izidora
|
orto, hvala za obvestilo. sem se že prijavila, ampak sem preveč eksotična nosečnica in me bodo imeli v rezervi. tole je za učenje specializantov in rabijo take, kjer se dobro vidi. jaz imam po treh CR preveč brazgotin, ki motijo vidnost. tiste, ki ste malo v dvomih s svojo gin. pa se le prijavite, ker pušenjak je zakon. vsaj zame. po prvi katastrofalni nosečnosti, sem na vse glavne preglede, na koncu pa na vse, hodila k njemu. vam rečem, on na UZ-ju vidi in pogleda marsikaj, kar drugi gin. v svojem rutinskem pregledu ne. npr., pri meni je opazil, da sta v popkovini le dve žili, kar moja gin. ni videla. mogoče ima slabši aparat, ali kaj. ne vem. sem pa zato imela bolj pogoste UZ-je, da smo spremljali rast otroka. pa še enih par dobrih izkušenj imam z njim. tko da, ga priporočam. je pa res, da je to v nedeljo, pa ne vem, kako je s partnerjem zraven, pa verjetno bo malo dlje trajalo. ena me je prej spraševala, kaj se je zgodilo v prvi nosečnosti: punčka je brcnila v popkovino, ki se je pretrgala, zato je izkrvavela. CR je bil za minuto prepozen, ker je mala še brcala, ko so me pripravljali. napako se opazi na pregledu, ki ni rutinski (pretoki skozi popkovino). tega gin. več ne gledajo, znajo pa. meni je pušenjak v kasnejših nosečnostih to izmeril. Takrat, ko sta bili le dve žili (morajo biti 3), je po tem podatku ugotovil, da je ena žila toliko širša, da so pretoki zadovoljivi in je otrok dobival dovolj hrane. Kljub temu pa je bolj podrobno opazoval rast. imajo pa nekatere tudi slabe izkušnje z njim, ampak jaz do sedaj ne. gre pa predvsem za pripombe zaradi njegovih komentarjev (ne mara bolnišk v nosečnosti, ne mara nosečnic, ki mislijo, da so center sveta...) ne vem, no. odločite se! LP
|