|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pomurke - nosečke
11.1.2009 9:23:17   
detelja
gajgaja jaz imam tudi včasih tak dan, da vse kar pojem, spijem me ful v trebuhu tišči...najbolj pod rebri...potem pa user posted image  še mal brca tam potem pa je "žurka"user posted image ...glede kihanja...mene je včasih vse strah, ko kihnem posebej, če ležim, ker me včasih tako spodaj zaboli, prav tak pekoč občutek...uf, včasih smo vse same sebi tečne, da te potolažim, tudi, če nismo noseče...moj pravi, da sem pred menstruacijo bila bolj tečna kot sedaj v nosečnostiuser posted image ...glede 3d uz, če lahko razkirata 70 eur vama priporočam, da gresta, ker je res super videt user posted image  pa nekako je fajn, ko vidiš, da je srčkom vse ok, da ima vse prstke, če pa bosta hotela vedet spol pa bosta še to lahko vidlauser posted image

kako ste kaj drugače? mi smo bili včeraj cel dan pri mojih starših na kolinah...sicer je dragi ves čas dežural, če ga bodo poklical, da mora delat, ampak ga k sreči niso...me je prav presenetil ni pa ni imel volje it domovuser posted image ...sicer so ga mal lumpal in potem veste kak je z moškimiuser posted image ...danes pa sva z user posted image  sama...je pa bolj dan za počitekuser posted image

kdaj gremo zdaj na pijačko????

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu gajgaja)
Neposredna povezava do sporočila: 826
12.1.2009 10:06:18   
Lalica1
Pozdravljene!

Tako sem se borila proti bolniški, a mi vseeno ni uspelo...

V petek sem morala takoj h G. Dala mi je pregledati vodo in kri. Izvidi niso bili dobri. Dobila sem antibiotik in morala še enkrat dati vodo. Ti izvidi bodo v petek, ko grem itak na morfologijo. Sem ji rekla da nebi tablet, če otroku vnetje nič ne škoduje, ker sama bom že zdržala. Pa me je zelo grdo pogledala in nisem več rekla nič.
Izgleda da imam neko vnetje, takrat sem pa imela nek ledvični napad. Sedaj si pazim ledvice, da so na toplem in je že veliko bolje. Lulat me ne tišči več. ledvice pa me zabolijo le tu pa tam.
Bi lahko šla delat, pa sta me mož in mama nadrla kot psa. Tako, da sem doma. Imam pa v ponedeljek nek rok in bom svoje naredila kar doma.

Drugače pa ste omenjale kihanje in bolečino. Tudi mene včasih tako zaboli, da se ne morem premakniti. Zabode ali nekaj podobnega. Ampak potem bolečina izgine. Verjetno je to normalno.

Glede pijače: Jaz sem za in mi ni tako pomembno kateri dan bi naj to bil. Bi mi pa najbolj pasalo okoli poldneva... Da ne bomo slučajno šle vse prej rodit!!!!!

Pa lep dan vsem!

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 827
12.1.2009 11:46:23   
detelja
Lalica sem glih čez vikend na tebe mislila, ker se nisi v petek več ni javila pa me je tako skrbelo kaj je s tabo...tudi jaz sem na začetku jemala antibiotik, gin. že vedo kaj lahko vzamemo in kaj ne...jaz glih ne zaupam splošnim zdravnikom in drugim zdravnikom...glede bolniške pa sem ti jaz že kdaj rekla, počivaj in izkoristi čas preden boš dobila user posted image ...na začetku je težko, ampak se potem navadiš...boš vidla, da ti bodo dnevi minevali hitreje kot v službi...

zunaj je spet tako mrzel dan...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 828
12.1.2009 12:21:52   
Lalica1
Je regla G, da mi antibiotika ne bi dala, če bi škodil, tako da ji kar zaupam.
Drugače pa ne bom dolgo na bolniški. Do ponedeljka moram nekaj dokončati, pa še začela nisem. Doma je pa tako, da bi vedno delala kaj drugega samo za službo ne: prala, likala, kuhala, kvačkala, ležala in gledala TV,... Ampak bom tudi službene zadeve dokončala v roku tako kot vedno. Bo pa bolj kakšen zadnji dan.

