje si imela hiperstimulacijo? Meni se je to zgodilo pri prvem ET, sem bila kot v zadnjem trimesečju, punce na gin. oddelku pa še huje napihnjene, tako da vem, kaj si morala dat skozi.

Aja, moj PDP -  G. mi ga uradno sploh še ni povedala, tudi materinske knj. še nimam. Jaz sem si ga kar sama izračunala glede na datum ET (http://www.ivf-infertility.com/calc_preg.php). Na zadnjem pregledu sem pa na sliki UZ videla, da je napisan isti datum, tako da bo že držalo. No, okvirno +-7d user posted image user posted image user posted image .

Glede dopusta pa, saj pravim, če mi bojo hoteli it v službi na roko, bojo, če ne, pa pač ne. 3 leta sem z njimi, moram rečt, da mam s šefinjo dober odnos, ampak, nikoli ne veš. Me zdaj kar sprašujejo, koliko časa bom na bolniškiuser posted image   kaj pa jaz vem, saj ni od mene odvisno. Če bi bilo vse OK, bi šla tud delat, no problem.

Zdravo user posted image ti želim, tako kot vsem ostalim seveda. Lp, L.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
28.11.2008 14:20:22   
July08
Lsica, težko sem pametna, saj sem na srečo zaposlena za nedoločen čas, ampak jaz bi se poskusila dogovoriti z osebnim zdravnikom, da se bolniška zaključi - toliko časa pred začetkom porodniške, kolikor imaš dopusta. Mogoče bi pa šlo? Seveda je odvisno, do kdaj imaš podpisano pogodbo.
No, seveda, da se ni dobro preveč obremenjevati s tem, a želim ti, da bi se kar najbolje izteklo zate in tvojo pikico!

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
28.11.2008 15:20:43   
Lsica
Ja tudi meni je to prišlo na pamet July08. Pogodbo mam podpisano do 31. avg. 2009, torej, bi bilo izvedljivo.  Se bom pa mogla najbrž s svojo šefico prej zmenit, a mi bo dovolila koristit dopust. Ali lahko to zaprosim brez debate???
Ma do takrat je še daleč... Kaj veš, kaj vse se lahko še zgodi...

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
28.11.2008 18:02:55   
July08
Veš kaj, Lsica, sploh se ne rabiš s šefico dogovarjat. Če prineseš v kadrovsko potrdilo o bolniški do npr. 30.4., imaš do takrat bolniško, potem pač koristiš dopust. Tako ali tako te ni v službi, in v bistvu šefica sploh naj ne bi vedela, ali si na dopustu, ali bolniški.
LP!

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
28.11.2008 19:26:22   
lenika
Jaz sem nazaj iz nuhalne. Vse je v redu, videla je senco od koder sem krvavela, je rekla, da je, ko se je posteljica gnezdila počila ena žilica. Imamo pa celo zmedo s PDP. Po menstruaciji je PDP 4.6., moja ginekologinja mi je v 9. tednu na pregldu rekla, da je za kakšen teden manjši in določila rok 11.6., sedaj so pa na nuhalni ugotovili, da sem prišla še ravno zadnji čas za merjenje nuhalne, ker je velik že 8,3cm in sem baje noseča polnih 14 tednov in naj bi imela PDP 29.5. Je pa rekla tudi, da se zelo dobro vidi že spol in daje 95%, da bo punčka.

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
28.11.2008 19:31:49   
lenika
Lsica tudi jaz delam v šolstvu in ko sem prvič rodila, nisem mogla koristit niti enega dneva dopusta, ne starega, ne novega in mi je ves propadel. Ravnatelj mi je rekel, da zaposlenim v šolstvu pripada koriščenje dopusta med poletnimi počitnicami in da sredi leta dopusta ne morem koristit.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
28.11.2008 19:34:07   
Goldy
Lenika  - ti naši otročki pa res rastejo in rastejo, a ne? Enkrat so premajhni, potem skoraj preveliki.... user posted image Samo da je vse v redu.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
29.11.2008 8:28:28   
Anonimen
dobro jutro!

lenika čestitam za uspešen nsuser posted image in seveda zauser posted image .user posted image user posted image
jaz pa nisem za spol vprašala, pa mi je po eni strani že malo žal.

(odgovor članu Goldy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1789
29.11.2008 10:23:04   
Lsica
Lenika čestitkeuser posted image user posted image user posted image , user posted image punčka bouser posted image user posted image user posted image . Te je pa presenetil tale pregled, a ne. Kar 14. teden, uau... Tako štejemo te dneve, tedne, pol pa s PDP naenkrat preskočiš v maj. No, sam da je pupa zdrava, pa ti tudi.

Tole, kar si povedala glede dopusta v šolstvu se mi zdi pa čisto realna varianta, ki me bo  najbrž tudi doletela.  Zato ne bom nič več računala kako bi bilo, če bi bilo. Še za regres nisem ziher, a mi bo pripadal v letu 2009, glede na to, da greš v porodniško mesec pred PDP, se pravi maja.

