|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
27.11.2008 15:30:44   
Anonimen
No zdaj pa še enkrat moje vprašanje ima katera kakršnekoli izkušnje s tem, da se do poroda ni vedelo za spol otročka??? Sem zadnji romantik?

mi2 nisma vprašala ne prvič in tudi sedaj ne bova. me je pa strašno mučilo na ns, da bi vprašala ampak na koncu nisemuser posted image

(odgovor članu fragola)
  Neposredna povezava do sporočila: 1751
27.11.2008 21:36:53   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: deja777

No zdaj pa še enkrat moje vprašanje ima katera kakršnekoli izkušnje s tem, da se do poroda ni vedelo za spol otročka??? Sem zadnji romantik?

mi2 nisma vprašala ne prvič in tudi sedaj ne bova. me je pa strašno mučilo na ns, da bi vprašala ampak na koncu nisemuser posted image

Mi2 isto, samo v tretje pa ne vem..Imam toliko cot, pa ne vem katere naj dam naprej - za pupo ali za fantka user posted image

Jaz sem v torek imela prvi pregled, vse 5...

Porod, obakrat rodila čist naravno, še brez britja, klistirja, tuširanja, ni bilo časa in tako bi hotela še tretjič..Bi pa rada šla rodit v vodo, že prejšnjič sem hotela pa mi ni uspelo.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
27.11.2008 22:03:52   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Porod, obakrat rodila čist naravno, še brez britja, klistirja, tuširanja, ni bilo časa in tako bi hotela še tretjič..

A imaš kak recept, ker to so po moje sanje vsake ženske. Vsaj moje so no... user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
27.11.2008 23:13:03   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Porod, obakrat rodila čist naravno, še brez britja, klistirja, tuširanja, ni bilo časa in tako bi hotela še tretjič..

A imaš kak recept, ker to so po moje sanje vsake ženske. Vsaj moje so no... user posted image

user posted image
Če bi bil kakašen recept bi ga povedala vsem ženskam tega sveta, verjemi mi user posted image Ker verjamam, da je kruto preležat v porodni sobi 12 in več ur, ma, si sploh ne predstavljam..Drugače pa - moj moto je čimbolj na easy pa bo user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
28.11.2008 7:36:33   
smrketa24
Mony25: obvezno bo morala past kakšna kavica oz. sokec :) ful zanimivo, da imava rojstni dan na isti dan :) Fora bi bila, da bi še na isti dan rodili :) he he

Še eno vprašanje punce....ali katera že hodi na nosečniško telovadbo? Jaz sem bila pred nosečnostjo aktivna športnica (treninge sem imela po cca 3 ure na dan), potem sem pa to čisto opustila, ko sem izvedela za user posted image . Samo na sprehode trenutno hodim. Sedaj pa razmišljam, da bi hodila na to telovadbo. Kakšne imate kaj izkušnje tiste, ki že imate kakšnega otročička??

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
28.11.2008 8:06:05   
lenika
Smrketa24, tebi, ki si bila že prej aktivna športnica bi ti gotovo koristilo, če bi se vpisala na kakšno telovadbo, da ne bo prevelik šok za telo. Jaz sem že prej prakticirala samo sprehode in to prakticiram tudi sedaj, ker vseekakor ni dobro v nosečnosti telo obremenjevati bolj kot si ga obremenjeval pred nosečnostjo.

No, danes imam pa končno tudi jaz nuhalno, sicer šele popolde, a bom že dočakala.
V ponedeljek pa pregled pri svoji ginekologinji. Potem pa resnično upam, da grem nazaj v službo, ker se mi je že po teh dobrih 2 tednih doma dovolj. Nikamor ne morem iti. Zadnjič sem šla do mame in pred blokom srečam šefa, ker pač živi v istem bloku. Če grem slučajno v trgovino po kruh, gotovo srečam koga, ki me vpraša, če nisem v službi. Ko se popoldne samo za 5metrov z Maticem oddaljim od hišem že srečam kakšno sodelavko ali sodelavca, ki me sprašuje kako sem. Dovolj imama tega. Rada bi bila tako kot v prvi nosečnosti, aktivna do konca.

< Sporočilo je popravil lenika -- 28.11.2008 8:13:48 >

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
28.11.2008 8:12:27   
MONY25
Smrketa 24: evo, če bove skp rodile, se bove pa itaq še v porodnišnci srečale (moja pojstla je pr oknu)- boš dala za en kufe user posted image

evo, včer zvečer bla na NS: ful zadovoljna...moj dec je bil čist navdušen, k je vidu bejbiko na ekranu...je pol še celo pot nazaj sam o tem govoru...

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
28.11.2008 8:17:32   
lenika
Aja pa še to, naš Matic vsakemu, ki ga sprašuje, če bo dobil bratca ali sestrico navdušeno pove, da bo punčka. Potem me ljudje sprašujejo ali že vem spol in pravim, da ne, on pa še kar vneto naprej trdi, da bo on dobil punčko.

