Kerensa* -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 23:17:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka sem pa tuhtala prejle o tem... in se mi je porodilo eno vprasanje oz misel... torej... vera naj bi bila stvar posameznika, ne? torej se vsak sam odloci v kaj bo veroval.. se strinjamo verjetno vsi s tem... zakaj bi potem ta vera postala stvar, ki se nas tice vseh drzavljanov!? zakaj npr, ce si ta skupina vernikov zeli imet svoje poslopje, moramo tudi mi to financirat!? ce smo ze ravno pri denarju...? no da vas slisim... npr tebe kerensa k vidim da zlo zagovarjas to, da se to financira s strani drzave...? Ne da zagovarjam financiranja s strani države... meni je popolnoma vseeno, kaj država financira z denarjem, ki bi mi ga v vsakem primeru vzela od plače... jaz na to nimam vpliva... je pa res, da nisem proti nečemu, kar se financira iz proračuna (torej iz davkoplačevalskega denarja) in je javno dobro... kar osnovna šola je, pa naj bo katoliška, muslimanska ali neopredeljena (če smem temu tako reči). Drugače pa - odgovor na podčrtano vprašanje iz citata... Cerkev je sama financirala stavbo, opremo in ostalo pripadajoče, kar je (bilo) potrebno za zasebno katoliško osnovno šolo... sem malo prej gledala oddajo "Preverjeno", predtem pa ravno zato, ker me je to zanimalo, še brskala po Internetu... edino, kar financira država (torej mi), so plače učiteljev in še nekatere "malenkosti"... upam, da sem ti s tem odgovorila na vprašanje. Mimogrede - naj se ne pozabi, da sem ateistka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|