Je pa res, da se bom sedaj malo bolj pazila in ne bom govorila, da sem najbolj zdrava in se mi ne more zgoditi nič slabega. Bolje preprečiti kot zdraviti.

Kako ste pa kaj zadovoljne z MŠ tiste, ki hodite?

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 829
12.1.2009 12:51:56   
detelja
Lalica ti se kar pazi, da si ne boš kaj očitala...jaz nosim ponavadi, ko grem kam ven take elastične športne hlače pa me je vedno tako zeblo...zadnjič sem si pa spodaj dala španarce pa je blo super...danes pa sem dala spodaj žabe...ker me neki žgečka po grlu...upam, samo, da ne bom zbolela...

MŠ..hmm, ker imam čas se mi zdi fajn, da grem malo poslušat mogoče pa bo kaka info prav prišla...drugače pa vem, da je teorija eno praksa drugo-povsod je tako...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 830
13.1.2009 8:46:45   
Nalini
ojla

ge ste prekmurke?user posted image

Mi smo tak tak,... komaj se premikamo, rebra me bolijo od brc,... spimo po obrokih user posted image  ...
Saj bo user posted image

Glede materinske-
1. predavanje o novorojenčku - tak, tak (večino je itak znano, izvedela nič novega) - bi pa lahko malo posodobili način predavanj in ne da uporabljajo stareuser posted image prosojnice  (vsaj meni je delovalo tako kot če bi bila na predavanju 15 let nazaj)
- se mi zdi, da v eni reviji o nosečnosti izveš več in še bolj praktičnih ter pomembnih stvari

2. predavanje o dojenju - to predavanje mi je bilo tak čudno naravnano. Mislim, da nas je večina prišla tja itak z željo, da bomo dojile,.... celo predavanje se mi je pa zdelo kot neko prepričevanje, da je dojenje oh in sploh najboljše (saj vemo, da je). Preveč časa je bilo porabljenega za nebistvene stvari (propaganda dojenja), in določene stvari so bile se mi zdi 6X povedane. Mene je motilo to, da se je v glavnem govorilo le o dojenju, če to steče in ni velikih problemov - kako pristavit, odstavit,... da mora otrok zajeti tudi kolobar - to se mi je zdelo pomembno!. Vendar premalo je bilo povedano kako pa reševati težave, če le do teh pride - (večina mamic, ki jih poznam so imel na začetku težave .... pa so vse vedele kako bi naj pristavljaluser posted image ). Premalo je bilo povedanega kaj storiti, če otrok ne zna sesati, če ni zadosti mleka (črpanje ...), če je pametno uporabljat nastavke in v katerih primerih,...kako obvarovat bradavice in kako poskrbet zanje v primeru krvavenja ...., kako je z dojenjem po carskem rezu,...  - in še bi lahko naštevala .... - majkali so praktični nasveti iz vsakdanjega življenja.
Sicer jaz sem prebrala eno dobro knjigo o dojenju, da se mi nekaj svita - ampak teorija je eno, izkušnje so drugo ... In to se, pričakovala na tem predavanju - več nasvetov kako se lotiti dojenja in kako reševati težave in ne tolikšno propagando, ki se je čutila v vsakem drugem stavku.

Zato po teh dveh predavanjih mislim, da je ta šola za starše bolj tak (če hočeš izvedet kaj več, moraš sam poiskati informacije v revijah, knjigah,... povprašat prijateljice)...

Bomo videli danes kako bomo dihali in predihovali popadke user posted image . To bo ziher bolj zanimivo user posted image

lep dan

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 831
13.1.2009 9:17:38   
malapikica
Pozdravljene v še en mrzel dan.

Kot vidim, ste aprilčice že začele z MŠ. Mene so očitno spustili, ker nisem dobila nobenega vabila. Sicer pa kakor vidim, ne bom nič kaj dosti zamudila.