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
28.11.2008 9:00:14   
July08
Dobro jutro souser posted image ! joj, sem vesela, da je petek, da se bom čez vikend malo spočila! Po eni strani je fajn, če nisi v službi, ker je bolj umirjeno, je a res zoprno, če na vsakem koraku srečuješ sodelavce, verjamem Lenika. Ravno zaradi tega jaz zaenkrat še vztrajam v službi, da bom čez novoletne praznike brezkrbno šla, kamor bom hotela.
jaz sem v prvih dveh user posted image  tudi delal do konca, sedaj pa ne mislim. zakaj pa si ne bi še me malo privoščile?!? rada bi šla na bolniške enkrat februarja za en mesec, pa je marec, potem dopust + nadure, in je že konec aprila, potem pa še malo bolniške in ...porodniška. Zihr bo spet zelo hitro minilo, in že bomo v porodni, a ne?

mogoče katera ve, koliko je podajlšana porodniška pri 3. user posted image ? Vem, da je starostna omejitev ostalih otrok, naša dva bosta ob rojstvu 3. stara 5 in 3. Vnaprej hvala za odgovor.

Vsem želim skrajno lep dan. pri nas imamo zopet prekrasnega sončka. če je katera v megli, hitro v avto, pa v Cerknico k meni na kavo oz sok user posted image

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
28.11.2008 9:03:04   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: MONY25
evo, včer zvečer bla na NS: ful zadovoljna...moj dec je bil čist navdušen, k je vidu bejbiko na ekranu...je pol še celo pot nazaj sam o tem govoru...

Čestitke za NS, Mony25!!!Meni se tudi zdi, da se večinoma vsi naši moški raznežijo na NS... in se šele takrat čisto zavejo, da bodo očkoti.

Lenika, tebi pa srečno na NS popoldne! Potem pa seveda poročaj!

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
28.11.2008 9:05:19   
lenika
July08, a ne bi bilo boljše najprej koristit dopust in nadure in na koncu bolniško? Že zaradi obračuna porordniške. Ker, če boš zadnji mesec na bolniški se ti tisti mesec ne bo štel v obračun, ker boš že prej dala vlogo.
Drugače pa mislim, da je porodniška podaljšana za 1 mesec, če imaš od prej dva otroka stara do 8 let.

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
28.11.2008 9:32:33   
bačko
Jutro!
No tudi jaz imam danes NS amoak tudi šele popoldne.Komaj čakam.Upam da bo vse uredu.
Vsem ki ste imele NS in ste dobro upravile vam čestitam.user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz bom še naslednji teden doma potem pa grem delat in če se bo dalo bom do konca delala.Malo bom vmes šla na kakšen dopust.Imam še 14 dni starega dopusta.Nič bodite pride in se čuvajte.Se vam jutri javim.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
28.11.2008 9:54:54   
July08
Lenika, hvala za namig! Sicer bom po moje ene 2 meseca na bolniški, vsekakor se potem splača biti zadnji mesec - nikoli ne pomislim na take stvari user posted image
Jaz pa imam samo še 6 dni starega dopusta user posted image  - je kar izhlapel... pa še toliko ga rabim letos za kolektivni. Bom pa itak porabila vsega, ki ga bom dobila drugo leto (mislim da 28 dni - to je pa še skor mesec in pol user posted image ).

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
28.11.2008 9:55:48   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: bačko
No tudi jaz imam danes NS amoak tudi šele popoldne.Komaj čakam.Upam da bo vse uredu.

Srečno na NS, Bačko!!! Držimo pesti zate in tvojo pikico!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
28.11.2008 10:00:33   
dodi
Helow!

Po dolgem času spet en glas od mene...ja nič kaj ni časa...pa še migrena me je mučla tri dni v začetku tedna...joj,samo da je mimo...

Še malo pa bo spet pregled in spetr bom videla svojo malo pikico...no upam,da se med tem časom bni ena spremenila v dva... user posted image user posted image user posted image

Slabosti so malo bolje in so le še občasno.

Porodi...ah no...moj prvi je bil dolg in zelo naporen...17 ur porodne...sem rekla da nikoli več,pa sem po točno 13 mesecih ležala spet na isti porodni...user posted image user posted image zarečenega kruha se največ poje...

Moji drugi porodi so bili pa potem lažji...no zadnji je bil zgodba zase...pa to si lahko preberete tu...
http://www.ringaraja.net/forum/Spet_sem_tu/m_2214399/tm.htm

Lep dan vam želim...

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
28.11.2008 10:01:23   
dodi
Vsem ki imate danes preglede in NS-srečno!

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
28.11.2008 10:34:58   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Aja pa še to, naš Matic vsakemu, ki ga sprašuje, če bo dobil bratca ali sestrico navdušeno pove, da bo punčka. Potem me ljudje sprašujejo ali že vem spol in pravim, da ne, on pa še kar vneto naprej trdi, da bo on dobil punčko.

user posted image user posted image user posted image Moja pupa pa trdi da bo fantek. Zanimivo kako si želijo dobiti fantki sestrico in punčke bratca. user posted image Jaz si tudi želim fanta, a kar bo bo.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
28.11.2008 10:41:54   
lenika
July08 a ti pripada ves dopust za prihodnje leto?

