Nalini
|
ojla ge ste prekmurke? Mi smo tak tak,... komaj se premikamo, rebra me bolijo od brc,... spimo po obrokih ... Saj bo Glede materinske- 1. predavanje o novorojenčku - tak, tak (večino je itak znano, izvedela nič novega) - bi pa lahko malo posodobili način predavanj in ne da uporabljajo stare prosojnice (vsaj meni je delovalo tako kot če bi bila na predavanju 15 let nazaj) - se mi zdi, da v eni reviji o nosečnosti izveš več in še bolj praktičnih ter pomembnih stvari 2. predavanje o dojenju - to predavanje mi je bilo tak čudno naravnano. Mislim, da nas je večina prišla tja itak z željo, da bomo dojile,.... celo predavanje se mi je pa zdelo kot neko prepričevanje, da je dojenje oh in sploh najboljše (saj vemo, da je). Preveč časa je bilo porabljenega za nebistvene stvari (propaganda dojenja), in določene stvari so bile se mi zdi 6X povedane. Mene je motilo to, da se je v glavnem govorilo le o dojenju, če to steče in ni velikih problemov - kako pristavit, odstavit,... da mora otrok zajeti tudi kolobar - to se mi je zdelo pomembno!. Vendar premalo je bilo povedano kako pa reševati težave, če le do teh pride - (večina mamic, ki jih poznam so imel na začetku težave .... pa so vse vedele kako bi naj pristavljal ). Premalo je bilo povedanega kaj storiti, če otrok ne zna sesati, če ni zadosti mleka (črpanje ...), če je pametno uporabljat nastavke in v katerih primerih,...kako obvarovat bradavice in kako poskrbet zanje v primeru krvavenja ...., kako je z dojenjem po carskem rezu,... - in še bi lahko naštevala .... - majkali so praktični nasveti iz vsakdanjega življenja. Sicer jaz sem prebrala eno dobro knjigo o dojenju, da se mi nekaj svita - ampak teorija je eno, izkušnje so drugo ... In to se, pričakovala na tem predavanju - več nasvetov kako se lotiti dojenja in kako reševati težave in ne tolikšno propagando, ki se je čutila v vsakem drugem stavku. Zato po teh dveh predavanjih mislim, da je ta šola za starše bolj tak (če hočeš izvedet kaj več, moraš sam poiskati informacije v revijah, knjigah,... povprašat prijateljice)... Bomo videli danes kako bomo dihali in predihovali popadke . To bo ziher bolj zanimivo lep dan
|