Prejšnji teden sem opravila še vse diabetične teste v bolnišnici. Zaenkrat kot kaže ni nič narobe. Mi je pa rekla zdravnica, da priporoča še en test tam nekje v 28. tednu. Tako, da bom še enkrat morala iti na "sladko vodo". So mi pa vzeli kri še za en kup preiskav in zdaj čakam na izvide. Tako so me prejšnji teden celo spikali.

Zadnjič sem na sprehodu po MS ugotovila, da so odprli eno novo biotrgovino v centru. Če katero mogoče zanima in sicer prek od občine zraven trgovine Odeja. Nisem še šla pogledat, ker je bilo v soboto popoldne in je bila zaprta.

A gre mogoče katera v bolnico na pogovor o EA?
Moram naslednjič vprašati mojo g, ker baje rabim neko napotnico. Ali se motim?

lp

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 832
13.1.2009 10:00:27   
wii
IZVIRNO SPOROČILO: malapikica

A gre mogoče katera v bolnico na pogovor o EA?
Moram naslednjič vprašati mojo g, ker baje rabim neko napotnico. Ali se motim?

Ja, rabiš napotnico od svojega ginekologa, ampak jo dobiš šele po 30.t. Greš tja, delajo v pon, sr, pet od 11 - 14, se ne rabiš naročiti, nosečnice sprejemajo pač v tem času.
čao

(odgovor članu malapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 833
13.1.2009 10:44:09   
malapikica
wii - hvala za odgovor

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 834
13.1.2009 13:31:40   
štorkljica
Oj prekmurke, imam eno vprašanje. Kje v MS se da kaj nosečniških kavbojk kupiti? Razen v trgovini mehurček! Manjkajo mi namreč ene hlače, ene sem si kupila, bi pa nujno rabila še ene (pa saj ne morem še 14 tednov ene in iste nosit, ali pa raztegnjene trenirkeuser posted image ). Ostale stvari sem si v MB kupila, pa se mi dozdeva, da v celi MS ni ene trgovine, ki bi ponujala tudi kaj za nas.

Nalini kda si mela MŠ? Jaz bi mogla prvič it 7.1, pa sem bla tisti dan preotrujena & prelena. Je pa res kot praviš, že ko sem bla prvič je bilo vse skupaj, torej to posedanje na MŠ kot eno ta metanje časa. Preveč teorije in knjig, nič praktičnega nisi zvedel, predavajo sestre brez izkušenj in se držijo napisanega kot pijanec plota. Potem se ti pa prvi dan ko si prineseš dojenčka domov iz bolnišnice vse skupaj podere kot hišica iz kart. Sem mislila zdaj drugič ponovno hodit, pa bom zdaj po temule kaj si napisala pošteno premislila.

OK ženskice lep dan še naprej in hvala za odgovore.
ČAU BAU

(odgovor članu malapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 835
13.1.2009 13:35:36   
štorkljica
Aja pa še to:
a se ve prekmurke kaj kje kdaj dobivate na kavah, tak malo za trač in pogovore?
Bi se vam pridružila tu pa tamuser posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 836
13.1.2009 13:49:10   
malapikica
štorkljica - nekaj malega za nosečnice imajo tudi v Benetton-u v Maximusu. 

Neposredna povezava do sporočila: 837
13.1.2009 13:53:39   
Lalica1
Pozdravljene!

Nalini: kot bi brala sebe. Tudi jaz nisem bila zadovoljna zato ne bom izgubljala časa za MŠ še enkrat. Glede dihanja tudi ne pričakuj preveč. Ista zgodba bo (no vsaj pri nas je bila). Se boste pa dihanja gotovo naučile med popadki, ko vam jih bo pokazala babica. In vsem bo šlo verjemite mi!!!

Veliko več boste odnesle, če si preberete kakšno knjigo. Ko pa bo otrok na svetu, pa se obrnite na kakšno prijateljico. Upam pa, da se bomo vseeno kdaj dobile na kavi, da si bomo lahko pomagale med sabo. Meni je pomenilo cel svet, da sem imela okoli prijateljice z izkušnjami. Velikokrat sem jih poklicala.

