Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja A ni fajn, da ljudje lahko delajo v tem, kar jim je všeč in v čemer jim je udobno? V trenirkah pri nas večinoma vseeno nismo v službi. Ko sem včasih laufala, sem pritekla tja v trenirki, se stušala in preoblekla in se šla pofočkat v kavbojkah in majci in puloverju, kar je naša normalna oprava. Nič manj fajn ni, če delaš v tistem, kar je še vedno udobno, a je hkrati tudi modno spoštljivo. Kar kavbojke niso. Smo šli čez vse faze oblačenja v službi. Ko sem začela delati, so bile kavbojke prepovedane, nepisano pravilo sicer, ampak nihče ni hodil v kabvojkah (pri čemer nismo imeli stika s strankami). maximalno udobje je bil tanek žamet, in to ne zlizan. Večinoma so bila takrat boljša oblačila tudi bolj udobna od kavbojk. No, tudi danes so kvalitetna oblačila bolj udobna od njih, čeprav so kavbojke mehkejše. Ni bilo pa pravila, da je treba biti v kostimu ali obleki s kravato za moške. Sicer nihče ni razlagal, kako je treba hoditi oblečen - ampak ko si prišel, si videl ljudi, kako oblečeni hodijo - in kavbojk se ni videlo, ker nismo bili na ranču. Potem je prišlo javno pravilo, da naj bomo oblečeni tako, da se dobro počutimo. Kar je v praksi pomenilo nekaj podobnega kot zgoraj. Potem je prišel petkov casual in z njim kavbojke, v osnovi temne, v petek. Potem so se pa kavbojke včasih obleke že v četrtek, pa malo so obledele, pa potem so se začele nositi še v torek (zakaj pa ne, če se lahko tudi v četrtek). Potem je pa nekomu prekipelo (hvala bogu) in nam je naredil predavanje iz spodobnega oblačenja, kaj sodi v službo, in kaj ne. In vse pač ne sodi, tudi če se mi v tem počutimo fino in krasno. Hehe, stana, pri nas so tudi profesorji podobno oblečeni;). Tako da ni to nespoštovanje do njih, velikokrat so bili celo najbolj čudno oblečeni najboljši profesorji . Ja, žal, premalo spoštovanja do institucije, kot sem že zapisala. Lahko ste v kavbojkah, če greste na kmete, na univerzi pa je to grdo, ker tam kavbojk ne opravičujete, ker ne štihate zemlje.