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
28.11.2008 10:43:43   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: dodi
Moji drugi porodi so bili pa potem lažji...no zadnji je bil zgodba zase...pa to si lahko preberete tu...
http://www.ringaraja.net/forum/Spet_sem_tu/m_2214399/tm.htm
Lep dan vam želim...

Dodi user posted image za ves pogum, ki si ga imela z nosečnostjo dvojčic - od NS do naravnega poroda - svaka ti čast, kapo dol.
No, držim pesti da bo tokrat samo eden, da te ne preseneti kak skriti dvojček. No, saj ne da ti ne bi privoščila, samo da bo vse ok s pikico.

Drži se in čuvaj svoje otročke.

A imaš pomoč doma - kakšno gospodinjsko pomočnico, varuško??? Ali sta z možem sama za vse? (Sorry firbec sem).

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
28.11.2008 10:47:39   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

July08 a ti pripada ves dopust za prihodnje leto?

Lenika meni je kolegica rekla, ki rodi januarja 09, da nam pripada izkoristiti 10. delovnih dni dopusta za 2009 - torej prihodnje leto. (da je nekje to napisano oz. da morajo na CSD-ju to vedeti, povedati). Se bomo vsekakor pozanimale, da bomo 2009 čimprej doma, ravno včeraj je moj šef zračunal da nekje do sredine marca naj bi delala, bomo videli. Imam še 15 dni dopusta za 2008, ki ga trenutno ne smem koristiti zaradi narave dela. Tko da še malo pa se bomo crkljali. Bo hitro okoli, po novem letu bo čas kar minil user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Mal vas moram tolažit, drage user posted image .

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
28.11.2008 10:48:26   
Mala_princeska
Aja pa srečno vsem, ki imate danes NS. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz že odštevam do naslednjega petka.....

Neposredna povezava do sporočila: 1771
28.11.2008 10:57:12   
dodi
user posted image user posted image ...gospodinjsko pomočnico..??
Ja,nehej no...jaz sem ...moj pravi da en tak multipraktik in da kaj takega zmore samo ženska...da on bi že zdavnaj znorel...user posted image user posted image
Sem mama,gospodinja,perica,čistilka,medicinska sestra,negovalka,kuharica,učiteljica,politik,vzgojiteljica,kuharica...pa še kaj bi se najdlo....user posted image
Pomoči nimava.Imamo pa še kmetijo in tako je skozi leto za delo na kmetiji zadolžen predvsem mož,ko je košnja delamo in pomagamo vsi....otroci in hiša je na pa povečini na ramenih mene.Saj ,karkoli je treba storiti naredi tudi on...ko me ni vse postori sam...no s pomočjo večjih otrok,tako da to ni problem.Moj mož hodi v službo in tako sem v dopoldneveh sama...popoldan pa delamo naloge,hodimo na sprehode in se igramo...nič hudega nam ni.
Na pomoč staršev ne moreva računati...no,da včasih malo pogledajo na velike otroke...mali pa so vedno in povsod z nama...drugače pa ne...moj oče je slep,mama pa tudi ni več ne vem koliko pri močeh...pa seveda starost in toliko otrok je prevelika odgovornost.Njegova mama pa ima itak v varstvu že otroke od njegove sestre in včasih od njegovega brata....tako,da jo še midva ne moreva obremenjevati s tem.

Hvala...upam,da bo vse ok in da ostane en...ker če je samo en,je to eno samo crkljanje,sploh ni nobenega dela...en je za užitek...če sta pa dva,pa je druga pesem...enga nafutraš,previješ,uspavaš...pa se joka že drugi...včasih zmanjka ene par rok...

Neposredna povezava do sporočila: 1772
28.11.2008 11:17:44   
lenika
Dodi pa si res ena taka super mama. Meni se včasih kar malo meša že od enega otroka, službe in gospodinjskih opravil, da bi pa poleg imela še 10 otrok in toliko več pranja, kuhanj, likanja,... ter za povrh še kmetijo, si pa sploh ne predstavljam. Res vse čestitke. Bi pa država v primerih tako velikih družin morala malo bolj pomagat, če si že vsi tako želijo povišane rodnosti in bi morala tudi tvojemu možu omogočit, da mu ne bi bilo potrebno hodit v službo.

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
28.11.2008 11:19:12   
fragola
dodi vsaka ti čast, resuser posted image user posted image user posted image , jaz pričakujem prvega otroka in me je strah kako bom upala vse naredit, če bom sploh sposobna.
Sem smešna a neuser posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
28.11.2008 11:22:15   
July08
Lenika, seveda pripada ves dopust, no vsaj 1.&2. mi je. Zakaj pa misliš, da ne bi?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?