Pa še ko sem rodila...Samo babica pri porodu mi je pokazala kako se doji. Ampak od tistega nisem odnesla veliko, ker sem imela neke komplikacije in sem bolj padala v trans... Potem si pa itak sam in samo poslušaša dojiti, dojiti, dojiti. In otroci so tulili 24ur/dan ker niso znali vleči, ali mame niso imele, ali iz 100 drugih razlogov. Nobene pa tam ni zanimalo, da bi našla vzrok zakaj ne gre. Mora iti!!!Prijateljica je bruhala pred njimi, otrok lačen, dojke trde kot kamen,...Pa nobene pomoči. Naj se potrudi. Je pa dobila ledvičko v katero je lahko bruhala. To po moje ni novorojenčkom prijazna bolnišnica, kjer vsi trpijo. To je spet samo ena teorija.
In potem seveda še enkrat vse nosečnice pokličejo na neko predavanje o dojenju. Ista zgodba kot v MŠ. Propaganda dojenja, ki ga vidiš na vsakem plakatu. Mamici in dojenčku pa ne pomaga nič.

Nama je sicer kar šlo, pa sem vseeno zadnji dan tako pop..., da sem v sobi klela in kričala od razočaranosti nad njimi. Pa je prišla frajla, ki nam je teoretično polnila možgane v samo nekaj minutah, če rabim kakšno pomoč. Sem rekla da ne, če je do zdaj nisem dobila.

Mene so razočarali na celi črti!!! Razen tistih, ki so bili pri porodu in ki so kasneje v šok sobi skrbeli zame. Tem pa lahko samo rečem KAPO DOL!

Pa še kaj bi vam lahko rekla o tem, ampak raje na kavici, ker sem že sedaj zelo dolga.

Pa lep dan vsem!

< Sporočilo je popravil Lalica1 -- 13.1.2009 13:56:49 >

Neposredna povezava do sporočila: 838
13.1.2009 14:19:53   
detelja
ojla...sem prišla domov iz mat. šole pa še v nabavi sem bila sedaj pa sem utrujena kot pesuser posted image

štorkljica mehurčka več ni...tako, da v bistvu sploh nimaš trgovine kje bi si kaj kupila...3 stvari imaš v benettonu in to je to...ene se tu pa tam dobimo v diani na kavici...drugače pa hodim jaz tu pa tam na kavice tudi z nosečkami, katere niso na forumu...

glede mat. šole...danes lahko greš ob 16-I.porodna doba, dihalne vaje, sproščanje
15.1-ob 11 ali ob 16-II. III. porodna doba
20.1.-ob 11 ali ob 16 poporodno obdobje
danes smo imeli kar 1uro in 35 min, smo se mal učile dihat, pa sproščat je bilo kar zanimivo...

ja, tudi jaz upam, da se bomo dobile kje na pijači preden bomo rodile...

zunaj je tako nekam čuden dan,..tako turobno vreme...se mi prav nič ne da...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 839
13.1.2009 18:12:13   
štorkljica
Hvala malapikica in detelja. Torej spet moram nekam daleč po hlače...super zabačenouser posted image .
V glavnem na materinsko še zdaj nebom šla, mogoče se pri naslednjem pregledu dogovorim za naslednje termine, mogoče bi pa malo vseeno osvežila znanje. So pa strokovne knjige res najboljši popotnik čez nosečnost in porod.
Popadkov pa se res najbolje naučiš predihavati na licu mesta, torej med porodom, ko je akcijauser posted image user posted image user posted image
Kdaj bo torej padla kava prekmurskih nosečk?

< Sporočilo je popravil štorkljica -- 13.1.2009 18:13:43 >

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 840
13.1.2009 18:37:30   
detelja
štorkljica ne vem kdaj bo padla kavica fajn bi bilo, da čimprej...ti hodiš v zd k gin.?...pa tudi ti si aprilčica, ali?...mislim, da so samo ti termini za nas glede MŠ...

zdaj pa sem tako lepo pol ure spala pred tv...sem bila res že tako utrujena...prej sem imela noge in roke kot beton-težke in boleče...izgleda, da je bilo danes vsega preveč...pa še tako čudno vreme je..naj že enkrat sije sonček ali pa snežiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 841
13.1.2009 20:59:59   
tajčika
Dober večer,

še jaz se vam pridružim... Sem sicer prlečka.
Eno babiko imamo že doma (5 let). DPD po izračunu imam 27.08. Bomo pa vidli kaj bo rekel g. v ponedeljek (prvi pregled)...