A uživate kaj na snegu, sploh tiste z malimi otročki? Spodaj na dvorišču slišim otroški živ žav, tako da tudi sama komaj čakam, da se spravim na en mini sprehodek v to belino.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
29.11.2008 10:32:41   
LIA2006
POZDRAV,

sem noseča 12t 3/7 , včeri sem imela nuhalno. je vse ok, in že vemo k aj naj bi imeli. in to je user posted image user posted image user posted image  fantek. doma pa že imamo malo navihanko, staro 2,5 let.

kako ste nosečnice drugače- vse ok, slabosti, ....??

aha, še to. datum PDP  je 11.6. 09 .

pri meni je bruhanje še vedno prisotno, slabosti pa manj.

lp vsem

(odgovor članu lajla)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
29.11.2008 10:52:45   
lenika
Lsica regres pa ti v vsakem primeru pripada. Jaz sem prvič rodila maja in se mi je porodniška začela aprila, pa sem dobila regres.

Drugače pa kar se PDP-ja tiče bomo videli, če bo moja ginekologinja pustila 4.junij po menstrauciji ali bo upoštevala UZ in vpiasala 29.maj. Kakorkoli že, upa, da tudi, če se preselim v maj, da me ne boste eliminirale iz teme, ker sem se navadila tukaj in si tudi želim ostati tukaj.

(odgovor članu LIA2006)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
29.11.2008 12:34:16   
fragola
Včeraj je pa moja prijateljica rodila punčko Manco!user posted image user posted image user posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
29.11.2008 14:41:02   
Lsica
Lenika, saj veš da te ne damouser posted image user posted image user posted image , ti si zdaj naša, ne glede na tedne.

LIA2006, tudi tebi in vašemu fantku lepa dobrodošlicauser posted image user posted image user posted image med nami.

Ste se že spravle kaj ven na sneg? Kepanje je super šport. Sam jaz sem danes takooo zaspanaaauser posted image user posted image user posted image . Moj user posted image je tudi prišel zgodaj domov, tako da oba dremkava.user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
29.11.2008 16:29:55   
Anonimen
kako je vam lepo, da imate sneg. pri nas ga ni nič. eno večer ga je padlo toliko , da smo lahko rekli, da smo ga videli, ostalo tako ni nič.user posted image jaz pa že tako komaj čakam, da bo vse belo

(odgovor članu Lsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1795
29.11.2008 18:29:22   
MONY25
joj, pr nas je pa že toook snega, da mi gre že skor mal na živce user posted image

joj, dons je bil pa težek dan...že k sem se zbudila, sm bla ful taka nestrpna, pol se je pa sam še stopnjevalo...ful sm bla nervozna, srce mi je razbijalo...sm si šla popoldne merit pritisk, pa sm ga mela okol 140/90, utripa pa 115...jao, mene... me je kr mal zaskrbeluser posted image
sm se šla pol v spalnico uležt za ene 2 urci...evo, in sm kr mal bolš...
sam kaj je to blo, nimam pojma...adijo pamet... pa nimam glih ne vem kok stresnega življenja, da bi rekla, da je to krivo...

no ja, upam, da bo jutr bolš, k si grem na jetra, če skos mislm, da je kej narobe...

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
29.11.2008 19:20:22   
mery15031981
ojla vsem souser posted image !

vidm da ste ful pridne s pisanjem,jst pa se vam po parih dneh malo oglašam,da vidim kako ste.
jst sem zaenkrat uredu komaj čakam naslednji pregled ki ga imam 10.12 še bolj pa NS ki jo imam 15.12.ali ste jo vi že imele.Ali jo je katera imela pri Strahovi v Domžalah in kakšne so vaše izkušnje.
Pridne bodite še naprej in pazite nase in na svoje pikice.

V mesecuseptembru pricakujeva najinega drugega malčka!
Doma imava že enega prekrasnega sinčka Lovrota:)

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
30.11.2008 7:40:32   
Anonimen
Dobro jutro!

Moje slabosti pa so zgleda vikendske. sem ugotovila, da mi med tednom ni skoraj nič več slabo, čez vikend pa grozno. sem sedaj spet bruhala. Pa me je včeraj glih ena kolegica spraševala kako sem pa sem rekla, da slabo mi še vedno je, ampak vsaj bruham ne več. in evo! res upam, da se bo to počasi umirilo, ker je strašno utrujajoče.

(odgovor članu mery15031981)
  Neposredna povezava do sporočila: 1798
30.11.2008 16:23:37   
ribička
Ojla!

Da se vam tudi jaz malo javim! Včeraj sem imela nuhalno in je vse o.k., full sem srečnauser posted image , spola pa žal še ni mogla natančno napovedati. Full ste pridne pri pisanju izkušenj! Mene pa zanima, s katerimi kremami se mažete proti strijam? Uživajte nedeljsko popoldne. Pa, pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
30.11.2008 17:46:18   
Anonimen
ribičkauser posted image user posted image za ns.
jaz sem se v prvi nosečnosti mazala z afroditino kremo (dnevno in nočno) in sem pokasirala lepo zbirko strij. sedaj se pa mažem z eucerinovim oljem. se bojim, da bi še katero zraven pokasiralauser posted image

(odgovor članu ribička)
  Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?