Upam, da bo vse v redu....tako me je strah, da se mi ne ponovi kot pred 3 meseci...user posted image Ma ne...moram biti optimist!!

lp,

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 842
13.1.2009 21:02:37   
detelja
tajčika dobrodošla med nami...moraš ostat optimist in mislit na najboljše...tudi jaz imam za sabo slabe izkušnje in vem, da je določen strah prisoten, ampak saj veš pozitivne misli in močne želje delajo čudeže...držim ti pesti in vem, da bo vse ok...

(odgovor članu tajčika)
Neposredna povezava do sporočila: 843
13.1.2009 21:12:56   
tajčika
detelja, hvala...

Se še beremo...

nocko...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 844
14.1.2009 7:24:51   
detelja
jutro...kako ste kaj?...ne morem verjet svojim očem-zunaj je malo snegauser posted image user posted image user posted image user posted image ...

(odgovor članu tajčika)
Neposredna povezava do sporočila: 845
14.1.2009 9:16:47   
Lalica1
tajcika: dobrodošla med nami!!!

detelja: ja res sneži, ampak avti so pa v k....Midvi sva sedeli kar pol ure pred blokom, ker so bile šipe čisto zaledenele. Strgala pa seveda nimam, ker moj mož vse izgubi.
O cesti pa ne bom izgubljala besed. No, o šoferjih. Zakaj jim nihče ne pove da varna vožnja ne pomeni nujno polževa hitrost? Pa saj to ni res!

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 846
14.1.2009 9:32:26   
gajgaja
POZDRAVLJENEuser posted image .

Tajčika prlečka ha.Jaz tudi iz okolice Ormoža.Čeprav zaj že 4 leta živim na tej strani mure.Kamor me lubezen pripeljala itak.Od kod si pa ti? Pa lepo pozdravljena meduser posted image .

Ej dekline vuni je mrzlo kak vrag.Jaz ne grem skoraj nič vun, čeprav bi trebalo malo.Jutri sem mislila v lj na faks pa ne grem ker se ne počutim glih dobro.Tak idem konec meseca joooooooooooojjjjjj izpituser posted image .Eh saj ne tak hudo.Vam povem kak mi je šlo teuser posted image .

No zaj pa še vidim, da nega nikjer nič za kupit za oblečt.Jaz pa bom počasi res potrebovala nekšne hlače.Ker mi idejo še samo ene prek trebuščkauser posted image .Ja bomo pa šli kam drugam.

POZDRAVČEK

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 847
14.1.2009 11:19:37   
detelja
Lalica vem, da to vreme ni za teren...če pa si tako lepo doma pa gledaš skoz okno pa je kar fajn...amapk za nas nosečke tudi glih ni fajn če gremo na sprehod, moremo ful pazit, da kje ne pademo...so nas v mat. šoli zadnjič ful opozarjali...

kdaj gremo na kavico???

(odgovor članu gajgaja)
Neposredna povezava do sporočila: 848
14.1.2009 11:34:30   
tajčika
gajgaja, prlečka iz glavnega mesta... lotmerka... user posted image

A ve mogoče katera za telovadbo (razen v MS)...kje bi bila...user posted image

lp,

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 849
14.1.2009 11:43:05   
detelja
tajčika glede telovadbe...mislim, da je najboljše, da greš nekam kje imajo prav za nosečnice...jaz razen za bolnico ne vem...ampak to rabiš najprej potrdilo od svoje gin. in šele takrat lahko greš...pa itak je boljše, da ona odloči, če je vse ok in če lahko telovadiš kot pa da se ti kaj zgodi oz tvojemu user posted image

(odgovor članu tajčika)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.